Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Knock-out o Gavel

O Anton Gavel (24, 1.89) θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, καθώς κατά τη διάρκεια χθεσινού φιλικού της ομάδας του Άρη με αντίπαλο την Καβάλα, ο διεθνής Σλοβάκος guard υπέστη διάστρεμμα. Η αποθεραπεία του παίκτη αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 μέρες, και πλέον οι "κίτρινοι" και ο προπονητής της ομάδας, Andrea Mazzon, βρίσκονται σε αναζήτηση παίκτη που αγωνίζεται στις θέσεις "1" και "2", με την υπόθεση του Bracey Wright (24, 1.89) να παραμένει στάσιμη.

Ο Gavel σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 2.2 μ.ο. πόντων και 0.7 μ.ο. assists σε 17.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 15 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 4.2 μ.ο. πόντων και 0.3 μ.ο. assists σε 13.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοινώνει Oleson η Real Madrid

O Brad Oleson (25, 1.91) πρέπει να θεωρείται παίκτης της Real Madrid, με την επίσημη ανακοίνωση να απομένει από πλευράς ομάδας για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, ο Αμερικανός guard αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 5 ετών με τους Μαδριλένους, ενώ οι διαδικασίες επισπεύθηκαν καθώς και η TAU Ceramica είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον παίκτη.

Ο Oleson ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στη Fuenlabrada και σε 15 αγώνςε για την ACB λίγκα είχε 20.1 μ.ο. πόντων και 2.9 μ.ο. assists σε 32.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

H Benetton Treviso για Kalnietis

O Mantas Kalnietis (22, 1.85) σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας lrytas.lt, είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία και στη Βenetton Treviso. Πιο συγκεκριμένα, ο ατζέντης του διεθνή Λιθουανού guard, κ. Virginijus Bulotas σε δηλώσεις του υποστήριξε:

"Με την ιταλική ομάδα βρισκόμαστε σε συνεχείς επαφές ενώ έχουμε συζητήσει και τις λεπτομέρειες γύρω από τη διάρκεια του συμβολαίου αλλά και τις οικονομικές απολαβές του παίκτη. Πλέον αναμένεται η τελική απόφαση του Kalnietis."

O Kalnietis αγωνίζεται στη Zalgiris Kaunas και σε 10 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 8.5 μ.ο. πόντων και 3 μ.ο. assists σε 24.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Απέρριψε την εθνική Σλοβενίας ο Nesterovic

Όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της σλοβενικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρησης, ο Radoslav Nesterovic (32, 2.14), δεν θα αγωνιστεί για λογαριασμό της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας ξανά. Πιο συγκεκριμένα, ο θηριώδης center δήλωσε:

"Είναι η τελική μου απόφαση, καθώς μετά από 13 χρόνια συνεργασίας δεν νιώθω ικανός να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της προετοιμασίας για μία τέτοια σημαντική διοργάνωση, όπως είναι αυτή του Eurobasket. Εύχομαι οι φίλαθλοι της εθνικής ομάδας να μην φοβούνται για το μέλλον της ομάδας καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διαθέτει εξαιρετικούς νεαρούς παίκτες, όχι μόνο για να καλύψουν τα κενά που ενδεχομένως να δημιουργηθούν, αλλά να αναβαθμίσουν τη δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια."

O Nesterovic τα τελευταία χρόνια υπήρξε ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σλοβενίας, ενώ τη φετινή σεζόν αγωνίζεται με τους Indiana Pacers και σε 43 αγώνες για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ έχει 8.3 μ.ο. πόντων και 3.8 μ.ο. rebounds σε 19.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Ο Π.Α.Ο.Κ. για Hockins

Ο Geoffrey Hockins (21, 1.88) -όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Π.Α.Ο.Κ.- αναμένεται σήμερα το βράδυ στην πόλη της Θεσσαλονίκης με σκοπό να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας, έτσι ώστε να κρίνει ο προπονητής του "δικεφάλου", Γιώργος Καλαφατάκης, αν θα αγωνιστεί για την ομάδα. Ο Π.Α.Ο.Κ. βρισκόταν σε αναζήτηση guard με σκοπό να καλυφθεί το κενό που άφησε ο Damir Mulaomerovic (34, 1.93), και ο Βέλγος guard φαίνεται πως είναι αυτός που αναζητούσαν οι άνθρωποι της ομάδας.

