Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Τέλος ο Sekulic από τον Άρη - Συνεχίζει στην Alba Berlin

O Blagota Sekulic (26, 2.09) αποτελεί παρελθόν από τον Άρη, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των "κιτρινόμαυρων". Ο διεθνής Μαυροβούνιος center θα συνεχίσει την καριέρα του στο γερμανικό πρωτάθλημα και στην ομάδα της Alba Berlin μέχρι το τέλος της σεζόν 2009-2010. Τόσο η ομάδα του Άρη όσο και η πλευρά του ίδιου του παίκτη κατέβαλαν προσπάθειες το τελευταίο διάστημα για ανεύρεση της νέας του ομάδας, και ειδικά μετά την απόκτηση του Andrew Betts (31, 2.16) οι προσπάθειες εντάθηκαν, καθώς ο Sekulic δεν είχε ικνοποιήσει απόλυτα τον προπονητή της ομάδας, Andrea Mazzon.

Ο Sekulic σε 19 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 7.5 μ.ο. πόντων και 6.4 μ.ο. rebounds σε 23.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 9.7 μ.ο. πόντων και 7.2 μ.ο. rebounds σε 25' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

H BK Ventspils για Woods

Σύμφωνα με δημοσίευμα του λιθουανικού αθλητικού-ενημερωτικού site krepsinis.net, o Loren Woods (30, 2.16) βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της BK Venstpils. Ο θηριώδης Αμερικανός center εδώ και μερικές εβδομάδες έχει αποχωρήσει από τη Zalgiris Kaunas λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα, και ο προπονητής της λετονικής ομάδας, Agris Galvanovskis, εξετάζει την περίπτωσή του, ειδικά μετά το "κόψιμο" του έτερου Αμερικανού power forwrad, Shaun Pruitt (23, 2.03). Μάλιστα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για το γεγονός ότι οι οικονομικές απαιτήσεις του Woods φτάνουν τα 100.000€ για τους επόμενους 3 μήνες.

Ο Woods σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 12.3 μ.ο. πόντων και 9 μ.ο. rebounds σε 31.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στενεύουν τα όρια για τη Zalgiris Kaunas

Φαίνεται πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Zalgiris Kaunas έχουν φτάσει στο απροχώρητο, καθώς πλέον τα όρια για τη λιθουανική ομάδα έχουν στενέψει σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες της Zalgiris Kaunas, θέλοντας να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και το γεγονός ότι η υπομονή δεν υπάρχει στις τάξεις των αποδυτηρίων για την οικονομική κατάσταση της ομάδας, γνωστοποίησαν στη διοίκηση των πρωταθλητών Λιθουανίας ότι δεν θα λάμβαναν μέρος στον αγώνα για το λιθουανικό πρωτάθλημα κόντρα στη Nevezis, με αποτέλεσμα η ίδια η ομάδα να ζητήσει αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα μέχρι νεοτέρας.

Επίσης, με ανακοίνωσή της στο επίσημο site της ομάδας, η διοίκηση της Zalgiris Kaunas έκανε ανοικτό κάλεσμα στους φίλους της ομάδας ζητώντας τους την οικονομική στήριξη με σκοπό τη μερική αντιμετώπιση των οκονομικών «ανοιγμάτων» που υπάρχουν. Το μέλλον της Zalgiris Kaunas φαντάζει δυσοίωνο, μιας και παίκτες-ηγέτες αυτής βρίσκονται ένα βήμα πριν την έξοδό τους από το λιθουανικό σύλλογο.

Στο περιθώριο ο Arroyo (;)

O Carlos Arroyo (29, 1.88) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Maccabi Tel Aviv, δεν πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας, ενώ θα παραμείνει εκτός προγράμματος μέχρι νεοτέρας. Η απόφαση της διοίκησης ήρθε μετά από ανάρμοστη συμπεριφορά του διεθνούς Πορτορικανού guard, αλλά η επιστροφή του στους αγωνιστικούς ρυθμούς πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα η "ομάδα του λαού" υποδέχεται τη Real Madrid στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής ημέρας του Top-16 της Euroleague.

