Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Τομάσεβιτς ο 11ος


Ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς (35, 2.08) είναι και επίσημα παίκτης του Π.Α.Ο.Κ.. Ο Σέρβος center, έπειτα από πολυήμερες συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο της ομάδας, κύριο Δημήτρη Δρόσο, πήρε την απόφαση να μείνει στην Ελλάδα και να ανηφορίσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης έπειτα από 3 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα του Παναθηνα'ι'κού. Η διάρκεια συνεργασίας μεταξύ των 2 πλευρών θα είναι μονοετής, και το όνομα του παίκτη προστίθεται μαζί με τα υπόλοιπα 10 των νεοαποκτηθέντων παικτών, στο ρόστερ του ''δικεφάλου''.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του παίκτη ''έπαιξε'' η οικογένειά του, η οποία δεν ήθελε να επιστρέψει στη Σερβία, μιας και η Παρτίζαν είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωση του. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσυνή αγωνιστική περίοδο ο Τομάσεβιτς αγωνίστηκε μόλις σε 10 παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα -υποβλήθηκε σε επέμβαση στη μέση- , το ένα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τα υπόλοιπα 9 στα playoffs, έχοντας 3.7 μ.ο. πόντων και 3 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ αγωνίστηκε και σε 4 παιχνίδια στη φάση των 32 της διοργάνωσης της Euroleague με 9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής και 1.5 πόντων ανά αγώνα.

Τέλος, ο παίκτης έχει αγωνιστεί επίσης στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, στην Παρτίζαν, στη Μπουντούσνοστ, στην TAU και στη Βαλένθια, ενώ έχει χρηστεί και πρωταθλητής κόσμου με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας δις.