Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Οικονομικό "σωσίβιο" για τη Zalgiris Kaunas

Φαίνεται πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Zalgiris Kaunas είναι κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν, μιας και με σημερινό δημοσίευμα της λιθουανικής καθημερινής ενημερωτικής εφημερίδας "Lietuvos Rytas", έγινε γνωστό ότι Ουκρανός επιχειρηματίας θα επενδύσει στη λιθουανική ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο Ουκρανός μεγιστάνας κ. Igor Kolomoysky, που αποτελεί έναν εκ των μεγαλομετόχων της ουκρανικής τράπεζας Private Bank, αλλά και ιδιοκτήτη 3 ποδοσφαιρικών ομάδων -μεταξύ αυτών και η Dynamo Κiev- βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ομάδας με σκοπό την επένδυση ενός σημαντικού ποσού που μπορεί να φτάσει και τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται πλέον από εβδομάδα, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Zalgiris Kaunas, κ. Navikauskas, τόνισε πως η κίνηση του κ. Kolomoysky δεν πρόκειται για μία οικονομική ενίσχυση της ομάδας, αλλά για μία επένδυση η οποία με το χρόνο θα επιφέρει απόσβεση στη πλευρά του Ουκρανού επιχειρηματία.

Ο Pat Mutombo για τα Τρίκαλα 2000

Ο Patrick Mutombo (29, 1.97) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketblog.gr, είναι κοντά στο να συμφωνήσει να αγωνιστεί με την ομάδα των Τρικάλων 2000. Ο Ιβοριανός με βελγικό διαβατήριο small forward, θα δοκιμαστεί από τον προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Αγγέλου, και αν τελικά ικανοποιήσει τον Έλληνα τεχνικό θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους "νεοφώτιστους".

Ο Mutombo την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος με την ομάδα της Carife Ferrara και σε 7 αγώνες είχε 6 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. rebounds σε 20.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τα τυπικά για Johnsen

O Britton Johnsen (29, 2.07) πρέπει να θεωρείται παίκτης του Π.Α.Ο.Κ., μιας και όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας του "δικεφάλου", ο παίκτης αναμένεται τη Δευτέρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Αμερικανός power forward ήταν κοντά στο να συμφωνήσει με τον Π.Α.Ο.Κ., και πλέον από Δευτέρα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας.

**Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό ότι ο Π.Α.Ο.Κ. κατήγγειλε στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. το συμβόλαιο του K'Zell Wesson (31, 2.00).

Αποχωρεί ο Simmons από τη Maccabi Tel Aviv - Οδεύει προς Hemofarm Vrsac (;)

O Chester "Tre" Simmons (26, 1.98) σύμφωνα με σερβικά δημοσιεύματα είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Hemofarm Vrsac. Ο Αμερικανός forward είναι πολύ πιθανό να αποδεσμευτεί από την ομάδα της Maccabi Tel Aviv λόγω του κικεώνα των αλλαγών στην ισραηλινή ομάδα, ενώ οι πρώτες επαφές ανάμεσα στην πλευρά του παίκτη και αυτή της σερβικής ομάδες φαίνεται πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Ο Simmons, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Π.Α.Ο.Κ., σε 4 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 5.8 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. rebounds σε 17.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Αποδέσμευσε Milosevic ο Ερυθρός Αστέρας

Ο Stevan Milosevic (32, 2.10) αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του Ερυθρού Αστέρα όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. Η ομάδα του προπονητή Svetislav Pesic, δεν ανανέωσε το τρίμηνο συμβόλαιο του Σέρβου center, ενώ ο παίκτης από την πλευρά του δήλωσε:

"Οι σχέσεις μου με όλους μέσα στην ομάδα ήταν πραγματικά πολύ καλές και ελπίζω να βοήθησα στο ελάχιστο την ομάδα με την προσπάθεια που κατέβαλα."

