Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωσε Moiso η DKV Joventut Badalona

O Jerome Moiso (30, 2.11) είναι παίκτης της DKV Joventut Badalona, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Ο Γάλλος center υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν με όρο ανανέωσης μέχρι και το πέρας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στο σύνολο της ομάδας.

Ο Moiso αγωνιζόταν μέχρι πρότεινος στην ομάδα της BC Khimki, αλλά ο προπονητής της ρωσικής ομάδας, Sergio Scariolo, δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες του παίκτη, με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθούν οι φήμες περί αποχώρησής του από το ρωσικό σύλλογο.

Στο ρωσικό πρωτάθλημα ο παίκτης είχε 4.6 πόντους και 1.7 rebounds ανά αγώνα.

Και επίσημα τέλος ο Batista από τη Maccabi Tel Aviv

O Esteban Batista (25, 2.08) αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τη Maccabi Tel Aviv, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας από το Ισραήλ. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο διεθνής Ουρουγουανός center ήταν ένα βήμα πριν αποχωρήσει από την ομάδα, ενώ με δημοσίευμά του το αμερικανικό αθλητικό-ενημερωτικό site draftexperts.com, κάνει λόγο για συμφωνία του Batista με την ομάδα της BC Triumph.

Στην πόρτα της εξόδου ο Wesson (;)

O K'Zell Wesson (31, 2.00) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. όπως αναφέρει με δημοσίευμά της η καθημερινή αθλητική-ενημερωτική εφημερίδα "Σπορ του Βορρά". Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια προπόνησης την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός power forward λογομάχησε σε έντονο ύφος με τον συμπαίκτη του Δημήτρη Μαρμαρινό (32, 2.05) με αποτέλεσμα να αποκλειστούν αμφότεροι από την αποστολή της ομάδας για τον αγώνα κόντρα στον Παναθηνα'ι'κό για την 11η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα κλήθηκαν σε απολογία.

Tο δημοσίευμα κάνει λόγο ότι ο Wesson ενδεχομένως να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα του "δικεφάλου" αν ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Καλαφατάκης, κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των εορτών, καταφέρει και βρει πιθανό guard με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης του παιχνιδιού της ομάδας.

Ο Wesson σε 9 αγώνες έχει 10.7 μ.ο. πόντων και 8.5 μ.ο. rebounds σε 26.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

O Kemzura ο νέος τεχνικός της εθνικής Λετονίας

Ο Kestutis Kemzura θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Λετονίας, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της λετονικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρησης. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, μετά την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της BC Khimki, o Kemzura αποτελούσε έναν από τους υποψήφιους προπονητές για να αναλάβει τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Λετονίας, με τις πληροφορίες να επιβεβαιώνονται.

Ο Λιθουανός τεχνικός έχει διατελέσει βοηθός προπονητή στην ομάδα της Lietuvos Rytas επί 4 αγωνιστικές περιόδους, όπως επίσης και στη Dynamo Moscow και στη Benetton Treviso.

Παρελθόν ο Van Den Spiegel από την Azovmash Mariupol - Συμφώνησε με Real Madrid

O Tomas Van Den Spiegel (30, 2.14) αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Azovmash Mariupol όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ουκρανικής ομάδας, και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Real Madrid. Πιο συγκεκριμένα, τα οικονομικά προβλήματα που φέρεται να αντιμετωπίζει ο ουκρανικός σύλλογος είχαν ως αποτέλεσμα ο Βέλγος center να αποχωρήσει και να συνεχίσει τη σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα της Real Madrid στην οποία και έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση από πλευράς Azovmash Mariupol, ενώ συγχρόνως επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον παίκτη να αποχωρεί από την Ουκρανία και να μετακομίζει στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας..

O Van Den Spiegel σε 9 συμμετοχές με τη φανέλα της ουκρανικής ομάδας είχε 11.1 πόντους και 5.4 rebounds ανά αγώνα.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Αποχωρεί από τη Lottomatica Roma o Allan Ray (;)

O Allan Ray (24, 1.87) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Lottomatica Roma σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός guard ζήτησε ο ίδιος από τη διοίκηση του ιταλικού συλλόγου να αποχωρήσει από την ομάδα, καθώς δεν είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του στην ιταλική ομάδα, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, και πλέον αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του ιταλικού συλλόγου.

Ο Ray κατά τη διάρκεια του δεύτερου χρόνου της θητείας του στη Lottomatica Rοma, σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 6.8 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. assists σε 22.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Οι Stelmahers & Kambala στην ASK Riga

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, η επιστροφή του Kaspars Kambala (30, 2.06) στις αγωνιστικές δράσεις έπρεπε να θεωρείται δεδομένη. Έτσι, σύμφωνα με λετονικά δημοσιεύματα, ο πρώην Λετονός power forward και ο Roberts Stelmahers (34, 1.90) θα αγωνιστούν με την ομάδα της ASK Riga στο θεσμό του "Promo Cup" στη Μόσχα κόντρα στην ομάδα της CSKA Moscow. Η συμμετοχή του πρώτου θεωρείται καθαρά τυπική με σκοπό να εξακριβωθεί η φυσική και συγχρόνως αγωνιστική κατάστασή του.

Ο Stelmahers αγωνίστηκε τις τελευταίες σεζόν στη Lietuvos Rytas, ενώ την περασμένη σεζόν είχε μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού.

"Καμπάνα" 300.000€ στη Lietuvos Rytas

Το λιθουανικό ενημερωτικό-αθλητικό site krespinis.net, υιοθετεί δημοσίευμα από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, στο οποίο αναφέρεται ότι ο πρώην προπονητής της Lietuvos Rytas, Tomo Mahoric, κέρδισε δίκη κατά την απόφαση της οποίας η λιθουανική ομάδα είναι υποχρεωμένη να του καταβάλλει το ποσό των 300.000€. Πιο συγκεκριμένα, ο Σλοβένος τεχνικός, είχε προσφύγει στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης καταδικάζοντας την απομάκρυνσή του από την τεχνική ηγεσία της Lietuvos Rytas την αγωνιστική σεζόν 2003-2004.

Η απόφαση του ανωτάτου αθλητικού δικαστηρίου της Ευρώπης, έρχεται να προστεθεί στις φήμες περί οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη λιθουανική ομάδα.

Αποχωρεί ο Tomasevic από Π.Α.Ο.Κ. και από την ενεργό δράση (;)

O Dejan Tomasevic (35, 2.08) διανύει τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη και την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ., μιας και η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να λυθεί κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος για την περίοδο των Χριστουγέννων. Πιο συγκεκριμένα, με δημοσίευμά της, η ενημερωτική καθημερινή εφημερίδα "Μακεδονία", αναφέρει πως ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ., Γιώργος Καλαφατάκης, δεν υπολογίζει το Σέρβο center για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και εξετάζει περιπτώσεις παικτών για την αντικατάστασή του.

Το αξιοσημείωτο έχει να κάνει με τις σκέψεις του Tomasevic να αποχωρήσει από την ενεργό δράση μόλις λυθεί η συνεργασία του με την ομάδα του "δικεφάλου", μετά από 17 χρόνια παρουσίας στα παρκέ των γηπέδων.

Μέχρι στιγμής, στις 8 από τις 10 πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Tomasevic έχει 4.5 μ.ο. πόντων και 3.6 μ.ο. rebounds σε 16' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Subotic για το Μαρούσι Costa Coffee (;)

Ο Slobodan Subotic αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της KK Split, ύστερα από παραίτηση που υπέβαλε στη διοίκηση της ομάδας λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα από την Κροατία, που έχουν ως αποτέλεσμα η ομάδα να μην ανταποκρίνεται αγωνιστικά στο πρωτάθλημα της Αδριατικής λίγκας.

Φήμες όμως αναφέρουν, πως ο Subotic ίσως αποτελέσει το διάδοχο του Σούλη Μαρκόπουλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του Αμαρουσίου Costa Coffee, από τη στιγμή κιόλας που η πορεία της ομάδας από την Αθήνα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή με το ρεκόρ να είναι στο 5-5.

