Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Free agent ο Μπετσίροβιτς

Ο Σάνι Μπετσίροβιτς αναζητεί το νέο σταθμό στην καριέρα του, καθώς η Ολίμπια Λιουμπλιάνας ανακοίνωσε την αποδέσμευσή του. Πιο συγκεκριμένα, ο αποκλεισμός της σλοβένικης ομάδας από τη συνέχεια της διοργάνωσης της Ευρωλίγκα είχε ως αποτέλεσμα οι ιθύνοντες του συλλόγου να προβούν σε μείωση του αγωνιστικού μπάτζετ. O «Σάνι Μπόι» βρισκόταν πρώτος στη λίστα προς αποχώρηση, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο του διεθνούς Σλοβένου γκαρντ.

Ο Μπετσίροβιτς σε εννιά αγώνες για την Ευρωλίγκα αριθμούσε κατά μέσο όρο 12.9 πόντους και 3.3 ασίστ, την ίδια στιγμή που σε 14 συμμετοχές για την Αδριατική Λίγκα σκόραρε 12.9 πόντους και «μοίραζε» 3.9 ασίστ.

Ένα μεγάλο ταλέντο στον κάμπο

Ο Μπόζινταρ Αβράμοβ θα ενισχύσει την προσπάθεια του ΓΣ Ολύμπιας Λάρισας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Το ανερχόμενο αστέρι της Βουλγαρίας αλλά και της Ευρώπης –σύμφωνα με τους ειδικούς- μετακομίζει από την Ισπανία και τη Βαλένθια στην Ελλάδα και τη Λάρισα, όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του γραφείου που εκπροσωπεί τον παίκτη.

Ο διεθνής με την εθνική νέων της γειτονικής χώρας σε δύο συμμετοχές του στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας σκόραρε συνολικά τρεις πόντους και «μοίρασε» μία ασίστ.

«Σφήνα» η Ζαλγκίρις για Μάσσεϊ

Οι «μνηστήρες» για τον Τζερεμάι Μάσσεϊ φαίνεται πως αυξάνονται με… εκθετικό ρυθμό και η Ζαλγκίρις Κάουνας έρχεται να προστεθεί στη μακροσκελή λίστα. Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της λιθουανικής ομάδας, κ. Αλγκίρντας Μπράζις, ο Αμερικανός με σκοπιανό διαβατήριο πάουερ φόργουρντ απασχολεί έντονα το μεταγραφικό σχεδιασμό αυτής. Παράλληλα, η ανάγκη για ενίσχυση της φροντ-λάιν των «πράσινων» γίνεται επιτακτική ύστερα από τον τραυματισμό του Τράβις Γουάτσον, ο οποίος θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Βέβαια, στο τραπέζι των ενδεχόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ιθυνόντων της Ζαλγκίρις και της Ρεάλ Μαδρίτης θα «πέσει» και το όνομα του Μίρσα Μπέγκιτς. Ο τελευταίος φέρεται να αποτελεί τον διακαή πόθο του Έτορε Μεσίνα, οπότε το «σκληρό» πόκερ στις συζητήσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμιστεί, ότι ο Τζερεμάι Μάσσεϊ έχει να… πατήσει παρκέ από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν κι αγωνίστηκε στα γήπεδα της Πολωνίας με τη φανέλα της εθνικής Σκοπίων στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έκτοτε, καταλαμβάνει θέση… θεατή ακόμη και στις προπονήσεις της «βασίλισσας».

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Δικαστική δικαίωση για Γαλατάσαραϊ

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν 1,5 μήνας για να γίνει γνωστή η απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, αναφορικά με την υπόθεση «Κεμάλ Νάλγκα» που «έκαιγε» τη Γαλατάσαραϊ. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (07/01) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της τουρκικής ομάδας, η τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών διεγράφη, την ίδια στιγμή που το βαρύτατο πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον πρώην γενικό διευθυντή της ομάδας, Γιγκίτ Σαρντάν, διεγράφη επίσης.

Αυτό σημαίνει, ότι η ομάδα της Κωνσταντινούπολης προσθέτει στη βαθμολογία της πέντε βαθμούς, αποχωρίζοντας παράλληλα την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ονοματολογίας συνέχεια στη Μαδρίτη

Ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο, αλλά το έκτο όνομα σέντερ είναι αυτό του Μίρσα Μπέγιτς που έρχεται στο μεταγραφικό προσκήνιο για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας tubasket.com, ο Βόσνιος «γίγαντας» της Ζαλγκίρις Κάουνας είναι ο… εκλεκτός του Έτορε Μεσίνα για την ενίσχυση της φροντ-λάιν των Μαδριλένων.

Ο Μπέγκιτς έχει συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα αρκετών ομάδων ανά την Ευρώπη, καθώς από τα 17 του αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο. Ύστερα από τις Πέπινστερ και Ολίμπια Λιουμπλιάνας ο ύψους 2.20 μ. μετακόμισε στη Λιθουανία για λογαριασμό της Ζαλγκίρις, αριθμώντας σε οκτώ αγώνες για τη Βαλτική Λίγκα 8.9 πόντους και 4.8 ριμπάουντ, την ίδια στιγμή που σε δέκα συμμετοχές για το λιθουανικό πρωτάθλημα σκοράρει κατά μέσο όρο 5.4 πόντους και «κατεβάζει» 3.7 ριμπάουντ.

Ανδαλουσιανοί «μάγοι» αγάπης

Οι Τζο Φρίλαντ, Γκιλ Ρούμπιο και Σαμόντ Γουίλιαμς άφησαν για ένα πρωινό την πορτοκαλί «θεά» και την προπόνηση της Ουνικάχα Μάλαγα. Ο σκοπός μοναδικός και ιδιαίτερος, καθώς οι τρεις παίκτες μεταμφιέστηκαν στους τρεις μάγους με τα δώρα κι επισκέφτηκαν την Τετάρτη (06/01) λιλιπούτιους φίλους του μπάσκετ σε τοπικό νοσοκομείο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ισπανική ομάδα πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη επίσκεψη για περισσότερο από δέκα χρόνια, προσφέροντας το χαμόγελο σε πολλές οικογένειες.

Ένα αμυντικό «γρανάζι» στην Ομπραντόιρο

Συμπαίκτης του Κώστα Βασιλειάδη στη «νεοφώτιστη» Ομπραντόιρο θα είναι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ο Άντριαν Φουέντες. Όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας, ο Ισπανός γκαρντ θα «μετακομίσει» από το πρωτάθλημα της LEB Gold σε αυτό της ACB, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το σύνολο του Κιούρο Σεγκούρα.

Ο 23χρονος γκαρντ, ο οποίος φημίζεται για τις αμυντικές του ικανότητες, αγωνιζόταν για λογαριασμό της δεύτερης ομάδας της Ουνικάχα Μάλαγα, Ρινκόν, αριθμώντας κατά μέσο όρο 4.1 πόντους και 2.1 ασίστ σε 17 αγώνες.

Παρελθόν από την εθνική Βουλγαρίας ο Γκέρσον

«Μύλος» επικρατεί από το απόγευμα της Τετάρτης (06/01) στα κλιμάκια της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας, καθώς ο Πίνι Γκέρσον αποφάσισε να αφήσει… «ορφανή» τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού που κατείχε. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου, ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν επιθυμεί να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της χώρας των Βαλκανίων, καθώς προέχει για τον ίδιο η προσήλωση στα πλάνα της «ομάδας του λαού».

Την ίδια στιγμή, με επίσημη ανακοίνωσή της η βουλγαρική Ομοσπονδία αναφέρει πως δεν έχει λάβει την επίσημη τοποθέτηση από τον «Πίνχας», επικαλούμενη μάλιστα τη δέσμευση του τελευταίου με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Παράλληλα, η ονοματολογία για τον διάδοχο του 58χρονου τεχνικού έχει ήδη ξεκινήσει στη γειτονική χώρα. Επικρατέστερος; Ένας άλλος Ισραηλινός προπονητής κι ο λόγος για τον Όντετ Κάτας.

Ο Πίνι Γκέρσον αποτέλεσε το βασικό συστατικό της επιτυχίας της εθνικής Βουλγαρίας, η οποία έδωσε το «παρών» στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωσε Μπιλάν η Ζαντάρ

Ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του κροατικού μπάσκετ ενέταξε στο δυναμικό της η Ζαντάρ την Τρίτη (05/01). Ο λόγος για τον Μίρο Μπιλάν, το διεθνή με την εθνική εφήβων της Κροατίας σέντερ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τρία χρόνια στην ομάδα του Σμάγκοσλαβ Σαγκάντιν.

Ο Μπιλάν έδωσε το «παρών» στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 τον περασμένο Ιούλιο που διεξήχθη στη Ρόδο, αριθμώντας κατά μέσο όρο 13.7 πόντους και εφτά ριμπάουντ. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν για λογαριασμό της εξίσου κροατικής Σίμπενικ, σκοράροντας 16 πόντους και μαζεύοντας 10.5 «σκουπίδια» σε εννιά συμμετοχές στο πλαίσιο του κροατικού πρωταθλήματος.

Στα πιτ ο Μπατίστα

Ποδαρικό με το… αριστερό στο 2010 έκανε ο Εστέμπαν Μπατίστα, καθώς ο σέντερ της Φουενλαμπράδα θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (05/01), ο διεθνής Ουρουγουανός πίβοτ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί του γόνατο, «κληρονομιά» από χτύπημα που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής (03/01) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.


Ο Μπατίστα αποτελεί το βασικό κινητήριο μοχλό της Φουενλαμπράδα, σκοράροντας κατά μέσο όρο 16.2 πόντους και «κατεβάζοντας» 8.1 ριμπάουντ σε 16 αγώνες για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

«Πασάς» στην Πόλη ο Ούκιτς

Η είδηση ήταν γνωστή εδώ κι αρκετές ημέρες κι απέμεναν τα τυπικά, έτσι ώστε ο Ρόκο Ούκιτς να επιστρέψει αγωνιζόμενος στην Ευρώπη για λογαριασμό της Φενέρ/Ουλκέρ. Αρχικά, τα ξημερώματα της Τρίτης (05/01) επισημοποιήθηκε η αποδέσμευση του διεθνούς Κροάτη γκαρντ από την ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς, για να ακολουθήσει λίγες ώρες αργότερα η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της τουρκικής ομάδας.

Η άφιξη του πρώην παίκτη των Τορόντο Ράπτορς και της Ρόμα στην Κωνσταντινούπολη είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (09-10/01). Ο «Λένι» Ούκιτς σε 13 αγώνες για το πρωτάθλημα στο «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ αριθμούσε κατά μέσο όρο 3.1 πόντους και 0.9 ασίστ.

Καλό… Απρίλιο για Βαν ντε Σπίγκελ

Η ατυχία δεν λέει να αφήσει σε ησυχία τον Τόμας Βαν ντε Σπίγκελ, καθώς ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης θα υποβληθεί σήμερα (05/01) σε χειρουργική επέμβαση, έτσι ώστε να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο δεξί του πέλμα. Ο 31χρονος Βέλγος εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε περίπου 3-4 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι η τρέχουσα σεζόν τον έχει ήδη… «χαιρετήσει».


Ο Βαν ντε Σπίγκελ έδωσε το «παρών» σε τρεις αγώνες για το ισπανικό πρωτάθλημα, αριθμώντας κατά μέσο όρο 1.3 ριμπάουντ.

«Βάσκος» ο Ερβέλ

Ο Άξελ Ερβέλ βρισκόταν εκτός πλάνων του Έτορε Μεσίνα από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου και η Μπιλμπάο δεν έχασε την ευκαιρία να τον εντάξει στο δυναμικό της. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Βασκονίας με «λιτή» ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (04/01) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, έκανε γνωστή τη συμφωνία της με το διεθνή Βέλγο πρώην πίβοτ της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Η πορεία των Βάσκων στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας χαρακτηρίζεται «τραγική», καθώς αριθμούν ρεκόρ 4-12, καταλαμβάνοντας συγχρόνως τη 17η θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο προπονητής της Μπιλμπάο, Τους Βιντορέτα, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει τον 26χρονο πάουερ φόργουρντ στη σημερινή (05/01) αναμέτρηση κόντρα στη Σαρλερουά στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής ημέρας της διοργάνωσης του Γιούροκαπ.

Ο Ερβέλ σε μόλις εφτά συμμετοχές του στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα των Μαδριλένων σκόραρε κατά μέσο όρο 1.9 πόντους και μάζευε 2.5 «σκουπίδια».

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

«Ο Λάμποβιτς θα βοηθήσει τον Άρη»

Διασχίζοντας το κατώφλι του 2010, η νέα χρονιά βρήκε το σύνολο του Άρη ενισχυμένο με δύο «πλάβι». Ο λόγος για τους Ιβάν Πάουνιτς και Ντράγκαν Λάμποβιτς, δύο φίλους κολλητούς από την κοινή τους θητεία στις εθνικές ομάδες εφήβων και νέων της Σερβίας. Η «γκάμα» πληροφοριών για το διεθνή με τα χρώματα της χώρας του γκαρντ είναι σαφέστατα πληρέστερη από την αντίστοιχη για τον 22χρονο πάουερ φόργουορντ, όμως με την πολύτιμη βοήθεια του καλού φίλου και «συναδέλφου» από τη Σερβία, Ντούσαν Λάτκοβιτς, προσπαθήσαμε να σκιαγραφήσουμε τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τον παίκτη Λάμποβιτς. Αρχικά λοιπόν, καταγράφονται οι λόγοι για τους οποίους η ομάδα της Ζελέζνικ αποφάσισε να παραχωρήσει στους «κίτρινους» τον δυναμικό παίκτη.