O Arroyo σε 12 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 13.6 μ.ο. πόντων και 4.4 μ.ο. assists σε 33' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Αποχώρησε (και) ο Gregory - Συμφώνησε με Pamesa Valencia

Ο Kenny Gregory (30, 1.94) θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Pamesa Valencia, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τον αγώνα του Π.Α.Ο.Κ. κόντρα στον Άρη. Ο Αμερικανός forward θεωρούνταν "ξένο" σώμα από το "δικέφαλο" και αναζητούσε τη νέα του "στέγη", καθώς τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. δεν ήταν δυνατόν να τον κρατήσουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Gregory, που αναμένεται αύριο στην Ισπανία για να βρεθεί στη Μαδρίτη όπου και λαμβάνει χώρα το Copa del Rey, σε 18 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 13.4 μ.ο. πόντων και 5.1 μ.ο. rebounds σε μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

** Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στον Π.Α.Ο.Κ. αποτελεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών –έχει δωθεί 3μερο ρεπό στους παίκτες- αναμένονται ενδεχομένως και άλλες αποχωρήσεις μετά από αυτές των Damir Mulaomerovic (34, 1.93) και Κώστα Βασιλειάδη (24, 2.00).

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Η Fortitudo Bologna για Scales

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας bolognabasket.it, o Alex Scales (31, 1.92) είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Fortitudo Bologna, ενώ αναμένεται μάλιστα να κάνει ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα την ερχόμενη εβδομάδα σε αγώνα για το ιταλικό πρωτάθλημα κόντρα στην Angelico Biella.

Ο Αμερικανός forward, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Άρη, ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στη BC Kyiv, με την οποία είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 3 μηνών και το οποίο έφτασε εις πέρας πριν λίγες ημέρες. Ο Scales σε 8 αγώνες για το ουκρανικό πρωτάθλημα είχε 10.6 μ.ο. πόντων και 2.7 μ.ο. rebounds, ενώ σε 2 αγώνες για την προκριματική φάση του EuroCup είχε 12 πόντους και 3 assists ανά παιχνίδι, ενώ παράλληλα σε 4 αγώνες για τη διοργάνωση του FIBA EuroChallenge είχε 11.3 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. rebounds.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Η "αποσύνθεση" της BC Kyiv

Όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της BC Kyiv, μετά την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει το θεσμό του ουκρανικού κυπέλλου, όλοι οι παίκτες αποδεσμεύτηκαν πλην των Manuchar Markoisvilli (23, 1.97), Artut Drozdov (29, 1.99), Oleg Saltovets (32, 2.02) και Slava Kravtsov (22, 2.12).

Τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον ουκρανικό σύλλογο είχαν ως συνέπεια τη φυγή βασικών στελεχών αυτού και πλέον οι Scoonie Penn (32, 1.78), Brent Wright (31, 2.05), Kenan Bajramovic (28, 2.06) και Clay Tucker (29, 1.95) αποτελούν "hot" ονόματα στη λίστα των free agents στον ευρωπα'ι'κό και όχι μόνο χώρο.

Το νέο στρατηγικό πλάνο της Euroleague

Σήμερα στη Ρώμη πραγματοποιήθηκε το συμβούλιο της Euroleague με εκπροσώπους των ευρωπα'ι'κών ομάδων, με σκοπό την τελική ψηφοφορία και ανάδειξη του νέου στρατηγικού πλάνου της διοργάνωσης. Πανηγυρικά υπερψηφίστηκε η πρόταση του εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague, κ. Jordi Bertomeu, κατά την οποία 13 ομάδες -ανάμεσα σε αυτές ο Παναθηνα'ι'κός και ο Ολυμπιακός- απέκτησαν την άδεια-συμβόλαιο συμμετοχής στη regular season της διοργάνωσης για τις επόμενες τουλάχιστον 3 αγωνιστικές περιόδους, ενώ άλλες 8 θα προκύπτουν κάθε χρόνο από τις εγχώριες λίγκες. Δύο ομάδες θα αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής μέσω μίας προκριματικής φάσης ενώ η 24η ομάδα που συμπληρώνει το group των υπολοίπων θα προέρχεται από την 1η θέση που θα έχει κατακτήσει στο θεσμό του EuroCup.