O Milosevic σε 8 συμμετοχές του είχε 1.3 μ.ο. πόντων σε 4.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Αποδέσμευσε Brown η Maccabi Tel Aviv

O Elton Brown (25, 2.03) aποτελεί παρελθόν από τη Maccabi Tel Aviv όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας από το Ισραήλ. Ο Αμερικανός forward δεν έπεισε με την παρουσία του τον προπονητή της ομάδας, Pini Gershon, με αποτέλεσμα να μη συνεχίσει αγωνιζόμενος στην "ομάδα του λαού", ενώ καταλυτικό παράγοντα στην τελική απόφαση της ομάδας υπήρξε το γεγονός ότι ο παίκτης δεν βρισκόταν σε καλή φυσική κατάσταση.

Ο Brown αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι για τη διοργάνωση της Euroleague έχοντας 2 πόντους και 2 rebounds σε 17' χρόνο συμμετοχής.

Στην πόρτα της εξόδου ο Boykins

O Earl Boykins (32, 1.66) είναι κοντά στο να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Virtus Bologna. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός βραχύσωμος guard δεν έχει ικανοποιήσει με τις τελευταίες εμφανίσεις του τον προπονητή της ομάδας, Matteo Boniciolli, ενώ συγχρόνως υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς αναχώρησε για τις Η.Π.Α. χωρίς την άδεια της ομάδας, όταν μάλιστα δεν του δόθηκε το ελεύθερο μερικών ημερών από την πλευρά της διοίκησης. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας tripladoppia.com, o ιταλικός σύλλογος θα στραφεί άμεσα σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Boykins, που ενδεχομένως θα είναι ο Melvin Booker (32, 1.88).

O Boykins σε 6 αγώνες για το ιταλικό πρωτάθλημα είχε 17.3 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. assists σε 32.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Μένει στη Zalgiris Kaunas o Maciulis

O Jonas Maciulis (23, 2.00) σε συνέντευξή του στο λιθουανικό αθλητικό-ενημερωτικό site krespinis.net δήλωσε πως θα μείνει στην ομάδα της Zalgiris Kaunas μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η λιθουανική ομάδα, και ανεξαρτήτως το φημολογούμενο ενδιαφέρον από ιταλικές και ισπανικές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Λιθουανός small forward παραδέκτηκε πως όντως η Zalgiris Kaunas αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αλλά πως δεν είναι η μόνη ομάδα ανά την Ευρώπη που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. Χαρακτηριστικά τόνισε πως συνομιλώντας με φίλους παίκτες που αγωνίζονται σε άλλα πρωταθλήματα, αντιμετωπίζουν και εκείνοι την ίδια κατάσταση στις ομάδες τους.

Οσο για τον ίδιο, δήλωσε χαρούμενος και αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του, ενώ παραδέκτηκε πως η Pamesa Valencia είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον ίδιο, εν αντιθέσει με τις φήμες περί ενδιαφέροντος από ιταλικές και άλλες ισπανικές ομάδες.

Ο Maciulis σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 12 μ.ο. πόντων και 5 μ.ο. rebounds σε 30.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Διαψεύδει τις φήμες ο Pargo

Τις τελευταίες ημέρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία γύρω από το όνομα του Jannero Pargo (29, 1.88), ο οποίος φερόταν να επιστρέφει στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ για λογαριασμό των LA Lakers. Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο ρωσικό αθλητικό-ενημερωτικό site sovsport.ru, o Αμερικανός guard τόνισε πως θα σεβαστεί το συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Dynamo Moscow και πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στο ΝΒΑ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, ενώ συγχρόνως με το νέο έτος θα επιστρέψει πιο δυνατός από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι φήμες κυκλοφόρησαν όταν παίκτες που αγωνίζονταν στο ρωσικό πρωτάθλημα αποχωρούσαν από τις ομάδες τους με σκοπό να αγωνιστούν είτε στο ΝΒΑ - Nenad Krstic (25, 2.15) - είτε στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας - Jerome Moiso (30, 2.11) -, λόγω των οικονομικών προβλήμάτων που φέρεται να αντιμετωπίζουν οι ρωσικές ομάδες.

