Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Η Maccabi Tel Aviv για Chatman

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης ο Mire Chatman (30, 1.87) είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Maccabi Tel Aviv. Ο Αμερικανός guard φημολογείται ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα της Besiktas Cola Turka και φαίνεται πως αποτελεί τον διακαή πόθο του βοηθού προπονητή του Pini Gershon, Sharon Drucker, ο οποίος μάλιστα τον ήθελε κατά τη διάρκεια της φετινής του θητείας στην ομάδα της BC Oostende.

O Chatman μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες για το τουρκικό πρωτάθλημα έχει 8.7 μ.ο. πόντων, ενώ σε 2 αγώνες δεν αγωνίστηκε.

H Maccabi Tel Aviv για Parker (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ενημερωτικής ιστοσελίδας haaretz.com, η Maccabi Tel Aviv φέρεται να ενδιαφέρεται να επαναφέρει στο ρόστερ της τον Anthony Parker (33, 1.99). Ο προπονητής της ομάδας, Pini Gershon, φηομολογείται ότι ζήτησε από τη διοίκηση της ομάδας να κάνουν τα πάντα για να επιστρέψει στην ομάδα από το Ισραήλ ο Aμερικανός guard-forward, ενώ σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ήδη οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν γίνει.

Ο Parker αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με την ομάδα των Toronto Raptors, σε 18 αγώνες έχει 10.4 μ.ο. πόντων και 2.8 μ.ο. rebounds σε 33.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Collins η Cajasol Seville

O De Juan Collins (32, 1.76) είναι παίκτης της Cajasol Seville όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Ο Αμερικανός guard, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο από την παρουσία του στην ομάδα του Άρη, θα αντικαταστήσει τον Tyus Edney (35, 1.81) ο οποίος τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα και θα κάνει το ντεμπούτο του αύριο κιόλας στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας.

Ο Collins την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της Zalgiris Kaunas και σε 20 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 10.9 μ.ο. πόντων και 5.4 μ.ο. assists σε 29.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ πριν 2 εβδομάδες αποδεσμεύτηκε από την ομάδα της Lokomotiv Rostov.

Ανακοίνωσε Atkins η Galatasaray Cafe Brown

O Rashid Atkins (33, 1.82) είναι παίκτης της Galatasaray Cafe Brown όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της τουρκικής ομάδας. Ο Αμερικανός guard υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν και θα είναι στην άμεση διάθεση του προπονητή της ομάδας, Ozyer Murat.

O Atkins αγωνιζόταν μέχρι πρότεινος στην ομάδα της BC Oostende έχοντας σε 5 αγώνες για το πρωτάθλημα του Βελγίου 11.4 μ.ο. πόντων και 3.8 μ.ο. assists σε 31.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στις Asseco Prokom, BC Haifa, Tekelspor και LKS Spojnia Stargard Szczecinski.

Παραιτήθηκε ο Dzikic

O Aleksandar Dzikic αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Union Olimpija όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. O Σέρβος τεχνικός παραιτήθηκε μετά την ήττα της ομάδας του σε παιχνίδι της διοργάνωσης της Euroleague κόντρα στην DKV Joventut Badalona με 21 πόντους. Το γεγονός ότι η ομάδα από τη Σλοβενία έχει ρεκόρ 1-5 στον όμιλο της διοργάνωσης αποτέλεσε και την αιτία για την απόφαση του Dzikic.

O Dzikic έχει διατελέσει επί 14 χρόνια βοηθός προπονητή στην ομάδα της Partizan, ενώ το 2005 έγινε βοηθός προπονητή στην ομάδα των Minnesota Timberwolves.

Αποδέσμευσε Hite η TAU Ceramica

O Robert Hite (24, 1.87) αποδεσμεύτηκε από την ομάδα της TAU Ceramica όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Το συμβόλαιο του Αμερικανού guard έφτασε στο τέλος του, καθώς είχε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας ενός μηνός με σκοπό την προσωρινή αντικατάσταση του Pete Michael (30, 1.96).