Ο νέος σχεδιασμός της Euroleague καταγράφεται αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

** Τα Off Balance News για πρώτη φορά θα ήθελαν να πάρουν θέση για τα τεκτενόμενα, εκφράζοντας τη βαθύτατη απογοήτευσή τους για τη σημερινή απόφαση - "λαιμιτόμο" που αφορά το μέλλον του ευρωπα'ι'κού μπάσκετ, ενώ παράλληλα δεν συμμερίζονται τις οικονομοθηρικές βλέψεις των διοργανωτών. Με τη σημερινή απόφαση, όχι μόνο ιστορικές ομάδες και δυνάμεις του ευρωπα'ι'κού στερεώματος περιορίζονται στο κυνήγι μίας .."προκριματικής πρόκρισης", αλλά και ο ίδιος ο αυτοσκοπός όλων των ομάδων που μετέχουν στα εγχώρια πρωταθλήματα εξαλείφεται. Πλέον γίνεται φανερό ότι οι οικονομικά ισχυρές ομάδες θα γεύονται τη χαρά και τη "δόξα" της διοργάνωσης, που χορεύει και παίζει μπάσκετ στους ρυθμούς του "I feel Devotion".

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Στην Benetton Treviso ο Bulleri

O Massimo Bulleri (31, 1.88) θα συνεχίσει την καριέρα του στη Benetton Treviso, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Ο διεθνής Ιταλός guard επιστρέφει στον ιταλικό σύλλογο έπειτα από 5 χρόνια και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο Final-8 του ιταλικού κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην πόλη της Bologna την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Bulleri ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην AJ Milano και σε 11 αγώνες για το ιταλικό πρωτάθλημα είχε 4.4 μ.ο. πόντων και 1.2 μ.ο. assists σε 16.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 9 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 3.7 μ.ο. πόντων και 1.1 μ.ο. assists σε 12.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Douglas η Lottomatica Roma

Ο Ruben Douglas (29, 1.92) είναι παίκτης της Lottomatica Roma, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Ο Αμερικανός με παναμέζικο διαβατήριο πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και θα βοηθήσει το σύνολο του προπονητή, Nando Gentile, μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η επίσημη παρουσίαση του παίκτη θα πραγματοποιηθεί αύριο, ενώ ο ίδιος σε σύντομες δηλώσεις του τόνισε:

"Είμαι διατεθημένος να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω την ομάδα, η οποία έχει τόσο ταλαντούχους νέους παίκτες όσο και έμπειρους. Προσωπικά θέλω να βοηθήσω την ομάδα στο σκοράρισμα αλλά και στην ισορροπία της άμυνας, ενώ θεωρώ πως η Ρώμη είναι η ομορφότερη πόλη στην Ευρώπη."

O Douglas ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην Pamesa Valencia και σε 20 αγώνες για την ACB λίγκα είχε 10.2 μ.ο. πόντων και 0.7 μ.ο. assists σε 25.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση του EuroCup σε 6 αγώνες είχε 10.9 μ.ο. πόντων και 0.8 μ.ο. assists σε 24' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Αποχωρεί ο King από την Ολύμπια Λάρισας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site sport24.gr, ο Michael King (30, 1.94) είναι κοντά στο να αποτελέσει παρελθόν από την Ολύμπια Λάρισας. Ο Αμερικανός forward δεν έδωσε το παρών στη σημερινή προπόνηση των "πορτοκαλί" -δεν ενημέρωσε επί αυτού- με αποτέλεσμα πλέον να απομένουν τα τυπικά για την αποδέσμευσή του. Φαίνεται πως οι συνέπειες των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα του κάμπου άρχισαν να επέρχονται στο προσκήνιο και ενδεχομένως και άλλοι παίκτες της Ολύμπιας Λάρισας να επιλέξουν την ίδια οδό που επέλεξε και ο King.

O King σε 17 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 15.2 μ.ο. πόντων και 3.9 μ.ο. rebounds σε 31' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 5 αγώνες για τη διοργάνωση του FIBA EuroChallenge είχε 16.6 μ.ο. πόντων και 4.2 μ.ο. rebounds σε 34.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Οι ..χορευτικές ικανότητες του Shaq (!)

Τι και αν κοιτάει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 17 εκατοστά, τι και αν ζυγίζει 147,5 κιλά, τι και αν διανύει το 37 έτος της ηλικίας του.. όλα τα προηγούμενα δεν τον εμποδίζουν να επιδεικνύει τις χορευτικές ικανότητές του κατά τη διάρκεια του 58ου All Star Game που διεξήχθη στο Phoenix. Ο λόγος φυσικά για τον Shaquille O'Neal (36, 2.17), απλά απολαύστε τον..


