Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Σε μπελάδες ο Loren Woods

O Loren Woods (30, 2.16) κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ της Zalgiris Kaunas και της ASK Riga, γροθοκόπησε δις τον Raitis Grafs (27, 2.08) όπως φαίνεται στο video του οποίου το link παραθέτουμε πατακάτω.

Loren Woods - punch

Για τη συμπεριφορά του αυτή ο θηριώδης Αμερικανός center τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ από την ομάδα της Zalgiris, αλλά ενδέχεται να τιμωρηθεί με αποκλεισμό μερικών αγώνων από το πρωτάθλημα της Βαλτικής λίγκας.

Η όλη αντίδραση του παίκτη φημολογείται ότι έχει να κάνει με λεφτά που έχει να παίρνει από τη λιθουανική ομάδα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, και o Woods συγκαταλεγόταν στους παίκτες που θέλουν να αποχωρήσουν.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Αναβλήθηκε ο αγώνας Ε.Κ. Καβάλας - Α.Ε.Λ. 1964

Μία μέρα πριν την πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, ο αγώνας μεταξύ της Ε.Κ. Καβάλας και της Α.Ε.Λ. 1964 όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. αναβλήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, η νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 κατηγορία δεν χορηγήθηκε με το πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με αποτέλεσμα η συμμετοχή της στην Α1 να κρίνεται αμφίβολλη.

Επίσης, η ομάδα του Α.Ο. Δάφνης η οποία υποστηρίζει από την πλευρά της ότι αυτή πρέπει να αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα της Α1, εξέδωσε άμεση ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, κάνοντας λόγω για δικαίωση των όλων προσπαθειών τον τελευταίο καιρό και ζητώντας συγχρόνως αναβολή του αγώνα μεταξύ του Α.Ο.Δάφνης και του Α.Σ. Ξάνθης στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας των Αθηνών αναφέρει χαρακτηριστικά:

''Μετά τη σημερινή εξέλιξη, όπου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αρνήθηκε την χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής της Ε.Κ. Καβάλας στην Α1 Εθνική κατηγορία, και σε συνέχεια επιστολών μας, για ακόμη μία φορά, σας ενημερώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για την συμμετοχή μας. Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.''

Ανακοίνωσε Dixon η Benetton

O Bobbi Dixon (25, 1.77) είναι παίκτης της Benetton Trevizo, όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ιταλικής ομάδας. O Aμερικανός guard αποκτήθηκε με σκοπό να αντικαταστήσει τον Dashaun Wood (23, 1.80) ο οποίος υποβλήθηκε σήμερα σε επιτυχημένη επέμβαση και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ακριβώς 2 μήνες.

Ο Dixon την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πολωνικό πρωτάθλημα και πιο συγκρεκριμένα στην ομάδα της Polpak Swiecie, ενώ στη συνέχεια μετεγράφη στην ουκρανική ομάδα των Cherkasy Monkeys.

Σε σύντομες δηλώσεις του ο Dixon τόνισε:

''Επέλεξα την ομάδα της Benetton Trevizo γιατί έχει ένα σημαντικό όνομα στο ευρωπα'ι'κό μπάσκετ και θέλησα να ανεβάσω τον πήχη των προσωπικών μου στόχων. Ήθελα λίγες ώρες ξεκούρασης μόνο, καθώς γύρισα τον κόσμο σε 3 μέρες, ενώ τις επόμενες μέρες θα γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Τεχνικά, μπορώ να σκοράρω από μέση και μακρινή απόσταση αν μου δωθεί η ευκαιρία, να βοηθήσω στην άμυνα και εύχομαι να βοηθήσω το σύνολο της ομάδας με την ταχύτητα και τη δύναμή μου.''

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Αμφίβολος ο Σπανούλης

Ο Βασίλης Σπανούλης (26, 1.93) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας του Παναθηνα'ι'κού, είναι αμφίβολος για να αγωνιστεί στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Έλληνας guard ταλαιπωρείται από πελματιαία απονεύρωση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκαθαριστεί η κατάσταση του και να ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα τις τελευταίες μέρες.

Ο Σπανούλης την περασμένη σεζόν σε 36 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος είχε 12.1 μ.ο. πόντων και 4.3 μ.ο. assists σε 26.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague σε 20 συμμετοχές πετύχαινε 11.3 πόντους και μοίραζε 2.7 assists ανά αγώνα σε 27.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωσε Nardi η Air Avellino

O Mike Nardi (23, 1.87) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της Air Avellino είναι παίκτης της ιταλικής ομάδας. Φαίνεται πως η ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας που θα αγωνιστεί φέτος στους ομίλους της διοργάνωσης της Euroleague, δεν σταμάτησε με την απόκτηση των Drake Diener (26, 1.95) και Travis Best (36, 1.81) και η ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών προκάλεσε έκπληξη.

