Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Ο Ολυμπιακός για Savrasenko

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής αθλητικής-ενημερωτικής εφημερίδας "Φως των Σπορ", ο Aleksey Savrasenko (31, 2.12) βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού. Ο διεθνής Ρώσος center εδώ και λίγο καιρό αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της CSKA Moscow καθώς είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το μικρό χρόνο συμμετοχής, και το τελευταίο διάστημα δεν βρέθηκε ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Το σημαντικό στοιχείο στην περίπτωση του παίκτη, αποτελεί το γεγονός ότι διαθέτει ελληνικό διαβατήριο με αποτέλεσμα να μην χρήζει απαραίτητη θέση κοινωτικού στο ρόστερ των "ερυθρολεύκων".

Ο Savrasenko σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 4.8 μ.ο. πόντων και 3 μ.ο. rebounds σε 15.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Στην Πολωνία με την Εθνική Ελλάδος ο Κουφός (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας της FIBA Europe, δεν αποκλείεται τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να δούμε τον Κώστα Κουφό (19, 2.13) να αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος στο θεσμό του Eurobasket 2009. Το δημοσίευμα κάνει λόγο πως όποιος και να είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας, ο νεαρός center θα βρίσκεται στη λίστα αυτού, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο Κουφός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης και πως ήδη έχει στα χέρια του την επίσημη στολή της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Κουφός σε 34 αγώνες για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τη φανέλα των Utah Jazz έχει 5.5 μ.ο. πόντων και 3.4 μ.ο. rebounds σε 13.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Η Fortitudo Bologna θέλει να αποκτήσει τα δικαιώματα του Παπαδόπολου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, η Fortitudo Bologna θέλει να αγοράσει τα δικαιώματα του Λάζαρου Παπαδόπουλου (28, 2.10) από την ομάδα της Real Madrid. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής του ιταλικού συλλόγου, κ. Zoran Savic, σε σύντομες δηλώσεις του τόνισε:

"Σίγουρα η υπόθεση φαντάζει δύσκολη, αλλά η πλευρά της ομάδας θα καταβάλλει σημαντική προσπάθεια."

Ο Έλληνας center από τη στιγμή που ενσωματώθηκε στο ρόστερ της Fortitudo Bologna υπό τη μορφή δανεισμού, είναι από τους καλύτερους αυτής και σε 6 αγώνες για το ιταλικό πρωτάθλημα έχει 11.2 μ.ο. πόντων και 8 μ.ο. rebounds σε 31.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στη Lietuvos Rytas ο Dainys

O Evaldas Dainys (26, 1.81) σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας krepsinis.net, είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Lietuvos Rytas. Ο Λιθουανός guard θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν με τη δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο από πλευράς ομάδας.

Ο Dainys ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στη λιθουανική Neptunas Klaipeda και σε 11 αγώνες είχε 7.5 μ.ο. πόντων και 3.4 μ.ο. assists σε 22.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρελθόν από την Asseco Prokom ο Nesovic

O Aleksej Nesovic (23, 1.89) αποτελεί παρελθόν από την Asseco Prokom, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πολωνικής ομάδας. Ο Nesovic δεν είχε ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του τον προπονητή της ομάδας, David Dekek, ενώ η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως το κενό που αφήνει ο διεθνής Βόσνιος guard, θα αναπληρωθεί άμεσα.

Ο Nesovic σε 10 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 5.1 μ.ο. πόντων και 1.3 μ.ο. assists σε 17' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

**Φήμες αναφέρουν πως ο Nesovic θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Union Olimpija.

Ανακοινώνει Mikalauskas η Καβάλα

Ο Layrynas Mikalauskas (24, 2.03) θα είναι παίκτης της Καβάλας όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το αθλητικό-ενημερωτιοκό site sport24.gr. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ομάδας για την επισημοποίηση της συμφωνίας και την έκδοση του δελτίου του Λιθουανού forward, ενώ ο Mikalauskas θα είναι ο τρίτος Λιθουανός στο ρόστερ της ομάδας μετά τους Giedrius Gustas (28, 1.90) και τον Antanas Kavaliauskas (24, 2.08).

O Mikalauskas την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα του NCAA με τη φανέλα των Virginia Cavaliers και σε 20 αγώνες είχε 7.1 μ.ο. πόντων και 3.5 μ.ο. rebounds σε 17.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Stand by o Macijauskas

O Arvydas Micijauskas (28, 1.92) βρέθηκε την περασμένη Τρίτη στη Siemens Arena, την έδρα της Lietuvos Rytas, με σκοπό να παρακολουθήσει την κρίσιμη αναμέτρηση ανάμεσα στη λιθουανική ομάδα και τα Gran Canaria για τη διοργάνωση του EuroCup. Σε σύντομες δηλώσεις του στη λιθουανική καθημερινή ενημερωτική εφημερίδα "Lietuvos Rytas" τόνισε πως ακόμη περιμένει την απόφαση του ελληνικού αθλητικού δικαστηρίου για την υπόθεση με τη διακοπή του συμβολαίου του με την ομάδα του Ολυμπιακού, και πως αν η απόφαση αργήσει να γίνει γνωστή, τότε ενδεχομένως τη φετινή σεζόν να μην αγωνιστεί σε κάποια ομάδα.

Επίσης, ο Λιθουανός guard επιβεβαίωσε το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Asseco Prokom κρατώντας όμως επιφυλακτική στάση, αναφέροντας πως ενώ νιώθει αγωνιστικά έτοιμος να μπει ξανά στα παρκέ δεν μπορεί παρά μόνο να συνεχίσει να προπονείται με τον γυμναστή της πολωνικής ομάδας.

Τέλος, αναφορικά με τη συμμετοχή του στη διοργάνωση του Eurobasket 2009 που θα λάβει χώρα στην Πολωνία, ο Macijauskas δεν πήρε θέση, δηλώνοντας πως είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε κλήση από την λιθουανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης.

Στην πόρτα της εξόδου ο Kurtovic

O Mirzaa Kurtovic (31, 1.94) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας sport24.gr, είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Ολύμπιας Λάρισας. Ο Σκοπιανός guard μετά το νέο του τραυματισμό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις αγωνιστικές απαιτήσεις των "πορτοκαλί", με αποτέλεσμα ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, ήδη να εξετάζει περιπτώσεις παικτών για την ενδεχόμενη αντικατάσταση του παίκτη.

Ο Kurtovic σε 11 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 1.1 μ.ο. πόντων και 0.8 μ.ο. assists σε 13.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Zizic η CAI Zaragoza

O Andrija Zizic (29, 2.07) θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της CAI Zaragoza μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Ο Κροάτης power forward επιστρέφει στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας μετά από τη θητεία του στη Barcelona τη σεζόν 2004-2005, και σε σύντομες δηλώσεις του, ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Francisco Segura Gomez, επισήμανε:

"O Zizic είναι ένας παίκτης που αντιλαμβάνεται το παιχνίδι πολύ καλά, έχει πολύ καλό σουτ από μέση απόσταση και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει μέχρι το τέλος της σεζόν. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ο παίκτης έρχεται να προστεθεί στο ρόστερ της ομάδας και όχι να αντικαταστήσει κάποιον άλλο."

Ο Zizic, γνωστός στο εληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στις ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηνα'ι'κού, ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στην ομάδα της Galatasaray Cafe Crown και σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση του FIBA EuroChallenge είχε 8.3 μ.ο. πόντων και 4.7 μ.ο. rebounds σε 21.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ η μεταγραφή του στον ισπανικό σύλλογο ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό καιρό για την αποχώρηση του παίκτη από την τουρκική ομάδα.

Στη Besiktas Cola Turka ο Wesson

O K'Zell Wesson (31, 2.00) είναι παίκτης της Besiktas Cola Turka, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της τουρκικής ομάδας. Ο Αμερικανός power forward υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και βρίσκεται ήδη στην Τουρκία όπου και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Wesson ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. και σε 9 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 10.7 μ.ο. πόντων και 8.5 μ.ο. rebounds σε 26.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Δεν σκέφτεται το ΝΒΑ ο Pekovic

O Nikola Pekovic (23, 2.08) σε συνέντευξή του στο αθλητικό-ενημερωτικό site ballineurope.com δήλωσε πως στην παρούσα φάση το ΝΒΑ είναι κάτι που δεν τον απασχολεί και πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η παρουσία του με τη φανέλα του Παναθηνα'ι'κού. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Σέρβος center τόνισε:

"Δεν σκέφτομαι το ΝΒΑ τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι κάτι που το λέω στον καθένα, ότι δηλαδή δεν μου αρέσει να μιλάω για το συγκεκριμένο θέμα. Από την πλευρά των Minnesota Timberwolves δεν υπάρχει πίεση μιας και όπως και οι ίδιοι μου έχουν μεταφέρει μπορούν να με περιμένουν ακόμη και δύο χρόνια. Προσωπικά δεν γνωρίζω τι θα συμβεί σε δύο χρόνια και το μόνο που με ενδιαφέρει τώρα είναι η ομάδα μου, ο Παναθηνα'ι'κός."

Ο Pekovic σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 11.3 μ.ο. πόντων και 2.9 μ.ο. rebounds σε 17' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 13 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 12.5 μ.ο. πόντων και 2.9 μ.ο. rebounds σε 14.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Butautas υποψήφιος για τον πάγκο της PGE Turow Zgorzelec

Σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας lrytas.lt, o Ramunas Butautas αποτελεί έναν από τους υποψήφιους για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της PGE Turow Zgorzelec. Η πολωνική ομάδα πριν λίγες ημέρες απομάκρυνε το Saso Filipowski από το τιμόνι της ομάδας και το όνομα του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας ήρθε σήμερα στο προσκήνιο, ενώ ο πρόεδρος του πολωνικού συλλόγου, κ. Jan Michalski σε σύντομες δηλώσεις του τόνισε:

"Μπορώ να επιβεβαιώσω τις επαφές με τον προπονητή. Είμαστε έτοιμοιθ να επενδύσουμε σημαντικά με σκοπό να έρθουν τα αποτελέσματα."

** Να υπενθυμήσουμε ότι ο Ramunas Butautas πριν 2 εβδομάδες αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της λετονικής ASK Riga.

Nash VS Rillie

Μία "τιτανομαχία" ελευθέρων βολών έλαβε χώρα μέσω βίντεο μεταξύ των Αυσταλών καλαθοσφαιριστών, τον αστέρα του ΝΒΑ Steve Nash (34, 1.91) και του John Rillie (37, 1.95). Όσοι πιστοί παρακολουθείστε τον διαγωνισμό που παρατίθεται στα παρακάτω video.





O Bertomeu επιμένει στην "κλειστή" λίγκα

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Uleb, κ. Jordi Bertomeu, σε συνέντευξή του στην ισπανική αθλητική-ενημερωτική ιστοσελίδα elmundodeportivo.es, στήριξε και πάλι τις ενδεχόμενες νέες αλλαγές στη διοργάνωση της Euroleague με εγγυημένα συμβόλαια για ομάδες της Ευρώπης, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα "κλειστό" πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Bertomeu δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Το σχέδιο προχωράει προς την υλοποίησή του από το τελευταίο συμβούλιο προ εβδομάδων, ενώ εμείς από την πλευρά μας είμαστε διατεθημένοι να αυξήσουμε τον αριθμό των ομάδων που θα αποκτήσουν την ειδική άδεια συμμετοχής. Στόχος μας είναι η επέκταση της διοργάνωσης σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ενώ πρέπει να διευκρινήσω ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο από πλευράς Uleb. Αντιθέτως, υπήρξε και άλλη πρόταση στο συμβούλιο της Uleb το οποίο όμως δεν ψηφίστηκε από τα μέλη αυτής.

Στην παρούσα φάση έχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο που ακούει στο όνομα ΝΒΑ. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι η γαλλική τηλεόραση χρηματοδοτεί το ΝΒΑ με ένα σημαντικό ποσό για τα αποκτήσει τα δικαιώματά του, κάτι που δεν γίνεται με το ίδιο το γαλλικό πρωτάθλημα. Αν δημιουργηθεί ένα ισχυρό και σταθερό group ευρωπα'ι'κών ομάδων, τότε με την εξέλιξη αυτού θα μπορέσουμε να συζητήσουμε κάποια ενδεχόμενη διαφορετική σκέψη. Η σταθερότητα θα επιφέρει κέρδη, σκεφτείτε την ACB για παράδειγμα χωρίς τη Real Madir ή την Regal Barcelona. Αυτό που προτείνουμε δεν θα επιφέρει σταθερότητα για πάντα, πρέπει οι ομάδες να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις που εμείς θα θέσουμε, αναφορικά να πω ότι στους Τούρκους και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα της Fenerbache Ulker, κάναμε μνοία για το κοινό τους, και πως αν δεν καταφέρουν να το συναιτήσουν δεν θα μπορούν να ονειρεύονται πια τη διοργάνωση της Euroleague.

