Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Κρίμα....

«Το μυαλό φέρνει τη διαφορά και η συγκέντρωση τη νίκη»… Το ρητό αυτό ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα του Άρη, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης 08/12 δεν κατάφερε να συνδυάσει την «εξόρμησή» του στο μακρινό Σιαουλιάι της Λιθουανίας με νίκη. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη με οργανωμένο κι ωραίο επιθετικό παιχνίδι κατάφεραν να «χτίσουν» μία υπέρ τους διαφορά άνω των δέκα πόντων με τη λήξη της τρίτης περιόδου, όμως οι… παιδικές ασθένειες των αγώνων στη Νέα Σμύρνη και κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ δεν έγιναν «μάθημα». Ο εφησυχασμός, τα τραγικά λάθη και η κακή αμυντική λειτουργία κατά τη διάρκεια των τελευταίων εφτά αγωνιστικών λεπτών επέφεραν τη «χιτσκοκική» -για κάποιους- και πόσο δε μοιραία ήττα με 92-91. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ενδεχομένως να κρίνει σε σημαντικό βαθμό την τελική κατάταξη, όμως άλλο είναι το στοιχείο που πληγεί τους αγαπητούς (τηλε)θεατές.

Οι παίκτες του Αντάνας Σιρέικα επιδόθηκαν σε ένα άναρχο και δίχως τέλος διαγωνισμό τρίποντων, την ίδια στιγμή που το «μυαλωμένο» παιχνίδι στη σκακιέρα της «Σιαουλιάι Αρίνα» από τον κ. Κατσικάρη έδειχνε ότι θα έφερνε την πολυπόθητη νίκη. Οι «κίτρινοι» όμως, έχασαν –κυριολεκτικά- την αυτοσυγκέντρωσή τους, όταν κι όλα έδειχναν ότι η πλάστιγγα έγερνε με το μέρος τους. Η σωστή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση έδωσε τη θέση της στο στατικό και συνάμα περιφερειακό παιχνίδι, ενώ η διάθεση για πιεστική άμυνα επαναπαύθηκε μέχρι τη στιγμή που έσφιξαν... τα λουριά. Το αρνητικό αποτέλεσμα στην έδρα της λιθουανικής ομάδας μπορεί να εκφραστεί από διαφορετικές οπτικές γωνίες, όμως όλες καταλήγουν στα εξής δύο συμπεράσματα (Ω! μα τι μετά Χριστόν προφήτης). Τη στιγμή που είναι απορίας άξιον, πώς ένας παίκτης σαν τον Άντριου Μπετς δεν «τροφοδοτήθηκε» σχεδόν καθόλου κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης εντός του «ζωγραφιστού», η «κίτρινη» φροντ-λάιν χαρακτηρίζεται ελλιπής. Βέβαια, κάτι αντίστοιχο έχει επισημάνει κι ο κ. Κατσικάρης ουκ ολίγες φορές, όμως ένα στήριγμα δίπλα στο διεθνή Βρετανό «πύργο» κρίνεται άμεσα… «επιστρατεύσιμο».

Το δεύτερο και περισσότερο προβληματικό συμπέρασμα έχει να κάνει με την αγωνιστική αντίδραση των παικτών του Άρη, όταν και η διαφορά που αναγράφεται στα ταμπλό του εκάστοτε γηπέδου είναι υπέρ τους. Για τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση, οι «κίτρινοι» χάνουν μέσα από τα χέρια τους «ασφαλές» προβάδισμα και φυσικά αυτό δεν οφείλεται στη… «στραγγαλιστική» άμυνα της αντίπαλης ομάδας. Το σίγουρο είναι, ότι ο έμπειρος τεχνικός προσπαθεί καθημερινά να βελτιώσει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του. Όλοι οι πρωταγωνιστές εντός των τεσσάρων γραμμών των παρκέ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του πρώην Βαλεντσιάνου κόουτς, όμως το ρητό παραμένει ρητό…

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ενισχύεται με Τόλμπερτ η Σιαουλιάι

Ο Φρανκ Τόλμπερτ (23, 1.93) είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Σιαουλιάι, όπως έγινε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της λιθουανικής ομάδας αργά το βράδυ της Κυριακής (06/12). Ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται ήδη στη χώρα της Βαλτικής κι αναμένεται σήμερα, Δευτέρα, να λάβει μέρος για πρώτη φορά στην προπόνηση της νέας του ομάδας. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Όμπερν δεν θα αγωνιστεί –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στο αυριανό παιχνίδι της Σιαουλιάι με αντίπαλο τον Άρη στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής ημέρας της διοργάνωσης του Γιούροκαπ, καθώς το ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες του Αντάνας Σιρέικα είναι προγραμματισμένο για την αναμέτρηση κόντρα στη Ρίγα για τη Βαλτική Λίγκα.

Ο γεννημένος στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ παίκτης, αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν για πρώτη φορά... overseas για λογαριασμό της ολλανδικής Ναϊμέγκεν, αριθμώντας κατά μέσο όρο 12.9 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ σε 28 αγώνες.