Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Ο .."επαναπατρισμός" του Mensah-Bonsu

O Pops Mensah-Bonsu (25, 2.06) επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά την πολύμηνη απουσία του από τα παρκέ λόγω τραυματισμού στην ωμοπλάτη, και επέστρεψε δυναμικά. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Βρετανός center αγωνίζεται στους Austin Toros για το πρωτάθλημα του NBDL όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, επιστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο στην αναπτυξιακή λίγκα μετά από 2 χρόνια.

Ο Mensah-Bonsu ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στη DKV Joventut Badalona, από την οποία και αποδεσμεύτηκε, ενώ στο ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα πέτυχε 23 πόντους και "κατέβασε" 13 rebounds σε 36' χρόνο συμμετοχής.

**Να σημειωθεί ότι ο Mensah-Bonsu αντικατέστησε τον Charles Gaines (26, 2.01) ο οποίος πριν λίγες ημέρες επισημοποίησε τη συμφωνία του με τη Maccabi Tel Aviv.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Στη Μόσχα ο Saez για συζητήσεις με τον Scariolo

Φαίνεται πως το σήριαλ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας της Ισπανίας από τον Sergio Scariolo καλά κρατεί, και για αυτό το λόγο ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρησης, κ. Jose Luis Saez, με δηλώσεις του στην ισπανική αθλητική-ενημερωτική ιστοσελίδα marca.com, έκανε γνωστό ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ταξιδέψει στη Μόσχα με σκοπό να έχει συνάντηση με τον Ιταλό τεχνικό αλλά και με τους ιθύνοντες της BC Khimki -στην οποία είναι προπονητής ο Scariolo-. Ο κ. Saez στις δηλώσεις του τόνισε:

"Ο Scariolo έχει ήδη μιλήσει με τους ανθρώπους της ρωσικής ομάδας και τους έχει μεταφέρει την άποψή του. Η αίσθησή μου είναι πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει αρνητική στάση από την πλευρά της ομάδας, τότε υπάρχουν οι πιθανότητες συνεργασίας της ομοσπονδίας με τον Ιταλό τεχνικό. Σε ό,τι αφορά τους διεθνείς, έχουν εκφράσει τη γνώμη τους μεταφέροντάς μου πως θεωρούν τον Scariolo ως τον καταλληλότερο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας."

Τέλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αθλητικά Νένα 98,7" της Θεσσαλονίκης, ο Ιταλός τεχνικός επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με την ισπανική ομοσπονδία αλλά η όποια εξέλιξη θα οριστικοποιηθεί μετά από τις απαραίτητες επαφές με την πλευρά της BC Khimki.

Φήμες για Serapinas και El-Amin

Σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας krepsinis.net, οι Simonas Serapinas (26, 1.97) και Khalid El-Amin (29, 1.78) είναι κοντά στο να αποχωρήσουν από την Azovmash Mariupol. Πιο συγκεκριμένα, η οικονομική κατάσταση της ουκρανικής ομάδας δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, με αποτέλεσμα οι φυγές παικτών ενδεχομένως να συνεχιστούν, με τις φήμες πλέον να εντείνονται.

Ο Serapinas σε 7 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup έχει 10.1 μ.ο. πόντων και 1.6 μ.ο. assists σε 25' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Αμερικανός guard από την πλευρά του έχει 19.3 μ.ο. πόντων και 5.4 μ.ο. assists σε 34.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Αποδέσμευσε Weis η Iurbentia Bilbao - Συνεχίζει στη CB Murcia

O Frederic Weis (31, 2.18) αποτελεί παρελθόν από την Iurbentia Bilbao, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία για λύση του συμβολαίου του Γάλλου center κοινή συναινέσει, ενώ ο ισπανικός σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του για την προσφορά του παίκτη τα 4 τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι αιτία για την αποδέσμευση του Weis αποτέλεσε η απόκτηση του Damir Markota (23, 2.09) κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών.

Ο Weis σε 15 αγώνες για την ACB λίγκα είχε 2.4 μ.ο. πόντων και 4.7 μ.ο. rebounds σε 18.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

** Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, ο Γάλλος center θα συνεχίσει την καριέρα του στην ισπανική CB Murcia.