Ο Nardi την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της Agricola Gloria Montecatini όπου σε 29 παιχνίδια είχε 11.8 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. assists σε 32.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής. Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο παίκτης αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας με τη μορφή δανεισμού, καθώς τα δικαιώματά του ανήκαν στην ομάδα της Eldo Napoli, η οποία όμως τέθηκε εκτός πρωταθλήματος βάσει της απόφασης των ιταλικών αθλητικών δικαστηρίων, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Ανακοίνωσαν Avery & Gardner τα Τρίκαλα 2000

Όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας των Τρικάλων, οι Αμερικανοί William Avery (29, 1.88) και Jelani Gardner (32, 1.96) θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α1 με τους νεοφώτιστους στην Α1 κατηγορία. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, ο προπονητής των Τρικάλων, Γιάννης Χριστόπουλος, αναζητούσε λύση στη περιφέρεια της ομάδας, με τον Avery να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των ονομάτων, ενώ τις τελευταίες προέκυψε ανάγκη και για απόκτηση έτερου Αμερικανού, ειδικά μετά την αποτυχία του Νέστορα Κόμματου(31, 2.03) να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Ο Jelani Gardner την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ρωσικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της University Surgut πετυχαίνοντας 13.5 πόντους και μοιράζοντας 3.4 assists σε 24.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής σε 18 παιχνίδια.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Στο χειρουργείο τελικά ο Rubio (;)

O Ricky Rubio (17, 1.89) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας solobasket.com, θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις από το ιατρικό τιμ της DKV Joventut Badalona, με σκοπό να διαγνωστεί η τωρινή κατάσταση του τραυματισμένου χεριού του νεαρού διεθνή Ισπανού PG. Αν η κατάστασή του δεν έχει παρουσιάσει κάποια σημαντική βελτίωση, τότε η λύση του χειρουργείου αποτελεί μονόδρομο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο Rubio θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περισσότερο χρονικό διάστημα απ'ότι αρχικά προβλεπόταν.

Ο Rubio, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Πεκίνου το περασμένο καλοκαίρι με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας, την περασμένη χρονιά σε 39 αγώνες για το ισπανικό πρωτάθλημα της ACB λίγκα, είχε 10.1 μ.ο. πόντων και 3.9 μ.ο. assists σε 23' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 7.6 πόντους και 4.5 assists σε 21' μ.ο. χρόνο συμμετοχής σε 16 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Παρελθόν από τους Heat o Walsh

O Matt Walsh (25, 1.98) όπως ανακοινώθηκε χθες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των Miami Heat, αποδεσμεύτηκε από την ομάδα του προπονητή Erik Spoelstra. Ο Αμερικανός forward είχε υπογράψει ως free agent στην ομάδα του Miami πριν μία εβδομάδα, αλλά δεν κατάφερε να πείσει και να αγωνιστεί και πάλι στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Ο Walsh, ο οποίος είναι γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα της Ολύμπιας Λάρισας, αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν αρχικά στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας με τη φανέλα της Manresa, και συνέχισε την πορεία του στη βελγική TEC Spirou Charleroi όπου σε 14 αγώνες είχε 12.4 μ.ο. πόντων και 4.8 μ.ο. rebounds.

Δεν συνεχίζει ο Κόμματος

Ο Νέστορας Κόμματος (31, 2.03) όπως ανακοικώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας των Τρικάλων δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στη νεοφώτιστη ομάδα στην Α1. Ο Έλληνας forward δεν κατάφερε να περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, με αποτέλεσμα ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Χριστόπουλος, να μην δώσει το τελικό ''Ο.Κ.'' για τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Κόμματος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Lokomotiv Rostov πετυχαίνοντας 9.9 πόντους και ''κατεβάζοντας'' 4.4 rebounds σε 24.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής σε 14 παιχνίδια.

Ανακοίνωσε Datome η Virtus Roma

O Luigi Datome (20, 2.02) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της Lottomatica Virtus Roma, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ιταλική ομάδα. Ο Ιταλός forward θα είναι κάτοικος Ρώμης για τα επόμενα 2 χρόνια υπό τη μορφή δανεισμού, μιας και τα δικαιώματά του ανήκουν στην ομάδα της Montepaschi Siena.

Ο διεθνής Ιταλός, έδωσε το παρών με την εθνική ομάδα της Ιταλίας στα προκριματικά για το Eurobasket του 2009 όπου σε 6 συμμετοχές είχε 4.8 πόντους και 3.7 rebounds ανά αγώνα σε 13.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Legea Scafati σημειώνοντας 9.1 πόντους και ''κατεβάζοντας'' 3.5 rebounds σε 21.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής σε 31 αγώνες.

Σε σύντομες δηλώσεις του ο Datome τόνισε:

''Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν αρκετό χρονικό διάστημα αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω τη νέα μου πορεία, και να ενταχθώ γρήγορα στο σύνολο της ομάδας. Το γεγονός ότι θα παίξω στην ομάδα της Virtus Roma αποτελεί μεγάλη υπόθεση για μένα και μέσω συζητήσεων που είχα με τον προπονητή της ομάδας, Jasmin Repesa, κατάλαβα πως ξέρει πώς να με χρησιμοποιήσει μέσα στο γήπεδο και αποτέλεσε ένα σημαντικό ρόλο στην τελική μου απόφαση. Όσο για μένα, νιώθω έτοιμος και εύχομαι να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις μίας μεγάλης ομάδας, όπως η Roma.''