Ο Pargo σε 4 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup έχει 10.6 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. assists σε 25.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στη Besiktas Cola Turka o Williams

O Justin Williams (24, 2.08) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας eurobasket.com, έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Besiktas Cola Turka. Ο Αμερικανός power forward αγωνιζόταν από τις αρχές Δεκέμβρη στο πρωτάθλημα της Κίνας με την ομάδα των Shandong Flaming Bulls.

Ο Williams την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με την ομάδα των αλλά και με αυτή των Houston RocketsSacramento Kings και σε 22 αγώνες είχε 1.4 μ.ο. πόντων και 2.2 μ.ο. rebounds σε 5.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Johnsen -ξανά- για Π.Α.Ο.Κ.

Ο Britton Johnsen (29, 2.07) είναι κοντά στο να συμφωνήσει να αγωνιστεί στην ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. μέχρο το τέλος της φετινής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής αθλητικής-ενημερωτικής εφημερίδας "Σπορ του Βορρά", ο Αμερικανός power forward αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές του προπονητή της ομάδας, Γιώργου Καλαφατάκη, για την αντικατάσταση του K'Zell Wesson (31, 2.00). Ενθαρρυντικό στοιχείο για να προχωρήσουν οι επαφές μεταξύ των 2 πλευρών αποτελεί το γεγονός ότι ο Καλαφατάκης κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα του Πανελληνίου Γ.Σ. είχε συνεργαστεί ξανά με τον παίκτη.

Ο Johnsen αποτελούσε μεταγραφικό στόχο του "δικεφάλου" το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ο παίκτης είχε "κοπεί" από τους Utah Jazz, σε μία προσπάθεια του παίκτη να επιστρέψει αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Ευχές από τα Off Balance News

Τα Off Balance News σας εύχονται ευτυχισμένα Χριστούγεννα, γεμάτα υγεία και χαρά! Καλές γιορτές, με υγεία πάνω απ'όλα.

Κινδυνεύει με "βαριά" τιμωρία ο Tsintsadze

O George Tsintsadze (22, 1.92) κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού μερικών αγωνιστικών από το πρωτάθλημα της Βαλτικής λίγκας, μετά την άσεμνη επίθεσή του σε διαιτητή κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης της ομάδας του, Tartu Rock, κόντρα στη Lietuvos Rytas. O Γεωργιανός guard αμφισβήτησε έντονα απόφαση ενός εκ των διαιτητών της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να προβεί στην ενέργεια που φαίνεται στο video του αγώνα.

O Tsintsadze αποβλήθηκε από τον αγώνα ενώ συγχρόνως κρατήθηκε το δελτίο του. Για τη διοργάνωση του FIBA EuroChallenge ο Tsintsadge σε 6 αγώνες έχει 11.7 μ.ο. πόντων και 4.2 μ.ο. assists σε 32.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Φήμες για Butautas στην ASK Riga

Σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας lrytas.lt, o Ramunas Butautas ενδεχομένως να αποτέλεσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ASK Riga, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η λετονική ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι 3 βασικοί οικονομικοί υποστηρικτές της ομάδας έχουν θιγεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση, με άμεσο αποτέλεσμα να μειώσουν δραματικά την οικονομική στήριξη προς την ομάδα.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για πιθανότατη άμεση απομάκρυνση του ομοσμπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας από τον πάγκο της ASK Riga λόγω του υψηλού συμβολαίου του -μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του- , και δεν αποκλείεται να γίνει αυτό κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του νέου έτους. Ο Butautas αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, ενώ από την πλευρά της ομάδας μετά το έκτακτο συμβούλιο που συγκαλέστηκε χθες, θα υπάρξει κάποια πρώτη απόφαση για το οικονομικό μέλλον της ομάδας μέχρι την Παρασκευή.

Δεν ανανέωσε ο Jurkovic

O Ivica Jurkovic (35, 2.05) δεν είναι πλέον παίκτης της Union Olimpija όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, καθώς η ομάδα από τη Σλοβενία δεν θέλησε να ανανεώσει το μηνιαίο συμβόλαιο του Σλοβένου power forward. Ο Jurkovic είχε αποκτηθεί με σκοπό την προσωρινή αντικατάσταση του Marko Milic (31, 1.99) ο οποίος ήταν εκτός αγωνιστικών δράσεων λόγω τραυματισμού.