Knock-out o Lopez

O Raul Lopez (28, 1.82) θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για 3 εβδομάδες, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Real Madrid. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Ισπανός guard κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα κόντρα στη Regal Barcelona για την πρώτη αγωνιστική ημέρα του Top-16 της διοργάνωσης της Euroleague, αποχώρησε τραυματίας, και η σημερινή μαγνητική στην οποία και υποβλήθηκε έδειξε τη σοβαρότητα του προβλήματος στο δεξί του πόδι.

Ο Lopez σε 9 αγώνες για την Euroleague είχε 5.7 μ.ο. πόντων και 2.9 μ.ο. assists σε 21.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Τίτλοι τέλους για Fizer

O Marcus Fizer (30, 2.04) αποτελεί παρελθόν από τη Maccabi Tel Aviv, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισραηλινής ομάδας. Οι αμφιβολίες που διακατείχαν τον προπονητή της "ομάδας του λαού", Pini Gershon, για τη φυσική κατάσταση του Αμερικανού power forward εν τέλει αποδείκτηκαν στην πράξη, με αποτέλεσμα η απόφαση για την αποδέσμευση του παίκτη να μην αργήσει να έρθει.

Ο Fizer πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε 2 παιχνίδια για τη διοργάνωση της Euroleague, έχοντας 4 πόντους και 1 rebound συνολικά σε 9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Woods η Asseco Prokom

Τελευταία μέρα της προθεσμίας των μεταγραφών που είχε ορίσει η Uleb ανακοινώθηκε η συμφωνία του Qyntel Woods (28, 2.01) με την πολωνική Asseco Prokom. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, οι φήμες για μετακίνηση του παίκτη από τη Fortitudo Bologna στην Πολωνία είχαν ενταθεί, με αποτέλεσμα η συμφωνία να επισημοποιείται με ανακοίνωση στο επίσημο site της ιταλικής ομάδας.

Ο Woods αγωνίζεται για 2η συνεχή χρονιά στην Ευρώπη έχοντας περάσει από τον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν και φέτος από τη Fortitudo Bologna.

Off o Splitter

O Tiago Splitter (24, 2.10) θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για περίπου ένα μήνα, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της TAU Ceramica. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Βραζιλιάνος center αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού με το αριστερό του πόδι με αποτέλεσμα η επιστροφή του στα παρκέ να αναμένεται σε 3 εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να βοηθήσει το σύνολο του προπονητή, Dusko Ivanovic, στον πρώτο γύρο του To-16 της διοργάνωσης της Euroleague.

O Splitter σε 8 αγώνες για την Euroleague είχε 15.3 μ.ο. πόντων και 5.3 μ.ο. rebounds σε 22.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Bader η KK Hemofarm

O Marton Bader (28, 2.12) είναι παίκτης της KK Hemofarm, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. Ο διεθνής Ούγγρος center υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της σεζόν και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και στη διοργάνωση του EuroCup, καθώς το συμβόλαιό του κατατέθηκε πριν τη λήξη της προθεσμίας των μεταγραφών που είχε ορίσει η Uleb.

Σε σύντομες δηλώσεις του ο Βader τόνισε:

"Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που θα αγωνιστώ στην KK Hemofarm, μία ομάδα που χαρακτηρίζεται από πολύ καλή οργάνωση."

O Bader, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στον Πανελλήνιο Γ.Σ. κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, αγωνίστηκε χθες κόντρα στην Azovmash Mariupol για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των "16" του EuroCup, σημειώνοντας 2 πόντους σε 20' συμμετοχής.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Και επίσημα Karl

O Coby Karl (25, 1.93) είναι και επίσημα παίκτης της DKV Joventut Badalona, όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ισπανικής ομάδας. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Αμερικανός guard θα αντικαταστήσει τον Bracey Wirght (24, 1.89) και βρίσκεται ήδη στην Ισπανία, όπου και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας του προπονητή, Sito Alonso.