Συ σύντομες δηλώσεις του ο Hite τόνισε:

"Το σύντομο πέρασμά μου από την ομάδα της TAU Ceramica αποτέλεσε μία σημαντική εμπειρία για μένα, καθώς αγωνίστηκα σε δύο πολύ δυνατούς θεσμούς, όπως το πρωτάθλημα της ACB λίγκας και τη διοργάνωση της Euroleague. Το επίπεδο της Euroleague είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο του Uleb Cup στο οποίο αγωνίστηκα την περασμένη σεζόν με την ομάδα της Galatasaray Cafe Brown. Ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα που αγωνίστηκα στην TAU Ceramica γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα να καταλάβω σε πόσο σκληρό περιβάλλον έπρεπε να ανταπεξέλθω σαν παίκτης. Όσο για την ομάδα, πιστεύω θα κερδίσει πολλά παιχνίδια στην ACB λίγκα και μπορεί να φτάσει στο F-4 της ευρωπα'ι'κής διοργάνωσης, καθώς το υλικό της είναι σπουδαίο, με καταπληκτικά παιδιά."

O Hite σε 2 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 3 μ.ο. πόντων και 0.5 μ.ο. assists σε 9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

H DKV Joventut Badalona για Moiso

O Jerome Moiso (30, 2.11) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, φέρεται να αποτελεί μεταγραφικό στόχο της DKV Joventut Badalona. Μετά την αποδέσμευση του Pops Mensah-Bonsu (25, 2.06), o προπονητής της ομάδας, Sito Alonso, εξετάζει περιπτώσεις παικτών για να ενισχύσουν τον ισπανικό σύλλογο στη front-line.

O Moiso, που έχει αγωνιστεί και πάλι στην ομάδα της DKV Joventut Badalona την περασμένη σεζόν, αγωνίζεται στη BC Khimki και αριθμεί 3.3 μ.ο. πόντων και 1.8 μ.ο. rebounds στο ρωσικό πρωτάθλημα, ενώ σε μία από τις 2 πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης του EuroCup αγωνίστηκε 15' πετυχαίνοντας μόλις 2 πόντους και "κατεβάζοντας" 3 rebounds.

Παναθηνα'ι'κός ο 300άρης

Η ομάδα του Παναθηνα'ι'κού έγινε η 5η ομάδα στην ιστορία τη διοργάνωσης της Euroleague που έφτασε τις 300 νίκες στο θεσμό. Μετά τη νίκη τους επί της Zalgiris Kaunas, οι "πράσινοι" μπήκαν στο "club" των ομάδων που άγγιξαν τις 300 νίκες στη Euroleague, μετά τις Maccabi Tel Aviv, CSKA Moscow, Regal Barcelona και Zalgiris Kaunas.

Τραγικό δυστήχημα για Rodney Rogers

O Rodney Rogers (37, 2.01) κινδυνεύει να μείνει ολοκληρωτικά παράλυτος μετά από ένα τραγικό δυστήχημα που είχε με το αυτοκίνητό του. Την είδηση την έκανε γνωστή ο πρώην προπονητής του πρώην NBAer στο κολλέγιο, Dave Odom, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο προπονητής του Rogers δήλωσε:

"Προσευχηθείτε για τον Rodney και για την οικογένειά του."

Επίσης, ο manager και δικηγόρος του παίκτη, κ. James Williams, σε δηλώσεις του τόνισε:

"Ο Rodney δεν ήταν άνθρωπος που μπορούσε να καθόταν χωρίς να κάνει κάτι. Δεν υπάρχουν δουλειές που να τις θεωρούσε μικρές για τον ίδιο και γι' αυτό το λόγο άνοιξε δική του επιχείρηση με τέτοιου είδους οχήματα, των οποίων ήταν και ο πρώτος οδηγός."

Ο Rogers παραπάνω από μία δεκαετία αγωνιζόταν στα παρκέ του ΝΒΑ σε ομάδες όπως: Denver Nuggets, L.A. Clippers, Phoenix Suns, Boston Celtics, New Jersey Nets, New Orleans Hornets και Philadelphia 76ers.

Τέλος ο Kemzura από την BC Khimki

O Kestutis Kemzura αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της BC Khimki, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ρωσικής ομάδας. Η απομάκρυνση του Λιθουανού τεχνικού οφείλεται στα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας στο ρωσικό πρωτάθλημα, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, η απόφαση της διοίκησης ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Sergio Scariolo είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της BC Khimki, ενώ ο Kemzura βρίσκεται στη λίστα προπονητών που εξετάζει η λετονική ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Λετονίας.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Και επίσημα Καραποστόλου

Ο Σωτήρης Καραποστόλου (29, 1.93) είναι πλέον και επίσημα παίκτης της Ολύμπιας Λάρισας, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. Ο Έλληνας guard υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν και αναμένεται να είναι στην άμεση διάθεση του προπονητή της ομάδας, Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Καραποστόλου στην αρχή της φετινής σεζόν αγωνίστηκε στο κυπριακό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Κεραυνού Στροβόλου, ενώ έχει αγωνιστεί και στις ομάδες των Άρη, Μακεδονικού, Πανελληνίου Γ.Σ. και Α.Γ.Ο.Ρ..

Και επίσημα Παπαδόπουλος

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος (28, 2.10) είναι και επίσημα παίκτης της Fortitudo Bologna όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Ο Έλληνας center θα αγωνιστεί υπό τη μορφή δανεισμού στον ιταλικό σύλλογο - όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση - μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, ενώ σήμερα πέρασε με επιτυχία από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας.

Η ιταλική ομάδα είναι o 5ος σταθμός στην επαγγελματική καριέρα του Παπαδόπουλου μετά την παρουσία του στις ομάδες των: Ηρακλή, Παναθηνα'ι'κού, Dynamo Moscow και Real Madrid.

Τέλος και επίσημα για φέτος ο Mensah-Bonsu

O Pops Mensah-Bonsu (25, 2.06) δεν θα αγωνιστεί φέτος ξανά με την ομάδα της DKV Joventut Badalona, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Η συμπεριφορά του παίκτη απέναντι στην ομάδα και το γεγονός ότι υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα που έμεινε στις Η.Π.Α. χωρίς την άδεια του ισπανικού συλλόγου με σκοπό να υποβληθεί σε θεραπεία για να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον ώμο του, είχε ως αποτέλεσμα η διοίκηση της DKV Joventut Badalona να διακόψει τη συνεργασία της με τον διεθνή Βρετανό center για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Mensah-Bonsu σε 5 αγώνες για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας είχε 11.2 μ.ο. πόντων και 5.4 μ.ο. rebounds σε 25' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 2 συμμετοχές για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 18.5 πόντους και 11.5 rebounds ανά αγώνα σε 27.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Sergio Scariolo για την τεχνική ηγεσία της BC Khimki & της εθνικής Ισπανίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής καθημερινής εφημερίδας "Marca", o Sergio Scariolo θα είναι ο επόμενος ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ισπανίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από την ισπανική ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης, μόλις η ομάδα της BC Khimki που θα είναι ο επόμενος σταθμός στην προπονητική καριέρα του Scariolo - όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας gazzetta.it - , δώσει το πράσινο φως για τη συμφωνία μεταξύ των 2 πλευρών.

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για συμφωνία 4 ετών, μέχρι το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο το 2012.

Τέλος ο Martin από την Eldo Caserta

O Philip Martin (28, 2.02) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της Eldo Caserta, αποτελεί παρελθόν από την ιταλική ομάδα. Ο Ιταλός small forward δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τον προπονητή της ομάδας, Fabrizio Frates, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί από την ομάδα.

Ο Martin μόλις σε 2 συμμετοχές του στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε 4 πόντους και 2.5 rebounds ανά αγώνα σε 13.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Απολύθηκε ο Mitchell από τον πάγκο των Toronto Raptors

Ο Sam Mitchell αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας των Toronto Raptors, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. Ο Αμερικανός τεχνικός μετά από 4 αγωνιστικές περιόδους αποχαιρετά την ομάδα του Toronto, ενώ ο πρόεδρος αυτής, κ. Bryan Colangelo δήλωσε χαρακτηριστικά για την απόφασή του:

"Είμαι έτοιμος να δεκτώ την όποια κριτική για την απόφασή μου. Είναι μέρος της δουλείας αλλά νιώθω αισιόδοξος ότι θα κερδίζουμε αγώνες από εδώ και πέρα."

Oι Toronto Raptors στις 17 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ έχουν ρεκόρ 8-9 και βρίσκονται στην 8η θέση της κατάταξης της Ανατολικής ζώνης.

Knock-out o Claver

O Victor Claver (20, 2.03) θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 5 μήνες μετά από κάταγμα που υπέστη στο αριστερό του πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Pamesa Vaencia κόντρα στη Fortitudo Bologna για τη διοργάνωση του EuroCup. O νεαρός Ισπανός power forward της ομάδας του προπονητή, Neven Spahija, θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση με σκοπό την αποκατάσταση του προβλήματος και αναμένεται να επιστρέψει στα παρκέ μετά τον Απρίλιο.

