Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Η δύναμη της ψυχής (!)

Είναι γεννημένος τον Απρίλιο του 1995, βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 10 εκατοστά και όνειρό του είναι να αγωνιστεί στο κολλεγιακό πρωτάθλημα του NCAA. Η ζωή όμως του επιφύλαξε μία έκπληξη -δυσάρεστη για άλλους- την ημέρα της γέννησής του, όταν και ήρθε στη ζωή με ένα μέρος από το αριστερό του χέρι να λείπει. Αυτό δεν του στέρησε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το μπάσκετ και να περιμένει πλέον υποτροφία σε κολλέγιο που αγωνίζεται στη 2η κατηγορία, χάρη στον προπονητή του, τον Rob Collins. Η φήμη του μάλιστα για τις δυνατότητές του είχε ως αποτέλεσμα ο πρώην "πλανητάρχης" και πρόεδρος των Η.Π.Α., κ. George Bush Jr., να θελήσει να τον επισκεφτεί αυτοπροσώπως.

Ο λόγος για τον νεαρό Kevin Leue, ο οποίος αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη δύναμη και τη θέληση της ψυχής που μπορεί να εμφανίσει ο άνθρωπος.


Ανακοίνωσαν Bailey & Ross οι Artland Dragons

Οι Toby Bailey (33, 1.99) και Ronald Ross (25, 1.86) είναι παίκτες των Artland Dragons, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της γερμανικής ομάδας. Οι 2 Αμερικανοί guards υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και αναμένεται να βοηθήσουν τη νέα τους ομάδα τόσο στο γερμανικό πρωτάθλημα όσο και στη διοργάνωση του EuroCup.

O Bailey, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στις ομάδες της Α.Ε.Κ., Άρη, Πανιώνιο, αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν τόσο στους Koln 99ers όσο και στη Ricoh Manresa, ενώ ο Ross ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στο Ισραήλ για λογαριασμό των Givat Shmuel και Μaccabi Haifa Heat.

Αποδέσμευσε Evtimov η Khimik

O Vasco Evtimov (31, 2.08) αποτελεί παρελθόν από την Khimik, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ουκρανικής ομάδας, μόλις μερικές μέρες μετά τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Η λύση της συνεργασίας ήταν κοινή, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, ο λόγος για τον οποίο πάρθηκε η απόφαση αποδέσμευσης του Γάλλου power forward αποτέλεσε το γεγονός ότι ο παίκτης δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα μέσω των εμφανίσεών του.

Ο Evtimov είχε αγωνιστεί για μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν με τη Reggio Emilia, ενώ προηγουμένως είχε αποχωρήσει από τη βουλγαρική Levski Spartak Sofia.

O 6ος Mr. 2000

O Juan Carlos Navarro (28, 1.91) έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης της Euroleague που "σπάει" το φράγμα των 2.000 πόντων. Έτσι, μετά τον Nikola Vujicic (30, 2.11) και ο διεθνής Ισπανός guard θα μείνει στην ιστορία του θεσμού για την παραγωγικότητά του στο σκοράρισμα, μιας και με τους 18 πόντους που πέτυχε χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα της Regal Barcelona κόντρα στην Alba Berlin, έφτασε τους 2.003 στον αριθμό.

Ο Navarro σε 14 αγώνες για τη Euroleague έχει 14.6 μ.ο. πόντων και 3.5 μ.ο. assists σε 26' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Η επιστολή του κ.Bertomeu στα Μ.Μ.Ε. της Ευρώπης

Ο κομισάριος της Euroleague, κ. Jordi Bertomeu, με επιστολή του που απέστειλε στα ευρωπα'ι'κά μέσα ενημέρωσης, θέλησε να ξεκαθαρίσει το νέο σύστημα διεξαγωγής του θεσμού που ο ίδιος εκπροσωπεί, ενώ συγχρόνως θέλησε να εξηγήσει και τους λόγους για τους οποίους θα προκύψουν οι αλλαγές στη διοργάνωση. Μεταξύ άλλων, ο κ. Bertomeu αναφέρει:

"Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα προκριματικό σύστημα για την Euroleague, που θα είναι ανοιχτό σε νέες χώρες και ομάδες. Θεωρούμε ότι το σύστημα που υπάρχει μέχρι τώρα δεν επιτρέπει σε περισσότερες χώρες και ομάδες να συμμετέχουν στην Euroleague. Θα θέλαμε να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό χωρών και ομάδων στην κορυφαία διοργάνωση. Με το νέο σύστημα στόχος μας είναι να υπάρχει σταθερότητα στα μεγάλα σωματεία με τον ίδιο τρόπο που τα εθνικά πρωταθλήματα δίνουν σταθερότητα. Βεβαίως, αναγνωρίζουμε ότι το κλειδί για να πετύχουμε είναι η ταξινόμηση ή η αθλητική αξία προκειμένου να μην πάμε εναντίον της ευρωπαϊκής παράδοσης."

**Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό μέσω της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας ballineurope.com, με ειδική επιστολή στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο κομισάριος της Euroleague άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το γαλλικό πρωτάθλημα να εκπροσωπηθεί με 3 ομάδες στη διοργάνωση, με μία εξ αυτών να "κερδίζει" τη λεγόμενη "wild card" στη φάση των προκριματικών αγώνων. Όλο αυτό προέκυψε από τις 2 αρνητικές απαντήσεις -SLUC Nancy και διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος LNB- στην ψηφοφορία των μετόχων που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη στη Ρώμη, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα να μεταβληθεί η λίστα των ομάδων που θα λάβουν συμβόλαια ή δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά.

H Barons LMT για Okafor

Σύμφωνα με δημοσίευμα της λετονικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας esports.lv, o Patrick Okafor (29, 2.04) ενδέχεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Barons LMT μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Αμερικανός power forward θα υποβληθεί αύριο στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αν τις περάσει με επιτυχία θα επισημοποιήσει τη συμφωνία του με τη λετονική ομάδα.

Ο Okafor ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στο πολωνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Atlas Stal, ενώ και την περασμένη αγωνιστική περίοδο βρέθηκε στην Πολωνία, αυτή τη φορά αγωνιζόμενος με την ομάδα της Anwil Wloclawek.

Στους San Antonio Spurs o Mensah-Bonsu

Οι San Antonio Spurs ανακοίνωσαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας τη συμφωνία με τον Pops Mensah-Bonsu (25, 2.06) με συμβόλαιο διάρκειας 10 ημερών. Πριν λίγες ημέρες είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο διεθνής Βρετανός center ενδεχομένως να επέστρεφε στα ευρωπα'ι'κά παρκέ, αλλά ο προπονητής των "σπιρουνιών", Gregg Popovich, φαίνεται πως είναι διατεθημένος να του εμπιστευτεί μία θέση στο ρόστερ της ομάδας.

Μέχρι πρότεινος, ο Mensah-Bonsu αγωνιζόταν στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, το NBDL, με την ομάδα που ανήκει στους San Antonio Spurs, τους Austin Toros.

Hosley & Tolliver για Galatasaray Cafe Crown

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι Quinton Hosley (24, 2.00) και Anthony Tolliver (23, 2.05) είναι κοντά στο να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Τουρκία και στη Galatasaray Cafe Crown. Ο Hosley αποδεσμεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας από τη Real Madrid λόγω σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε, και η επιστροφή του στο τουρκικό πρωτάθλημα φαντάζει κάτι περισσότερο από πιθανή.

Ο Hosley σε 21 αγώνες για την ACB λίγκα είχε 7 μ.ο. πόντων και 3.5 μ.ο. rebounds σε 17.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 13 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 8.6 μ.ο. πόντων και 3.2 μ.ο. rebounds σε 16.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής. Από την άλλη πλευρά, ο Tolliver ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στο ΝΒΑ και στους San Antonio Spurs και σε 19 αγώνες είχε 2.7 πόντους και 2.2 rebounds ανά αγώνα σε 10.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοινώνει (και) Boisa η KK Zadar

Ο Vladimir Boisa (27, 2.06) θα συνεχίσει εκτός απροόπτου την καριέρα του στην Κροατία και την ομάδα της ΚΚ Zadar. Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του διεθνούς Γεωργιανού power forward, κ. Robert Jablan, σε δηλώσεις του στην κροατική αθλητική-ενημερωτική ιστοσελίδα zadarsport.com επιβεβαίωσε τη συμφωνία μεταξύ της πλευράς του παίκτη και αυτής της ομάδας και ανέφερε πως ο Boisa θα βρεθεί την Πέμπτη στο Βελιγράδι για την αναμέτρηση της KK Zadar κόντρα στην FMP Zeleznik. Eπίσης, η συμφωνία του Boisa με την KK Zadar επισημοποιήθηκε και μέσω της ιστοσελίδας της Vivemenorca.

O Boisa, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Άρη, ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στη ViveMenorca και σε 21 αγώνες στην ACB λίγκα είχε 4.2 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. rebounds σε 18.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ πριν λίγες ημέρες αντικαταστάθηκε από τον Frederic Weis (31, 2.18).

O κ. Villacampa για το μέλλον της DKV Joventut Badalona

O πρόεδρος της DKV Joventut Badalona, κ. Jordi Villacampa, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την οικονομική κρίση, αναφέρθηκε στις σκέψεις του σχετικά με το μέλλον του ισπανικού συλλόγου. Μεταξύ άλλων ο κ. Villacampa τόνισε:

"H DKV Joventut Badalona είναι μία μεγάλη ομάδα με μικρό αγωνιστικό budget και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να μειώσουμε τα έξοδα, να ψάξουμε νέους χορηγούς και να επενδύσουμε στην οργάνωση και στη γνώση. Σε ό,τι αφορά την ίδια την ομάδα, αυτή θα πρέπει να "μάχεται" ανάμεσα σε μεγαθήρια που έχουν το πλεονέκτημα της ύπαρξης του ποδοσφαιρκού συλλόγου και που έχουν το τριπλάσιο bugdet συγκριτικά με μας. Επίσης, μας ενδιαφέρει ποιοί παίκτες θα θελήσουν να παραμείνουν στις τάξεις της ομάδας και ιδίως ο Ricky Rubio. Σχετικά με το χορηγικό πλάνο της ομάδας, η συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία DKV λήγει με το τέλος της σεζόν, ενώ σκοπός της διοίκησης είναι η προσέγγιση τοπικών χορηγών παρά παγκόσμιων."

Τέλος η "ατάκα" του κ. Villacampa για την αναδιοργάνωση της Euroleague ήταν μία ερώτηση κατά την οποία αναρωτήθηκε για το ποιός εγγυάται ότι η νέα μέρα ξημερώνει και την καλύτερη ημέρα στο θεσμό.

Μετράει ώρες ο Kelati

O Thomas Kelati (26, 1.95) είναι κοντά στο να αποτελέσει παρελθόν από την Unicaja Magala, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketme.com. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός guard με τις τελευταίες του εμφανίσεις έχει δώσει το δικαίωμα στον προπονητή της ισπανικής ομάδας, Aito Reneses, να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της αντικατάστασής του. Επίσης, ο Kelati δεν βρίσκεται και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, καθώς στενός συγγενής του πάσχει από σοβαρή ασθένεια με αποτέλεσμα ο ίδιος ο παίκτης να επιθυμεί να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του το συντομότερο δυνατό.

Ο Kelati σε 22 αγώνες για την ACB λίγκα έχει 10.4 μ.ο. πόντων και 2 μ.ο. assists σε 23.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 13 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 11.3 μ.ο. πόντων και 1.5 μ.ο. assists σε 23.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Η Turk Telekom κοντά σε Bajramovic

O Kenan Bajramovic (28, 2.04) είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Turk Telekom σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site eurobasket.com. O Βόσνιος power forward πριν λίγες ημέρες αποδεσμεύτηκε από την BC Kyiv λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός σύλλογος, και η τουρκική ομάδα κινήθηκε ταχύτατα για την απόκτησή του.

