Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Τα Τρίκαλα 2000 για Gordon


O Jamont Gordon (21, 1.93) σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site superbasket.gr, φέρεται να ενδιαφέρει την ομάδα των Τρικάλων και τον νέο προπονητή της ομάδας, Γιάννη Χριστόπουλο.

Ο Αμερικάνος guard το περασμένο καλοκαίρι δεν επιλέκτηκε στα Drafts του ΝΒΑ με αποτέλεσμα να δοκιμάσει την τύχη του στο camp των Philadelphia 76ers. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο κολλεγιακό πρωτάθλημα με την ομάδα των Mississippi State Bulldogs, όπου σε 34 αγώνες είχε 17.2 μ.ο. πόντων και 4.9 μ.ο. assists σε 34.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Ταπούτος στον Π.Α.Ο.Κ. (;) - Diarra και επίσημα


Ο Χρήστος Ταπούτος (25, 2.03) σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site basketblog.gr, φέρεται να έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Π.Α.Ο.Κ.. Ο παίκτης αποτελούσε την περασμένη αγωνιστική σεζόν μέλος του ρόστερ της Α.Ε.Κ., πρόεδρος της οποίας ήταν ο κ.Δρόσος, που φέτος ηγείται της νέας προσπάθειας στην ομάδα του έτερου ''δικεφάλου''. Ο Έλληνας forward είναι ελεύθερος και μέχρι και σήμερα δεν είχε συμφωνήσει με καμία ομάδα, παρ' ότι φήμες τον ήθελαν να αποτελεί στόχο του Άρη, του Πανιωνίου αλλά και ομάδας της Ρωσίας.

Ο Ταπούτος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Α.Ε.Κ. όπου σε 24 παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 11.2 μ.ο. πόντων και 4.1 μ.ο. rebounds σε 22.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

** Παράλληλα, μέσω του επίσημου site της ομάδας, με ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι ο Mamoutou Diarra (28, 2.00) θα αγωνιστεί και πάλι στον Π.Α.Ο.Κ. μιας και οι οικονομικές εκκρεμότητες από την περσυνή αγωνιστική περίοδο θα διετευθούν άμεσα, και έτσι ξεπεράστηκαν τα όποια εμπόδια για την περίπτωση του Γάλλου διεθνή forward.

Και επίσημα Andersen


Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, ο Mickael Andersen (34, 2.15) βρισκόταν κοντά στο να συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Α.Ε.Κ.. Χθες λοιπόν, με ανακοίνωση στο επίσημο site της ομάδας, έγινε γνωστό ότι οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και πως αύριο ο Δανός center θα βρίσκεται στην Ελλάδα με σκοπό να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα προετοιμασίας με την υπόλοιπη ομάδα. Με αυτή την ανακοίνωση δόθηκε τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν στα ελληνικά μέσα για ''ναυάγιο'' της μεταγραφής.

Σε σύντομες δηλώσεις του ο Andersen τόνισε χαρακτηριστικά:

''Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που επιστρέφω ύστερα από περίπου δέκα χρόνια στην Α.Ε.Κ. και είμαι έτοιμος να προσφέρω τα μέγιστα για την υλοποίηση των στόχων.''

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Παρελθόν ο Fizer


O Marcus Fizer (30, 2.04) αποτελεί παρελθόν από τη Maccabi Tel Aviv. Όπως έγινε γνωστό μέσω του επίσημου site της ομάδας με μία σύντομη ανακοίνωση, η πλευρά του παίκτη και αυτή της ομάδας ήρθαν σε συμφωνία για τη λύση του συμβολαίου κοινή συναινέσει, μιας και ο θηριώδης Αμερικανός center δεν είχε ξεπεράσει πλήρως το σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπιζε στο γόνατό του, από την περσυνή κιόλας σεζόν.

Ο Fizer την περασμένη αγωνιστική περίοδο έδωσε το παρών σε 15 παιχνίδια για τη διοργάνωση της Euroleague με 11.5 μ.ο. πόντων και 3.5 μ.ο. rebounds σε 17.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ αγωνίστηκε και σε 11 παιχνίδια για το πρωτάθλημα του Ισραήλ όπου σε 17.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής είχε 13.2 μ.ο. πόντων και 3.7 μ.ο. rebounds.

