Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Πιο κοντά στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας ο Scariolo

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής - ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, o Sergio Scariolo είχε συνάντηση σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρησης, κ. Jose Luis Saez, με σκοπό να συζητήσουν το ενδεχόμενο ο Ιταλός τεχνικός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της εθνικής Ισπανίας.

Οι συζητήσεις κυμάνθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, αλλά όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, οι επαφές θα συνεχιστούν σε εντονότερους ρυθμούς στην περίπτωση που η διοίκηση της BC Khimki δώσει το πράσινο φως στο Scariolo για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του εθνικού συγκροτήματος της Ισπανίας.

Τέλος και επίσημα ο Sakota - Ανακοινώθηκε ο Pancotto

Οι φήμες περί αποχώρησης του Dragan Sakota από την τεχνική ηγεσία της Fortitudo Bologna και ανάληψη αυτής από τον Cesare Pancotto επιβεβαιώθηκαν με μία διπλή ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Έτσι λοιπόν, ο Σέρβος τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του ιταλικού συλλόγου, τον οποίο και ευχαριστεί η Fortitudo Bologna για τις υπηρεσίες του επί σχεδόν ένα χρόνο, και ο Pancotto αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας.

Ο Pancotto έχει διατελέσει προπονητής των Reggio Emilia, Forli, Sassari, Pistoia, Siena, Trieste, Roma, Teramo και Snaidero Udine.

Klipa έξω - Stepandic μέσα

Όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας της KK FMP Zeleznik, o Slobodan Klipa αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η πορεία της ομάδας δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών της διοίκησης, και ως επακόλουθο της εντός έδρας ήττας της ομάδας από τη Fortitudo Bologna, ήταν η απομάκρυνση του προπονητή από τον πάγκο αυτής.

Νέος προπονητής της KK FMP είναι ο Milovan Stepandic, ο οποίος στν αρχή της φετινής αγωνιστικής σεζόν διετέλεσε προπονητής της Borac Cacac στο σερβικό πρωτάθλημα.

Στην πόρτα της εξόδου ο Brewer

O Corey Brewer (33, 1.89) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της ASK Riga, όπως αναφέρει δημοσίευμα της λετονικής αθλητικής - ενημερωτικής ιστοσελίδας esports.lv. Ο Αμερικανός guard - γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Άρη - δεν έχει ικανοποιήσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του τον προπονητή της ομάδας, Ramunas Butautas, και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει παρελθόν από τη λετονική ομάδα.

Επίσης, ο γενικός διευθυντής της ομάδας, κ. Visvaldis Klintsons, δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Η περίπτωση του παίκτη δεν έχει ξεκαθαρίσε ακόμη, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε ικανοποιημένη από την απόδοση και τη συμπεριφορά του παίκτη. Θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε με τον ατζέντη του παίκτη με σκοπό την εύρεση λύσης."

O Brewer στις 3 πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης του EuroCup έχει 19 μ.ο. πόντων και 2 μ.ο. assists σε 32' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Cesare Pancotto για τον πάγκο της Fortitudo Bologna (;)

Σύμωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η υπόθεση του Dragan Sakota στον πάγκο της Fortitudo Bologna θεωρείται τελειωμένη, και ο Σέρβος τεχνικός εντός των ημερών θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ιταλικής ομάδας. Μάλιστα, ένα από τα πρώτα ονόματα που ενδεχομένως να αναλάβουν το τιμόνι της ομάδας, είναι αυτό του Cesare Pancotto, ο οποίος μέχρι την περασμένη σεζόν ήταν προπονητής της ομάδας της Snaidero Udine.

Χαρακτηριστικό δημοσίευμα, αποτελεί αυτό του ιταλικού αθλητικού - ενημερωτικού site του Eurosport, στο οποίο γίνεται λόγος για καθοριστική απόφαση της διοίκησης της Fortitudo Bologna να απομακρύνει τον Sakota από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ειδικά μετά την "βαριά" ήττα που υπέστη στο μεγάλο παιχνίδι κόντρα στη La Fortezza Bologna.