«Το συμβόλαιο του Λάμποβιτς έληγε το καλοκαίρι του 2010 και γι’ αυτό το λόγο η Ζελέζνικ ήταν θετική στην πώλησή του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη ο παίκτης είχε απαντήσει αρνητικά σε πρόταση περί ανανέωσης της συνεργασίας του με την ομάδα. Παράλληλα, η απόδοσή του το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν ήταν καλή. Ο προπονητής της Ζελέζνικ, Βλάντε Τζούροβιτς, δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της ομάδας για την τελευταια χρονικά αναμέτρηση κόντρα στην Παρτίζαν κι έτσι όλοι είμαστε σχεδόν σίγουροι για την αποχώρησή του» για να συνεχίσει ο Ντούσαν «προφανώς, ο Λάμποβιτς χρειαζόταν μία νέα πρόκληση, έχοντας περάσει τόσα χρόνια στην ομάδα –από την ηλικία των 15-».

Ο Ντούσαν δεν αρνείται να καταγράψει την προσωπική του άποψη για τον Ντράγκαν Λάμποβιτς, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Λάμποβιτς διένυσε μία πολύ καλή σεζόν πέρσι, όμως την ίδια στιγμή η απόδοση της ομάδας δεν ήταν ανάλογη. Φέτος ξεκίνησε πολύ άσχημα κι αυτό διότι με το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι. Είναι 22 χρονών κι έχει πολλά και καλά χρόνια μπροστά του. Μην ξεχνάμε, ότι συζητάμε για τον επισήμως καλύτερο νεαρό παίκτη της Ευρώπης, όπως ανακηρύχθηκε το 2005, και μέλος της εθνικής Σερβίας το 2007.

Αρκετοί νομίζουν ότι ο Λάμποβιτς εντάσσεται στην κατηγορία των παικτών, οι οποίοι δεν πρόκειται να γίνουν τόσο καλοί όσο όλοι πίστευαν, όμως νομίζω πως η αλλαγή ομάδας θα είναι ευεργετική για τον ίδιο. Ο Λάμποβιτς χρειάζεται μία νέα αρχή κι ο Άρης είναι ένα πολύ καλό μέρος για τον ίδιο, ο οποίος επιτέλους θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί για μία ομάδα με φανταστικό κόσμο».

Τέλος, αναφορικά με τα αγωνιστικά στοιχεία του 22χρονου πάουερ φόργουορντ ο Ντούσαν καταγράφει:

«Ο Ντράγκαν χαρακτηρίζεται από το πάθος του στο παιχνίδι, κάτι το οποίο είδαμε μόνο στη θητεία του με την εθνική ομάδα της Σερβία. Αυτό διότι η Ζελέζνικ δεν διαθέτει οπαδούς. Διαθέτει πολύ καλό σουτ για τα δεδομένα του ύψους του ακόμη και σε αποστάσεις έξω από τα 6.25, ενώ του αρέσει να παίζει με πρόσωπο στο καλάθι. Το αρνητικότερο στοιχείο που τον συνοδεύει, έχει να κάνει με τη φυσική κατάστασή του, την έλλειψη ταχύτητας, όπως επίσης και άλματος. Όμως, είναι έξυπνος και γνωρίζει πώς να ανταπεξέλθει των μειονεκτημάτων του, χρησιμοποιώντας την οξύτητα στο παιχνίδι του. Μου θυμίζει σε σημαντικό βαθμό τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς.

Ο Ντράγκαν μπορεί να βοηθήσει τον Άρη, όπως κι ο Ιβάν Πάουνιτς. Ο τελευταίος είναι ένας φανατικός αμυντικός κι αξιόπιστος σουτέρ. Οι δύο τους είναι πολύ καλοί φίλοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί στις μικρότερες εθνικές ομάδες της Σερβίας, κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια. Δημιούργησαν μία πολύ καλή ατμόσφαιρα σαν δίδυμο, είναι φανατικοί… πλακατζήδες και είναι πάντα καλό να τους έχεις στα αποδυτήρια μίας ομάδας».

Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν για την «αποκρυπτογράφηση» των αγωνιστικών στοιχείων των δύο νέων αποκτημάτων του Άρη.