Ο Claver σε 9 αγώνες για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας είχε 11.3 μ.ο. πόντων και 5.3 μ.ο. rebounds σε 26.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε συμμετοχές για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 6 πόντους συνολικά σε 17.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Off o Χαρίσης

O Χρήστος Χαρίσης (32, 1.91) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ. θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 2 μήνες εξαιτίας σοβαρού κατάγματος στον αριστερό του αγκώνα. Ο πρώην διεθνής Έλληνας guard θα υποβληθεί σε επέμβαση αύριο με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απουσία από τα παρκέ τουλάχιστον για 1,5 μήνα.

Ο Χαρίσης σις 8 πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος είχε 7.7 μ.ο. πόντων και 2.9 μ.ο. assists σε 18.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Άρης για παίκτη της κοινοτικής αγοράς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας novasports.gr, η ομάδα του Άρη είναι κοντά στην απόκτηση κοινοτικού παίκτη ο οποίος προβλέπεται να ενσωματωθεί στο ρόστερ μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής της ομάδας, Andrea Mazzon, έχει έρθει σε επαφές με τον παίκτη ο οποίος αγωνίζεται στις θέσεις "4" και "5" και τον γνωρίζει προσωπικά από το ιταλικό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός των "κιτρίνων" σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα πριν τον αγώνα κόντρα στην Α.Ε.Κ. για την 8η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος είχε τονίσει πως δεν υπάρχει περίπτωση η ομάδα να προσωρήσει σε απόκτηση παίκτη, εκτός και αν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Τέλος η "εποχή Γιαννάκη" στον πάκγο της Εθνκής Ελλάδος

Τις τελευταίες μέρες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πρόεδρος της FIBA Europe, κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης κάνει λόγο για το τέλος της εποχής του ομοσπονδιακού προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, και ανοίγοντας τον φάκελο με τα σενάρια περί του προπονητή που θα διαδεχτεί τον Γιαννάκη στην τεχνική ηγεσία στην τεχνική ηγεσία του εθνική συγκροτήματος. Πιο συγκεκριμένα, σε σημερινές δηλώσεις του κ.Βασιλακόπουλου στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό "NovaSports FM" τόνισε:

"H συνεργασία των δύο πλευρών έχει λήξει από το Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνου. Πλέον βρισκόμαστε σε στάδιο αναζήτησης του νέου προπονητή της Εθνικής Ελλάδος και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να είστε σίγουροι ότι αυτός θα έχει βρεθεί. Όλα τα κορυφαία ονόματα του χώρου εξετάζονται και θέλουμε η επιλογή μας να συναύδει με τις απαιτήσεις της ομάδας."

Παράλληλα, μετά τη λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην ομάδα της Air Avellino για τη διοργάνωση της Euroleague, o Παναγιώτης Γιαννάκης τοποθετήθηκε στο ζήτημα τονίζοντας:

"Eίμαι οπαδός της Εθνικής Ελλάδος. Tην αγάπη μου για αυτή δεν θα την αλλάξουν κάποιοι άνθρωποι φανατισμένοι και εμπαθείς που εδώ και καιρό με πιέζουν. Έζησα συγκλονιστικές στιγμές κατά τη διάρκεια των 5 χρόνων παρουσίας μου στον πάγκο της Εθνικής και τα παιδιά έχουν ταλέντο το οποίο με την κατάλληλη δουλειά και τον κατάλληλο άνθρωπο θα "ξεδιπλωθεί". Πρέπει να είμαστε όλοι οπαδοί της Εθνικής."

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Διαψέυδει τις φήμες περί Milicic o Pesic

O προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Svetislav Pesic, σε δηλώσεις του στο αθλητικό - ενημεωτικό site eurobasket.com, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα απόκτησης του διεθνούς Σέρβου center Darko Milicic (23, 2.12). Πιο συγκεκριμένα, ο Σέρβος προπονητής δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου:

"Φανταστείτε την ομάδα μας με τους Jaric, Milicic, Stojakovic και Gurovic."