O Bajramovic σε 17 αγώνες για το ουκρανικό πρωτάθλημα είχε 14.2 μ.ο. πόντων και 5.1 μ.ο. rebounds, ενώ σε 11 αγώνες για τη διοργάνωση του FIBA EuroChallenge είχε 11.6 μ.ο. πόντων και 6.4 μ.ο. rebounds σε 23.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Farmer η KK Zadar

O Desmon Farmer (27, 1.96) είναι παίκτης της KK Zadar μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης του EuroCup. Η κροατική ομάδα βρισκόταν σε αναζήτηση Αμερικανού guard, και μετά το "ναυάγιο" στις συζητήσεις με τον Bracey Wright (24, 1.89) κατέληξε στον πρώην NBAer.

O Farmer, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στον Άρη, ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στους San Antonio Spurs και εν συνεχεία μετακόμισε στη Ρωσία και τη Spartak Primorie Vladivostok. Σε 3 αγώνες με τη φανέλα των "σπιρουνιών" είχε 4.3 μ.ο. πόντων και 2 μ.ο. rebounds σε 18' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Σκέφτεται το ΝΒΑ ο Rakocevic

Σε δηλώσεις του στην καθημερινή αθλητική-ενημερωτική εφημερίδα του Βελιγραδίου, "Sport", o Igor Rakocevic (30, 1.89) εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσει την TAU Ceramica επιστρέψει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Κροάτης guard φέρεται να έχει στα χέρια του πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ που αγγίζει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ίδιος ο παίκτης τόνισε:

"Υπάρχουν οι πιθανότητες να επιστρέσω στο ΝΒΑ, καθώς διανύω την περίοδο κατά την οποία θα υπογράψω το τελευταίο σημαντικό συμβόλαιο της καριέρας μου και σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να αγωνιστώ και πάλι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού."

Παράλληλα, με δημοσίευμά του, το αθλητικό-ενημερωτικό site talkbasket.net, αναφέρει πως η ομάδα που έχει πλησιάσει τον Rakocevic είναι οι Houston Rockets.

O Rakocevic σε 22 αγώνες για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας έχει 20.7 μ.ο. πόντων και 2.5 μ.ο. assists σε 26.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 12 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 19.1 μ.ο. πόντων και 1.8 μ.ο. assists σε 25.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Αβέβαιο το μέλλον του Francis στην Α.Ε.Λ. 1964

Σύμφωνα με δημοσίευμα του superbasket.gr, o Torin Francis (25, 2.10) έχει στα χέρια του πρόταση από ιταλική ομάδα και το αν θα τη δεκτεί ή όχι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Α.Ε.Λ. 1964 - Τρίκαλα 2000 για την 20η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός forward αποτελεί το "πρώτο βιολί" της ομάδας του προπονητή, Βαγγέλη Αλεξανδρή, και σε ενδεχόμενη ήττα στον κρίσιμο αγώνα κόντρα στους "νεοφώτιστους", η αποχώρησή του από την ομάδα του κάμπου πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ο Francis σε 19 αγώνες έχει 16.6 μ.ο. πόντων και 9 μ.ο. rebounds σε 33' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Winston η Real Madrid

O Kennedy Winston (24, 1.98) είναι παίκτης της Real Madrid, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Ο Αμερικανός forward υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, ενώ δεν αποκλείεται το ντεμπούτο του να γίνει στον αγώνα της Real Madrid κόντρα στη Maccabi Tel Aviv για τη διοργάνωση της Euroleague.

O Winston, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στην ομάδα του Παναθηνα'ι'κού, ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στην Turk Telekom και σε 17 αγώνες στο τουρκικό πρωτάθλημα είχε 6.5 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. rebounds, ενώ σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 10.3 μ.ο. πόντους και 5 μ.ο. rebounds σε 27' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Επιστρέφει Ευρώπη ο Mensah-Bonsu (;)

O Pops Mensah-Bonsu (25, 2.06) σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ενδέχεται να επιστρέψει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής θηριώδης Βρετανός center βρήκε συμβόλαιο στους Austin Toros και στο πρωτάθλημα του NBDL στην Αμερική, όμως οι βλέψεις του ιδίου είναι υψηλότερες, με αποτέλεσμα φήμες να αναφέρουν ότι οι Galatasaray Cafe Crown, TAU Ceramica και Benetton Treviso να εξετάζουν προσεκτικά την περίπτωση του παίκτη.

