Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Άρη ξεκίνημα…

Ήταν τέλη Οκτωβρίου, όταν ο Φώτης Κατσικάρης έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη, στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό. Χθες (20/01) ήταν η σειρά του Ντέιβιντ Μπλατ να πάρει το χρίσμα του νέου τεχνικού των «κίτρινων», κάνοντας μάλιστα ποδαρικό με το δεξί. Κοινοί παράγοντες ανάμεσα στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις είναι –πέρα από τον κοινό και συνάμα δυνατό αντίπαλο- η αισιοδοξία και το χαμόγελο που ξεπρόβαλαν στις τάξεις των φιλάθλων αλλά και των αποδυτηρίων.

Η σημαντική νίκη με αντίπαλο τους Πειραιώτες αναγεννά τις φιλοδοξίες με τις οποίες ξεκίνησε η τρέχουσα… βασανιστική αγωνιστική περίοδος. Τα στοιχεία που πρόλαβε να προσδώσει στο παιχνίδι του Άρη μέσα σε ελάχιστες ημέρες ο Ντέιβιντ Μπλατ, αποτελούν ένα μικρό μέρος αυτών που, αν όλα κυλήσουν ομαλά, αναμένεται να «ξεδιπλωθούν» στις τέσσερις γραμμές των παρκέ. Ήδη μάλιστα, και οι τέσσερις προϋποθέσεις που έθεσε ο 50χρονος τεχνικός στους παίκτες του, επαληθεύτηκαν στο βέλτιστο βαθμό από τους τελευταίους. Το πάθος, η θέληση για τη νίκη, η κατάκτηση της νίκης και φυσικά, η απόλαυση του αγώνα συνόδευσαν τους «κίτρινους» από το τζάμπολ μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης.
Αδιαμφισβήτητο στοιχείο, αποτελεί το γεγονός, ότι η ομάδα του Άρη διαθέτει ταλέντο. Βέβαια, αυτό δεν αρκεί για την κατάκτηση του ροζ φύλλο αγώνος. Το ζητούμενο είναι η αγωνιστική ταυτότητα, η φιλοσοφία που θα χαρακτηρίζει το επιθετικό κι αμυντικό παιχνίδι των «κίτρινων».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει αποδείξει έμπρακτα πως διαθέτει τη στόφα του στρατηγού. Κι ένας πραγματικός στρατηγός είναι αυτός που θα προσδώσει την καρδιά του «πολεμιστή» στους στρατιώτες του. Το πρώτο δείγμα ήταν άκρως θετικό, όμως την ίδια στιγμή το… πεδίο μάχης φαντάζει και είναι δύσβατο κι επικίνδυνο.

Πάλης ξεκίνημα λοιπόν…

Ανακατατάξεων συνέχεια στην Ουνικάχα Μάλαγα

Ο Ζάμπιαν Ντόουντελ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ουνικάχα Μάλαγα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/01) η ομάδα της Ανδαλουσίας. Ο Αμερικανός γκαρντ επιστρέφει σα ευρωπαϊκά παρκέ ύστερα από απουσία ενός χρόνου, όταν και τη σεζόν 2007-08 αγωνίστηκε για λογαριασμό της Νανσί. Ο απόφοιτος του Βιρτζίνια Τεκ αγωνίστηκε σε δέκα παιχνίδια με τη φανέλα των Τούλσα 66ερς για το αναπτυξιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NBDL), σκοράροντας κατά μέσο όρο 12.9 πόντους.

Παράλληλα, ο Αϊτο Ρενέσες έχει πάρει την απόφασή του περί αποδέσμευσης του Τακουάν Ντιν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας malagahoy.es, ο Αμερικανός φόργουορντ αναμένεται να αποχωρήσει από το σύλλογο της Ανδαλουσίας, την ίδια στιγμή που η περιφέρεια των «πράσινων» έχει ενισχυθεί και με την παρουσία του Χουάν Ντίξον.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Τόμιτς μέσα, Μάσεϊ έξω

Οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχουν τελειωμό, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας (18/01) η «βασίλισσα» ανακοίνωσε την απόκτηση του Άντε Τόμιτς. Η επίσημη παρουσίαση του 23χρονου σέντερ είναι προγραμματισμένη για σήμερα (19/01) το μεσημέρι, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο μέχρι πρότινος παίκτης της ΚΚ Ζάγκρεμπ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Μαδριλένους μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Ο διεθνής με την εθνική νέων της Κροατίας παίκτης, σε 16 αγώνες για το πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας αριθμούσε κατά μέσο όρο 18.4 πόντους και 8.7 ριμπάουντ.

Την ίδια στιγμή, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωνε κι επίσημα πλέον την αποδέσμευση του Τζερεμάι Μάσεϊ. Η… ισπανική «σαπουνόπερα» έλαβε τέλος κι ο Αμερικανός με σκοπιανό διαβατήριο πάουερ φόργουορντ αναζητεί το νέο σταθμό στην καριέρα του. Πάντως, το ενδεχόμενο της επιστροφής του «Τζέρι» στα ελληνικά παρκέ συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες, καθώς ομάδες που συνεχίζουν στο Top-16 της διοργάνωσης της Ευρωλίγκα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτησή του.