Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωσε Datome η Virtus Roma

O Luigi Datome (20, 2.02) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της Lottomatica Virtus Roma, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ιταλική ομάδα. Ο Ιταλός forward θα είναι κάτοικος Ρώμης για τα επόμενα 2 χρόνια υπό τη μορφή δανεισμού, μιας και τα δικαιώματά του ανήκουν στην ομάδα της Montepaschi Siena.

Ο διεθνής Ιταλός, έδωσε το παρών με την εθνική ομάδα της Ιταλίας στα προκριματικά για το Eurobasket του 2009 όπου σε 6 συμμετοχές είχε 4.8 πόντους και 3.7 rebounds ανά αγώνα σε 13.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Legea Scafati σημειώνοντας 9.1 πόντους και ''κατεβάζοντας'' 3.5 rebounds σε 21.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής σε 31 αγώνες.

Σε σύντομες δηλώσεις του ο Datome τόνισε:

''Οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν αρκετό χρονικό διάστημα αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και είμαι έτοιμος να ξεκινήσω τη νέα μου πορεία, και να ενταχθώ γρήγορα στο σύνολο της ομάδας. Το γεγονός ότι θα παίξω στην ομάδα της Virtus Roma αποτελεί μεγάλη υπόθεση για μένα και μέσω συζητήσεων που είχα με τον προπονητή της ομάδας, Jasmin Repesa, κατάλαβα πως ξέρει πώς να με χρησιμοποιήσει μέσα στο γήπεδο και αποτέλεσε ένα σημαντικό ρόλο στην τελική μου απόφαση. Όσο για μένα, νιώθω έτοιμος και εύχομαι να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις μίας μεγάλης ομάδας, όπως η Roma.''

Δεν υπάρχουν σχόλια: