Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Παρελθόν ο Filipowski από την PGE Turow Zgorzelec

O Saso Filipowski αποτελεί παρελθόν από την PGE Turow Zgorzelec όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πολωνικής ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Σλεβένος τεχνικός είχε γροθοκοπήσει φίλαθλο της ομάδας και η τιμωρία του τόσο από την πολωνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης, όσο και από την ίδια την ομάδα θεωρούνταν βέβαιη. Έτσι, μετά τη νίκη της ομάδας επί της Brose Baskets για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης της Euroleague, η διοίκηση έκανε γνωστό ότι ο Filipowski μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του, Boban Miteven, θα αποχαιρετήσουν το σύλλογο.

Σχετικά με την πολωνική ομάδα, βρίσκεται στην 3η θέση του 6ου group του EuroCup, έχοντας αποκλειστεί από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τέλος και επίσημα ο Bracey

O Chris Bracey (28, 1.98) αποτελεί παρελθόν από το Αιγάλεω Εστία όπως ανακοινώθηκε από την πλευρά της διοίκησης της ομάδας. Ο Ιρλανδός forward δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του προπονητή της ομάδας, Θωμά Νίκου, και σε σύντομες δηλώσεις του επισήμανε:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Αιγάλεω Εστία για τη δυνατότητα που μου έδωσε να αγωνιστώ σε ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα όσο το ελληνικό και το σίγουρο είναι ότι έχω μόνο θετικές αναμνήσεις από την ομάδα."

Ο Bracey σε 11 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 7.5 μ.ο. πόντων και 3.7 μ.ο. rebounds σε 22.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Off o Roberts

O Lawrence Roberts (26, 2.06) θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για 4 εβδομάδες όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ερυθρού Αστέρα. Ο Αμερικανός power forward τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια των τελευταίων δευτερολέπτων της αναμέτρησης της ομάδας του κόντρα στη Charleroi και η επιστροφή του αναμένεται σε περίπου ένα μήνα.

Ο Roberts σε 5 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 14.6 μ.ο. πόντων και 8 μ.ο. rebounds σε 25' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Η Καβάλα προσέγγισε τον Jackson Vroman

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας novasports.gr, έγινε γνωστό ότι η Καβάλα είχε προσωρήσει σε επαφές με τον Αμερικανό power forward, Jackson Vroman (28, 2.08). Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην παίκτης της Lietuvos Rytas, ήταν στη λίστα των παικτών που εξετάζει ο προπονητής των "νεοφώτιστων" στην Α1, Κώστας Πιλαφίδης, αλλά οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του αποτέλεσαν την αιτία οι επαφές να μην συνεχιστούν.

Πλέον ο Έλληνας τεχνικός εξετάζει άλλες περιπτώσεις παικτών με σκοπό την αντικατάσταση του Mladen Pantic (26, 2.10).

Δεν έρχεται ο Mbemba στην Α.Ε.Λ. 1964

Ο Rudy Mbemba (21, 1.78) ήταν ένας από τους παίκτες που εξέταζε σοβαρά ο προπονητής της Α.Ε.Λ. 1964, Βαγγέλης Αλεξανδρής, -σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας superbasket.gr- αλλά η ομάδα του Σουηδού guard, Vanoli Soresina, δεν είναι διατεθημένη να τον αφήσει αν δεν βρεθεί πρώτα ο αντικαταστάτης του.