Τελειώνει ο Sakota (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής - ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, ο Dragan Sakota είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Fortitudo Bologna. Η ιταλική ομάδα βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος με αποτέλεσμα η θέση του Σέρβου τεχνικού να τίθεται αμφίβολλη για τη συνέχεια της αγωνιστικής σεζόν.

Βέβαια, χθες η ιταλική ομάδα για την 3η αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης του EuroCup πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Βελιγράδι με αντίπαλο τη BC FMP, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αποκτήθηκε υπό τη μορφή δανεισμού ο Λάζαρος Παπαδόπουλος (28, 2.10), ίσως η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στο Sakota.

Και επίσημα Forte - Buskevics

Οι Joseph Forte (27, 1.93) και Sandis Buskevics (31, 1.90) είναι και επίσημα παίκτες της Snaidero Udine, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Ο Αμερικανός guard - γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Απόλλωνα Πατρών - στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε:

"Ήρθα στην ομάδα της Snaidero Udine με σκοπό να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Στη Fortitudo Bologna όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα."

Επίσης, ο Γάλλος guard δήλωσε:

"Μίλησα με τον Kristaps Valters, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην ομάδα της Snaidero Udine και μου είπε ότι πρόκειται για μία σοβαρή και οργανωμένη ομάδα. Ήρθα και εγώ με τη σειρά μου για να βοηθήσω όσο μπορώ για την παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία."

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ξαφνική παραίτηση Repesa

O Jasmin Repesa αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Lottomatica Roma, όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. O Κροάτης προπονητής παραιτήθηκε από το πόστο του 2 μέρες πριν το παιχνίδι για την 7η αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης της Euroleague κόντρα στη DKV Joventut Badalona, και αιφνιδίασε πλήρως τη διοίκηση του ιταλικού συλλόγου, καθώς η ομάδα αριθμεί 5 νίκες στις 6 πρώτες αγωνιστικές της ευρωπα'ι'κής διοργάνωσης. Φαίνεται πως οι 4 συνεχόμενες ήττες της Lottomatica Roma για το ιταλικό πρωτάθλημα, οδήγησαν τον Κροάτη τεχνικό στην παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, κ. Claudio Toti, δήλωσε χαρακτηριστικά:

"H αγωνιστική σεζόν έχει πολύ δρόμο και η απόφαση του προπονητή δεν πρέπει να διακόψει την πορεία μας. Είμαι ευγνώμων για τον Jasmin Repesa και για τις καταπληκτικές στιγμές που μας χάρισε στην πορεία μας στην Ευρώπη."

Επιβεβαίωσε η Asseco Prokom για Kurtinaitis

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Rimas Kurtinaitis θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος προπονητής της ομάδας της Lietuvos Rytas. Η επιβεβαίωση ήρθε μέσω του επίσημου site της Asseco Prokom, στην οποία ο Λιθουανός προπονητής ήταν μέλος του τεχνικού τιμ. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Kurtinaitis θα είναι ο νέος τεχνικός της λιθουανικής ομάδας και του εύχεται καλή επιτυχία στη νέα του ομάδα.

Πλέον αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση συνεργασίας από την πλευρά της Lietuvos Rytas, αν και η εφημερίδα που αποτελεί την ιδιοκτήτρια της ομάδας, μέσω της ιστοσελίδας της επιβεβαίωσε την είδηση, με μία συνέντευξη του Kurtinaitis.

Ανακοινώνει Forte & Buskevics η Snaidero Udine

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής - ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, η ομάδα της Snaidero Udine εντός της ημέρας θα ανακοινώσει τη συμφωνία με τους Joseph Forte (27, 1.93) και Sandis Buskevics (31, 1.90). Ο Forte αγωνίστηκε στην αρχή της σεζόν στην ομάδα της Fortitudo Bologna, αλλά το γεγονός ότι υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα, είχε ως αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν από την ιταλική ομάδα.

