Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωσε Faison η ViveMenorca

O Marcus Faison (30, 2.00) είναι παίκτης της ViveMenorca, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο forward υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν και θα καλύψει το κενό του Damir Markota (23, 2.09) ο οποίος εδώ και λίγες μέρες είναι παίκτης της Iurbentia Bilbao.

O Faison ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στο τουρκικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Besiktas Cola Turka, αλλά αποχώρησε λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα. Σε 7 αγώνες για το τουρκικό πρωτάθλημα είχε 11.5 μ.ο. πόντων.

Βολιδοσκοπεί Pargo & Price ο Ολυμπιακός

Από τη στιγμή που η περίπτωση του Stephon Marbury (31, 1.89) φάνταζε εξαιρετικά δύσκολη για να ευοδώσει, ο Ολυμπιακός στράφηκε στις περιπτώσεις των Hollis Price (30, 1.89) και Jannero Pargo (29, 1.86) για την ενίσχυση της ομάδας στην περιφέρεια. Πιο συγκεκριμένα, το αθλητικό-ενημερωτικό site sport24.gr αναφέρει πως οι "ερυθρόλευκοι" εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Αμερικανού guard ο οποίος αποδεσμεύτηκε σήμερα από τη Dynamo Moscow, ενώ η αθλητική-ενημερωτική ιστοσελίδα redplanet.gr αναφέρει πως πρώτος στη λίστα παικτών που εξετάζει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης, βρίσκεται ο έτερος Αμερικανός guard της Dynamo Moscow, Pargo.

Το σίγουρο είναι πως η όποια κίνηση και αν γίνει από πλευράς Ολυμπιακού, θα πρέπει να γίνει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, καθώς ο παίκτης θα πρέπει να δηλωθεί για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της Euroleague.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Price φέρεται να είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην AJ Milano -εκτός απροόπτου-, ενώ και ο Pargo σύμφωνα με φήμες είναι κοντά στο να αποχωρήσει από τη ρωσική ομάδα η οποία πλήττεται από οικονομικά προβλήματα.

Και επίσημα Betts

O Andrew Betts (31, 2.16) αποτελεί και επίσημα παίκτη του Άρη, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των "κιτρίνων". Ο διεθνής Βρετανός center υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το πέρας της φετινής αγωνιστικής σεζόν, και αναμένεται την Κυριακή στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να ενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα.

Σε σύντομες δηλώσεις του στο site του Άρη, ο Betts τόνισε πως είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί στην ομάδα των "κιτρίνων" και πως επιθυμεί να βοηθήσει στα μέγιστα ώστε η ομάδα να καταφέρει να κατακτήσει τη θέση που οδηγεί στη συμμετοχή στη διοργάνωση της Euroleague.

Ο Betts έχει αγωνιστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Α.Ε.Κ. επί τρεις συνεχόμενες σεζόν, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στις TAU Ceramica, DKV Joventut Badalona, Cajasol Seville.

Τέλος ο Price από τη Dynamo Moscow - Οδεύει προς AJ Milano (;)

O Hollis Price (30, 1.89) αποτελεί παρελθόν από τη Dynamo Moscow όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ρωσικής ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ρωσικός σύλλογος, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον για τον Αμερικανό guard από ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση της Euroleague, αποτέλεσαν την αιτία για την αποδέσμευση του παίκτη.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη οι φήμες περί μετακίνησης του Price στην Ιταλία και στην AJ Milano "φουντώνουν" και έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες, όπως είχαμε αναφέρει με προηγούμενη δημοσίευση.

Ο Price σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 7.7 μ.ο. πόντων και 4.3 μ.ο. assists σε 28' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Brazelton η Asseco Prokom

O Tyrone Brazelton (22, 1.83) είναι παίκτης της Asseco Prokom όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πολωνικής ομάδας. Ο Αμερικανός guard βρίσκεται ήδη στην Πολωνία όπου και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Brazelton ξεκίνησε τη σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα της BK Ventspils και σε 12 αγώνες γα τη Βαλτική λίγκα είχε 12.1 μ.ο. πόντων και 2.7 μ.ο. assists σε 24.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 4 συμμετοχές για τη διοργάνωση του FIBA EuroChallenge είχε 16.3 πόντους και 2.3 assists ανά αγώνα σε 25.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Π.Α.Ο.Κ.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, οι εξελίξεις στον Π.Α.Ο.Κ. θα επέφεραν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Έτσι λοιπόν, μετά τη χθεσινή ομιλία της κ. Ιωάννας Παπαδημητρίου στους παίκτες του "δικεφάλου" έγινε γνωστό ότι ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Βασιλειάδης (25, 2.00), και ο Damir Mulaomerovic (34, 1.93) ζήτησαν να μείνουν ελεύθεροι, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και οι και Kenny Gregory (30, 1.95)Mamoutou Diarra (28, 2.00), ενώ πλέον όλοι οι παίκτες του Π.Α.Ο.Κ. είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν για το προσωπικό τους μέλλον.

Βέβαια, ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι από τα παραπάνω, αλλά το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση στις τάξεις του "δικεφάλου" είναι αρκετά δύσκολη.

Ο Βασιλειάδης σε 15 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 16.5 μ.ο. πόντων και 3.7 μ.ο. rebounds σε 30.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Mulaomerovic σε 11 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 12.5 μ.ο. πόντων και 2.7 μ.ο. assists σε 18.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

**Να σημειωθεί, ότι ο Mulaomerovic ενδέχεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Κροατία και την ομάδα της KK Zagreb, ενώ όπως ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες κροατικά μέσα ενημερωσης και η Krka Novo Mesto ενδιαφέρεται για την περίπτωση του Κροάτη guard.

Πρόταση στον Betts κατέθεσε ο Άρης - Αποχωρεί ο Sekulic (;)

Όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ, ο Άρης αναμένει απάντηση, σε πρόταση που κατέθεσε, από τον Andrew Betts (31, 2.16). Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η διοίκηση των "κιτρίνων" κατέθεσε πρόταση συνεργασίας με το διεθνή Βρετανό center και πλέον αναμένεται η απάντηση αυτού. Συγχρόνως, στη λίστα παικτών που εξετάζει ο προπονητής της ομάδας, Andrea Mazzon, βρίσκονται τα ονόματα των Dalibor Bagaric (28, 2.17) -ο οποίος συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν με τον Ιταλό τεχνικό στην ομάδα της Fortitudo Bologna- και Marton Bader (28, 2.12).

O Betts φέτος δεν αγωνίστηκε σε καμία ομάδα, πέρα από 2 συμμετοχές του με την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας για τα προκριματικά του Eurobasket 2009 που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Πολωνία, ενώ πέρσυ αγωνίστηκε στην Cajasol Seville και σε 34 αγώνες για την ACB λίγκα είχε 7.4 μ.ο. πόντων και 5.4 μ.ο. rebounds σε 23.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

**Παράλληλα η πλευρά του Άρη φέρεται να εξετάζει προτάσεις που έχει δεκτεί για τον Blagota Sekulic (26, 2.09), με σκοπό ενδεχόμενη παραχώρησή του. Οι 2 υποθέσεις αναμένεται να ξεκαθαρίσουν κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Στην πόρτα της εξόδου ο Woods (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, o Quntel Woods (28, 2.01) πιθανώς θα αποτελέσει παρελθόν από τη Fortitudo Bologna. Φαίνεται πως ο Αμερικανός forward θα "πληρώσει" την άσχημη πορεία της ομάδας στο ιταλικό πρωτάθλημα -βρίσκεται στη 13η θέση της βαθμολογικής κατάταξης-, ενώ και ο ίδιος έχει δώσει δικαίωμα για την ενδεχόμενη αποχώρησή του καθώς οι σχέσεις του τόσο με τον προπονητή της ομάδας, Cesare Pancotto, όσο και με τους συμπαίκτες του δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Ο Woods σε 10 αγώνες για το ιταλικό πρωτάθλημα έχει 12.9 μ.ο. πόντων και 3.9 μ.ο. rebounds σε 25.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Η Α.Ε.Λ. 1964 κοντά σε Alijevas

O Rolandas Alijevas (24, 1.92) είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Α.Ε.Λ. 1964 μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site gazzetta.gr, ο προπονητής της ομάδας από τη Λάρισα, Βαγγέλης Αλεξανδρής, βρήκε τη λύση στο κενό που αντιμετωπίζουν οι "βυσσινί" στην περιφέρεια στο πρόσωπο του Λιθουανού guard.

Ο Alijevas ξεκόνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στη Zalgiris Kaunas και σε 3 συμμετοχές για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 0.7 μ.ο. πόντων και 1 μ.ο. κλεψιμάτων σε 8.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Μία φανέλα για τον ..Obama (!)

Φαίνεται πως ο νέος πλανητάρχης και πρόεδρος των Η.Π.Α., κ. Barack Obama, δεν έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μόνο των πολιτικών αρχηγών των κρατών, αλλά και αυτές των "αρχηγών" των ομοσπονδιών μπάσκετ. Έτσι, η ισπανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης προχώρησε σε μία πρωτοποριακή κίνηση και θέλοντας να συγχαρεί και να ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο του κ. Obama, θα του αποστείλει μία φανέλα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας -ίδια με αυτή που αγωνίστηκε στο Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνο το περασμένο καλοκαίρι-, που θα φέρει το όνομα του προέδρου των Η.Π.Α. και το νούμερο "23" με το οποίο και αγωνιζόταν ο κ. Obama κατά τη διάρκεια των κολλεγιακών του χρόνων.

Ο πρόεδρος της FEB, κ. Jose Luis Saez σε σύντομες δηλώσεις του τόνισε:

"Γνωρίζουμε ότι ο κ. Obama είναι φίλος του μπάσκετ και η κίνηση αυτή αποτελεί ένα δώρο στον νέο ισχυρό άντρα της πιο ισχυρής χώρας του κόσμου, από την πιο ισχυρή ομάδα μπάσκετ του κόσμου."

Αποχωρούν Diarra και Gregory από Π.Α.Ο.Κ. - Ακολουθούν και άλλοι (;)

Οι Kenny Gregory (30, 1.94) και Mamoutou Diarra (28, 2.00) είναι κοντά στο να αποχωρήσουν από τον Π.Α.Ο.Κ., λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα του "δικεφάλου". Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τον αγώνα του Π.Α.Ο.Κ. κόντρα στα Τρίκαλα 2000 για τη 15η αγωνιστική ημέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Καλαφατάκης, έκανε γνωστό πως θα υπάρξουν αποδεσμεύσεις παικτών με σκοπό τη σημαντική μείωση του αγωνιστικού budget της ομάδας.

Μέσα στις επόμενες μέρες -ή ακόμη και ώρες- θα υπάρξουν οι τελικές εξελίξεις στο στρατόπεδο του Π.Α.Ο.Κ. οι οποίες θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αποδεσμεύσεις παικτών.

Ο Diarra σε 15 αγώνες για την Α1 έχει 8.6 μ.ο. πόντων και 3.8 μ.ο. rebounds σε 25.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Gregory σε 14 συμμετοχές για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 14 πόντους και 4.3 rebounds ανά αγώνα σε 28.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Εξετάζει Shakur ο Ζούρος (;)

O Mustafa Shakur (24, 1.90) σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, φέρεται να εξετάζεται από τον προπονητή του Πανελληνίου Γ.Σ., Ηλία Ζούρο. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός επιθυμεί την προσωρινή ενδυνάμωση του ρόστερ για τη διοργάνωση του EuroCup, καθώς η ομάδα συμμετέχει σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο στους 16 της διοργάνωσης.

Ο Shakur ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην TAU Ceramica και σε 14 αγώνες για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας είχε 3.4 μ.ο. πόντων και 1.2 μ.ο. assists σε 11.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 9 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 5.8 μ.ο. πόντων και 1.4 μ.ο. assisrts σε 14.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοινώνει Karl η DKV Joventut Badalona

O Coby Karl (25, 1.93) θα είναι κατά τα φαινόμενα παίκτης της DKV Joventut Badalona, όπως αναφέρει με δημοσίευμά του το ισπανικό αθλητικό-ενημερωτικό site marca.com. Ο Αμερικανός guard θα αντικαταστήσει τον Bracey Wright (24, 1.89) ο οποίος αποδεσμεύτηκε από τον ισπανικό σύλλογο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Ο Karl ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα του NBDL με την ομάδα του Idaho και σε 21 αγώνες είχε 18.2 μ.ο. πόντων και 5.7 μ.ο. assists σε 37.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση καρκινοειδών κυττάρων στο θυροειδή. Οι συστάσεις που συνοδεύουον τον παίκτη είναι οι καλύτερες, καθώς είναι πολύ καλός σουτέρ ενώ τον χαρακτηρίζει και το έξυπνο και δημκιουργικό παιχνίδι σε κινήσεις χωρίς τη μπάλα.

Τέλος, ο Karl την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ για λογαριασμό των Los Angeles Lakers και σε 16 παιχνίδια είχε 1.9 πόντους και 0.6 assists ανά αγώνα σε 4.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Η Real Madrid για Lebron James (?)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας defensacentral.com, η Real Madrid φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσεγγίσει τον αστέρα του ΝΒΑ Lebron James (24, 2.03), με σκοπό να τον αποκτήσει μόλις ο παίκτης μείνει ελεύθερος από τους Cleveland Cavaliers με το πέρας της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Αμερικανός forward τη σεζόν 2010-2011 ενδέχεται να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα του ΝΒΑ ή ακόμη και της Ευρώπης, μιας και το συμβόλαιό του με τους Cleveland Cavaliers λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα οι φήμες για πιθανή "μετακόμιση" του παίκτη για ένα χρόνο στην ACB λίγκα και την ομάδα της Real Madrid να "φουντώνουν", καθώς οι Μαδριλένοι είναι σε θέση να καταβάλουν το υπέρογκο ποσό που ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να εξασφαλίσουν την υπογραφή του James.

O James τη φετινή σεζόν σε 39 αγώνες για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ έχει 27.6 μ.ο. πόντων και 7.2 μ.ο. rebounds σε 37.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Ολυμπιακός για Marbury (!)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας sport24.gr, οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, κ.κ. Αγγελόπουλοι, επιθυμούν να φέρουν στην Ελλάδα και στην ομάδα των "ερυθρολεύκων" τον αστέρα του ΝΒΑ που ακούει στο όνομα Stephon Marbury (31, 1.89). O Αμερικανός guard δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων τόσο με τον προπονητή των New York Knicks, Mike D'Antoni, όσο και με τον πρόεδρο της ομάδας, κ. James Dolan.

Ο Marbury δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα επίσημο παιχνίδι κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, παρά μόνο σε 3 παιχνίδια για την προετοιμασία των New York Knicks έχοντας 8.3 μ.ο. πόντων και 4 μ.ο. assists σε 19.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Αποδέσμευσε Milic η Union Olimpija

O Marko Milic (31, 1.99) αποδεσμεύτηκε από την Union Olimpija όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας από τη Σλοβενία. Ο Σλοβένος forward που ήταν και αρχηγός της ομάδας δεν βρισκόταν στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή Jurij Zdovc, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και συνέντευξη τύπου για ομιλία του παίκτη πριν αποχωρήσει από το σλοβένικο σύλλογο.

Ο Milic σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 9 μ.ο. πόντων και 1.3 μ.ο. assists σε 21.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρελθόν από τη DKV Joventut Badalona o Wright

O Bracey Wright (24, 1.89) αποτελεί παρελθόν από τη DKV Joventut Badalona, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Μπορεί κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ο Αμερικανός guard να δήλωσε πως είναι σε θέση να αγωνιστεί κανονικότατα για λογαριασμό της ομάδας, αλλά φαίνεται πως το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, δεν τον αφήνει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία.

Ο Wright είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στις Η.Π.Α. και να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του, ενώ πλέον το αγωνιστικό μέλλον του για τη φετινή σεζόν θεωρείται άκρως αμφίβολλο.

H TAU Ceramica για Eidson (;)

O Chuck Eidson (28, 2.01) σύμφωνα με δημοσιεύματα ισπανικών μέσων βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της TAU Ceramica. Η ισπανική ομάδα φέρεται να εξετάζει περιπτώσεις παικτών με σκοπό να ενισχυθεί στην περιφέρεια, και ο Αμερικανός forward είναι ένα από τα ονόματα που εξετάζει ο προπονητής της ομάδας, Dusko Ivanovic.

O Eidson ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στη Lietuvos Rytas και σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 14.5 μ.ο. πόντων και 4.3 μ.ο. assists σε 34' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, και η θέση του στο ρόστερ της λιθουανικής ομάδας έχει τεθεί αμφίβολλη.

Αποδέσμευσε τρεις η Α.Ε.Λ. 1964

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο επίσημο site της ομάδας, η Α.Ε.Λ. 1964 έκανε γνωστό ότι τρεις παίκτες θα αποτελέσουν παρελθόν από το ρόστερ αυτής. Πιο συγκεκριμένα, οι Μάριος Ματαλόν (19, 1.88), Δημήτρης Καραδολάμης (21, 2.04) και Σωτήρης Μανωλόπουλος (21, 1.92) αποτελούν παρελθόν από την ομάδα της Λάρισας και πλέον αναμένεται η ενίσχυση αυτής κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος.

**Οι τρεις Έλληνες παίκτες πλέον αναζητούν την τύχη τους σε ομάδα του εξωτερικού, καθώς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις κατηγορίες της Α1 και της Α2 του ελληνικού πρωταθλήματος.

Knock-out o Childress

O Josh Childress (25, 2.01) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερτικής ιστοσελίδας sport24.gr, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 40 μέρες, όπως έγινε γνωστό μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Ο Αμερικανός forward των "ερυθρολεύκων" ίσως χρειαστεί να υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση για να ξεπεράσει το πρόβλημα στη βουβωνική χώρα.

Ο Childress σε 9 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 10.7 μ.ο. πόντων και 5 μ.ο. rebounds σε 26.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 12 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 5.9 μ.ο. πόντων και 3 μ.ο. rebounds σε 17.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωσε Martin η Καβάλα - Και επίσημα τέλος ο Digbeu

Ο Torrell Martin (23, 1.95) είναι παίκτης της Καβάλας, όπως έγινε γνωστό μέσω δελτίου τύπου από πλευράς της ομάδας. Ο Martin θα αντικαταστήσει τον Billy Thomas (33, 1.94) στην περιφέρεια της ομάδας, ενώ όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Γάλλος forward της Καβάλας, Alain Digbeu (33, 1.96) αποτελεί και επίσημα παρελθόν.

Σε σύντομες δηλώσεις του στον αθλητικό-ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό "Αθλητικά Νέα 98.7", ο προπονητής της Καβάλας, Κώστας Πιλαφίδης, τόνισε για το νέα μεταγγραφικό απόκτημα της ομάδας του:

"Ο Martin είναι ένας νέος σε ηλικία παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας για την παραμονή στην Α1 κατηγορία, ενώ το θετικό που συνοδεύει τον παίκτη, είναι η εμπειρία του από τον ευρωπα'ι'κό χώρο."

Ο Martin την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Idea Slask Wroclaw, ενώ φέτος ξεκίνησε τη σεζόν αγωνιζόμενος στο τουρκικό πρωτάθλημα και στην ομάδα της Kepez Belediye και σε 15 αγώνες είχε 13 μ.ο. πόντων.

Off o Mordende

O Marco Mordende (30, 1.90) θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, μετά την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αποκατάσταση του κατάγματος που υπέστη στο χέρι του κατά τη διάρκεια του αγώνα της AJ Milano κόντρα στη Montepaschi Siena για το ιταλικό πρωτάθλημα. Ο διεθνής ιταλός guard αναμένεται σε 20 μέρες να επανέλθει σε ρυθμούς προπονήσεων και λίγο καιρό αργότερα σε επίσημο αγώνα της ομάδας του.

Ο Mordende σε 10 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 8.6 μ.ο. πόντων και 1.4 μ.ο. rebounds σε 19.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Φήμες για Τeodosic στον Ολυμπιακό

Ο αποκλεισμός του Milos Teodosic (21, 1.95) από την αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα κόντρα στο Αιγάλεω Εστία για την 14η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, δημιούργησε έντονες φήμες για πιθανή αποχώρηση του διεθνή Σέρβου guard από την ομάδα των "ερυθρολεύκων". Πιο συγκεκριμένα, με δημοσίευμά του, το αθλητικό-ενημερωτικό site gazzetta.gr αναφέρει πως ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης, δεν είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του Teodosic από την αρχή της φετινής σεζόν, με αποτέλεσμα η πόρτα της εξόδου γι'αυτόν να είναι πολύ πιθανό να ανοίξει.

Ο Teodosic σε 10 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 4.3 μ.ο. πόντων και 2.2 μ.ο. assists σε 16.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 13 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 7.1 μ.ο. πόντων και 2.5 μ.ο. assists σε 20.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωσε Hardin το Αιγάλεω Εστία

O Devon Hardin (22, 2.08) είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αιγάλεω Εστία, όπως ανακοινώθηκε από την πλευρά της ομάδας. Ο Αμερικανός center θα είναι στην άμεση διάθεση του προπονητή, Θωμά Νίκου, ενώ θα αντικαταστήσει τον έτερο Αμερικανό της ομάδας, Andrae Patterson (33, 2.07), όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση.

Ο Hardin την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του NCAA με την ομάδα των California Golden Bears και σε 30 αγώνες είχε 9.3 μ.ο. πόντων και 7.4 μ.ο. rebounds σε 23.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί τον δεύτερο κατά σειρά παίκτη στην ιστορία του κολλεγίου της California στον τομέα των blocks, με αριθμό 132.

Ανακοίνωσε Milisavljevic η Cajasol Seville

O Branko Milisavljevic (32, 1.94) είναι παίκτης της Cajasol Seville, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Ο Σέρβος guard υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν και βρίσκεται ήδη στην Ισπανία για να ενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας του προπονητή, Pedro Martinez.

O Milisavljevic, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στον Π.Α.Ο.Κ., Ολυμπιακό, Μαρούσι, ξεκίνησε τη σεζόν αγωνιζόμενος στη Lietuvos Rytas, αλλά η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει η λιθουανική ομάδα οδήγησαν στη μεταγραφή του παίκτη στον ισπανικό σύλλογο.

Ο Milisavljevic σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 16.2 μ.ο. πόντων και 4.2 μ.ο. assists σε 30' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.