Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Τελειώνει ο Diarra από Π.Α.Ο.Κ.

Για άλλη μία φορά ο Μamoutou Diarra (28, 2.00) με δηλώσεις του τόνισε πως επιθυμεί να αποχωρήσει από την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ., μιας και τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το "δικέφαλο" τoν ωθούν προς αυτή την απόφαση. Πιο συγκεκριμένα, σε σύντομες δηλώσεις του στην αθλητική-ενημερωτική ιστοσελίδα goalday.gr, o Γάλλος forward μετέφερε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στον Π.Α.Ο.Κ. ενώ αποκάλυψε πως ήδη εξετάζει προτάσεις από 2 γαλλικές ομάδες.

Φήμες αναφέρουν πως μία εξ αυτών των ομάδων είναι η ASVEL Villeurbanne όπου και αγωνίζεται ο πρώην συμπαίκτης του Diarra στην Α.Ε.Κ., ο Amara Sy (27, 2.02).

**Παράλληλα, ο Δημήτρης Μαρμαρινός (32, 2.05) είναι έτοιμος να προσφύγει στο συμβούλιο της FIBA με σκοπό να καταγγείλει την ενέργεια της πλευράς της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ. να καταγγείλει το συμβόλαιό του -μετά από πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ο παίκτης - αλλά και να μην είναι οικονομικά συνεπής προς το πρόσωπό του.

Ισπανικές "σειρήνες" για Olmos

O Sergio Olmos (21, 2.10) μπορεί να αγωνίζεται εδώ και 4 χρόνια στο πρωτάθλημα του NCAA με την ομάδα των Temple Owls, όμως η φετινή του παρουσία δεν έχει αφήσει αδιάφορες τις ισπανικές ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, με δημοσίευμά του, το ισπανικό αθλητικό-ενημερωτικό site marca.com, αναφέρει πως με το πέρας του κολλεγιακού πρωταθλήματος 2 ισπανικές ομάδες της ACB λίγκας θα κινηθούν για την απόκτηση του Ισπανού center, ενώ δεν αποκλείεται και άλλες ομάδες τόσο από την Ισπανία όσο και γενικότερα από την Ευρώπη να παρακολουθούνε την πορεία του νεαρού παίκτη.

Ο Olmos -senior πλέον στο NCAA- σε 24 αγώνες έχει 8.1 μ.ο. πόντων και 3.5 μ.ο. rebounds σε 21.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, όταν πριν 2 χρόνια αριθμούσε 2.8 πόντους και 2.4 rebounds σε 13.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής σε 29 αγώνες.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Και επίσημα Collet στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Γαλλίας

Τα δημοσιεύματα για συμφωνία της γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ με τον Vincent Collet, με σκοπό να αναλάβει ο τελευταίος την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, κυκλοφορούσαν ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Σήμερα λοιπόν, με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της FFBB, κ. Yvan Mainini, έγινε γνωστό ότι ο Collet θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας μέχρι και το 2012, όταν και θα διεξαχθεί το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στο Λονδίνο. O κ. Mainini τόνισε χαρακτηριστικά:

"O Collet έχει σημαντική προπονητική εμπειρία, ενώ και οι σχέσεις του με τους γαλλικούς συλλόγους είναι πολύ καλές. Ευχόμαστε σαν ομοσπονδία το εθνικό μας συγκρότημα να έχει μία καλή πορεία και το 2012 να δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μετά από μία σωστή ανάπτυξη και οργάνωση της ομάδας."

Ο Collet την περασμένη σεζόν διετέλεσε προπονητής της ASVEL Villeurbanne, ενώ επί 7 συνεχείς αγωνιστικές περιόδους ήταν στον πάγκο της Le Mans.

Φήμες για επιστροφή Massey στον Άρη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας goalday.gr, τις τελευταίες μέρες έντονες φήμες έχουν αναπτυχθεί για ενδεχόμενη επιστροφή του Jeremiah Massey (26, 2.02) στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ομάδα του Άρη. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός με σκοπιανό διαβατήριο power forward φέρεται να μην είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα παρουσία του στο ισπανικό πρωτάθλημα και στη Real Madrid, ενώ συγχρόνως ο σεβασμός και η αγάπη του για τους "κιτρινόμαυρους" είναι δεδομένη όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του. Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον του Massey στους Μαδριλένους με το πέρας της σεζόν, φαντάζει κάτι παραπάνω από αβέβαιο με τα δεδομένα που επικρατούν τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Massey σε 22 αγώνες για την ACB λίγκα έχει 8.5 μ.ο. πόντων και 4.6 μ.ο. rebounds σε 22.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 14 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 8.4 μ.ο. πόντων και 4.1 μ.ο. rebounds σε 22' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Out o Σχορτσιανίτης

Όπως έγινε γνωστό μέσω της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας gazzetta.gr, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (24, 2.06) δεν συμμετείχε στο σημερινό πρόγραμμα προπόνησης, καθώς ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης, δεν του επέτρεψε κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Έλληνας center φέρεται να έχει δείξει σημάδια αδιαφορίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων αγώνων των "ερυθρολεύκων", με αποτέλεσμα μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηνα'ι'κό να επέλθει και η επίπληξη για τη συμπεριφορά του.

Ο Σχορτσιανίτης σε 14 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 5.4 μ.ο. πόντων και 1.6 μ.ο. rebounds σε 9.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 13 συμμετοχές στη διοργάνωση της Euroleague αριθμεί 4.4 πόντους και 1.8 rebounds ανά αγώνα σε 8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

11.000 εισητήρια σε 2 ώρες (!)

Όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Euroleague, 11.000 εισητήρια για την αναμέτρηση της Partizan με τον Παναθηνα'ι'κό στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της φάσης του Top-16 έγιναν κυριολεκτικά "καπνός" μέσα σε 2 ώρες. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της σερβικής ομάδας είχε αποστείλει αίτηση στο συμβούλιο της διοργάνωσης όπου ζητούσε την αλλαγή της έδρας από την Pionir Arena σε αυτή της Beograd με σκοπό να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση εισητηρίων από τους φιλάθλους της ομάδας, καθώς αυτή έχει ήδη προκριθεί στη φάση των play-offs του θεσμού.

Έτσι, πάνω από 10.000 φίλοι της Partizan είχαν σχηματίσει μεγάλες ουρές έξω από τα εκδοτήρια του γηπέδου του Βελιγραδίου, ενώ επιπλέον 7.000 θα παρεβρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου καθώς είναι κάτοιχοι εισητηρίων διαρκείας.

Off o Lavrinovic

O Kristof Lavrinovic (30, 2.09) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Montepaschi Siena, κινδυνεύει να μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για σημαντικό χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμού. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Λιθουανός power forward κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του κόντρα στη Fortitudo Bologna χτύπησε σοβαρά δάκτυλο του αριστερού του χεριού, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συντηρητική αποθεραπεία ή στη χείριστη περίπτωση να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Lavrinovic σε 14 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 12 μ.ο. πόντων και 7 μ.ο. rebounds σε 25' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 20 αγώνες για το ιταλικό πρωτάθλημα έχει 14 μ.ο. πόντων και 5.5 μ.ο. rebounds σε 21.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Μαχαιρώθηκε ο D'or Fischer (!)

O D'or Fischer (28, 2.11) χθες το βράδυ δέκτηκε επίθεση με μπουκάλι έξω από νυκτετινό κέντρο του Tel Aviv, με αποτέλεσμα να υποβληθεί εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί η ζημιά που είχε προκληθεί στο μάγουλο του παίκτη. Ο Αμερικανός power forward της Maccabi Tel Aviv υπεβλήθει σε λεπτή πλαστική χειρουργική επέμβαση, ενώ όπως δήλωσε ο υπεύθυνος χειρούργος της νοσοκομειακής μονάδας του Tel Aviv, ο Fischer θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε 2 με 3 εβδομάδες, ενώ θα χρειαστεί μέχρι και 6 μήνες για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του νεύρου που χτυπήθηκε.

Ο Fischer σε 13 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 14.6 μ.ο. πόντων και 7.6 μ.ο. rebounds σε 28.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Αποχωρεί ο Sullivan από τη VVS Samara

O Andrew Sullivan (29, 2.03) με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA Europe, έκανε γνωστό ότι θα αποχωρήσει από τη VVS Samara μετά τον αγώνα της ρωσικής ομάδας κόντρα στην EclipseJet Amsterdam στα πλαίσια της διοργάνωσης του EuroChallenge. O διεθνής Βρετανός forward τόνισε πως το γεγονός ότι δεν έχει λάβει τους μισθούς των τελευταίων 3 μηνών καθώς και το ότι ο ρωσικός σύλλογος δεν είναι πλέον σε θέση να ανταπεξέλθει οικονομικά στις απαιτήσεις των μη Ρώσων παικτών, τον ώθησαν να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα.

Ο Sullivan σε 10 αγώνες για το EuroChallenge έχει 10.9 μ.ο. πόντων και 5.6 μ.ο. rebounds σε 32.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τους πρωταγωνιστές της πρόκρισης της εθνικής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας στους ομίλους του Eurobasket 2009 που θα λάβει χώρα στα γήπεδα της Πολωνίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Τέλος ο Νίκου, αναλαμβάνει ο Ζευγώλης

Η χθεσινή εντός έδρας ήττα του Αιγάλεω Εστία από την Α.Ε.Κ. στάθηκε η αφορμή για την παραίτηση του Θωμά Νίκου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Άμεσο αποτέλεσμα της παραίτησης ήταν η συμφωνία της ομάδας με το Γιώργο Ζευγώλη και η οποία ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Το Αιγάλεω Εστία βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογικής κατάταξης της Α1 με το στόχο της παραμονής στην κατηγορία να χαρακτηρίζεται επιτακτικός.