Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Και το όνομα αυτού Λάμποβιτς

O Ντράγκαν Λάμποβιτς είναι ο εκλεκτός του Φώτη Κατσικάρη για την ενίσχυση της φροντ-λάιν του Άρη, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι του Σαββάτου (02/01) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των «κίτρινων». Ο 22χρονος Σέρβος πάουερ φόργουορντ αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα την ερχόμενη Τρίτη (05/01), στον αγώνα με αντίπαλο τη Ζαντάρ στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής ημέρας της διοργάνωσης του Γιούροκαπ.

Ο Λάμποβιτς είναι... γέννημα θρέμμα της σερβικής Ζελέζνικ, καθώς για συνολικά έξι χρόνια αγωνιζόταν με τη φανέλα της ομάδας, η οποία φημίζεται για την παραγωγή ταλέντων. Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν σε 13 συμμετοχές για το πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας αριθμούσε κατά μέσο όρο 4.3 πόντους και 4.1 ριμπάουντ, την ίδια στιγμή που σε δύο αγώνες για τη διοργάνωση του Γιουροτσάλεντς σκόραρε συνολικά έξι πόντους και «κατέβασε» εφτά ριμπάουντ.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Feliz 2010, που λένε και στη Μαδρίτη!

Μπορεί το 2009 εδώ και λίγες ώρες να μας έχει αποχαιρετήσει, υποδεχόμενοι παράλληλα τη νέα δεκαετία, όμως οι Ισπανοί δεν έχασαν την ευκαιρία να ρίξουν λάδι στη μεταγραφική φωτιά που «καίει» την ομάδα του Άρη το τελευταίο εύλογο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, η ισπανική ιστοσελίδα solobasket.com με δημοσίευμά της το βράδυ της Πέμπτης (31/12) κάνει λόγο για ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Άντριου Μπετς.
Είναι κοινό μυστικό στην πρωτεύουσα της Ιβηρικής χώρας, ότι ο Ετόρε Μεσίνα αναζητεί έναν «πύργο» προς ενίσχυση της φροντ-λάιν των Μαδριλένων κι ο διεθνής Βρετανός σέντερ απασχολεί έντονα τον πολύπειρο τεχνικό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η οικογένεια του 32χρονου πίβοτ ζει μόνιμα στη Μάλαγα και το ενδεχόμενο επιστροφής του «Άντι» στην Ισπανία θα εξεταζόταν σοβαρά από τον ίδιο.
Παράλληλα, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ιθύνοντες της ισπανικής ομάδας έχουν ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες διερευνητικές επαφές, γνωρίζοντας συγχρόνως το έντονο «φλερτ» ανάμεσα στους «κίτρινους» και τον Τζερεμάι Μάσεϊ. Ο τελευταίος βρίσκεται στην… κατάψυξη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς ο Ιταλός τεχνικός έχει θέσει βέτο στην παρουσία του Αμερικανού με σκοπιανό διαβατήριο πάουερ φόργουρντ ακόμη και στις προπονήσεις της ομάδας. Όλα τα παραπάνω «μπερδεύονται» σε τέλειο βαθμό μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ιδανικό σενάριο στις σκέψεις κάθε φίλου των «κίτρινων».

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε από τη... Σερβία!

Είναι γεγονός, ο Ιβάν Πάουνιτς θα στελεχώσει την περιφέρεια του Άρη με το «καλημέρα» του 2010. Η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ επισημοποίησε το πρωί της Πέμπτης (31/12) τη συμφωνία με το διεθνή Σέρβο γκαρντ, ενώ ο τελευταίος θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της Οστάνδης το ερχόμενο Σάββατο (02/01). Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μία δεκαετία, έτσι ώστε οι «κίτρινοι» να εντάξουν στο δυναμικό τους παίκτη από τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μπασκετική «βιομηχανία» κι ο λόγος φυσικά για τη Σερβία. Ήταν η σεζόν 2000-2001, όταν κι ο Σάσα Μάρκοβιτς βοήθησε στα μέγιστα των δυνατοτήτων του, με σκοπό το σύνολο του Στιβ Γιατζόγλου να σώσει την παρτίδα την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Από την τρίτη ημέρα του 2010 ο Φώτης Κατσικάρης θα προσθέσει ένα «εγκεφαλικό» γρανάζι στη μηχανή της ομάδας του με τις… ευλογίες του «σοφού», Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ιβάν Πάουνιτς θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη, έχοντας μαζί του στις αποσκευές το ταλέντο που τον διακρίνει, την οξυδέρκεια, το υψηλό IQ μέσα στις τέσσερις γραμμές των παρκέ και πάνω απ’ όλα τα μυστικά της πορτοκαλί «θεάς» που με κόπο κέρδισε κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του στη Σερβία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συστάσεις που συνοδεύουν τον 22χρονο διεθνή Σέρβο γκαρντ είναι άκρως θετικές κι αισιόδοξες. Πέραν από τη συμμετοχή του στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας, ο Πάουνιτς έχει στη συλλογή των διακρίσεών του δύο χρυσά μετάλλια με τις εθνικές νέων κι εφήβων της Σερβίας -2005 & 2006 αντίστοιχα-, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές νέων παικτών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού σκιαγραφούσαν ένα μεγάλο ταλέντο στο παγκόσμιο τουρνουά της Reebok τον Ιούνιο του 2007.

Πλέον, απαιτείται χρόνος, έτσι ώστε ο 42χρονος έμπειρος τεχνικός να «παντρέψει» τη φιλοσοφία της ομάδας με αυτή του διεθνούς γκαρντ. Τα αποτελέσματα μπορεί να αργήσουν να γίνουν εμφανή, όμως με την παρουσία του Πάουνιτς και την ταυτόχρονη απουσία του Χουάν Ντίξον, δημιουργείται ο κατάλληλος χώρος στην περιφερειακή δύναμη των «κίτρινων». Το «one man show» παιχνίδι πάει… περίπατο για τον Άρη, όμως το ζητούμενο απαιτεί η στοίβα λαθών στο σχεδιασμό της ομάδας από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού να παραμείνει ως έχει.

Υ.Γ. Καλή χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία και μπασκετικές ευχές!