Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Όταν ο Ουάσινγκτον «εκτέλεσε» τους Γερμανούς

Ο Ντάριους Ουάσινγκτον «έσπασε» τα κοντέρ του συστήματος αξιολόγησης της διοργάνωσης του Γιούροκαπ. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός με σκοπιανό διαβατήριο βραχύσωμος γκαρντ της Γαλατάσαραϊ συγκέντρωσε 45 (!) βαθμούς στη νίκη της ομάδας του κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου το βράδυ της Τρίτης (15/12) με 93-79 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής ημέρας της διοργάνωσης.

Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Μέμφις σε 31’ χρόνο συμμετοχής σκόραρε 31 πόντους (10/12 δ., 2/3 τρ., 5/5 ελ.β.), την ίδια στιγμή που μοίρασε πέντε ασίστ και μάζεψε οκτώ «σκουπίδια».

Ανακοίνωσε Ρίβερς η Μπένετον Τρεβίζο

Παίκτης της Μπένετον Τρεβίζο είναι από την Τρίτη (15/12) ο Κέλγουιν Ρίβερς, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, όμως οι Τρεβιζιάνοι έχουν το δικαίωμα της ανανέωσης της συνεργασίας για ακόμη ένα χρόνο.

Ο 24χρονος παίκτης αγωνίστηκε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με τη φανέλα των Κλεμσόν Τάιγκερς. Την περασμένη σεζόν σε 32 αγώνες αριθμούσε κατά μέσο όρο 14.2 πόντους και 1.6 ασίστ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ντεμπούτο του είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (20/12) στον αγώνα της Μπένετον Τρεβίζο κόνρα στη Βίρτους Μπολόνια.

Η κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2010

Το πρωί της Τρίτης (15012) πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη η κλήρωση του 16ου Παγκοσμίοου Πρωταθλήματος. Η παγκόσμια γιορτή του μπάσκετ θα λάβει χώρα το ερχόμενο καλοκαίρι στη γειτονική χώρα (28/08-12/09), την ίδια στιγμή που οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε πέντε διαφορετικές πόλεις.

Η Εθνική μας αγαπημένη θα τεθεί αντιμέτωπη με την «οικοδέσποινα» Τουρκία και οι αναμνήσεις από τον «χιτσκοκικό» προημιτελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Πολωνίας «ξύπνησαν» νωρίς. Παράλληλα, το Πουέρτο Ρίκο, η Κίνα, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Ρωσία συμπληρώνουν την πεντάδα των αντιπάλων του συνόλου του Γιόνας Καζλάουσκας.

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι της διοργάνωσης:

A' γκρουπ: Αργεντινή, Σερβία, Αυστραλία, Γερμανία, Ανγκόλα, Ιορδανία
Β' γκρουπ: ΗΠΑ, Σλοβενία, Βραζιλία, Κροατία, Ιράν, Τυνησία
Γ' γκρουπ: Ελλάδα, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Κίνα, Ακτή Ελεφαντοστού
Δ' γκρουπ: Ισπανία, Γαλλία, Καναδάς, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Λίβανος

Μακάμπι καλεί Μαυροειδή!

Ο Δημήτρης Μαυροειδής «κλέβει» καρδιές με τις εμφανίσεις του σε Ελλάδα κι Ευρώπη και το σίγουρο είναι ότι αρκετές ομάδες έχουν το όνομά του σημειωμένο στο… μεταγραφικό τους τεφτέρι. Μία από αυτές φέρεται να είναι και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας sport5.co.il, η «ομάδα του λαού» εξετάζει την περίπτωση του σέντερ του Αμαρουσίου. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής των «κίτρινων», Πίνι Γκέρσον, δεν είναι ευχαριστημένος με την αγωνιστική παρουσία του Ματσέι Λάμπε κι ο τελευταίος είναι πολύ κοντά στο να διασχίσει την πόρτα της εξόδου.

Ανάμεσα λοιπόν στα αρκετά ονόματα που εξετάζει ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Βουλγαρίας είναι κι αυτά των Δημήτρη Μαυροειδή και Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς της Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Επίσης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα, οριστικές εξελίξεις στην υπόθεση του σέντερ της ομάδας των βορείων προαστίων αναμένεται να υπάρξουν μόλις ολοκληρωθεί η όγδοη αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης της Ευρωλίγκα.

Ο 24χρονος σέντερ αγωνιζόμενος σε εφτά αγώνες για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αριθμεί κατά μέσο όρο 11.3 πόντους κι έξι ριμπάουντ, την ίδια στιγμή που σε εφτά εμφανίσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα σκοράρει 4.8 πόντους και «κατεβάζει» 4.2 ριμπάουντ.