Πιο συγκεκριμένα, με δημοσίευμά του, το αθλητικό-ενημερωτικό site novasports.gr έκανε γνωστό ότι ο ιταλικός σύλλογος δεν επιθυμεί την παραχώρηση του παίκτη τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Ο Mbemba σε 11 αγώνες στο πρωτάθλημα της Legadue έχει 11.8 μ.ο. πόντων και 4.1 μ.ο. assists σε 28' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Stelmahers η ASK Riga

O Roberts Stelmahers (34, 1.90) είναι πλέον και επίσημα παίκτης της ASK Riga, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της λετονικής ομάδας. Ο Λετονός guard είχε αγωνιστεί για λογαριασμό της ASK Riga στο θεσμό του "Promo Cup" που διοργανώθηκε στη Μόσχα, και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Stelmahers την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Lietuvos Rytas, αλλά έμεινε εκτός αγωνιστικών δράσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

H CAI Saragosa για Mensah-Bonsu

O Pops Mensah-Bonsu (25, 2.06) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας solobasket.com, αποτελεί μεταγραφικό στόχο της CAI Saragosa. Η "νεοφώτιστη" στην ACB λίγκα ομάδα εξετάζει περιπτώσεις παικτών για να ενισχύσει την front-line της, και ο διεθνής Βρετανός center αποτελεί έναν από αυτούς, αν φυσικά έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα πυ αντιμετώπιζε στον ώμο του λίγες εβδομάδες πριν.

Ο Mensah-Bonsu ξεκίνησε τη σεζόν αγωνιζόμενος στη DKV Joventut Badalona, από την οποία και αποδεσμεύτηκε τόσο λόγω του τραυματισμού του όσο και σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε, και σε 5 αγώνες για την ACB λίγκα είχε 11.2 μ.ο. πόντων και 5.4 μ.ο. rebounds σε 25' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Cummings στη Vojvodina Novi Sad (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site eurobasket.com, o Vonteego Cummings (31, 1.91) έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στη Vojvodina Novi Sad μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, ενώ συγχρόνως αναμένεται να βρίσκεται στην άμεση διάθεση του προπονητή της ομάδας, Milan Minic.

O Cummings ξεκίνησε τη σεζόν αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας με την ομάδα της MMT Estudiantes και σε 11 αγώνες είχε 6.7 μ.ο. πόντων και 2.6 μ.ο. assists σε 21.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τα Off Balance News στον αέρα της Θεσσαλονίκης

Συντονιστείτε στους 98.7 των μεγακύκλων, η ενημέρωση ..επέστρεψε!

Τα Off Balance News στο ραδιοφωνικό αέρα της Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας ρεπορτάζ αγώνων με ζωντανές συνδέσεις, δηλώσεις παικτών και φυσικά με κάθε "τρέχουσα" είδηση από τον ελληνικό και διεθνή χώρο του μπάσκετ, μαζί με το επιτελείο της καλαθοσφαιρικής ενημέρωσης.

Συντονιστείτε και στηρίξτε τη νέα προσπάθεια, καθώς η ενημέρωση επιστρέφει στα "Αθλητικά Νέα".

** Διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.athlitikanea.gr

Η AJ Milano για Price

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής καθημερινής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας "La Gazzetta dello Sport", o Hollis Price (29, 1.86) αποτελεί μεταγραφικό στόχο της AJ Milano. O ιταλικός σύλλογος φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλλει πρόταση στην ομάδα του Αμερικανού guard, Dynamo Moscow, με σκοπό τη μετακίνησή του από τη Ρωσία στην Ιταλία.

Ο Price σε 5 αγώνες για τη διοργάνωση το EuroCup έχει 7.8 μ.ο. πόντων και 3.2 μ.ο. assists σε 27' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Off o Femerling

O Patrick Femerling (33, 2.14) θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για τους επόμενους 2 μήνες καθώς όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alba Berlin, ο διεθνής Γερμανός center θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με σκοπό να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γόνατό του. Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και η αποθεραπεία του παίκτη αναμένεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον 2 μήνες.