Ο διεθνής Βέλγος guard ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην Pepinster και σε 14 αγώνες για το βελγικό πρωτάθλημα είχε 8.9 μ.ο. πόντων και 1.9 μ.ο. assists σε 27' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ αγωνίστηκε και με την εθνική ομάδα νέων του Βελγίου το περασμένο καλοκαίρι για το θεσμό του Eurobasket που έλαβε χώρα στη Ρουμανία.

Αποκαλύψεις του Nick Calathes

Ο Έλληνας guard των Florida Gators, Nick Calathes (20, 1.98), σε δηλώσεις του για το αμερικανικό αθλητικό-ενημερωτικό site orlandosentinel.com, αποκάλυψε πως το περασμένο καλοκαίρι είχε δεκτεί προτάσεις από ελληνικές ομάδες, τις οποίες όμως τις απέρριψε για να αγωνιστεί στο κολλεγιακό πρωτάθλημα του NCAA. Πιο συγκεκριμένα, ο Calathes αποκάλυψε πως μία εξ αυτών των ομάδων που τον πλησίασαν ήταν και ο Π.Α.Ο.Κ., αλλά η αγάπη του για τη Florida και το γεγονός ότι ήθελε να αγωνιστεί για τον προπονητή του, Billy Donovan, τον οδήγησαν να παραμείνει στις Η.Π.Α..

O Calathes σε 22 αγώνες για το πρωτάθλημα του NCAA έχει 18 μ.ο. πόντων και 6.5 μ.ο. assists σε 32.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ οι εμφανίσεις του στους αγώνες κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν παίζουν καταλυτικό ρόλο στην πορεία των Florida Gators.

Και επίσημα Scariolo στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας

Όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρησης, ο Sergio Scariolo θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας μέχρι το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 που θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της FEB, κ. Jose Luis Saez, μετά από συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον πρόεδρο της BC Khimki, κ. Victor Bychkov, και με τον ίδιο τον Ισπανό τεχνικό, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ της ρωσικής ομάδας και της ομοσπονδίας με σκοπό να δωθεί άδεια στον Scariolo να αναλάβει τα ηνία της εθνικής ομάδα της Ισπανίας, παράλληλα με τη συνεργασία του με το ρωσικό σύλλογο.

Ο κ. Saez από την πλευρά του δήλωσε:

"Είμαστε ευγνώμονες για τη BC Khimki και το ενδιαφέρον που επέδειξε για τη συνεργασία, η οποία θα μας οφελείσει όλους. Το τελικό αποτέλεσμα με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τόσο εμένα όσο και γενικότερα την ομοσπονδία, καθώς ο Scariolo αποτελεί έναν προπονητή με την κατάλληλη γνώση για να αναλάβει τον πάγκο του εθνικού μας συγκροτήματος."

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Στη Dynamo Moscow o Chase

O Brian Chase (27, 1.74) πρέπει να θεωρείται παίκτης της Dynamo Moscow, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται με ανακοίνωση στο επίσημο site της Le Mans. Ο Αμερικανός guard θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Jannero Pargo (29, 1.86) στο ρόστερ της ρωσικής ομάδας, και η συμφωνία μεταξύ των 2 ομάδων επήλθε μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις. Η γαλλική ομάδα πλέον και ο προπονητής της, John-David Jackson, βρίσκονται σε αναζήτηση νέου παίκτη για την ενίσχυση της ομάδας στην περιφέρεια.

Ο Chase σε 10 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 12.2 μ.ο. πόντων και 2.5 μ.ο. assists σε 29.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 16 αγώνες για το γαλλικό πρωτάθλημα είχε 13.3. μ.ο. πόντων και 3.2 μ.ο. assists σε 30.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Και η KK Zadar για Wright (!)

Φαίνεται πως η περίπτωση του Bracey Wright (24, 1.89) θα μετατραπεί σε σήριαλ, καθώς με δημοσίευμά του, το κροατικό αθλητικό-ενημερωτικό site kosarka.hr, έκανε γνωστό ότι ο Αμερικανός guard είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της KK Zadar. Πιο συγκεκριμένα, χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της κροατικής ομάδας με σκοπό να συζητηθούν οι επερχόμενες αλλαγές στις τάξεις αυτής, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά.

Με το πέρας του συμβουλίου και μετά από δηλώσεις του προέδρου της KK Zadar, κ. Kristijan Magas, έγινε γνωστό ότι ο Wright έχει συμφωνήσει να αγωνιστεί στον κροατικό σύλλογο και πως αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη να βρίσκεται στην Κροατία, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει και ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα στον επερχόμενο αγώνα το Σάββατο.

Το σίγουρο είναι ότι κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών - ή ακόμη και ωρών - το θέμα του Αμερικανού παίκτη θα ξεκαθαρίσει οριστικά, και θα γίνει γνωστό εάν επόμενος σταθμός του θα είναι η ομάδα του Άρη, ή η κροατική KK Zadar.

Knock-out o Lakovic

O Jaka Lakovic (30, 1.82) θα μείνει εκτός παρκέ για περίπου 2 μήνες, καθώς θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με σκοπό να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη ρυνική χώρα Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Regal Barcelona, ο διεθνής Σλοβένος guard κατά τη διάρκεια των ερχόμενων ημερών θα μπει στο χειρουργείο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο διάστημα 2 μηνών που ακολουθεί, και έτσι στη χείριστη περίπτωση δεν θα προλάβει το Top-16 της διοργάνωσης της Euroleague όσο και το θεσμό του Copa del Rey.

Ο Lakovic σε 9 αγώνες για την Euroleague είχε 7.8 μ.ο. πόντων και 2.7 μ.ο. assists σε 19.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 10 αγώνες για την ACB λίγκα είχε 8.3 μ.ο. πόντων και 4.3 μ.ο. assists σε 23.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Άρης για Wright - Αποδεσμεύει Marshall

O Bracey Wright (24, 1.89) δεν θα αργήσει πολύ να βρει ομάδα μετά την αποδέσμευσή του από τη DKV Joventut Badalona, καθώς ο Άρης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας των "Αθλητικών Νέων 98.7" ο Sean Marshall (23, 1.98) υπέστη θλάση στο δικέφαλο, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Όμως ο προπονητής των "κιτρίνων", Andrea Mazzon, δεν επιθυμεί η ομάδα του να στερηθεί δυνάμεις στη δύσκολη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα η αντικατάσταση του Αμερικανού forward να κρίνεται απαραίτητη, ειδικά μετά τα τελευταία ατυχή αποτελέσματα της ομάδας.

Φήμες ήθελαν τον Wright να έχει συμφωνήσει με την κροατική KK Zadar, όμως τελικά αυτές δεν αποδείχτηκαν πραγματικές και έτσι η επιστροφή του τελευταίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στον Άρη φαντάζει κάτι παραπάνω από πιθανή.

Ο Marshall σε 16 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 12.2 μ.ο. πόντων και 2.8 μ.ο. rebounds σε 24.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 8.2 μ.ο. πόντων και 2.2 μ.ο. rebounds σε 24' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

"Ραδιο-αγγελία" Κακιούζη

Στη διάθεση του Άρη -και ουσιαστικά όσων ευρωπα'ι'κών ομάδων ενδιαφέρονται- τέθηκε για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο Μιχάλης Κακιούζης (32, 2.06) με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Extra Sport", καθώς η Efes Pilsen ακολουθεί πολιτική περικοπών λόγω του αποκλεισμού της από το Top-16 της διοργάνωσης της Euroleague. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Έλληνας forward τόνισε:

"Δεν το έχω σκεφτεί να συνεχίσω φέτος στον Άρη, αλλά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Δεν είναι αδύνατο, δεν είναι δύσκολο να γίνω παίκτης του Άρη. Είναι ζήτημα που εξαρτάται από τις διοικήσεις της Efes Pilsen και του Άρη."