H πρόταση του κ. Eduardo Portela για συμμετοχή 30 ομάδων δεν θα εγκρίνει κανείς, ενώ από την πλευρά μου θα επιθυμούσα η οριστική απόφαση να παρθεί μέχρι τον Φεβρουάριο."

Παραμένει στη DKV Joventut Badalona o Wright

O Bracey Wright (24, 1.89) θα συνεχίσει να είναι παίκτης της DKV Joventut Badalona παρά τα όποια σοβαρά οικογενειακά προβλήματα τον ταλανίζουν. Ο Αμερικανός guard έκανε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και δικαιολόγησε την απουσία του από προπονήσεις της ισπανικής ομάδας αλλά και από επίσημους αγώνες αυτής, με αποτέλεσμα να διαψευστούν οι φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από την Ισπανία και να επιστρέφει στις Η.Π.Α. για νε βρεθεί κοντά στν οικογένειά του.

Ο Wright, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Άρη, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτης για τον προπονητή της DKV Joventut Badalona, Sito Alonso, και σε 13 αγώνες για την ACB λίγκα έχει 15.1 μ.ο. πόντων και 2.7 μ.ο. assists σε 27.8 μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 12.1 μ.ο. πόντων και 2.8 μ.ο. rebounds σε 25.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Ο ..άτακτος κύριος Barkley

O θρύλος του ΝΒΑ, Charles Barkley, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Scottsdale των Η.Π.Α., καθώς οδηγούσε υπό την επίρροια αλκοοόλ. Άμεση συνέπεια αυτού του γεγονότος υπήρξε η απομάκρυνση του Barkley από το πόστο του αναλυτή αγώνων του τηλεοπτικού καναλιού "ΤΝΤ", καθώς όπως έγινε γνωστό από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το επιτρεπόμενο όριο συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα του Αμερικανού πρώην ΝΒΑer είχε ξεπεραστεί κατά το διπλάσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που οδογήθηκε ο Βarkley σε αστυνομικό τμήμα, καθώς το 1997 είχε υποπέσει και πάλι σε παράπτωμα, αυτή τη φορά στο Orlando.

Gentile μέχρι το τέλος της σεζόν

Ο Nando Gentile θα συνεχίσει να είναι ο προπονητής της Lottomatica Roma μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Την είδηση την έκανε γνωστή ο γενικός διεθυντής του ιταλικού συλλόγου, κ. Dejan Bodiroga, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site talkbasket.net το όνομα του προπονητή της Fenerbahce Ulker, Bogdan Tanjevic, φέρεται να απασχολεί έντονα τη Lottomatica Roma για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Απίστευτη ταλαιπωρία για την αποστολή της TAU Ceramica

Η 20μελής αποστολή της TAU Ceramica κατά την επιστροφή της από τη Ρώμη, όπου και βρέθηκε για τον αγώνα κόντρα στη Lottomatica Roma για τη διοργάνωση της Euroleague, στη Βασκονία γνώρισε απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς στο αεροδρόμιο "Barajas" της Μαρδίτης η χιονοθύελλα δεν επέτρεψε την ομαλή επιστροφή αυτής με τρένο ή με λεωφορείο, με αποτέλεσμα να ναυλωθούν 8 ταξί για τη μετακίνησή της.

Η ταλαιπωρία για τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της ισπανικής ομάδας συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της επιστροφής οδικώς, καθώς η χιονόπτωση συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό καθ'όλη τη διαδρομή μέχρι την πόλη της Βιτόρια.

O Osipov στη BC Triumph - Στην πόρτα της εξόδου ο Batista (;)

Η BC Triumph ανακοίνωσε την απόκτηση του Taras Osipov (26, 2.12) μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, και ίσως η απόκτηση του Ρώσου center σημάνει την αποδέσμευση του Esteban Batista (25, 2.08) ο οποίος βρίσκεται στην Ουρουγουάη επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ο Οsipov ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα της CSK VVS Samara και σε 5 αγώνες για το ρωσικό πρωτάθλημα είχε 2.2 μ.ο. πόντων και 2.4 μ.ο. rebounds σε 10' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Harrington η Union Olimpija

O Lorinza Harrington (28, 1.93) είναι παίκτης της Union Olimpija όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της σλοβένικης ομάδας. Ο Αμερικανός guard υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και θα είναι στην άμεση διάθεση του προπονητή της ομάδας, Jurij Zdovc.

O Harrington την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ρωσικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Lokomotiv Rostov και σε 14 αγώνες είχε 6 μ.ο. πόντων και 2.9 μ.ο. assists σε 24.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ έχει αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με την ομάδα των Denver Nuggets.

Ανακοίνωσε Fazekas η ASVEL Villeurbanne

O Nick Fazekas (23, 2.10) είναι παίκτης της ASVEL Villeurbanne, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της γαλλικής ομάδας. Ο Αμερικανός center υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός μήνα, με σκοπό την προσωρινή αντικατάσταση του τραυματία Eric Campbell (31, 1.96). Σε σύντομες δηλώσεις του, ο προπονητής της ομάδας, Vincent Collet τόνισε:

"Η προσθήκη του Fazekas θα μας επιτρέψει να αγωνιστούμε επί ίσοις όροις απέναντι στη front line της Azovmash Mariupol, ενώ για τον ίδιο τον παίκτη έχω να πω ότι έχει πολλές ικανότητες τόσο στον τομέα του σκοραρίσματος όσο και σε αυτόν των rebounds, ενώ τον διακρίνει και η ομαδικότητα στο παιχνίδι του."

Ο Fazekas ξεκίνησε τη σεζόν αγωνιζόμενος στη βελγική BC Oostende και σε 5 αγώνες για το βελγικό πρωτάθλημα είχε 9.8 μ.ο. πόντων και 6.6 μ.ο. rebounds σε 23.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παραμένει ως γενικός διευθυντής της KK Split o Subotic

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κροατικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας kosarka.hr, o Slobodan Subotic θα παραμείνει στις τάξεις της KK Split, όχι όμως ως προπονητής, αλλά ως γενικός διευθυντής αυτής. Η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του κροατικού συλλόγου αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, και πλέον ο νέος επαγγελματικός ορίζοντας που ανοίγεται στον "Piksi" Subotic είναι γεγονός μετά το πέρας της προπονητικής του καριέρας.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, ο Σλοβένος πλέον γενικός διευθυντής είναι σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Αμερικανού forward, Antonio Grant (31, 1.96), όσο και του Γάλλου power forward Stephen Brun (28, 2.02).

Στην πόρτα της εξόδου και ο Patterson (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site betsmart.gr, o Andrae Patterson (33, 2.07) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από το Αιγάλεω Εστία. Έτσι, μετά την αποδέσμευση του Chris Bracey (28, 1.98), η ομάδα από την Αθήνα θα αποδεσμεύσει και τον έτερο Αμερικανό που είχε στο ρόστερ της, και ήδη ο προπονητής της, Θωμάς Νίκου, αναζητεί τους αντικαταστάτες των δύο forward.

O Patterson σε 13 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 7.1 μ.ο. πόντων και 3.8 μ.ο. rebounds σε 22.8 ' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Gustas η Καβάλα - Αποδεσμεύει και Digbeu (;)

Ο Giendrius Gustas (28, 1.98) είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Καβάλας, με σκοπό την αντικατάσταση του Billy Thomas (33, 1.94). Η είδηση έγινε γνωστή μέσω της λιθουανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας lrytas.lt και επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες μετά με δελτίο τύπου που εξέδωσε η πλευρά της ομάδας.

Ο Gustas αγωνιζόταν μέχρι πρότεινος στην LMT Barons και σε 5 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 11 μ.ο. πόντων και 3.4 μ.ο. assists σε 29' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

** Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας sport24.gr, o Alain Digbeu (33, 1.96) φέρεται να επιθυμεί να αποχωρήσει από την Καβάλα επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Σε 13 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Γάλλος forward έχει 7.5 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. assists σε 28.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.