Ο Milicic είναι παίκτης των Memphis Grizzlies και σε 17 αγώνες για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ έχει 5.3 μ.ο. πόντων και 4.2 μ.ο. rebounds σε 17.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Kazlauskas για τον πάγκο της εθνικής Λετονίας

Όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της λετονικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, οι Jonas Kazlauskas, Kestutis Kemzrura και Gundars Vetra είναι οι υποψήφιοι για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Λετονίας. Μέχρι στιγμής, ο γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό προπονητής από την παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, Jonas Kazlauskas, είναι ο μοναδικός προπονητής που δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο με κάποια ομάδακαι φαντάζει ως ο επικρατέστερος για τον πάγκο του εθνικού συγκροτήματος της Λετονίας.

H εθνική ομάδα της Λετονίας έχει προκριθεί στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης του Eurobasket 2009 που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία, και το γεγονός αυτό ίσως αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην τελική απόφαση του Λιθουανού προπονητή.

O Messina από του χρόνου στη Regal Barcelona (;)

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο Ettore Messina από του χρόνου θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Regal Barcelona. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία της γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, ο νυν πρόεδρος αυτής, κ. Yvan Manini, όταν ρωτήθηκε για το φημολογούνεο ενδιαφέρον της γαλλικής ομοσπονδίας να προσλάβει τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, απήντησε πως παρά το όποιο ενδιαφέρον, κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο λόγω της Regal Barcelona, η οποία θα απαγορέψει στον Messina να αναλάβει την τεχνική ηγεσία κάποιου εθνικού συγκροτήματος.

Αν οι δηλώσεις του κ. Manini έχουν βάση και ισχύ, τότε οι φήμες για ενδεχόμενη συμφωνία της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης με τον Ιταλό προπονητή δεν θα επαληθευτούν.

Ο Παπαδόπουλος στη Fortitudo Bologna

O Λάζαρος Παπαδόπουλος (28, 2.10) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Fortitudo Bologna. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας center θα παίξει ως δανεικός μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν στο πρωτάθλημα της Ιταλίας, και το γεγονός αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει τις φήμες για περιθωριοποίηση του πρώην διεθνή Έλληνα παίκτη από τον προπονητή της Real Madrid, Joan Plaza. Πρέπει να συμπληρωθεί ότι κάτι επίσημο δεν υπάρχει από τις πλευρές των 2 ομάδων.

Ο Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια των 9 πρώτων αγωνιστικών στην ACB λίγκα, αγωνίστηκε μόλις στα 4 παιχνίδια, έχοντας 3 πόντους και 1.5 rebounds ανά αγώνα σε 30.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Η Ολύμπια Λάρισας για Καραποστόλου

Ο Σωτήρης Καραποστόλου (29, 1.93) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας gazzetta.gr, είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Ολύμπιας Λάρισας. Ο Έλληνας guard παρέμενε ελεύθερος από το περασμένο καλοκαίρι, και όπως όλα δείχνουν θα είναι ο αντικαταστάτης του Corey Belser (26, 1.98) o οποίος θα μείνει εκτός παρκέ για περίπου 2 μήνες.

Ο Καραποστόλου την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα του Α.Γ.Ο.Ρ. και σε 26 αγώνες είχε 8.6 μ.ο. πόντων και 1.4 μ.ο. assists σε 25' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Caner-Madley η Cajasol Seville

O Nick Caner-Medley (25, 2.03) είναι παίκτης της Cajasol Seville όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Ο Αμερικανός forward υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του προπονητή, Pedro Martinez, και αναμένεται την Παρασκευή να γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

Ο Caner-Medley ήταν free-agent από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς αποχώρησε από την ιταλική Capo d'Orlando η οποία υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγοριά του ιταλικού πρωταθλήματος λόγω της πειθαρχικής τιμωρίας της ομάδας. Την περασμένη σεζόν ο παίκτης αγωνίστηκε και πάλι στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας, αυτή τη φορά με την ομάδα των Kalise Gran Canaria και σε 22 αγώνες είχε 7.8 μ.ο. πόντων και 4.3 μ.ο. rebounds σε 18.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 7 συμμετοχής για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 13.6 πόντους και 4.9 rebounds σε 23.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

H Maccabi Τel Aviv για Gill

O Eddie Gill (30, 1.83) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής - ενημερωτικής ιστοσελίδας talkbasket.net, φέρεται να εξετάζεται από τον προπονητή της Maccabi Tel Aviv, Pini Gershon, με σκοπό την ενδεχόμενη αντικατάσταση ενός εκ των Jason Williasm (25, 1.98), Chester Simmons (29, 2.00), Rodney White (28, 2.05). Ο Ισραηλινός τεχνικός, μετά την αντικατάσταση του Efi Birenboim από την τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι διατεθημένος να μεταβεί σε αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, και αυτές ξεκίνησαν σήμερα με την απόκτηση του Elton Brown (25, 2.03).