Ανακοίνωσε Roberts ο KK Crvena Zvezda


O Lawrence Roberts (26, 2.04) είναι και επίσημα παίκτης του Ερυθρού Αστέρα. Με ανακοίνωση μέσω του επίσημου site της ομάδας, γίνεται λόγος για συμφωνία ενός έτους μεταξύ της πλευράς του Αμερικανού forward και της ομάδας, και η ομάδα του προπονητή Svetislav Pesic συνεχίζει τις εντυπωσιακές κινήσεις για την ενδυνάμωση του ρόστερ, μετά και από αυτές των Αndre Owens (27, 1.93) και Marko Marinovic (25, 1.83).

Ο Roberts είναι γνωστός στα ελληνικά δεδομένα με το σύντομο πέρασμά του από την ομάδα του Ολυμπιακού την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ τη σεζόν 2006-2007 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με την ομάδα των Memphis Grizzlies, όπου σε 54 συμμετοχές είχε 5.2 πόντους και 4.8 rebounds ανά αγώνα σε 18.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Νέος χορηγός ονόματος για την Barcelona


H Barcelona ανακοίνωσε μέσω του επίσημου site της ομάδας, πως νέος χορηγός ονόματος για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο όμιλος ασφαλιστικών εταιρειών Regal. Η Regal αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους ομίλους επιχειρήσεων στην Ισπανία, και πιο συγκεκριμένα στην Καταλονία, και το φάσμα του καλύπτει τόσο τις κοινωνικές ασφαλίσεις, όσο και τις οδικές ασφαλίσεις, ενώ εδρεύει στην πόλη της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο όμιλος εταιρειών θα μπορεί να διαδίδει το όνομά του διαφημιζόμενος στις εμφανίσεις της ομάδας, τόσο στους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος, όσο και στις ευρωπα'ι'κές υποχρεώσεις της.

Και τυπικά ..Έλληνας ο Calathes


Ο Pat Calathes (22, 2.08) είναι και τυπικά Έλληνας, μιας και σύμφωνα με δημοσίευμα του ενημερωτικού-αθλητικού site gazzetta.gr, ο ομογενής forward έχει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο, με το οποίο θα αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην ομάδα του Αμαρουσίου.

O Calathes προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν στο πρωτάθλημα του NCAA, όπου με τη φανέλα του Saint Joseph's σε 34 αγώνες είχε 17.7 μ.ο. πόντων και 7.5 μ.ο. rebounds σε 33.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Στη Besiktas Cola Turka o Mims


O Dennis Mims (28, 2.05) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής ενημερωτικής-αθλητικής ιστοσελίδας basketcentral.it, φέρεται να έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα της Besiktas Cola Turka. Αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των 2 πλευρών, τότε η τουρκική ομάδα θα έχει προβεί σε άλλη μία σημαντική προσθήκη στο υπάρχον ρόστερ της, μετά και από αυτή του Marcus Faison (30, 2.00).

O Mims τη σεζόν 2006-2007 αγωνίστηκε στο φινλανδικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Pyrbasket Tampere, όπου σε 2 μόλις παιχνίδια είχε 4 μ.ο. πόντων και 5.5 μ.ο. rebounds σε 22.5' χρόνο συμμετοχής, και αυτό γιατί τελικά δεν υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα.

Και επίσημα Perovic


O Kosta Perovic (23, 2.17) αποτελεί και επίσημα παίκτη της Pamesa Valencia για τα επόμενα 3 χρόνια όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας. O διεθνής Σέρβος center - όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευσή μας - έχει ήδη περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και είναι πιθανόν, εάν ο Έλληνας προπονητής της ομάδας, Φώτης Κατσικάρης, κρίνει σημαντική την παρουσία του, να κάνει την εμφάνισή του στην παρουσίαση της ομάδας την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Johnny Roggers, τόνισε: ''Είναι μία σπουδαία μεταγραφή για την ομάδα μας, καθώς ο Perovic είναι ένας παίκτης νεαρός, με ταλέντο αλλά και με εμπειρία. Ελπίζουμε να συνεχίσει την ατομική του βελτίωση μέσω της ομάδας και μέσα από τα παιχνίδια. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει στο low-post, με πολύ καλή τεχνική η οποία βέβαια μπορεί να βελτιωθεί, και ό,τι τον χαρακτηρίζει περισσότερο, είναι η διάθεση και η όρεξη για σκληρή δουλειά.''

Στον Πανελλήνιο Γ.Σ. ο Σιούτης


Ο Γιάννης Σιούτης (35, 1.83) θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πανελληνίου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο site της ομάδας, ο Έλληνας guard υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και θα ενισχύσει την ομάδα του προπονητή Ηλία Ζούρου.

Ο Σιούτης την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Α.Ε.Κ. αλλά οι συχνοί τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, του επέτρεψαν να δώσει το παρών μόλις σε 9 παιχνίδια του πρωταθλήματος, όπου σε 8.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής είχε 1.5 μ.ο. πόντων και 0.4 μ.ο. assists.

Ανακοίνωσε Shakur η TAU


Ο Mustafa Shakur (24, 1.90) είναι και επίσημα παίκτης της TAU Ceramica. Όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας από τη Βασκονία, ο Αμερικανός guard θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο, και έτσι επιβεβαιώθηκαν δημοσιεύματα των ισπανικών μέσων, που έκαναν λόγο για επικείμενη μεταγραφή Αμερικανού για την ομάδα, που πριν λίγες ημέρες είχε την επέτειο των 50 χρόνων ιστορίας της.

Ο Shakur έχει αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, για λογαριασμό της πολωνικής Prokom Trefl, όπου σε 7 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 7.6 μ.ο. πόντων και 2.1 μ.ο. assists σε 18.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Φήμες για Kirilenko


O Andrei Kirilenko (27, 2.07) σύμφωνα με δημοσίευμα του λιθουανικού ενημερωτικού-αθλητικού site krepsinis.net, φέρεται να ενδιαφέρει έντονα την πρωταθλήτρια Ευρώπης, CSKA Moscow. Ο διεθνής Ρώσος ΝΒΑer φαίνεται πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσει τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από αρκετά χρόνια, και η CSKA είναι έτοιμη να του προσφέρει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, κρατόντας στάση αναμονής για τον αν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Utah Jazz μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο Kirilenko τις τελευταίες 7 σεζόν έχει μία σπουδαία παρουσία στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τη φανέλα των Utah Jazz και την περασμένη αγωνιστική περίοδο σε συνολικά 84 συμμετοχές είχε 11 πόντους και 4.5 rebounds ανά αγώνα σε 31' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ πέρσυ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα της Ρωσίας.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Στην Azovmash Mariupol o Van Den Spiegel


O Tomas Van Den Spiegel (30, 2.14) όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο site της Azovmash Mariupol ταξίδεψε σήμερα στην πόλη της Ουκρανίας με σκοπό να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο Βέλγος center είχε έλθει σε προχωρημένες συζητήσεις με την ομάδα της Pamesa Valencia, η οποία όμως - όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας - είναι κοντά στο να συμφωνήσει με τον Kosta Perovic (23, 2.17).

Ο Van Den Spiegel την περασμένη αγωνιστική περίοδο βρέθηκε να αγωνίζεται τόσο στην πρωταθλήτρια Ευρώπης CSKA Moscow με την οποία κατέκτησε την πρώτη θέση της διοργάνωσης της Euroleague, όσο και στην πολωνική Prokom Trefl, μέχρι ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Etore Messina, του ζητήσει να επιστρέψει και πάλι στη Μόσχα.

Στη Lukoil Academic o Pickett


O Tim Pickett (27, 1.93) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής ενημερωτικής-αθλητικής ιστοσελίδας basketcentral.it, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Βουλγαρία και στην ομάδα της Lukoil Academic. O Αμερικανός forward είχε συμφωνήσει με την ιταλική Solsonica NSB Rieti, αλλά οι συνεχείς αναβολές στην άφιξή του στην Ιταλία ανάγκασαν την ομάδα να τον αποδεσμεύσει και να εξετάσει περιπτώσεις άλλων παικτών.

O Pickett την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε για λογαριασμό της Aget Service Imola όπου και σε 29 αγώνες είχε 22.4 μ.ο. πόντων και 5.6 μ.ο. rebounds σε 35.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, για το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας Ιταλίας.

''Δένει'' τον Welsch η Unicaja


Ο Jiri Welsch (28, 1.98) σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού ενημερωτικού-αθλητικού site basketcentral.it, διαπραγματεύεται τους όρους του συμβολαίου του με σκοπό η Unicaja Malaga να έχει τον πρώτο λόγο για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας. Έτσι λοιπόν, η ομάδα έχει έρθει σε επαφή με τον εκπρόσωπο του διεθνή Τσέχου guard - που αυτή την περίοδο αγωνίζεται στους προκριματικούς αγώνες για το Eurobasket 2009 - και όπως όλα δείχνουν οι 2 πλευρές θα δώσουν τα χέρια για την επέκταση του συμβολαίου, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2009.