Βέβαια, το θέμα του προπονητή στον πάγκο του Αμαρουσίου Costa Coffee θα ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια των εορτών, όπου και θα υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος για 2 εβδομάδες.

Στην πόρτα της εξόδου ο Billy Thomas

O Billy Thomas (32, 1.94) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας novasports.gr, o προπονητής των "νεοφώτιστων" στην Α1, Κώστας Πιλαφίδης, εξετάζει περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στην περιφέρεια, με σκοπό την ενδεχόμενη αντικατάσταση του Αμερικανού guard.

Στις 9 από τις 10 πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Thomas έχει 9.2 μ.ο. πόντων και 1.4 μ.ο. assists σε 30.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

**Το δημοσίευμα κάνει λόγο ακόμη και για πιθανή αποδέσμευση του Σέρβου center, Mladen Pantic (26, 2.10).

O Vincent Collet για τον πάγκο της εθνικής Γαλλίας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, ο Vincent Collet είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της εθνικής Γαλλίας. Μετά την επανεκλογή του κ. Yvan Mainini στην προεδρία της γαλλικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρησης, η εύρεση του νέου προπονητή του εθνικού συγκροτήματος αποτελεί το σημαντικότερο θέμα στις τάξεις της ομοσπονδίας, με ονόματα προπονητών όπως αυτά των Pepu Hernandez και Vincent Collet να εξετάζονται.

Ο Collet επί 8 συνεχή χρόνια ήταν προπονητής της Le Mans, ενώ φέτος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ASVEL Lyon-Villerbeanne, η οποία βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 8-3.

O Nikola Vujcic στο "club" των 2.000 πόντων

Ο Nikola Vujcic (30, 2.11) με τους 12 πόντους που πέτυχε κόντρα στη Cibona για την 8η αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης της Euroleague, ξεπέρασε το φράγμα των 2.000 πόντων στη διοργάνωση. Ο Κροάτης center του Ολυμπιακού έγινε ο 5ος παίκτης που συγκαταλέγεται στο "club", μετά τους Marcus Brown (34, 1.88), Luis Scola (28, 2.06), και J.R. Holden (32, 1.85)Jaka Lakovic (30, 1.82).

O Vujcic σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 7.6 μ.ο. πόντων και 3.9 μ.ο. rebounds σε 20.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

H Lietuvos Rytas για Stevic

Σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας "Basketball", ο προπονητής της Lietuvos Rytas, Rimas Kurtinaitis, εξετάζει την περίπτωση του Oliver Stevic (25, 2.01). Ο Σέρβος power forward ξεκίνησε τη σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα της Anwil Wloclawek, ενώ να τονιστεί ότι έχει συνργαστεί στο παρελθόν με τον Λιθουανό τεχνικό.

Ο Stevic την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της Idea Slask Wloclawek και σε 12 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 8.6 μ.ο. πόντων και 4.7 μ.ο. rebounds σε 18.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Φήμες για Αλεξανδρή στην Α.Ε.Λ. 1964

Το μέλλον του προπονητή της Α.Ε.Λ. 1964, Βαγγέλη Αλεξανδρή, σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας novasports.gr, είναι αμφίβολο λόγω της πορείας που ακολουθεί η ομάδα από τη Λάρισα στο ελληνικό πρωτάθλημα. H Α.Ε.Λ. 1964 βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-8 και το δημοσίευμα κάνει λόγο για ενδεχόμενη αντικατάσταση του Έλληνα τεχνικού από το Γιάννη Τζήμα.

Φαίνεται πως τη "βαριά" ήττα που γνώρισαν οι "βυσσινί" την περασμένη αγωνιστική από το Αιγάλεω Εστία, θα ακολουθήσουν αλλαγές όχι μόνο στο ρόστερ της ομάδας -όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση- αλλά ενδεχομένως και στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Υπ'ατμόν ο Batista από τη Maccabi Tel Aviv

O Esteban Batista (25, 2.08) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Maccabi Tel Aviv, μιας και όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας από το Ισραήλ, ο διεθνής Ουρουγουανός center δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι για τη διοργάνωση της Euroleague κόντρα στη γαλλική Le Mans. Φαίνεται πως ο προπονητής της ομάδας, Pini Gershon, δεν υπολογίζει τον Batista, και από τη στιγμή που ο D'or Fischer (27, 2.11) θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για περίπου 2 εβδομάδες μετά από κάταγμα που υπέστη σε δάκτυλο του χεριού του, οι φήμες για ενδεχόμενη αποχώρηση του Batista από τη Maccabi Tel Aviv εντείνονται.

Ο Batista σε 5 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 3.6 μ.ο. πόντων και 2.6 μ.ο. rebounds σε 9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Djordjevic για τον πάγκο της Lottomatica Roma

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, ο Aleksandar Djordjevic φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Jasmin Repesa στην τεχνική ηγεσία της Lottomatica Roma. Φαίνεται πως ο γενικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, κ. Dejan Bodiroga, έχει καταλήξει στο πρόσωπο του Σέρβου τεχνικού για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας, καθώς ο Djordjevic γνωρίζει το ιταλικό πρωτάθλημα από την προπονητική του θητεία στην ομάδα της AJ Milano.

Ως παίκτης, ο Djordjevic αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων της εθνικής ομάδας της Σερβίας με παρουσία στις ομάδες: KK Partizan, Philips Milano, Filodoro Bologna, Barcelona, Real Madrid, Scavolini Pesaro και AJ Milano.

Η Α.Ε.Λ. 1964 για Muya

O Guy Muya (26, 1.92) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας novasports.gr φέρεται να εξετάζεται από τον προπονητή της Α.Ε.Λ. 1964, Βαγγέλη Αλεξανδρή. Η "βαριά" ήττα της ομάδας για τη 10η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος από το Αιγάλεω Εστία θα επιφέρει αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, όπως άλλωστε είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση.

Ο Βέλγος guard αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Palma Aqua Magica και σε 33 αγώνες για το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Ισπανίας είχε 4.9 μ.ο. πόντων και 1.5 μ.ο. assists σε 16.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ τη φετινή σεζόν ξεκίνησε αγωνιζόμενος στην Autocid Ford Burgos που συμμετέχει στην 3η κατηγορία της Ισπανίας.

Το μέλλον του Dikembe Mutombo

O Dikembe Mutombo (42, 2.19) σε δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν στο επίσημο site του ΝΒΑ, μίλησε τόσο για το μέλλον του ως παίκτης, αλλά και για την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος να συγκεντρώσει χρήματα μέσα από καμπάνια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αρχικά ο "γερόλυκος" του ΝΒΑ διοργανώνει καμπάνια μέσα από την οποία θα συγκεντρωθούν χρήματα μέσω αποστολής γραπτών μηνυμάτων, έτσι ώστε να διατεθούν στη χώρα του Κονγκό όπου εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται από θανατηφόρους ιούς ετησίως.

Όσο για το αγωνιστικό του μέλλον στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, ο θηριώδης center δήλωσε πως είναι στο μυαλό του να αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν όπου και θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, 7 ομάδες ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του, ανάμεσα στις οποίες είναι οι San Antonio Spurs, οι Boston Celtics και οι Miami Heat.

Την περασμένη σεζόν ο Mutombo αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με την ομάδα των Ηouston Rockets και σε 45 αγώνες είχε 3.1 μ.ο. πόντων και 5.4 μ.ο. rebounds σε 16.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρελθόν ο Theus από τον πάγκο των Sacramento Kings

O Reggie Theus αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Sacramento Kings όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. Η διοίκηση της ομάδας πήρε την τελική απόφαση λόγω του αρνητικού ρεκόρ στο πρωτάθλημα που βρίσκεται στο 7-18, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Geoff Petrie, δήλωσε:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Reggie για τη σκληρή δουλειά που επέδειξε τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Πιστεύω οι εμπειρίες που απέκτησε θα τον βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία του, ενώ από την πλευρά μας πρέπει να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό δρόμο με κάτι καινούριο και τον Kenny Natt ο οποίος έχει την κατάλληλη εμπειρία για να μας βοηθήσει."

Ο Natt μέχρι πρότεινος ήταν βοηθός προπονητή στο τεχνικό τιμ της ομάδας και θα αναλάβει για πρώτη φορά ηνία ομάδας.

Αβέβαιο το μέλλον του Filipovski στον πάγκο της PGE Turow Zgorzelec

O Saso Filipovski κατά τη διάρκεια αγώνα το περασμένο Σάββατο για το πολωνικό πρωτάθλημα, γροθοκόπησε φίλαθλο της ομάδας της PGE Turow Zgorzelec καθώς κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια του γηπέδου. Σε γραπτή του δήλωση που ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας, ο Σλοβένος τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά:

"Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για το περιστατικό που έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση κόντρα στη AZS Koszalin. Πρέπει να τονίσω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ενεργεί σε αυτοάμυνα και μέσα από αυτή τη δήλωση θα ήθελα να υπερασπιστώ το όνομά μου και την αξιοπρέπειά μου που θίκτηκε με την προβολή του γεγονότος μέσω των μέσων ενημέρωσης. Το συμβάν έλαβε χώρα καθώς περπατούσα στη φυσούνα του γηπέδου, όταν και παρατήρησα έναν οπαδό να εξαπελεί ύβρεις στο πρόσωπό μου και να κατευθύνεται επιθετικά προς το μέρος μου. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε προστασία λειτούργησα σε αυτοάμυνα μέχρι που οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας έσπευσαν να βοηθήσουν. Είναι η τρίτη σεζόν που διανύω στο πρωτάθλημα της Πολωνίας και είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη κάτι αντίστοιχο."

Πλέον, ο Filipovski κινδυνεύει να τιμωρηθεί τόσο από την ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης της Πολωνίας, όσο και από την ίδια την ομάδα της PGE Turow Zgorzelec.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωσε Goldwire η Lukoil Academic

O Leemire Goldwire (24, 1.85) είναι παίκτης της Lukoil Academic όπως ανακοίνωσε το επίσημο site της διοργάνωσης του EuroCup. O Αμερικανός guard, o οποίος αγωνίστηκε στην αρχή της φετινής σεζόν στην ομάδα του Αιγάλεω Εστία, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της περιόδου με σκοπό την αντικατάσταση του Kevin Kruger (25, 1.87).

O Goldwire ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα του Αιγάλεω Εστία έχοντας σε 5 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα 12.2 μ.ο. πόντων και 2.2 μ.ο. assists σε 26.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσαν Pearson οι Artland Dragons

O Tytay Pearson (28, 2.01) είναι παίκτης των Artland Dragons όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας από τη Γερμανία. O Αμερικανός forward υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, ενώ η ανακοίνωση φιλοξενεί δηλώσεις από την πλευρά της διοίκησης της ομάδας:

"Πιστεύουμε πως η Tytay θα μας βοηθήσει πολύ στον τομέα των rebounds, ενώ θα μας επιφέρει καλύτερη σταθερότητα."

Ο Pearson την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη 3η κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος με την ομάδα της CB Blanes Almeria, ενώ τη σεζόν 2006-2007 αγωνίστηκε στο γερμανικό πρωτάθλημα και στην ομάδα της Telekom Baskets Bonn έχοντας σε 13 αγώνες 5.2 μ.ο. πόντων και 4.9 μ.ο. rebounds σε 19' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δηλώνει έτοιμος ο Macijauskas

O Arvydas Macijauskas (28, 1.92) σε σύντομη συνέντευξη που παρέθεσε στη λιθουανική ενημερωτική ιστοσελίδα 15min.lt, δήλωσε έτοιμος για την επιστροφή του στα παρκέ και τις αγωνιστικές δράσεις έπειτα από πολλούς μήνες απουσίας. Ο διεθνής Λιθουανός guard αναμένει πλέον την απόφαση του ελληνικού αθλητικού δικαστηρίου για να δει τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του στην ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" επιθυμούν την αποδέσμευση του παίκτη, στηριζόμενοι σε πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ο παίκτης.

Ο Macijauskas τις τελευταίες 5 εβδομάδες ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων στην Πολωνία με τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας της Asseco Prokom με σκοπό να επανέλθει σε κατάλληλο επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας.

O Zoran Martic βοηθός προπονητή στη Union Olimpija

O Zoran Martic θα είναι ο βοηθός του Jurij Zdovc όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Union Olimpija. Μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον πρώην αστέρα της ομάδας της εθνικής Σλοβενίας, Jurij Zdovc, επιλέκτηκε και ο βοηθός προπονητή που θα ενταχθεί στο προπονητικό τιμ της ομάδας, με τον Martic να επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας από τη Σλοβενία μετά από 12 αγωνιστικές περιόδους.

Ο Martic έχει διατελέσει προπονητής των ομάδων: Helios Domzale, Zlatogor Lasko, AΠΟΕΛ, Buducnost, Krka Novo Mesto, Szlnoki, Kraski Zidar και Slovan Ljubljana.

Κίνδυνος "διάλυσης" του Αμαρουσίου Costa Coffee (;)

Με ανακοίνωσή του στο επίσημο site της ομάδας του Αμαρουσίου Costa Coffee, ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Άρης Βωβός, κατέγραψε την πιθανότητα αφανισμού της ομάδας από την Αθήνα λόγω της ενδεχόμενης διακοπής εργασιών στην περιοχή του Βοτανικού που έχει αναλάβει η εταιρεία που αποτελεί ιδιοκτησία του κ.Βωβού. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Στην μακρά διαδρομή του Αμαρουσίου , το παιχνίδι με την Λετονική Ρίγα δεν καταγράφεται απλά ως μια ακόμη σημαντική ευρωπαϊκή αναμέτρηση ανάμεσα στις τόσες που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας ΑΓΩΝΑΣ που εκ των πραγμάτων αποκτά ιστορική σημασία γιατί δεν αποκλείεται ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που δίνει η ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Οι συνέπειες της πρωτοφανούς - και πέρα από κάθε λογική - εμπλοκής που παρουσιάστηκε στις εργασίες του Βοτανικού, του μεγαλύτερου εργοταξίου της εταιρίας ΒΩΒΟΥ , όχι απλά αγγίζουν την ΚΑΕ, αλλά συνδέονται μαζί της με τρόπο ζωτικό."

Φαίνεται πως το Μαρούσι Costa Coffee διανύει δύσκολες και συγχρόνως σημαντικές μέρες, ενώ η κατάσταση της ομάδας ενδεχομένως επηρεάσει και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ανακοίνωσε Akingbala η SLUC Nancy

O Akin Akingbala (25, 2.05) είναι παίκτης της SLUC Nancy όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της γαλλικής ομάδας. Μετά την αποδέσμευση του Rob Benson (24, 2.08), ο προπονητής της ομάδας, Jean-Luc Monschau, αναζητούσε παίκτη για την αντικατάστασή του. Η ανακοίνωση της ομάδας κάνει λόγο και για τα ονόματα των Andrew Betts (31, 2.16) και Uche Nsonwu-Amadi (30, 2.10) τα οποία είχαν δημοσιευτεί στα μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας πως οι κινήσεις της διοίκησης ήταν άκρως μυστικές.

Ο Akingbala την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη BK Ventspils και σε 11 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 11.1 μ.ο. πόντων και 7 μ.ο. rebounds σε 24.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ φέτος ξεκίνησε τη σεζόν αγωνιζόμενος στη Ρωσία και στην ομάδα της Universitet Surgut όπου σε 7 αγώνες είχε 4.7 μ.ο. πόντων και 4 μ.ο. rebounds σε 14' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρελθόν ο Horton από την Pau-Lacq Orthez

O Daniel Horton (24, 1.90) αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Pau-Lacq Orthez όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της γαλλικής ομάδας. O Αμερικανός guard δεν θέλησε να επεκτείνει τη συνεργασία του με τη γαλλική ομάδα εξαιτίας της άσχημης πορείας που ακολουθεί η ομάδα και πλέον ο προπονητής της ομάδας, Laurent Mopsus, αναζητεί τον αντικαταστάτη του.

Ο Horton σε 4 αγώνες για το γαλλικό πρωτάθλημα είχε 11.3 μ.ο. πόντων και 4 μ.ο. assists σε 27.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

**Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pau-Lacq Orthez βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του γαλλικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 0-11 έπειτα και από τη "βαριά" εντός έδρας ήττα από τη Le Mans.

Η επιστροφή του Kambala

O Kaspars Kambala (30, 2.06) θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά από 14 μήνες ποινής αποκλεισμού για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Σύμφωνα με δημοσιευμα της λετονικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας esports.lv, o διεθνής Λετονός power forward θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Ισπανίας ή της Ιταλίας ενδεχομένως, και όχι σε αυτή της ASK Riga.

O Kambala αγωνίστηκε για τελευταία φορά την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 στην ομάδα της Fenerbahce Ulker και σε 13 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 15.8 μ.ο. πόντων και 5.1 μ.ο. rebounds σε 26.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Grunheid το Αιγάλεω Εστία

O Guido Grunheid (26, 2.06) είναι παίκτης του Αιγάλεω Εστία μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο προπονητής της ομάδας, Θωμάς Νίκου, έψαχνε παίκτη για να ενισχύσει τη front-line της ομάδας όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, και ο διεθνής Γερμανός είναι ο "εκλεκτός" του Έλληνα τεχνικού.

Ο Grunheid ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα των Koln 99ers και σε 8 αγώνες για το γερμανικό πρωτάθλημα είχε 8.9 μ.ο. πόντων και 6.6 μ.ο. rebounds σε 28' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στις ομάδες: Alba Berlin και Hanzevast Capitals Goningen.

Τα Τρίκαλα 2000 για Dickel

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site superbasket.gr, ο Mark Dickel (31, 1.87) είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα των Τρικάλων 2000. Ο διεθνής Νεοζηλανδός guard θα αντικαταστήσει τον William Avery (29, 1.89) ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν βρίσκεται στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Αγγέλου.

Ο Dickel, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από τη σύντομη παρουσία του στην ομάδα του Αμαρουσίου τη σεζόν 2006-2007, αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στο τουρκικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Selcuc Universitesi Konya και σε 12 αγώνες είχε 5 μ.ο. πόντων και 4.9 μ.ο. assists σε 25.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ επίσης αγωνίστηκε και στη Brose Baskets Bamberg και σε 12 συμμετοχές για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 1.3 πόντους και 1.9 assists ανά αγώνα σε 13.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

"Τελειώνει" ο Nikolic

O Goran Nikolic (32, 2.05) είναι ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου από την ομάδα του Πανιωνίου On Telecoms. Ο προπονητής της ομάδας, Aleksandar Trifunovic, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τον αγώνα για τη 10η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα του Ολυμπιακού, δήλωσε πως η οριστική απόφαση έχει παρθεί και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θέμα απόκτησης άλλου παίκτη. Πλέον αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ομάδας για την αποδέσμευση του Σέρβου center.

O Nikolic σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 5.5 μ.ο. πόντων και 1.2 μ.ο. rebounds σε 16.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τέλος ο Deane από τη Zalgiris Kaunas

O Willie Deane (28, 1.86) αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Zalgiris Kaunas, όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας από τη Λιθουανία. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός guard συμφώνησε με τη διοίκηση της ομάδας να δωθεί δανεικός σε κάποια ομάδα από την Ευρώπη ως το τέλος της φετινής σεζόν, ενώ μέχρι αυτή να βρεθεί δεν θα λαμβάνει μέρος στις προπονήσεις και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Zalgiris Kaunas.

Επίσης, φήμες ήθελαν τον παίκτη να είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Αμαρουσίου Costa Coffee με σκοπό την αντικατάσταση του Billy Keys (31, 1.88), ο οποίος φερόταν να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Σύμφωνα όμως με δημοσίευμά του, το αθλητικό - ενημερωτικό site superasket.gr αποκλείει το παραπάνω σενάριο.

O Deane σε 5 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 3.2 μ.ο. πόντων και 1 μ.ο. assists σε 16.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.