Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Κρίσιμη η κατάσταση στην Ολύμπια Λάρισας

Με χθεσινό του τηλεγράφημα, το Αθηνα'ι'κό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για πτώχευση της εταιρίας LAMCO Α.Τ.Ε., διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο πρόεδρος της Ολύμπιας Λάρισας, κ. Μαλάκος. Άμεσο αποτέλεσμα ήταν η διασύνδεση του γεγονότος με την ομάδα του κάμπου και για ενδεχόμενο ακόμα και για αποχώρηση αυτής από το πρωτάθλημα της Α1 (!), κάτι όμως που διαψεύστηκε πλήρως με ανακοίνωση του ίδιου του κ. Μαλάκου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των "πορτοκαλί" και η οποία τονίζει την ομαλότητα και τη ζωτικότητα της κατασκευαστικής εταιρίας.

Από την άλλη πλευρά, ο διεθνής Γερμανός forward της Ολύμπιας Λάρισας, Sven Schultze (30, 2.06), με δηλώσεις του στο αθλητικό-ενημερωτικό site superbasket.gr, ανέφερε πως η ομάδα χρεοωκόπησε ενώ συγχρόνως αποκάλυψε πως τα οικονομικά προβλήματα στις τάξεις της ομάδας προυπήρχαν από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Πλέον το μέλλον της ομάδας φαντάζει αβέβαιο στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα οι πιθανότητες συγχώνευσης της Ολύμπιας Λάρισας με την έτερη ομάδα του κάμπου, Α.Ε.Λ. 1964, το ερχόμενο καλοκαίρι, δείχνουν να αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Η Καβάλα για Τσιάκο - Στην πόρτα της εξόδου ο Daniels

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site sport24.gr, ο Γιώργος Τσιάκος (26, 2.03) είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας power forward λόγω ενός προσωπικού προβλήματος έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η συνεργασία του με τη BK Ventspils να λυθεί κοινή συναινέσει.

Ο Τσιάκος σε 2 αγώνες για τη διοργάνωση του FIBA EuroChallenge είχε 4.5 μ.ο. πόντων και 6.5 μ.ο. rebounds σε 22' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

** Εν τω μεταξύ φήμες αναφέρουν ότι ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Πιλαφίδης, δεν είναι ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις του Will Daniels (22, 2.03) στους τελευταίους αγώνες της Καβάλας, με αποτέλεσμα η παραμονή του στους "νεοφώτιστους" στην Α1 να κρίνεται αμφίβολλη.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Λιθουανικές "σειρήνες" για Avery

Σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας krepsinis.net, o William Avery (29, 1.89) βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Lietuvos Rytas. Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για λεπτομέρειες να απομένουν για την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Αμερικανού guard από τα Τρίκαλα 2000 στη λιθουανική ομάδα, ενώ συγχρόνως αναφέρεται πως η χθεσινή εμφάνιση του Avery στον αγώνα των Τρικάλων 2000 κόντρα στην Α.Ε.Κ. για το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν και η τελευταία του παίκτη με την ομάδα των "νεοφώτιστων" στην Α1 κατηγορία.

Ο Avery αποτελεί έναν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του προπονητή Βαγγέλη Αγγέλου, μιας και σε 17 αγώνες για το πρωτάθλημα έχει 14.8 μ.ο. πόντων και 3.7 μ.ο. assists σε 34' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Και επίσημα Wright

O Bracey Wright (24, 1.89) είναι και επίσημα παίκτης του Άρη, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των "κιτρίνων". Ο Αμερικανός guard υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και αναμένεται να είναι στην άμεση διάθεση του προπονητή της ομάδας, Andrea Mazzon, για το ερχόμενο παιχνίδι του Άρη κόντρα στην Ολύμπια Λάρισας για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η υπόθεση για τη μεταγραφή του παίκτη άρχισε να ξεκαθαρίζει, ιδιαίτερα μετά τις τοποθετήσεις του προπονητή της KK Zadar, Denis Pleslic, ο οποίος έκανε λόγο για απόσυρση του ενδιαφέροντος για τον Wright.

O Wright, επιστρέφει στους "κιτρίνους" μετά από διάστημα 9 μηνών, όταν και αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την ομάδα του Άρη στα play-offs της περασμένης σεζόν, ενώ ξεκίνησε τη φετινή αγωνιστική περίοδο στη DKV Joventut Badalona.