Ο Femerling σε 3 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleaue είχε 2.7 μ.ο. πόντων και 1.3 μ.ο. rebounds σε 12.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πρόβλημα μεταξύ Cabezas και Reneses

O Carlos Cabezas (28, 1.86) φαίνεται πως δεν διατηρεί και τις καλύτερες των σχέσεων με τον προπονητή της Unicaja Malaga, Aito Reneses, καθώς με δημοσίευμά του, το ισπανικό αθλητικό-ενημερωτικό site solobasket.com κάνει λόγο για πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ο διεθνής Ισπανός guard. Πιο συγκεκριμένα, ο Cabezas κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του κόντρα στη CB Granada, όταν και έγινε αλλαγή δεν επέδειξε καλή συμπεριφορά απέναντι στην απόφαση του Ισπανού τεχνικού, και το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στη διαφωνία που είχαν οι δύο τους κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά του Πεκίνο το περασμένο καλοκαίρι.

Επίσης, ο Reneses θέλησε να δικαιολογήσει την απόφασή του να μην χρησιμοποιήσει πολύ ώρα τον Cabezas, τονίζοντας πως ο Ισπανός guard δεν βρισκόταν στην καλύτερη κατάσταση λόγω ίωσης που τον ταλαιπώρησε. Τέλος, οι φήμες αναφέρουν πως τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν με φόντο τη λήξη του συμβολαίου του Cabezas το ερχόμενο καλοκαίρι και με την επιθυμία του ατζέντη του τελευταίου, κ. Trifon Poch, να μην ανανεώσει τη συνεργασία μεταξύ της πλευράς της ομάδας και αυτής του παίκτη.

Ο Cabezas σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 7.8 μ.ο. πόντων και 1.5 μ.ο. assists σε 19.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 10 αγώνες για την ACB λίγκα έχει 11.6 μ.ο. πόντων και 1.9 μ.ο. assists σε 22.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Raptors καλούν Delfino

O Carlos Delfino (26, 2.00) είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο των Toronto Raptors, όπως έγινε γνωστό μέσω συνέντευξης που έδωσε ο γενικός διευθυντής της ομάδας, κ. Bryan Colangelo. Πιο συγκερκιμένα, ο κ. Colangelo τόνισε πως υπάρχει η πιθανότητα της μετακίνησης του διεθνούς Αργεντίνου guard από την ομάδα της BC Khimki στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ και πως οι Toronto Raptors είναι διατεθημένοι να υποβάλλουν οποιαδήποτε προσφορά στο ρωσικό σύλλογο.

Ο Delfino σε 4 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup έχει 12.3 μ.ο. πόντων και 2.8 μ.ο. assists σε 30' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Η Maccabi Tel Aviv για Barrera (;)

O Gustavo Barrera (23, 1.85) σύμφωνα με δημοσίευμα της ουρουγουανής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας larepublica.com.uy, θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Maccabi Tel Aviv, μετά από εισήγηση του Ισραηλινού προπονητή, Pini Gershon.

Ο διεθνής Ουρουγουανός guard το περασμένο καλοκαίρι πήρε μέρος σε summer league του ΝΒΑ με την ομάδα των Houston Rockets και αναμένεται να δοκιμαστεί για εύλογο χρονικό διάστημα από την "ομάδα του λαού" πρωτού προχωρήσει η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

H Καβάλα για Fitch

O Geralrd Fitch (26, 1.90) είναι κοντά στο να συμφωνήσει να αγωνιστεί στην ομάδα της Καβάλας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηνα'ι'κό ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Πιλαφίδης. Ο Αμερικανός guard θα αντικαταστήσει τον Billy Thomas (32, 1.94) για τον οποίο οι φήμες περί ενδεχόμενη αποχώρηση υπήρχαν εδώ και αρκετές μέρες.

Ο Fitch την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με την NGC Cantu, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στις: Galatasaray Cafe Brown, Cibona ενώ έχει αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τους Miami Heat.

Gasol o ..πασαδόρος (!)

Ο Pau Gasol (28, 2.15) κατά τη διάρκεια του αγώνα των Los Angeles Lakers κόντρα στους Sacramento Kings εκτός των 21 πόντων και των 11 rebounds, κατάφερε και έδωσε την assist της χρονιάς μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα από τις Η.Π.Α., γι'αυτό και εμείς θελήσαμε να σας την προσφέρουμε για να την απολαύεσετε.