Ο Jurkovic σε 4 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 2 μ.ο. πόντων και 1.8 μ.ο. rebounds σε 12' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρελθόν ο Krstic - Ανακοινώθηκε από Oklahoma City Thunder

O Nenad Krstic (25, 2.15) αποτελεί παρελθόν από τη BC Triumph, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ρωσικής ομάδας και θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ και στην ομάδα της Oklahoma City Thunder. Όπως ανακοινώθηκε χθες μέσω του επίσημου site της ομάδας του ΝΒΑ, o διεθνής Σέρβος center θα αγωνιστεί στην Oklahoma City Thunder από τη στιγμή κιόλας που τα δικαιώματά του μεταφέρθηκαν από τους New Jersey Nets.

O Krstic σε 14 αγώνες με τη BC Triumph είχε 14.8 μ.ο. πόντων και 6.4 μ.ο. rebounds σε 26.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τέλος και επίσημα ο Petrovic

O Aleksandar Petrovic αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της BC Zadar, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της κροατικής ομάδας. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, οι φήμες για ενδεχόμενη αποχώρηση του Σέρβου τεχνικού από την ομάδα είχαν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, και μετά την ήττα της BC Zadar από την ομάδα της KK Novi Sad η τελική απόφαση από πλευράς διοίκησης πάρθηκε για λύση του συμβολαίου συνεργασίας.

Πλέον, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί ο νέος τεχνικός της ομάδας, με τον Drazen Anzulovic να αποτελεί τον επικρατέστερο για να αναλάβει τη θέση του προπονητή.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Αποδέσμευσε Yango η Solsonica Rieti

O Guillaume Yango (26, 2.05) αποτελεί παρελθόν από τη Solsonica Rieti όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη μεταγραφή του στην ομάδα των Τρικάλων 2000, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση.

Ο Γάλλος center δεσμευόταν με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, το οποίο όμως έλυσε κοινή συναινέση με τον ιταλικό σύλλογο, καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας.

Hite μέσα - Green έξω

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας eurobasket.com, o Devin Green (26, 1.98) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της BC Oostende με πιθανότερο προορισμό ομάδα της Ουκρανίας. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Robert Hite (24, 1.87) ο οποίος πριν λίγο καιρό αποδεσμεύτηκε από την ομάδα της TAU Ceramica και ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της βελγικής ομάδας.

O Green σε έναν αγώνα για το βελγικό πρωτάθλημα είχε 9 πόντους και 5 rebounds σε 31' χρόνο συμμετοχής.

Και επίσημα McDonald

O Arriel McDonald (36, 1.91) είναι και επίσημα παίκτης της Montepaschi Siena, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλική ομάδας. Ο McDonald υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και θα είναι στην άμεση διάθεση του προπονητή της ομάδας, Simone Pianigiani.

O McDonald έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στις ομάδες: Maccabi Tel Aviv, Παναθηνα'ι'κό, Dynamo Moscow, Akasvayu Girona, ενώ τη φετινή σεζόν ξεκίνησε αγωνιζόμενος και πάλι στη ρωσική ομάδα.

"Καμπάνα" 300.000€ για Π.Α.Ο.Κ.

Φαίνεται πως οι τελευταίες μέρες δεν ευνοούν να εκτονωθεί η κατάσταση στην ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. μετά την παραίτηση του προέδρου της ομάδας, κ.Δρόσου, και την πιθανή αποδέσμευση του K'Zell Wesson (31, 2.00) μετά από πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε ο Αμερικανός power forward. Έτσι λοιπόν, χθες έγινε γνωστή η τελεσίδικη απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου του Αθλητικού Δικαστηρίου, κατά την οποία η ομάδα του "δικεφάλου" είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει το ποσό των 300.000€ στο Δημήτρη Χαριτόπουλο (25, 2.07) μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει ο τελευταίος το περασμένο καλοκαίρι, όταν και αποχώρησε από την ομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο νομικός εκπρόσωπος του παίκτη είναι διατεθημένος να προχωρήσει και σε κατάπτωση εγγυητικής επιταγής της ομάδας.