Ο Welsch την περασμένη σεζόν σε 34 αγώνες για το ισπανικό πρωτάθλημα είχε 9.6 μ.ο. πόντων και 2.5 μ.ο. assists σε 24.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 20 συμμετοχές του για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 8.7 πόντους και 2.8 assists ανά αγώνα σε 26.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανανέωσε ο Zukauskas


O Eurelijous Zukauskas (35, 2.16) ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Zalgiris Kaunas για ακόμη ένα χρόνο. Όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο site της ομάδας, ο γιγαντόσωμος Λιθουανός center αποδέκτηκε την προσφορά που του κατατέθηκε και έτσι θα αγωνιστεί για άλλη μία σεζόν τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο, καθώς η Zalgiris αγωνίζεται στη διοργάνωση της Euroleague.

O Zukauskas την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε 3.6 πόντους και 4.4 rebounds ανά αγώνα.

O Sy στη Lyon-Villeurbanne


Ο Amara Sy (27, 2.02) ανακοινώθηκε μέσω του επίσημο site της Lyon-Villeurbanne και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Γαλλίας για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το πρόβλημα στη συμφωνία έγκυται στο γεγονός ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με την Α.Ε.Κ. με αποτέλεσμα να πρέπει να καταβληθεί εντός της εβδομάδας το ποσό για το buy-out του παίκτη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Pierre Grall, δήλωσε χαρακτηριστικά στο επίσημο site της ομάδας:

''O Sy είναι ο παίκτης που επιδιώκαμε να εντάξουμε στο δυναμικό της ομάδας και είμαστε σίγουροι ότι θα ενταχθεί γρήγορα στο κλίμα των αποδυτηρίων, μιας και γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα λόγω της προηγούμενης πολυετούς θητείας του εδώ.''

Ο Sy την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Ελλάδα και στην Α.Ε.Κ. όπου σε 27 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 8.9 μ.ο. πόντων και 6 μ.ο. rebounds σε 28.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στη Manresa o Marco


O Carles Marco (33, 1.80) σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού ενημερωτικού-αθλητικού site solobasket.com θα είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία Javi Rodríguez (29, 1.89), ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για 6 εβδομάδες. Ο τελευταίος τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό του χέρι και η πλήρης ανάρωσή του εκτιμήθηκε στις 6 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δώσει το παρών στις πρώτες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Marco την περασμένη σεζόν καθοδηγούσε από τη θέση του PG την ομάδα της Leon Caja Espana, όπου σε 32 αγώνες για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας είχε 5.5 μ.ο. πόντων και 2.1 μ.ο. assists σε 18' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Το ''come-back'' του Λάζου


Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος (28, 2.10) σε σύντομες δηλώσεις του σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ενημερωτικής-αθλητικής ιστοσελίδας marca.com, τόνισε πως είναι έτοιμος να επανέλθει και πάλι στο προσκήνιο, αφήνοντας υποσχέσεις για μία χρονιά γεμάτη σκληρή δουλειά από τον ίδιο με σκοπό να δικαιολογήσει το υψηλό συμβόλαιό του με την ομάδα της Real Madrid.

Ο Έλληνας center έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στα 3 φιλικά που έδωσε η Real, ενώ τόσο ο προπονητής της ομάδας, Joan Plaza δήλωσε πως ο Παπαδόπουλος είναι η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, όσο και ο γυμναστής της ομάδας τόνισε την προσωπική βελτίωση του παίκτη.

Ο Παπαδόπουλος την περασμένη αγωνιστική περίοδο σε 31 αγώνες για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας είχε 5.1 μ.ο πόντων και 3.9 μ.ο. rebounds σε 18.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 18 παιχνίδια για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 6.9 πόντους και 3.2 rebounds ανά αγώνα σε 21.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Αποσύρθηκε ο Gorenc


O Boris Gorenc (34, 1.95) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής ενημερωτικής-αθλητικής ιστοσελίδας basketcentral.it, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση λόγω των συνεχών τραυματισμών που αντιμετπώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα και που δεν τον άφησαν να ανταποκριθεί στο βαθμό που ο ίδιος ήθελε.