O Gill, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο της Zalgiris Kaunas, αλλά τα οικονομικά προβλήματα της τελευταίας δεν της επέτρεψαν να προχωρήσει σε περαιτέρω συζητήσεις με τον Αμερικανό guard. O Gill την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του ΝBDL με την ομάδα των Colorado 14ers και σε 36 αγώνες είχε 17.7 μ.ο. πόντων και 8.5 μ.ο. assists σε 38.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Knock-out o Brewer

O Corey Brewer (22, 2.03) θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής σεζόν όπως ανακοινώθηκε στο επίσημο site της ομάδας των Minnesota Timberwolves. Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Αμερικανός forward έδειξαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του στο δεξιό γόνατό του, με αποτέλεσμα η χειρουργική επέμβαση να κρίνεται άμεση.

Ο Brewer σε 15 αγώνες για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ είχε 6.2 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. rebounds σε 20.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Messina για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος (;)

O Ettore Messina σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής - ενημερωτικής ιστοσελίδας betsmart.gr, φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Εθνικής Ελλάδος. Όπως όλα δείχνουν, και σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της FIBA Europe, Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης, θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο του εθνικού συγκροτήματος.

O Ettore Messina τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι προπονητής της πρωταθλήτριας Ρωσίας και Ευρώπης CSKA Moscow, αλλά το ερχόμενο καλοκαίρι το συμβόλαιο του Ιταλού τεχνικού ολοκληρώνεται, με αποτέλεσμα οι φήμες για το όνομά του να εντείνονται.

Ανακοίνωσε Elton Brown η Maccabi Tel Aviv

O Elton Brown (25, 2.03) είναι παίκτης της Maccabi Tel Aviv, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας από το Ισραήλ. Ο Αμερικανός forward θα ενισχύση την ομάδα του προπονητή, Pini Gershon, μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Brown, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Μακεδονικού, την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε και πάλι στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, αυτή τη φορά με την ομάδα της Hapoel Holon και σε 11 αγώνες είχε 13.1 μ.ο. πόντων και 5.6 μ.ο. rebounds σε 16.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ αγωνίστηκε και στο πρωτάθλημα του NBDL με τους Colorado 14ers και σε 36 συμμετοχές είχε 20.4 πόντους και 11.9 rebounds ανά αγώνα σε 16.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Στο περιθώριο ο Cummings

O Vonteego Cummings (32, 1.91) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της MMT Estudiantes. Πιο συγκεκριμένα, οι εμφανίσεις του παίκτη με την ισπανική ομάδα και το γεγονός ότι οι σχέσεις του Αμερικανού guard δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές με τους συμπαίκτες του, έχουν ως αποτέλεσμα την αποδέσμευσή του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο προπονητής της "ομάδας των φοιτητών", Luis Casimiro, ήδη εξετάζει περιπτώσεις παικτών για την αντικατάσταση του παίκτη.

Ο Cummings στις 9 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της ACB λίγκας έχει 7.4 μ.ο. πόντων και 2.9 μ.ο. assists σε 22.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Juan Carlos Navarro άγγιξε τους 5.000 πόντους

Ο Juan Carlos Navarro (28, 1.91) κατά τη διάρκεια του αγώνα για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας κόντρα στην ομάδα της CB Granada, κατάφερε και ξεπέρασε το φράγμα των 5.000 πόντων στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο διεθνής Ισπανός guard, με τους 14 πόντους που σημείωσε έφτασε τους 5.006 πόντους στο ισπανικό πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης που καταφέρνει κάτι παρόμοιο.

Ο "La bomba" Navarro σε δηλώσεις του για το επίτευγμά του σημείωσε:

"Είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό που πέτυχα σήμερα, καθώς σημαίνει ότι οι προσπάθειές μου όλα αυτά τα χρόνια είχαν ένα συνεχή ρυθμό σε υψηλό επίπεδο."

Ο παίκτης της Regal Barcelona μέχρι στιγμής, στις 8 πρώτες αγωνιστικές της ACB λίγκας έχει 15.5 μ.ο. πόντων και βρίσκεται στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης.

Ανακοίνωσε Hammonds η Efes Pilsen

O Cliff Hammonds (22, 1.90) είναι παίκτης της Efes Pilsen, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της τουρκικής ομάδας. Ο Αμερικανός guard θα βοηθήσει την ομάδα του προπονητή, Ergin Ataman, ενισχύοντάς της στη διοργάνωση της Euroleague.

Ο Hammonds αγωνιζόταν μέχρι πρότεινος στην επίσης τουρκική ομάδα Darüşşafaka Cooper Tires στην οποία είχε 12.9 μ.ο. πόντων και 4.6 μ.ο. assists σε 37' μ.ο. χρόνο συμμετοχής στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Ρίχνει δίχτυα στην κοινοτική αγορά το Αιγάλεω Εστία

Το άσχημο ξεκίνημα του Αιγάλεω Εστία στις 8 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και οι 7 ήττες, έχουν ως αποτέλεσμα ο υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας, Θωμάς Νίκου, να εξετάζει περιπτώσεις παικτών για την ενίσχηση της ομάδας από την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας gazzetta.gr, το Αιγάλεω Εστία θα αποκτήσει παίκτη ρακέτας με σκοπό την ενδυνάμωση της front-line της ομάδας, χωρίς όμως ονόματα παικτών να έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Και επίσημα Ντικούδης

Ο Δήμος Ντικούδης (31, 2.06) είναι πλέον και επίσημα παίκτης του Πανιωνίου On Telecoms, όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο site των "κυανέρυθρων". Ο πρώην διεθνής Έλληνας forward υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους και θα είναι άμεσα στη διάθεση του προπονητή της ομάδας, Aleksandar Trifunovic, για το ματς της διοργάνωσης της Euroleague κόντρα στη Real Madrid.

Χαρακτηριστικό της δεδομένης συμφωνίας είναι το γεγονός ότι ο Ντικούδης προπονήθηκε ατομικά σήμερα το πρωί στο κλειστό του "Ελληνικού". Ο Ντικούδης αγωνίζεται στην 4η ελληνική ομάδα της καριέρας του, μετά την Ολύμπια Λάρισας, την Α.Ε.Κ. και τον Παναθηνα'ι'κό, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης στις ομάδες: Pamesa Valencia και CSKA Moscow, ενώ τέλος έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης και δευτεραθλητής κόσμου με την ομάδα της Εθνικής Ελλάδος.

Η Cibona αναζητεί παίκτη για ενίσχυση

Σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της Cibona, Velimir Perasovic, η ομάδα από την Κροατία αναζητεί παίκτη όχι τόσο για να αντικαταστήσει τον RawleMarshall (26, 2.01), ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Αδριατικής λίγκας για 3 μήνες μετά την βίαιη συμπεριφορά κατά αντιπάλου του, όσο για να ενισχυθεί η front-line της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Κροάτης τεχνικός ρωτήθηκε για τον αν σκέφτεται την προσωρινή αντικατάσταση του Αμερικανού small forward, απάντησε πως εξετάζει περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στις θέσεις "4" και "5".

Ο Μπουντούρης στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής καθημερινής εφημερίδας "Φως", ο Νίκος Μπουντούρης είναι κοντά στο να ενταχθεί στο προπονητικό τιμ της ομάδας του Ολυμπιακού. Ο Μπουντούρης παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες από το πόστο του τεχνικού διευθυντή που κατείχε στην ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. για λόγους ασυμφωνίας με την πλευρά της διοίκησης του "δικεφάλου", και όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στην ομάδα του Ολυμπιακού μετά από 5 αγωνιστικές περιόδους.

Αυτή η φορά θα είναι η πρώτη για τον Έλληνα παλαίμαχο καλαθοσφαιριστή που θα βρεθεί σε πόστο τεχνικού τιμ ομάδας, μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Τέλος ο Drucker από την BC Oostende - Οδεύει προς Maccabi Tel Aviv

O Sharon Drucker αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της BC Oostende, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας από το Βέλγιο. Το σημερινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο για τον Ισραηλινό τεχνικό που κάθησε στον πάγκο της ομάδας, και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τον βοηθό προπονητή του Pini Gershon στην ομάδα της Maccabi Tel Aviv.

O Drucker έχει διετελέσει πρώτος προπονητής στις ομάδες των Maccabi Ramar Gan, Hapoel Galil Elion, Hapoel Jerusalem, Ural Great και Lietuvos Rytas.