Ο Mensah-Bonsu σε 8 αγώνες με τη νέα του ομάδα αριθμεί 26.6 πόντους και 13 rebounds ανά αγώνα σε 39.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Η Cibona για Brent Wright

Φαίνεται πως ο Βrent Wright (31, 2.05) δεν θα αργήσει να βρει νέα ομάδα μετά την αποχώρησή του από τη BC Kyiv, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της κροατικής-αθλητικής ενημερωτικής ιστοσελίδας kosarka.hr, ο Αμερικανός power forward βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Cibona. Βέβαια, ο ατζέντης του παίκτη διέψευσε πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ του παίκτη και της κροατικής ομάδας και πως όλα όσα ακούγονται βρίσκονται στο περιθώριο των φημών.

Ο Wright ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στη BC Kyiv και σε 11 αγώνες για το ουκρανικό πρωτάθλημα είχε 10.5 μ.ο. πόντων και 4.6 μ.ο. rebounds, ενώ σε 7 αγώνες για τη διοργάνωση του FIBA EuroChallenge είχε 10.4 μ.ο. πόντων και 4.3 μ.ο. rebounds σε 25.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Φήμες για Γιαννάκη στον Ολυμπιακό (;)

Το σίγουρο είναι ότι μία απώλεια τίτλου, και δη από τον μεγάλο αντίπαλο, είναι πιθανόν να έχει ως αποτέλεσμα ενδεχόμενες ανακατατάξεις σε μία ομάδα. Έτσι και στον Ολυμπιακό, μετά τη χθεσινή ήττα και την απώλεια για δεύτερη συνεχή χρονιά του κυπέλλου Ελλάδος από τον Παναθηνα'ι'κό είχε ως άμεση συνέπεια τη "σκληρή" κριτική και τις έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων των "ερυθρολεύκων" προς το πρόσωπο του προπονητή της ομάδας, Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και του συνόλου των παικτών.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα -κάτι ανάλογο είχε ακολουθήσει μετά την εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τη Le Mans σε αγώνα στα πλαίσια της διοργάνωσης της Euroleague- που προπονητής και παίκτες δέχονται τις αποδοκιμασίες από το φίλαθλο κόσμο της ομάδας, και πλέον φήμες αναφέρουν πως ίσως το μέλλον του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή στον πάγκο του Ολυμπιακού κριθεί από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηνα'ι'κό την ερχόμενη αγωνιστική, καθώς ο νικητής αυτής θα καταλάβει κατά πάσα πιθανότητα και την πρώτη θέση της regular season του ελληνικού πρωταθλήματος και το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τέλους στα playoffs.

Και επίσημα Sekulic

H Alba Berlin ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Blagota Sekulic (26, 2.09), ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη γερμανική ομάδα μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστική η ανακοίνωση στο επίσημο site της ομάδας, ο διεθνής Μαυροβούνιος center θα αντικαταστήσει τον τραυματία Patrick Femerling (33, 2.14) που βρίσκεται πλέον στο στάδιο της αποθεραπείας μετά το σοβαρό τραυματισμό που είχε στις αρχές του 2009.

Σε σύντομες δηλώσεις του, ο Sekulic τόνισε:

"H Alba Berlin είναι μία ομάδα που χαίρει σεβασμού στην Ευρώπη και είμαι ευχαριστημένος για τη νέα πρόκληση που εμφανίστηκε στην καριέρα μου. Έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές την ομάδα και πραγματικά με εντυπωσίασε η ατμόσφαιρα στην έδρα της."

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοίνωσε Woods η CAI Zaragoza

O Loren Woods (30, 2.16) θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας και στην CAI Zaragoza, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Αμερικανός center βρισκόταν στο μεταγραφικό στόχαστρο της BK Ventspils, όμως τελικά η προοπτική να αγωνιστεί ο ίδιος στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης αποτέλεσε την αιτία να συμφωνήσει με τους "νεοφώτιστους" στην ACB λίγκα.

Ο Woods θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο αφού περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα ποβληθεί, και θα βοηθήσει τη νέα του ομάδα στην αποστολή της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία, καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις μία ομάδα θα υποβιβαστεί φέτος από την ACB λίγκα.