Ο Forte σε 2 αγώνες για το ιταλικό πρωτάθλημα είχε 24.5 μ.ο. πόντων και 1.5 μ.ο. assists σε 36' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Γάλλος Buskevics αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην ομάδα της ASK Riga και σε 9 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 5.6 μ.ο. πόντων και 3 μ.ο. rebounds σε 25.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Wittman έξω - McHale μέσα

Ο Randy Wittman αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας των Minessota Timberwolves όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site των "λύκων", με τον διάδοχό του να ανακοινώνεται άμεσα και να είναι ο Kevin McHale. Ο Wittman απομακρύνθηκε από την ομάδα λόγω του αρνητικού ρεκόρ αυτής στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ (4-15), ενώ ο ιδιοκτήτης της ομάδας, κ. Glen Taylor, δήλωσε:

"Η ομάδα είχε θέσει συγκεκριμένους στόχους στην αρχή της φετινής σεζόν και δυστηχώς μέχρι τώρα δεν ανταπεξήλθαμε όπως έπρεπε. Πιστεύω πως σαν ομάδα έχουμε ταλέντο και είμαι πραγματικά απογοητευμένος με το ρεκόρ της ομάδας. Η αλλαγή προπονητή επιβάλλεται και έχουμε το χρόνο με το μέρος μας για να βελτιωθούμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος."

Επίσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε τη χθεσινή μέρα, ο νέος προπονητής των Minessota Timperwolves, Kevin McHale, παρουσιάστηκε και τόνισε χαρακτηριστικά:

"H ευθύνη πλέον είναι δική μου, αλλά οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Προσωπικά, θα αφοσιωθώ πλήρως στα νέα μου καθήκοντα και είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα."

Φήμες -και πάλι- για Klimavicius στον Π.Α.Ο.Κ.

O Tadas Klimavicius (26, 2.02) σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site sport24.gr, φέρεται να αποτελεί μεταγραφικό στόχο της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ.. Ο Λιθουανός power forward είχε αναφερθεί και πάλι σαν μεταγραφικό στόχο του "δικεφάλου", όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ενώ η θέση του στο ρόστερ της Zalgiris Kaunas δεν είναι σίγουρη λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Επίσης, μετά την ήττα του Π.Α.Ο.Κ. από την Καβάλα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Καλαφατάκης, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ότι η ομάδα δεν διαθέτει αξιόπιστους παίκτες στη front-line, ενώ ο Dejan Tomasevic (35, 2.08) δήλωσε χαρακτηριστικά πως μία σοβαρή ομάδα δεν θα έχανε το δεδομένο αγώνα, με αποτέλεσμα οι φήμες για αποχώρηση του Σέρβου center να εντείνονται και πάλι.

Ο Klimavicius σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 2 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. rebounds σε 10.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρελθόν ο Nick George από τη Gravelines - DK

O Nick George (26, 1.98) αποτελεί παρελθόν από τη Gravelines - DK όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της γαλλικής ομάδας. Ο διεθνής Βρετανός forward έκανε πράξη την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον γαλλικό σύλλογο με σκοπό να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Lega Due.

O George σε 10 αγώνες για το γαλλικό πρωτάθλημα είχε 6.3 μ.ο. πόντων και 2.5 μ.ο. rebounds σε 13.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ πήρε μέρος και στους προκριματικούς αγώνες για το Eurobasket 2009 που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Πολωνία.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ο Padius έχει προτάσεις από Ρωσία και Κροατία

Ο Nikolai Padius (28, 1.95) μετά την αποδέσμευσή του από την ομάδα του Αμαρουσίου Costa Coffee, εξετάζει προσφορές συνεργασίας από ομάδες της Ρωσίας και της Κροατίας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας novasports.gr, ο διεθνής Ρώσος guard έχει έρθει σε καταρχήν επαφές με την ομάδα της Uniks Kazan - στην οποία μάλιστα αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια και την περσυνής σεζόν -, ενώ τόσο η Spartak Primorie Vladivostok αλλά και η κροατική KK Split έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον Padius.

O Padius με την ομάδα του Αμαρουσίου Costa Coffee σε 4 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε πετύχει συνολικά 26 πόντους και είχε "κατεβάσει" 8 rebounds σε 17.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Off ο Βασιλόπουλος

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος (24, 2.04) θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για περίπου 3 εβδομάδες, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας του Ολυμπιακού. Ο διεθνής Έλληνας forward υπέστη κάταγμα σε δάκτυλο του αριστερού του χεριού και εκτιμάται ότι θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υοχρεώσεις του Ολπυμπιακού για 20 μέρες.