Μένει ο Καλαμπόκης - Όχι για Micov

Ο Γιάννης Καλαμπόκης (31, 1.93) θα παραμείνει κάτοικος "Ελληνικού", καθώς απέρριψε την πρόταση της Pamesa Valencia όπως έγινε γνωστό με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site superbasket.gr, και έτσι θα αγωνιστεί μέχρι το πέρας της σεζόν στην ομάδα του Πανιωνίου On Telecoms. Ο Έλληνας guard είχε συνάντηση χθες το βράδυ με τον πρόεδρο των "κυανέρυθρων", κ. Ηλία Λιανό, αλλά και τον προπονητή της ομάδας, Aleksandar Trifunovic, οι οποίοι του γνωστοποίησαν τη σημαντικότητα του ρόλου του στην ομάδα και του έδωσαν το ελεύθερο να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό μέσω της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketblog.gr, ο Πανιώνιος On Telecoms φέρεται να κατέθεσε πρόταση στην KK Buducnost για τον Vladimir Micov (23, 2.00), αλλά η απάντηση της ομάδας από το Μαυροβούνιο ήταν αρνητική.

Ο Micov σε 22 αγώνες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Αδριατικής λίγκας έχει 13.3 μ.ο. πόντων και 3.9 μ.ο. rebounds σε 31' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση του EuroCup σε 6 αγώνες είχε 10.2 μ.ο. πόντων και 3 μ.ο. rebounds σε 30' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Weis μέσα - Boisa έξω

Η ViveMenorca ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας τη συμφωνία με τον Frederic Weis (31, 2.18) και την αποδέσμευση του Vladimir Boisa (27, 1.06). Ο διεθνής Γεωργιανός power forward αποτέλεσε παρελθόν από την ισπανική ομάδα ύστερα από απόφαση του προπονητή αυτής, Javier Improda, και αντικαταστάτης του θα είναι ο διεθνής Γάλλος center.

O Weis πριν λίγες εβδομάδες είχε αποδεσμευτεί από την Iurbentia Bilbao, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν κατάφερε να περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί όταν και επρόκειτο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη CB Murcia.

Ο Boisa -γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Άρη κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου- σε 21 αγώνες για την ACB λίγκα είχε 4.2 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. rebounds σε 18.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

**Ο Weis έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα στο σημερινό αγώνα κόντρα στην ομάδα των Kalise Gran Canaria, έχοντας 4 πόντους και 7 rebounds σε 22' χρόνο συμμετοχής.

Pamesa Valencia καλεί Καλαμπόκη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site superbasket.gr, η Pamesa Valencia έχει θέσει σαν μεταγραφικό στόχο το Γιάννη Καλαμπόκη (31, 1.93). Πιο συγκεκριμένα, η ισπανική ομάδα βρίσκεται σε αναζήτη του αντικαταστάτη του Ruben Douglas (29, 1.92), και ο Έλληνας guard φέρεται να βρίσκεται στη λίστα παικτών που εξετάζει ο προπονητής των Βαλεντσιάνων, Neven Spahija. Βέβαια, η πλευρά του Πανιωνίου On Telecoms είναι διαθέσιμη να συζητήσει προσφορές για τον παίκτη, αν φυσικά αυτές καλύπτουν τις οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας.

O Καλαμπόκης σε 17 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 9 μ.ο. πόντων και 1.1 μ.ο. assists σε 22.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 9 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 7.8 μ.ο. πόντων και 2.2 μ.ο. assists σε 224.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στην πόρτα της εξόδου ο Μαρμαρινός

Ο Δημήτρης Μαρμαρινός (32, 2.05) είναι κοντά στο να αποτελέσει παρελθόν από τον Π.Α.Ο.Κ., σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας metrosport.gr. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας center αποκλείστηκε από την αποστολή της ομάδας του "δικεφάλου" για το αγώνα κόντρα στο Αιγάλεω Εστία για τη 18 αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά κατά την οποία ο παίκτης υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, με αποτέλεσμα το μέλλον του στις τάξεις της ομάδας να φαντάζει αρκετά δυσοίωνο.

Ο Μαρμαρινός σε 13 αγώνες έχει 1.8 μ.ο. πόντων και 1.5 μ.ο. rebounds σε 7.2 μ.ο. χρόνο συμμετοχής.