Και επίσημα Brewer - Tέλος ο Cummings

O Corey Brewer (33, 1.89) είναι πλέον και επίσημα παίκτης της MMT Estudiantes όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Ο Αμερικανός guard υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε:

"Είναι πολύ σημαντικό που επιστρέφω στην ομάδα της MMT Estudiantes. Ελπίζω να φανώ έτοιμος και να βοηθήσω στο μέγιστο με σκοπό να βελτιώσω την ομάδα, ενώ για μένα εδώ είναι το σπίτι μου."

**Συγχρόνως, μέσω της ανακοίνωσης έγινε γνωστό ότι ο Vodeego Cummings (32, 1.91) αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, τον οποίο και θα αντικαταστήσει o Brewer.

Διαψεύδει τις φήμες ο Adomaitis

O Dainius Adomaitis (34, 2.02) σε σύντομη συνέντευξή του στο λιθουανικό αθλητικό-ενημερωτικό site krespinis.net, διαψεύδει τις φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της LMT Barons. Ο Λιθουανός forward και νυν αρχηγός της λετονικής ομάδας διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες τονίζοντας πως θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση με το πέρας της φετινής αγωνιστικής περιόδου και πως το επόμενο βήμα στην καριέρα του στο χώρο του μπάσκετ παραμένει άγνωστο.

Οι φήμες για πιθανή απομάκρυνση του προπονητή της ομάδας, Karlis Muiznieks, φαίνεται να εντείνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά μάλιστα την κακή πορεία που ακολουθεί η ομάδα τόσο στη Βαλτική λίγκα, όσο και στη διοργάνωση του EuroCup.

O Adomaitis σε 4 συμμετοχές για τη διοργάνωση του EuroCup έχει 2.7 πόντους και 5.7 rebounds ανά αγώνα σε 26.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Και επίσημα τέλος ο McDonald

O Arriel McDonald (36, 1.91) αποτελεί παρελθόν από τη Dynamo Moscow όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ρωσικής ομάδας, και πλέον ο Αμερικανός με σλοβενικό διαβατήριο guard είναι ακόμη πιο κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Montepaschi Siena.

H ανακοίνωση κάνει λόγο για μη ικανοποίηση της ομάδας από τις εμφανίσεις του παίκτη στο ρωσικό πρωτάθλημα και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ενώ επιβεβαιώνει και τις επαφές που υπάρχουν ανάμεσα στον McDonald και την πρωταθλήτρια του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ανακοίνωσε την επιστροφή του Brazdauskis η Lietuvos Rytas

O Lukas Brazdauskis (20, 2.03) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Lietuvos Rytas, επιστρέφει στο ρόστερ της λιθουανικής ομάδας, μετά τη θητεία του στην NKL λίγκα με την Perlas Vilnius. Ο διεθνής με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας ηλικίας κάτω των 20 θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας άμεσα και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής για το παιχνίδι της Βαλτικής λίγκας κόντρα στην ομάδα της Tartu Rock.

O Brazdauskis σε 19 αγώνες της NKL λίγκας είχε 14.1 μ.ο. πόντων και 5.9 μ.ο. rebounds, ενώ το καλοκαίρι αγωνίστηκε στο πανευρωπα'ι'κό πρωτάθλημα των εθνικών ομάδων ηλικίας κάτω των 20 ετών.

O Brewer στη MMT Estudiantes (;)

O Corey Brewer (33, 1.89) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας solobasket.com, είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της MMT Estudiantes. Ο Αμερικανός guard που αποδεσμεύτηκε πριν λίγες μέρες από την ASK Riga, θα αντικαταστήσει τον Vonteego Cummings (32, 1.91), ενώ ενδέχεται να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας στο πρώτο παιχνίδι του νέου έτος κόντρα στην Cajasol Seville.

O Brewer έχει αγωνιστεί επίσης στις ομάδες: La Fortezza Bologna, Cajasol Seville, Άρη, Charleroi, ενώ έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στην ομάδα των "φοιτητών" τη σεζόν 2001-2002.