Ο Βασιλόπουλος στις 7 από τις 9 πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος έχει 3.7 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. rebounds σε 16.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 5 συμμετοχές του για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 6.4 μ.ο. πόντων και 2.6 μ.ο. rebounds σε 19.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Και επίσημα Scariolo

O Sergio Scariolo είναι πλέον και επίσημα ο νέος προπονητής της BC Khimki, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ρωσικής ομάδας. Ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκεις 2,5 ετών και θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας την εβδομάδα που ήδη διανύεται. Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ο Sergio Scariolo είναι ένας προπονητής με εμπειρία και όλοι ευχόμαστε πως η επικοινωνία θα εδραιωθεί ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες και οι στόχοι μας να επιτευχθούν."

Ο Kurtinaitis για τον πάγκο της Lietuvos Rytas

Σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας sportas.atn.lt, ο Rimas Kurtinaitis θα είναι ο προπονητής που θα αντικαταστήσει τον Antanas Sireika στην τεχνική ηγεσία της Lietuvos Rytas. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, η λιθουανική ομάδα εξετάζει πειρπτώσεις Λιθουανών προπονητών, και o πρώην διεθνής παίκτης και αστέρας της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας είναι ένας από αυτούς.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Kurtinaitis είναι βοηθός του προπονητή της Asseco Prokom, Tomas Pacesas, ενώ έχει διατελέσει και βοηθός του προπονητή της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας, Ramunas Butautas.

Αποδεσμεύει Keys (;)

O William Billy Keys (31, 1.88) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketblog.gr, είναι κοντά στο να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα του Αμαρουσίου Costa Coffee. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός guard δεν έχει πείσει τον προπονητή της ομάδας, Σούλη Μαρκόπουλο, με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα ο Έλληνας τεχνικός να σκέφτεται σοβαρά την αντικατάστασή του. Eπίσης, ο Keys αρνήθηκε να αγωνιστεί στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου κόντρα στα Τρίκαλα 2000, καθώς όπως ο ίδιος ισχυριζόταν είχε ενοχλήσεις, παρά τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.

Ο Keys στις 9 πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος έχει 9.7 μ.ο. πόντων και 2.2 μ.ο. assists σε 25.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 2 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup πέτυχε συνολικά 24 πόντους και "μοίρασε" 5 assists σε 29' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

"Φουντώνουν" οι φήμες για Nikolic

Οι φήμες για την ενδεχόμενη αποδέσμευση του Goran Nikolic (32, 2.05) από την ομάδα του Πανιωνίου On Telecoms εντείνονται, μιας και αθλητική-ενημερωτική ιστοσελίδα basketblog.gr, αναφέρει πως πλέον η ομάδα από την Αθήνα είναι σε αναζήτηση guard από την κοινοτική αγορά που θα αντικαταστήσει το Σέρβο center.

O Nikolic δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του τον προπονητή των "κυανερύθρων", Aleksandar Trifunovic, και ειδικά μετά την απόκτηση του Δήμου Ντικούδη (31, 2.06), η θέση του στην ομάδα είναι εξαιρετικά αμφίβολλη. Στις 6 αγωνιστικές της διοργάνωσης της Euroleague o Nikolic έχει 5.5 μ.ο. πόντων και 1.2 μ.ο. rebounds σε 16.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρελθόν ο Sireika από τον πάγκο της Lietuvos Rytas

O Antanas Sireika αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Lietuvos Rytas όπως αναφέρει με δημοσίευμά της η λιθουανική ενημερωτική ιστοσελίδα lrytas.lt, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της λιθουανικής ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο Λιθουανός προπονητής παραιτήθηκε μετά την ήττα της ομάδας του από τη Zalgiris Kaunas εντός έδρας, η οποία ήταν η δεύτερη κατά σειρά ήττα, μετά και από αυτή από την ομάδα των Gran Canaria για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης του EuroCup.

Η διοίκηση της Lietuvos Rytas έσπευσε να ανακοινώσει πως η ομάδα πλέον αναζητεί Λιθουανό προπονητή για να αντικαταστήσει τον Sireika, με τους Jonas Kazlauskas και Kestutis Kemzura να είναι τα δύο ονόματα που πιθανώς αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της λιθουανικής ομάδας.