Σε δηλώσεις του στο ισπανικό αθλητικό-ενημερωτικό site marca.com, o Karl τόνισε:

"Επικοινώνησα με τον Pau Gasol, ο οποίος μου μετέφερε πως πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα που εδρεύει σε μία πολύ καλή πόλη συγχρόνως, μιας και μαζί του είχα πολύ καλή σχέση κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στην ομάδα των Los Angeles Lakers. Όσο για μένα, δεν μου αρέσει να αγωνίζομαι σαν τον γιο του George Karl, ο οποίος είναι γνωστός τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στην Ισπανία."

Aνακοίνωσε Alijevas η Α.Ε.Λ. 1964 - Σε απεργία οι Έλληνες παίκτες της ομάδας

O Rolandas Alijevas (24, 1.92) είναι παίκτης της Α.Ε.Λ. 1964 μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας από τη Λάρισα. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, δοκίμαζε το Λιθουανό guard μέχρι που ο τελευταίος τον έπεισε πως μπορεί να βοηθήσει στο δύσκολο έργο της μάχης της παραμονής στην Α1 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Alijevas ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στη Zalgiris Kaunas και στη συνέχεια μετακόμισε Σλοβενία για λογαριασμό της Krka Novo Mesto.

**Παράλληλα, οι Έλληνες παίκτες της Α.Ε.Λ. 1964 δεν συμμετείχαν σήμερα στην προπόνηση της ομάδας, σαν διαμαρτυρία για την οικονομική ασυνέπεια της ομάδας σε ό,τι αφορά τις καταβολές μισθών προς τους ίδιους.

Στην Asseco Prokom ο Woods (;)

O Quintel Woods (28, 2.01) για άλλη μία φορά είναι στο επίκεντρο της ειδησιογραφίας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του λιθουανικού αθλητικού-ενημερωτικού site krepsinis.net, ο Αμερικανός forward θα αποτελέσει παρελθόν από τη Fortitudo Bologna και θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Asseco Prokom.

Οι φήμες περί ενδεχόμενης αποχώρησης του Woods από την ιταλική ομάδα "οργιάζουν" τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα πλέον να αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ομάδας.

Επιστρέφει στη Real Madrid ο Bogranovic

O Bojan Bogdanovic (19, 2.00) θα επιστρέψει στην ομάδα της Real Madrid μετά τη σύντομη φετινή του παρουσία στην ομάδα CB Murcia. Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωση στο επίσημο site της ισπανικής ομάδας, έγινε γνωστό ότι ο διεθνής Βόσνιος forward δεν θα αγωνιστεί με τη CB Murcia και θα επιστρέψει στους Μαδριλένους για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Bogdanovic σε 4 αγώνες για την ACB λίγκα είχε 0.8 μ.ο. πόντων και 0.3 μ.ο. rebounds σε 4.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στην Alba Berlin ο Adeleke

O Kenny Adeleke (25, 2.05) θα είναι παίκτης της Alba Berbin μέχρι το τέλος της σεζόν, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της γερμανικής ομάδας. Ο Αμερικανός power forward θα αντικαταστήσει τον τραυματία Patrick Femerling (33, 2.14) και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας.

Ο Adeleke ξεκίνησε τη φετινή σεζόν συμμετέχοντας στο καλοκαιρινό training camp των Seattle Supersonics και εν συνεχεία μετακόμισε στη Βουλγαρία για λογαριασμό της Lukoil Akademik, από την οποία αποδεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών.

Ανακοίνωσε Gaines η Maccabi Tel Aviv

O Charles Gaines (26, 2.01) θα συνεχίσει την καριέρα του στη Maccabi Tel Aviv, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας από το Ισραήλ. Ο Αμερικανός forward θα αγωνιστεί στην "ομάδα του λαού" μέχρι το τέλος της σεζόν και θα ενισχύσει το σύνολο του προπονητή, Pini Gershon, τουλάχιστον στο Top-16 της διοργάνωσης της Euroleague.

O Gaines στην αρχή της σεζόν "κόπηκε" από τους San Antonio Spurs, ενώ οι φήμες για ενδεχόμενη μεταγραφή του παίκτη στη Maccabi Tel Aviv υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό. Την περασμένη σεζόν ο Gaines αγωνίστηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Galatasaray Cafe Brown και σε 31 αγώνες για το πρωτάθλημα είχε 13.1 μ.ο. πόντων και 8 μ.ο. rebounds σε 25.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Βασιλειάδη η Premiata Montegranaro

Ο Κώστας Βασιλείαδης (25, 2.00) είναι παίκτης της Premiata Montegranaro, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Ο Έλληνας forward αναμένεται σήμερα το απόγευμα να φτάσει στην πόλη της Ανκόνα και θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, αφού υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Επίσης, ο Βασιλειάδης σε δηλώσεις του στο επίσημο site του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Κ.) τόνισε πως εγκαταλείπει αναγκαστικά το ελληνικό πρωτάθλημα μετά την αποχώρησή του από την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ., ενώ παράλληλα στάθηκε και στην οικονομική ανεπάρκεια και ασυνέπεια μερικών ελληνικών ομάδων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους παίκτες.

Και επίσημα Pargo

O Jannero Pargo (29, 1.96) είναι πλέον και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού, όπως ανακοινώθηκε μέω της επίσημης ιστοσελίδας των "ερυθρολεύκων". Ο Αμερικανός guard αποδεσμεύτηκε σήμερα από τη Dynamo Moscow και κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, τόνισε πως οι συνθήκες για τον ερχομό του στην Ελλάδα είναι ιδανικές και ο ίδιος δηλώνει έτοιμος για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κατακτήσει όλους τους τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το βιογραφικό του Pargo είναι αρκετά πλούσιο, με πολύχρονη παρουσία στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ στις ομάδες: Los Angeles Lakers, Toronto Raptorts, Chicago Bulls και New Orleans Hornets.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Pargo υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους" μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και οι οικονομικές απολαβές του θα ανέρχονται κοντά στα 300.000 ευρώ το μήνα.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Στην Premiata Montegranara ο Βασιλειάδης (;)

Μετά την αποδέσμευσή του από τον Π.Α.Ο.Κ., ο Κώστας Βασιλειάδης (25, 2.00) οδέυει προς το ιταλικό πρωτάθλημα για να συνεχίσει την καριέρα του μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα, με δημοσίευμά του, το αθλητικό-ενημερωτικό site basketblog.gr, αναφέρει πως ο πρώην διεθνής Έλληνας forward είναι κοντά στο να συνάψει συμφωνία με την Premiata Montegranaro, η οποία βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο Βασιλειάδης σε 15 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 16.5 μ.ο. πόντων και 1.9 μ.ο. assists σε 30.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στη BC Khimki o Varda

O Ratko Varda (29, 2.16) είναι παίκτης της BC Khimki, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ρωσικής ομάδας. O Σέρβος center υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και θα αντικαταστήσει προσωρινά τον τραυματία Maciej Lampe (24, 2.08).

O Varda ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα της Zalgiris Kaunas, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λιθουανική ομάδα δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει την καριέρα του εκεί. Σε 2 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague o Varda είχε 2.5 μ.ο. πόντων και 2.5 μ.ο. rebounds σε 9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Taylor & Price η AJ Milano

Οι Hollis Price (30, 1.89) και Maurice Taylor (32, 2.07) είναι παίκτες της AJ Milano, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Price ήταν κοντά στο να συνεχίσει την καριέρου στον ιταλικό σύλλογο μετά την αποδέσμευσή του από τη Dynamo Moscow, και έτσι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2010. Όσο για τον Taylor, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στη διοργάνωση της Euroleague και η συνεργασία του με την AJ Milano θα έχει ισχύ μέχρι η ομάδα να τελειώσει τις υποχρεώσεις της με τη διοργάνωση.

Ο Taylοr έχει αγωνιστεί 10 συνεχόμενες σεζόν στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ και τελευταία φορά ήταν την αγωνιστική περίοδο 2006-2007, όπου με τη φανέλα των Sacramento Kings σε 12 αγώνες είχε 2 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. rebounds σε 8.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Τέλος και επίσημα Βασιλειάδης - Mulaomerovic

Με ανακοίνωση στο επίσημο site του Π.Α.Ο.Κ. οι Κώστας Βασιλειάδης (25, 2.00) και Damir Mulaomerovic (34, 1.93) αποτελούν παρελθόν από την ομάδα του "δικεφάλου". Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, οι δύο παίκτες ήταν δεδομένο ότι θα αποχωρούσαν από την ομάδα, ενώ το κύμα των αποχωρήσεων ενδέχεται να μεγαλώσει, με τους Kenny Gregory (30, 1.95), Britton Johnsen (29, 2.07), Mamoutou Diarra (28, 2.00) και Dejan Tomasevic (35, 2.08) να ακολουθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός forward θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία και την ομάδα της Lottomatica Roma -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-, ενώ και ο Johnsen έχει δεκτεί πρόταση από ιταλικό σύλλογο. Όσων αφορά τους Diarra και Tomasevic, ο μεν Γάλλος forward θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι νεοτέρας, ο δε Σέρβος center φημολογείται ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση πρόωρα και όχι το καλοκαίρι.

Τέλος ο Segura από την CAI Zaragoza

O Curro Segura αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της CAI Zaragoza, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Η διοίκηση της "νεοφώτιστης" στην ACB λίγκα ομάδας, αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή καθώς το ρεκόρ 5-13 και η 15η θέση στη βαθμολογική κατάταξη δεν την αφήνει ικανοποιημένη, παρ'όλο που τη φετινή αγωνιστική περίοδο υποβιβάζεται μόλις μία ομάδα.

Διάδοχος του Segura στον πάγκο της CAI Zaragoza θα είναι ο Alberto Angulo για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Kazlauskas sτον πάγκο της Εθνικής (!)

Ο Jonas Kazlauskas θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος και πλέον απομένουν τα τυπικά για την επισημοποίηση της συμφωνίας από πλευράς της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρησης. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. και της FIBA Europe, κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, βρέθηκε στη Λιθουανία με σκοπό να εξετάσει τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης του Eurobasket 2011, που θα λάβει χώρα στη βαλτική χώρα. Ο κ.Βασιλακόπουλος είχε συνάντηση με τον Kazlauskas, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η προοπτική να αναλάβει ο Λιθουανός τεχνικός τα ηνία του εθνικού συγκροτήματος, και πλέον αναμένεται στη χώρα μας από τις αρχές της νέας εβδομάδας για τις τελικές επαφές.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας της Κίνας, ζήτησε να έχει βοηθό του το Γιάννη Σφαιρόπουλο -νυν τεχνικό του Κολλοσού Ρόδου-, με τον οποίο έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Ανακοινώνει Pargo ο Ολυμπιακός

O Jannero Pargo (29, 1.86) είναι ο εκλεκτός του Παναγιώτη Γιαννάκη για την ενίσχυση της ομάδας του Ολυμπιακού στην περιφέρεια αυτής. Απομένει η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς των "ερυθρολεύκων" για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, αν και αυτή αναρτήθηκε στο επίσημο site της ομάδας αργά χθες το βράδυ για ..λίγα λεπτά!

Η συμφωνία μεταξύ της πλευράς του Αμερικανού guard και αυτής του Ολυμπιακού θα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, με τον παίκτη να έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στη διοργάνωση της Euroleague, εκτός φυσικά και αν κατατεθεί αλλαγή παικτών στον ΕΣΑΚΕ με σκοπό να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

O Pargo αγωνίστηκε χθες με την ομάδα της Dynamo Moscow στη νίκη επί της VVS Samara, πετυχαίνοντας μάλιστα 20 πόντους. Ο Pargo σε 4 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 13.2 μ.ο. πόντων και 3.4 μ.ο. assists σε 25' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Dee Brown η Maccabi Tel Aviv

O Dee Brown (24, 1.82) είναι παίκτης της MAccibi Tel Aviv, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας από το Ισραήλ. Ο Αμερικανός guard υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Top-16 της διοργάνωσης της Euroleague.

Ο Brown ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στο πρτάθλημα του ΝΒΑ και στους Washington Wizzards όπου σε 17 αγώνες είχε 2.4 μ.ο. πόντων και 1.9 μ.ο. assists σε 13.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε 2 παιχνίδια με τη φανέλα των Phoenix Suns όπου είχε 2.5 πόντους και 1.5 assists ανά αγώνα σε 14' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.