Επιβεβαιώνει την οικονομική κρίση στην Azovmash Mariupol o Serapinas

O Simonas Serapinas (26, 1.97) σε συνέντευξη που έδωσε στο λιθουανικό αθλητικό-ενημερωτικό site krespinis.net, επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν την ομάδα της Azovmash Mariupol να ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, ο Λιθουανός forward, σχολιάζοντας τις καλές εμφανίσεις που έκανε κατά τη διάρκεια του θεσμού του "Promo Cup" που διοργανώθηκε στη Μόσχα, τόνισε:

"Η κατάσταση μέχρι τώρα είναι πολύ δύσκολη. Από την πλευρά της διοίκησης έχουμε μόνο υποσχέσεις πως εβδομάδα με την εβδομάδα θα μας καταβληθούν οι μισθοί μας και αυτό είναι το χειρότερο της υπόθεσης. Το καλύτερο θα ήταν σε μία συγκέντρωση να μας ανακοίνωναν την κατάσταση που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή για να μην ζούμε και εμείς οι παίκτες μέσα στο σκοτάδι. Βέβαια, πρέπει να παραδεκτούμε ότι πολλές ομάδες βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με τη δική μας."

O Serapinas, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Άρη, έχει σε 29.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής 7.3 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. rebounds.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Κοντά σε McDonald η Montepaschi Siena

Όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Montepaschi Siena, η ιταλική ομάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Arriel McDonald (36, 1.91), ο οποίος αποτελεί παίκτη της Dynamo Moscow. Ο Αμερικανός guard με σλοβένικο διαβατήριο βρίσκεται στην ιταλική πόλη και αν η πλευρά του παίκτη με την αντίστοιχη της διοίκησης φτάσουν σε τελική συμφωνία, τότε θα υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας τους.

Ο McDonald, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Παναθηνα'ι'κού, έχει ξεκινήσει τη σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα της Dynamo Moscow, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας και στην Akasvayu Girona όπου σε 37 αγώνες είχε 8.7 μ.ο. πόντων και 1.6 μ.ο. assists σε 24.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, και σε 17 συμμετοχές για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 11.9 πόντους και 2.2 μ.ο. assists ανά αγώνα σε 25.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Hicks η BC Oostende

O Eric Hicks (25, 1.98) είναι παίκτης της BC Oostende όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της βελγικής ομάδας. Ο Αμερικανός forward υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το πέρας της φετινής σεζόν και σε σύντομες δηλώσεις του τόνισε έτοιμος να βοηθήσει τη νέα του ομάδα.

Ο Hicks ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα της BC Samara και είχε 4.6 μ.ο. πόντων και 2.8 μ.ο. rebounds σε 9.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ έχει αγωνιστεί και πάλι στη BC Oostende τη σεζόν 2006-2007.

Off o Racocevic

O Zarko Racocevic (24, 2.04) θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για ένα μήνα, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της KK Partizan. Πιο συγκεκριμένα, ο Σέρβος power forward υπέστη κάταγμα σε δάκτυλο του αριστερού του χεριού και θα αναγκαστεί να μείνει εκτός παρκέ για 4 εβδομάδες χωρίς όμως να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση όπως τόνισε ο γιατρός της ομάδας.

Ο Racocevic σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 5.4 μ.ο. πόντους και 3.1 μ.ο. rebounds σε 15.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στην πόρτα της εξόδου Petravicius & Eidson (;)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα λιθουανικών μέσων ενημέρωσης, οι Marijonas Petravicius (20, 2.07) και Chuck Eidson (28, 2.02) είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα της Lietuvos Rytas. Φαίνεται πως οι φήμες για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα από τη Λιθουανία, έχουν ως αποτέλεσμα ενδεχόμενες αποχωρήσεις παικτών, ανάμεσα σε αυτούς και ο διεθνής Λιθουανός center και ο Αμερικανός forward.

Ο Petravicius σε 4 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup έχει 10.5 μ.ο. πόντων και 5.8 μ.ο. rebounds σε 24.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Eidson αντίστοιχα σε 4 παιχνίδια έχει 16.8 πόντους και 4.3 assists ανά αγώνα σε 33.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Και επίσημα Van Den Spiegel

O Tomas Van Den Spiegel (30, 2.14) είναι και επίσημα παίκτης της Real Madrid, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Ο Βέλγος center υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και σήμερα αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσία του από την πλευρά της διοίκησης.

Ο Van Den Spiegel αποδεσμεύτηκε πριν λίγες ημέρες από την ομάδα της Azovmash Mariupol, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στις ομάδες: BC Oostende, Fortitudo Bologna, Lottomatica Roma, CSKA Moscow και Asseco Prokom.

Η Lottomatica Roma για Macijauskas

Ο Arvydas Macijauskas (28, 1.92) σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει έτοιμος για να επιστρέψει στις αγωνιστικές δράσεις. Σε νέα του συνέντευξη στη λιθουανική ενημερωτική ιστοσελίδα lrytas.lt, o διεθνής Λιθουανός guard τόνισε πως βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και πως πλέον αναμένει τη δικαστική απόφαση για τη διαμάχη του με την ομάδα του Ολυμπιακού.

Συγχρόνως, με δημοσίευμά της η ιταλική-αθλητική ενημερωτική ιστοσελίδα gazzetta.it αναφέρει πως η Lottomatica Roma εξετάζει την περίπτωση του Macijauskas, ειδικά μετά τον δεύτερο συνεχή τραυματισμό του Sani Becirovic (27, 1.97), αλλά και την ενδεχόμενη αποδέσμευση του Αμερικανού guard Allan Ray (24, 1.88).

Έξω Goree - Μέσα Batista (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας sport-express.ru, ο Esteban Batista (25, 2.08) θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της BC Triumph με σκοπό να αντικαταστήσει τον Marcus Goree (31, 2.02) ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει παρελθόν από τη ρωσική ομάδα. Πριν λίγες ημέρες, ο διεθνής Ουρουγουανός center αποδεσμεύτηκε από τη Maccabi Tel Aviv, και το δημοσίευμα κάνει λόγο για συμφωνία στο οικονομικό κομμάτι μεταξύ των δύο ομάδων για τη μετακίνηση του παίκτη στο ρωσικό σύλλογο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του προπονητή της BC Triumph, Stanislav Eremin, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις παραπάνω φήμες.

Ο Goree φημολογείται ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας και την ομάδα της MMT Estudiantes, ενώ σε 17 συμμετοχές με τη BC Triumph είχε 7.1 πόντους και 3.8 rebounds ανά αγώνα σε 20' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Yango για τα Τρίκαλα 2000

Ο Guillaume Yango (26, 2.05) είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στα Τρίκαλα 2000. Πιο συγκεκριμένα, με δημοσίευμά του το αθλητικό-ενημερωτικό site superbasket.gr, αναφέρει πως ο Γάλλος center πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον Saso Djiganovic (33, 2.15) ο οποίος δεν βρίσκεται στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Αγγέλου.

Ο Yango ξεκίνησε τη σεζόν αγωνιζόμενος στο ιταλικό πρωτάθλημα και την ομάδα της Solsonica Rieti και σε 4 αγώνες είχε 2 μ.ο. πόντων και 3 μ.ο. rebounds σε 12.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ στο κολλεγιακό πρωτάθλημα της Αμερικής αγωνίστηκε στην ομάδα των Pacific Tigers και το καλοκαίρι του 2007 πήρε μέρος σε summer league για λογαριασμό των Sakramento Kings.

Αποδέσμευσε Canak η Lukoil Academic

O Nenad Canak (32, 2.04) αποτελεί παρελθόν από τη Lukoil Academic, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίμησης ιστοσελίδας της βουλγάρικης ομάδας. Ο Σέρβος forward αποδεσμεύτηκε από την ομάδα λόγω της ριζικής ανανέωσης στο ρόστερ που αυτή επιδιώκει, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, σκοπός της διοίκησης είναι το ρόστερ της ομάδας να αποτελείται από νεαρούς παίκτες με τους οποίους θα μπορέσει να εργαστεί ο νέος σε ηλικία προπονητής της ομάδας, Lubomir Minchev.