Με τον τρόπο αυτό ο Κακιούζης ανακοίνωσε πως ουσιαστικά είναι διαθέσιμος για όλους στην ευρωπα'ι'κή αγορά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως παλαιότερα οι "κίτρινοι" είχαν ενδιαφερθεί για τον παίκτη, αλλά η μεθοδολογία που ο ίδιος χρησιμοποίησε είναι μάλλον μακριά από την τακτική τους.

Από την πλευρά του Άρη, ως απάντηση στη "ραδιο-αγγελία" του Κακιούζη διοικητικοί κύκλοι τόνισαν πως ο Άρης δεν ενδιαφέρεται για παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Ο Κακιούζης σε 10 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 6.4 μ.ο. πόντων και 3 μ.ο. rebounds σε 21.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 14 αγώνες για το τουρκικό πρωτάθλημα αριθμεί 7.7 μ.ο. πόντους.

Team manager του Ολυμπιακού ο Μπουντούρης

Όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ολυμπιακού, ο Νίκος Μπουντούρης θα αναλάβει χρέη team manager στην ομάδα των "ερυθρολεύκων". Οι φήμες για ενδεχόμενη αλάνηλη του συγκεκριμένου πόστου από τον Μπουντούρη είχαν εμφανιστεί εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς όμως τίποτα να είχε επισημοποιηθεί.

Ο Μπουντούρης στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου είχε αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα του Π.Α.Ο.Κ., όμως η ασυμφωνία ανάμεσα στον ίδιο και στον πρόεδρο του "δικεφάλου", κ. Δημήτρη Δρόσο, οδήγησε τον πρώτο στην παραίτησή του.

Στο επίκεντρο -και πάλι- ο Macijauskas

O Arvydas Macijauskas (29, 1.92) βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των φημολογιών και της ειδησιογραφίας. Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας, Ramunas Butautas, συζήτησε με τον διεθνή Λιθουανό guard το ενδεχόμενο ο τελευταίος να αγωνιστεί με το εθνικό συγρκότημα της χώρας του στη διοργάνωση του Eurobasket 2009 που θα λάβει χώρα στην Πολωνία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας eurobasket.com που έκανε λόγο για πιθανή συμφωνία του Macijauskas με τη Lietuvos Rytas, αλλά με δηλώσεις του προέδρου της λιθουανικής ομάδας, κ. Jonas Vainauskas, επήλθε διάψευση της είδησης, ειδικά όταν και η δικαστική διαμάχη του Macijauskas με την ομάδα του Ολυμπιακού εκκρεμεί ακόμη.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού αθλητικού-ενημερωτικού site basketcentral.it, επανήλθαν στο προσκήνιο οι φήμες για ενδεχόμενη συμφωνία του Λιθουανού guard με τη Lottomatica Roma, ενώ συγχρόνως αναφέρεται πως τροχοπέδη στην οριστικοποίηση της συμφωνίας αποτελούν οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβληθεί ο παίκτης, και όχι η τελική απόφαση του ελληνικού ανώτατου αθλητικού δικαστηρίου.

Διαψεύδει τις φήμες ο Nachbar

O Bostjan Nachbar (28, 2.05) σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της κόντρα στη Dynamo MoscowKrasnoyarsk για το ρωσικό πρωτάθλημα, διέψευσε τις φήμες που θέλουν τον ατζέντη του να βρίσκεται σε αναζήτηση για τον επόμενο σταθμό του παίκτη. Ο διεθνής Σλοβένος forward τόνισε πως δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα της Μόσχας την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και πως θα τηρήσει το συμβόλαιό του.

Ο Nachbar σε 7 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup έχει 15.7 μ.ο. πόντων και 2.1 μ.ο. assists σε 33' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Κουφός εν ..δράσει (!)

Ο Κώστας Κουφός (19, 2.13) μπορεί να έχει "κερδίσει" τον προπονητή των Utah Jazz, Jerry Sloan, αλλά κατάφερε και "κέρδισε" και το κοινό με τις ..χορευτικές του ικανότητες. Ο Έλληνας διεθνής center -όπως θα καταλάβετε και μόνοι σας από το αναρτημένο video- έβγαλε knock out τον αντίπαλό του και συμπάικτη του, Kyrylo Fesenko (22, 2.10), σε μία χορευτική αναμέτρηση.

Ο λόγος στον Κουφό..