Ο Σλοβένος guard έχει ένα γεμάτο βιογραφικό, καθώς έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Montepaschi Siena, η Kimperio Varese, η Khimki, η Pau-Ortez και η Regio Emilia.

H TAU για Dragic


O Goran Dragic (22, 1.88) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ενημερωτικής-αθλητικής ιστοσελίδας marca.com, φέρεται να έχει επαφές με την ομάδα της TAU Ceramica με σκοπό να αφήσει προσωρινά το όνειρο του ΝΒΑ και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας. Η TAU επιθυμεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα η υπόθεση να ''κλείσει'' με την υπογραφή του διεθνή Σλοβένου guard, ενώ η ομάδα της Βασκονίας εξέτασε και την περίπτωση του Γάλλου forward Joseph Gomis (30, 1.80), ο οποίος -όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση- αποχώρησε από την ομάδα της Valladolid.

Ο Dragic επιλέκτηκε στο δεύτερο γύρο των φετινών Drafts από τους San Antonio Spurs, και τελικά κατέληξε στους Phoenix Suns, ενώ την περσυνή σεζόν αγωνίστηκε στην Union Olympija Ljubjana όπου σε 13 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 3.2 μ.ο. πόντων και 3.1 μ.ο. assists σε 27.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Η επιστροφή του Diarra (;)


Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, ο Π.Α.Ο.Κ. θέλησε ξανά να έρθει σε επικοινωνία με τον Mamoutou Diarra (28, 2.00) με σκοπό να ανανεωθεί η μεταξύ τους συνεργασία για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο. Έτσι, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση η ομάδα του ''δικεφάλου'' μέσω του επίσημου site της, ο Γάλλος διεθνής forward αναμένεται αύριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης για εκ νέου συζητήσεις.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

''Ο διεθνής Γάλλος καλαθοσφαιριστής που αγωνίστηκε στη διάρκεια της περσινής σεζόν στον ΠΑΟΚ, είχε ξεκινήσει μία σειρά επαφών με την ομάδα, οι οποίες διακόπηκαν με δική του ευθύνη. Εδειξε όμως καλή διάθεση και για το λόγο αυτό, αμέσως μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη θα συζητήσει εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την ομάδα.''

Και επίσημα Χριστόπουλος


Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, η ομάδα των Τρικάλων βρισκόταν κοντά στο να επισημοποιήσει την προφορική συμφωνία με τον προπονητή Γιάννη Χριστόπουλο. Έτσι και έγινε, μιας και μέσω του επίσημου site της ομάδας, ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ των 2 πλευρών.

O Χριστόπουλος έχει ένα γεμάτο βιογραφικό παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχοντας περάσει από τον πάγκο της ομάδας της ελληνικής αεροπορίας, του Α.Π.Ο.Ε.Λ., του Απόλλωνα Πάτρας, της Α.Ε.Λ. αλλά και τις Ολυμπιάδας Πατρών.

Στην Hapoel Gerusalemme o Watson


O Travis Watson (27, 2.03) σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού ενημερωτικού-αθλητικού site basketballcentral.it, έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στο Ισραήλ και στην ομάδα της Hapoel Gerusalemme για ένα χρόνο. Ο Αμερικάνος PF είχε επαφές και με τη γερμανική ομάδα της Brosse Baskets, η οποία όμως τελικά ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Αμερικανού center Alexander Johnson (25, 2.08) ο οποίος πέρσυ αγωνίστηκε στο ΝΒΑ και στην ομάδα των Miami Heat.

Ο Watson την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Armani Jeans Milano, όπου σε 42 παιχνίδια για το πρωτάθλημα είχε 8.7 πόντους και 9.1 rebounds ανά αγώνα σε 21.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 11.7 μ.ο. πόντων και 9.7 μ.ο. rebounds σε 25.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής σε 14 αγώνες.

Παρελθόν από τη Valladolid o Gomis


O Joseph Gomis (30, 1.80) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ενημερωτικής-αθλητικής ιστοσελίδας solobasket.com φέρεται να επιθυμεί να αποχωρήσει από την ομάδα της Valladolid, μιας και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της LEB Gold (2η κατηγορία Ισπανίας). Το ίδιο δημοσίευμα κάνει λόγο και για έντονο ενδιαφέρον της CB Murcia για τον Γάλλο διεθνή guard που όπως φαίνεται θα καταλήξει και σε συμφωνία μεταξύ των 2 πλευρών.

Η ομάδα της Valladolid δεν μπορεί να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη και να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της κατηγορίας, με ετήσιο συμβόλαιο που φτάνει κοντά στα 250.000 ευρώ.

Ο Gomis τις τελευταίες 3 αγωνιστικές σεζόν είναι παίκτης της Valladolid, ενώ πέρσυ σε 34 αγώνες για το πρωτάθλημα είχε 18 πόντους και 2.9 assists ανά αγώνα σε 31.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στη Fuenlabrada o Wolkowyski


Ο Rubén Wolkowyski (35, 2.05) σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού ενημερωτικού-αθλητικού site elmundodeportivo.es θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία και στην ομάδα της Fuenlabrada. Η ισπανική ομάδα έψαχνε τον αντικαταστάτη του τραυματία Rafael Vidaurreta (31, 2.06) και τον βρήκε στο πρόσωπο του Αγεντίνου με πολωνικό διαβατήριο center. Σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση του προπονητή της ομάδας, ''έπαιξε'' το γεγονός ότι ο παίκτης έχει εμπειρία ευρωπα'ι'κή, αλλά και εμπειρία από το πρωτάθλημα της ACB λίγκας λόγω της θητείας του στην TAU Ceramica.

O Wolkowyski την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα και στην ομάδα της Legea Scafati, όπου σε 21 αγώνες είχε 6.3 μ.ο. πόντων και 5 μ.ο. rebounds σε 24.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στην Pamesa Valencia o Perovic


O Kosta Perovic (23, 2.17) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ενημερωτικής-αθλήτικής ιστοσελίδας solobasket.com είναι κοντά στο να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της ACB λίγκα και στην ομάδα της Pamesa Valencia. Ο θηριώδης Σέρβος center μετά από μία πολύ μέτρια χρονιά στο ΝΒΑ και στους Golden State Warriors, δεν κατάφερε να πείσει τον προπονητή της ομάδας, Chris Mullin, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να του ανακοινώσει το περασμένο Σάββατο ότι δεν τον υπολογίζει.

Επίσης,
ο τεχνικός διευθυντής της ισπανικής ομάδας, Johnny Rogers, σε δηλώσεις του σε εφημερίδα, έκανε λόγο για συμφωνία των 2 πλευρών για τα επόμενα 3 χρόνια.

Ο Perovic το 2007 επιλέχτηκε στο no.38 των Drafts και την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αγωνίστηκε μόλις σε 7 παιχνίδια στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ έχοντας 1.4 πόντους και 1.9 rebounds ανά αγώνα σε 5.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στα Τρίκαλα 2000 ο Χριστόπουλος (;)


Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο Γιάννης Τζήμας παραιτήθηκε από τη θέση του προπονητή, επικαλλούμενος προσωπικούς λόγους. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος των Τρικάλων, Γιώργος Γιαννούλας, είχε επαφές με τον προπονητή Γιάννη Χριστόπουλο, και όπως όλα δείχνουν απομένουν πλέον τα τυπικά για την οριστική συμφωνία μεταξύ των 2 πλευρών.

Επίσης, ο Χριστόπουλος παρακολούθησε από κοντά το τουρνουά που διοργανώθηκε στο κλειστό της Νεάπολης Λάρισας στη μνήμη του Κυριάκου Χατζηβασιλείου, στο οποίο συμμετείχε και η ομάδα των Τρικάλων.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Στην Α.Ε.Κ. ο Andersen (;)


O Michael Andersen (34, 2.15) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας gazzetta.gr, φέρεται να είναι κοντά στο να συμφωνήσει με την Α.Ε.Κ. . Σύμφωνα με πληροφορίες ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Φλεβαράκης, έχει έρθει σε επαφή με τον ίδιο τον παίκτη με σκοπό να τον πείσει να φορέσει ξανά τη φανέλα του ''δικεφάλου'' αλλά και του γνωστοποιήσει τις σκέψεις του για το ρόλο του στην ομάδα, και το μόνο που απομένει, είναι ο Δανός center να αποστείλει το υπογεγραμμένο συμβόλαιο.

Ο Andersen την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε αρχικά στο ιταλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Legea Scafati και εν συνεχεία στο πολωνικό πρωτάθλημα, όπου και και με την ομάδα της Czarni Slupsk σε 15 αγώνες είχε 6.8 μ.ο. πόντων και 5.1 μ.ο. rebounds.