O Canak, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από της παρουσία του στην ομάδα του Μακεδονικού, σε 3 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 6.7 μ.ο. πόντων και 1.7 μ.ο. rebounds σε 22' μ.ο.χρόνο συμμετοχής.

Παρελθόν ο Petrovic από τον πάγκο της BC Zadar (;)

O Aleksandar Petrovic θα αποτελέσει παρελθόν από το πόστο του προπονητή της BC Zadar, όπως έκανε γνωστό με δημοσίευμά του το κροατικό αθλητικό-ενημερωτικό site kosarka.hr. Η διοίκηση της ομάδας έκρινε πως ο Σέρβος τεχνικός είναι ο υπεύθυνος για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, η οποία βρίσκεται στην 5η θέση της Αδριατικής λίγκας με ρεκόρ 8-5.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ενδεχόμενη πρόσληψη του Drazen Anzulovic για τη θέση του προπονητή, ο οποίος είναι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της TEC Spirou Charleroi.

Wesson έξω - Vroman μέσα (;)

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, ο K'Zell Wesson (31, 2.00) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ.. Ο Αμερικανός power forward του "δικεφάλου", σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας sport24.gr, αναχώρησε το βράδυ του Σαββάτου για τις Η.Π.Α. χωρίς όμως να ειδοποιήσει τη διοίκηση της ομάδας και χωρίς να έχει πάρει την ανάλογη άδεια, με αποτέλεσμα η θέση του στην ομάδα να έχει τεθεί άκρως αμφίβολη.

Εν τω μεταξύ, το δημοσίευμα κάνει λόγο για πιθανή αντικατάσταση του Wesson με τον Jackson Vroman (27, 2.08) ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε τόσο στην ομάδα της Akasvayu Girona, όσο και σε αυτή της Lietuvos Rytas, με την οποία σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 9.2 μ.ο. πόντων και 6.3 μ.ο. rebounds σε 23.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Βρετανός ο Gordon (;)

O Ben Gordon (25, 1.86) ενδέχεται να αγωνιστεί στο θεσμό του Eurobasket 2009 που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Πολωνία, με την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός ομοσπονδιακός προπονητής της Μεγάλης Βρετανίας, Chris Finch, σε συνέντευξή του στο κροατικό αθλητικό-ενημερωτικό site kosarka.hr δήλωσε πως υπάρχουν οι πιθανότητες ο guard των Chicago Bulls να αγωνιστεί για λογαριασμό του εθνικού συγκροτήματος της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Gordon σε 27 αγώνες για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ έχει 20.9 μ.ο. πόντων και 3.8 μ.ο. assists σε 36.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τέλος ο Savrasenko από την CSKA Moscow

O Alexey Savrasenko (31, 2.12) αποτελεί παρελθόν από την CSKA Moscow, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ρωσικής ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Ρώσος center με το πέρας του αγώνα για το θεσμό του "Promo Cup" κόντρα στην ASK Riga, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον προπονητή της ομάδας, Ettore Messina, για το γεγονός ότι δεν έχει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, το πρόβλημα αυτό υπήρχε από την αρχή της σεζόν ανάμεσα στον παίκτη και την ομάδα, η διοίκηση της οποίας προσπάθησε με διπλωματικό τρόπο να το επιλύσει, χωρίς όμως επιτυχία.

Επίσης, ο Ιταλός τεχνικός σε δηλώσεις του τόνισε:

"Είναι κρίμα να φτάνουμε σε αυτή την απόφαση, καθώς προσπάθησα να δώσω χρόνο συμμετοχής στον παίκτη μετά τον τραυματισμό που είχε, με τη δυσαρέσκειά του όμως να συνεχίζεται. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ μαζί του, όπως θέλω να πιστεύω και η ίδια η ομάδα."

Ο Savrasenko σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 4.8 μ.ο. πόντων και 3 μ.ο. rebounds σε 15.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.