Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Στην πόρτα της εξόδου ο Παπαδόπουλος (;)

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος (28, 2.10) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Real Madrid, καθώς οι σχέσεις του με τον προπονητή της ομάδας, Joan Plaza, δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας center, δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που ο ίδιος θα ήθελε, ενώ από την άλλη ο προπονητής της ισπανικής ομάδας δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση του παίκτη, τόσο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, όσο και κατά τη διάρκεια χρησιμοποίησής του στους επίσημους αγώνες της ομάδας.

Σε δηλώσεις του στην ισπανική αθλητική-ενημερωτική ιστοσελίδα marca.com, ο Παπαδόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά:

"Δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή για το θέμα της μη χρησιμοποίησής μου, αλλά είναι κάτι που με ανησυχεί ιδιαίτερα. Προσωπικά, μου αρέσει και θέλω να δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις αλλά και εντός των παρκέ και να μην λέω μεγάλα λόγια έξω από αυτά και θέλω ανά πάσα στιγμή να είμαι έτοιμος με σκοπό να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο. Όσο για το γεγονός ότι δεν αγωνίζομαι, καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο τον προπονητή μου, ο οποίος βλέπει τον αγώνα σαν παιχνίδι σκάκι, χωρίς όμως να κουνάει το πιόνι το οποίο αντιστοιχεί σε μένα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και θα πρέπει πάντα κάποιος να βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας και τίποτε άλλο."

Συγχρόνως, σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site talkbasket.net, ο Plaza εξετάζει περιπτώσεις παικτών με σκοπό την αντικατάσταση του Παπαδόπουλου, και ένας εξ αυτών είναι και ο Ratko Varda (29, 2.16) -έχει αγωνιστεί και πάλι στη Real Madrid τη σεζόν 2006-2007- ο οποίος είναι παίκτης της Zalgiris Kaunas, η οποία όμως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η αποχώρησή του από την ομάδα της Λιθουανίας είναι κάτι παραπάνω από πιθανή.

Τέλος, ο Παπαδόπουλος μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 4 από τα 7 παιχνίδια της ACB λίγκας έχοντας 3 πόντους και 1.5 rebounds ανά αγώνα σε 13.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague σε 4 αγώνες έχει 4 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. rebounds σε 13.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: