Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Έξω Goldwire - Μέσα Taylor (;)

O Leemire Goldwire (23, 1.85) σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site basketblog.gr, θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα του Αιγάλεω Εστία. Ο Αμερικανός guard δεν έχει πείσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του τον προπονητή της ομάδας, Θανάση Σκουρτόπουλο, και σε συνδυασμό με τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, θα αποτελέσει την πρώτη αλλαγή στο ρόστερ του Αιγάλεω Εστία. Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει πως και ο Andrae Patterson (33, 2.07) είναι υπ'ατμόν από την ομάδα, ενώ πιθανός αντικαταστάτης του Goldwire θα είναι ο Donnell Taylor (26, 1.98), ο οποίος και πέρσυ αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά για λογαριασμό της ομάδας του Αμαρουσίου Costa Coffee.

Ο Goldwire -δεν αγωνίστηκε στον σημερινό αγώνα πρωταθλήματος- έχει πετύχει συνολικά 61 πόντους στις 5 πρώτες αγωνιστικές, ενώ έχει μοιράσει και 11 assists σε 131' συνολικό χρόνο συμμετοχής. Τέλος, ο Taylor, την περασμένη σεζόν σε 7 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημε είχε 13 μ.ο. πόντων και 1.7 μ.ο. assists σε 30' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στην πόρτα της εξόδου και ο Chatman (;)

O Mire Chatman (30, 1.87) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, είναι κοντά στο να αποχωρήσει και αυτός από την ομάδα της Besiktas Cola Turka, μετά τους Jovo Stanojevic (31, 2.01) και Mario Austin (26, 2.06). Φαίνεται πως η ομάδα από την Τουρκία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μιας και το δημοσίευμα κάνει λόγο για μη καταβολή 2 μηνιαίων δόσεων στον Αμερικανό guard.

O Chatman έχει αγωνιστεί στις 3 από τις 4 πρώτες αγωνιστικές του τουρκικού πρωταθλήματος έχοντας 12 μ.ο. πόντων, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της Triumph Lyubersty και σε 22 αγώνες για το πρωτάθλημα της Ρωσίας είχε 12.5 μ.ο. πόντων και 3.6 μ.ο. assists σε 27.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Επανέρχεται στο προσκήνιο ο Bryant

Η ομάδα του Ολυμπιακού, σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site talkbasket.net, φέρεται να επανέρχεται δυναμικά για την πολυπόθητη περίπτωση του Kobe Bryant (30, 2.01). Το δημοσίευμα κάνει λόγο για πρόταση που θα αγγίζει τα 90 εκατομμύρια δολλάρια για συνεργασία 3 ετών, και χωρίς σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται οι φόροι του συμβολαίου και τα όποια έξοδα των agents.

Το ίδιο site, πριν από λίγο καιρό πάλι με δημοσίευμά του, αναφερόταν σε χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της φημολογούμενης πρότασης που ετοιμάζουν οι αδερφοί κ.κ. Αγγελόπουλοι προς τον διεθνή Αμερικανό guard, ενώ τώρα αναλύεται η τεράστια οικονομική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο συμβόλαιο που έχει να λαμβάνει ο Bryant από την ομάδα των L.A. Lakers με αυτό που είναι διατεθημένος ο Ολυμπιακός να του προσφέρει.

Επίσης, γίνεται λόγος και για τις εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει για τη φετινή αγωνιστική σεζόν η ομάδα του Ολυμπιακού και το πώς θα μπορούσαν και αυτές να συμβάλλουν οικονομικά, με σκοπό να πεισθεί ο αστέρας του ΝΒΑ να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο παίκτης έχει συμφωνήσει με εταιρίες στις Η.Π.Α. με σκοπό τη διαφήμισή τους, με αποτέλεσμα ο ερχομός του στην Ευρώπη να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο. Από την πλευρά του Ολυμπιακού όμως, υπάρχει το σκεπτικό να καλυφθούν αυτές οι εμπορικές συμφωνίες του παίκτη, και η αντικατάστασή τους από αντίστοιχες, με χαρακτηριστική την εταιρία ένδυσης, NIKE.

Φαίνεται λοιπόν πως η κατηγορηματική άρνηση του παίκτη σε πρόσφατες δηλώσεις του, και η διάψευση των δημοσιευμάτων περί ερχομού του στην Ελλάδα, δεν βάζουν τέλος στο ενδιαφέρον της ομάδας του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι φήμες και τα σενάρια να πληθαίνουν.

Τέλος, ο Bryant έχει αγωνιστεί και στα 7 παιχνίδια του πρωταθλήματος του ΝΒΑ, έχοντας 24.1 μ.ο. πόντων και 3.4 μ.ο. assists σε 34.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Ljubotina η KK Vojvodina

O Slobodan Ljubotina (24, 2.06) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site του agency-γραφείου beobasket.co.yu, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της KK Vojvodina. Ο Σέρβος center ξεκίνησε φέτος τη σεζόν στην ομάδα της Oostende, και σε 3 μόλις αγώνες είχε 5.3 μ.ο. πόντων και 1 μ.ο. rebounds σε 19' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Ljubotina την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της K.S. Turow Zgorzelec και σε 15 παιχνίδια για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 7.1 πόντους και 5.2 rebounds ανά αγώνα σε 24' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Αποδέσμευσε Austin η Besiktas Cola Turka

O Mario Austin (26, 2.06) σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site eurobasket.com, αποδεσμεύτηκε από την ομάδα της Besiktas Cola Turka. To αξιοσημείωτο στην απομάκρυνση του Αμερικανού center από την τούρκικη ομάδα, έχει να κάνει με την πολύ καλή παρουσία του στις 4 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όπου είχε 15 μ.ο. πόντων, αλλά φαίνεται πως "πλήρωσε" το άσχημο ξεκίνημα ης ομάδας στο πρωτάθλημα και τις 3 συνεχόμενες ήττες που γνώρισε.

Την περασμένη σεζόν ο Austin αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Benetton Trevizo και σε 34 αγώνες είχε 13.6 μ.ο. πόντων και 7.6 μ.ο. rebounds σε 28.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 12 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 14 μ.ο. πόντων και 6.7 μ.ο. rebounds σε 25.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Φήμες για Alonso στη DKV Joventut Badalona

Μετά τη χθεσινή ήττα που γνώρισε η ομάδα της DKV Joventut Badalona από την Alba Berlin για την 4η αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης της Euroleague, φήμες αναπτύχθηκαν για πιθανή αντικατάσταση του προπονητή της ισπανικής ομάδας, Sito Alonso. Η ομάδα της DKV Joventut έχει ήδη ρεκόρ 1-3 στον όμιλο της Euroleague, ενώ για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας έχει υποστεί 3 ήττες και 2 εξ αυτών στην έδρα της, με αποτέλεσμα έντονη κριτική να ασκείται και από την πλευρά των φιλάθλων της ομάδας.

Βέβαια, ο Alonso εδώ και καιρό δεν έχει στη διάθεσή του τον Ricky Rubio (18, 1.89) ο οποίος έχει υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ στη λίστα των απουσιών έχει προστεθεί και ο Pops Mensah-Bonsu (25, 2.06) o οποίος ακολουθεί ειδική θεραπεία στις Η.Π.Α. με σκοπό να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον ώμο του.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Φήμες για Batista στη Maccabi Electra Tel Aviv

O φημολογείται πως Esteban Batista (25, 2.08)είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Maccabi Electre Tel Aviv για να συνεχίσει την καριέρα του στο ισπανικό πρωτάθλημα και την ομάδα της Unicaja Malaga. Σύμφωνα με τις φήμες ο Ουρουγουανός center δεν έχει και τις καλύτερες των σχέσεων με τον προπονητή της ομάδας, Efy Birenboim, και το μέλλον του στην ισραηλινή ομάδα φαντάζει αμφίβολο.

Επίσης, ο προπονητής της "ομάδας του λαού", φέρεται να δέχεται πιέσεις από τη διοίκηση της ομάδας στο θέμα της χρησιμοποίησης της "σημαίας" της ομάδας, Derrick Sharp (37, 1.83), ο οποίος δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια τόσο του ισραηλινού πρωταθλήματος, όσο και σε αυτά της διοργάνωσης της Euroleague.

Ο Batista στις 3 πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης της Euroleague έχε 2.7 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. rebounds σε 7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Sharp σε 2 παιχνίδια για την ίδια διοργάνωση δεν έχει πετύχει πόντο σε μόλις 19' συνολικό χρόνο συμμετοχής.

Τέλος ο Becirovic από τον πάγκο της Azovmash Mariupol

O Mehmet Becirovic αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Azovmash Mariupol, με την τελική ανακοίνωση να απομένει για την επισημοποίηση της αποδέσμευσης του Σλοβένου προπονητή. Η ομάδα από την Ουκρανία διέρχεται από σημαντική κρίση, τόσο από άποψη οικονομική, όσο και από άποψη αγωνιστική, ειδικά μετά την πρώτη ήττα της στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Οι εξελίξεις φαντάζουν ραγδαίες στις τάξεις του ρόστερ, με ονόματα παικτών ήδη να φημολογούνται για πιθανή αποχώρηση, ενώ διάδοχος του Becirovic στον πάγκο της ομάδας θα είναι ο Rimas Girkis, που έχει διατελέσει και στο παρελθόν προπονητής της Azovmash Mariupol.

Φήμες για Διαμαντόπουλο - Λιαδέλη στο Μαρούσι Costa Coffee

Οι Γιώργος Διαμαντόπουλος (28, 1.96) Παναγιώτης Λιαδέλης (34, 1.94) και αποτελούν μεταγραφικό στόχο της ομάδας του Αμαρουσίου Costa Coffee, σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site novasports.gr. Ο προπονητής της ομάδας, Σούλης Μαρκόπουλος, αναζητεί τον αντικαταστάτη του Nikolay Padius (28, 1.95) ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την ομάδα εδώ και λίγες μέρες.

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος δεν έχει συμφωνήσει με κάποια ομάδα, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ομάδα του Κολοσσού Ρόδου και σε 18 αγώνες είχε 14.9 μ.ο. πόντων και 1.8 μ.ο. assists σε 31.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Παναγιώτης Λιαδέλης είναι παίκτης της Azovmash Mariupol, η οποία όμως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν από την ουκρανική ομάδα. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Λιαδέλης σε 12 συμμετοχές για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 11.4 μ.ο. πόντους και 1.7 μ.ο. assists σε 27.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Π.Α.Ο.Κ. για Mirkovic

O Uros Mirkovic (25, 2.05) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketblog.gr, έχει έλθει σε πρώτες επαφές με την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ.. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Dejan Tomasevic (36, 2.08) δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή, Αργύρη Πεδουλάκη, και πλέον αναζητείται ο αντικαταστάτης του.

O Mirkovic την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε τόσο στην ομάδα της Kraljevo Masinac, όσο και στη Vojvodina Novi Sad με την οποία σε αγώνες είχε 3.6 μ.ο. πόντων και 2.6 μ.ο. rebounds σε 13.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοινώνει Κόμματο η Α.Ε.Λ. 1964

Ο Νέστορας Κόμματος (31, 2.03) σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας από την ομάδα της Α.Ε.Λ. 1964. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας forward προπονείται με την ομάδα των "βυσσινί" από την περασμένη Τρίτη και θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του προπονητή, Βαγγέλη Αλεξανδρή, από την ερχόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Κόμματος είχε έλθει σε καταρχήν συμφωνία με την ομάδα των Τρικάλων 2000 τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν είχε καταφέρει να περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί με αποτέλεσμα να μην υπογράψει τελικά συμβόλαιο συνεργασίας.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

O Belser στην Ολύμπια Λάρισας

Ο Corey Belser (25, 1.98) θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Jamel Thomas (32, 1.99) σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ομάδα της Ολύμπιας Λάρισας. Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, έκρινε πως ένας παίκτης με θητεία στην Ευρώπη και πόσο μάλλον με θητεία στην ομάδα φαντάζει ιδανική περίπτωση για να βοηθήσει την ομάδα. Ο Αμερικανός forward το περασμένο καλοκαίρι υποβλήθηκε σε επέμβαση με σκοπό να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο γόνατό του και τον είχε αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετό καιρό.

Την περασμένη σεζόν ο Belser σε 27 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ομάδα των "πορτοκαλί" είχε 5.2 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. rebounds σε 25.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Van Den Spiegel οδεύει προς Ισπανία (;)

O Tomas Van Den Spiegel (30, 2.14) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Azovmash Mariupol καθώς η ομάδα από την Ουκρανία φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμη και για αποχώρηση του Marc Salyers (29, 2.05). Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον Βέλγο center δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοί των 2 τελευταίων μηνών, με αποτέλεσμα οι φήμες για μετακίνηση του παίκτη σε ομάδα τις Ισπανίας να εντείνονται τις τελευταίες μέρες.

Ο Van Den Spiegel την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε τόσο στην ομάδα της Asseco Prokom μετέχοντας σε παιχνίδια της διοργάνωσης της Euroleague, όσο και στην ομάδα της CSKA Moscow με την οποία χρήστηκε πρωταθλητής Ευρώπης και πρωταθλητής Ρωσίας.

Τέλος ο Gardner - Ανακοινώθηκε ο Πέττας

Ο Jelani Gardner (32, 1.96) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας των Τρικάλων 2000, αποτελεί παρελθόν από τη νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός guard δεν έπεισε τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Χριστόπουλο, με τις εμφανίσεις του, καθώς σε μόλις 40' χρόνο συμμετοχής στις 5 πρώτες αγωνιστικές είχε 6 πόντους και 2 assists.

Η ομάδα των Τρικάλων 2000 κινήθηκε ταχύτατα και ανακοίνωσε τον Νίκο Πέττα (27, 1.94) με σκοπό την ενδυνάμωση του ρόστερ. Ο Πέττας την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της Α.Ε.Π. Ολυμπιάδας Πατρών και σε 24 αγώνες είχε 8.8 μ.ο. πόντων και 2.6 μ.ο. rebounds σε 24.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

H Maccabi Tel Aviv για Labovic

O Dragan Labovic (21, 2.05) σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Maccabi Tel Aviv. Φαίνεται πως ο προπονητής της ομάδας από το Ισραήλ, Efy Birenboim, εξετάζει περιπτώσεις παικτών με σκοπό την ενδυνάμωση της front-line της ομάδας, και ένας εξ αυτών είναι ο διεθνής Σέρβος power forward που ανήκει στο δυναμικό της FMP Zeleznik.

O Labovic την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της FMP Zeleznik και σε 10 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 11.6 μ.ο. πόντων και 4.8 μ.ο. rebounds σε 20.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πήρε μέρος και στο Eurobasket της Ισπανίας το Σεπτέμβριο του 2007.

Η Fortitudo για Ντικούδη

Ο Δήμος Ντικούδης (31, 2.06) μετά την απομάκρυνσή του από την ομάδα της Pamesa Valencia, φαίνεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο πολλών ομάδων ανά την Ευρώπη, και μία εξ αυτών είναι η Fortitudo Bologna. Πιο συγκεκριμένα, το αθλητικό-ενημερωτικό site novasports.gr, κάνει λόγο για ενδιαφέρον της ιταλικής ομάδας για τον Έλληνα πρώην διεθνή forward και πως μέσα στις επόμενες μέρες, ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Manuel Llorente, θα έχει επαφές με τον παίκτη με σκοπό την επισημοποίηση της αποδέσμευσής του.

Οι πληροφορίες έρχονται να συμπληρώσουν το γεγονός ότι ο Ντικούδης έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον προπονητή της ιταλικής ομάδας, Dragan Sakota, αλλά επίσης και το γεγονός ότι ο Σέρβος προπονητής εξετάζει περιπτώσεις παικτών με σκοπό τη συμπλήρωση του κενού που έχει αφήσει ο τραυματίας Dalibor Bagaric (28, 2.17).

Popovic για ακόμη ένα μήνα

Ο Petar Popovic (29, 2.11) θα συνεχίσει να είναι παίκτης της MMT Estudiantes για έναν ακόμη μήνα όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ισπανικής ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο Σέρβος center αποκτήθηκε από τους ''φοιτητές'' με σκοπό την αντικατάσταση του Martin Rancik (30, 2.05), αλλά φαίνεται πως οι εμφανίσεις του παίκτη έπεισαν την πλευρά της ομάδας για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο Popovic σε 6 αγώνες για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας έχει 7 μ.ο. πόντων και 1.8 μ.ο. rebounds σε 13.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Π.Α.Ο.Κ. για Stack

O Ryan Stack (33, 2.12) σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στη λίστα παικτών που εξετάζει ο προπονητής της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ., Αργύρης Πεδουλάκης, με σκοπό την ενδυνάμωση του ρόστερ. Ο Αμερικανός center εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκεται εκτός πλάνων της ομάδας της BC Kyiv -όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση-, και ήδη η ομάδα του "δικεφάλου" έχει έρθει σε πρώτες επαφές με τον παίκτη. Βέβαια, υπάρχει μία σημαντική οικονομική διαφορά μεταξύ των 2 πλευρών, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να μην είναι εύκολο να συνεχιστούν. Να συμπληρώσουμε ότι οι απαιτήσεις του παίκτη ξεπερνούν τις 500.000€, παρά το ενδεχόμενο της αποζημίωσής του από την ουκρανική ομάδα.

Ο Stack τη φετινή σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις 4 επίσημα παιχνίδια με την BC Kyiv έχοντας συνολικά 9 πόντους και 6 rebounds.

**Τέλος, ο Dejan Tomasevic (35, 2.08) φαίνεται πως θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ η αποδέσμευσή του δεν μπορεί να ολοκληρωθεί λόγω της αποζημίωσης που είναι διατεθημένος ο Σέρβος center να ζητήσει από τη διοίκηση της ομάδας.

Φήμες για Fucka στη Fortitudo Bologna

O Gregor Fucka (37, 2.15) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, φέρεται να αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Fortitudo Bologna. Oι φήμες αναπτύχθηκαν έντονα τις τελευταίες μέρες, καθώς ο προπονητής της ομάδας, Dragan Sakota, εξετάζει περιπτώσεις παικτών με σκοπό την προσωρινή αντικατάσταση του τραυματία Dalibor Bagaric (28, 2.17).

O Fucka την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της Lottomatica Roma και σε 44 παιχνίδια για το ιταλικό πρωτάθλημα είχε 6.4 μ.ο. πόντων και 3.6 μ.ο. rebounds σε 16.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague σε 19 αγώνες είχε 6.9 πόντους και 4.5 rebounds σε 19.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Έξω Thomas - Μέσα Noel (;)

Η ομάδα της Ολύμπιας Λάρισας φαίνεται πως προχωράει σε μία σημαντική αλλαγή στο ρόστερ της, καθώς ο James Thomas (32, 1.95) θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα των "πορτοκαλί", και σύμφωνα με πληροφορίες ο David Noel (24, 1.98) θα είναι ο αντικαταστάτης του. Ο Αμερικανός forward δεν μπόρεσε να προσφέρει τα όσα ζητούσε ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για αυτόν να βοηθήσει άλλο την ομάδα.

Ο Noel αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν τόσο στο NBDL με τη φανέλα των Tulsa 66ers, όσο και στην ομάδα της DKV Joventut Badalona, και σε 7 αγώνες για το ισπανικό πρωτάθλημα είχε 3.5 μ.ο. πόντων και 2.1 μ.ο. rebounds σε 8.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι έχει αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ την αγωνιστική σεζόν 2006-2007 με τη φανέλα των Milwaukee Bucks.

Η Barons Riga για Charles Rhodes

O Charles Rhodes (23, 2.03) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, είναι κοντά στο να συμφωνήσει να συνεχίσει τη φετινή του καριέρα στην ομάδα της Barons Riga. Ο Αμερικανός forward δεν είναι σίγουρο ακόμη αν ενσωματωθεί στο ρόστερ της ομάδας από τη Λετονία, καθώς ο προπονητής της ομάδας, Karlis Muzniekis, εξετάζει τις περιπτώσεις των Corey Smith (24, 1.95) και Todd Abernethy (25, 1.85) για την περιφερειακή ενδυνάμωση της ομάδας.

Ο Rhodes την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο κολλεγιακό πρωτάθλημα του NCAA με την ομάδα των Mississippi State Bulldogs και σε 31 αγώνες είχε 17.4 μ.ο. πόντων και 7.8 μ.ο. rebounds σε 31.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Νέος προπονητής της Virtus Bologna o Boniciolli

O Matteo Boniciolli θα είναι νέος προπονητής της Virtus Bologna όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Ο Renato Pascuali απομακρύνθηκε από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας σήμερα το πρωί και η αντικατάστασή του ήταν άμεση, με τον πρώην τεχνικό της Air Avellino να ακολουθεί καταπόδας.

Ο Boniciolli την περασμένη σεζόν κατάφερε και οδήγησε την Air Avellino στην 3η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος κατακτώντας το εισητήριο για τη διοργάνωση της Euroleague, ενώ έχει επιτελέσει προπονητής των Snaidero Udine, Fortitudo Bologna, Benetton Treviso.

Στο περιθώριο ο Mensah-Bonsu (;)

Ο Pops Mensah-Bonsu (25, 2.06) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της DKV Joventut Badalona, δεν θα αγωνιστεί ούτε στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας για τη διοργάνωση της Euroleague κόντρα στην Alba Berbin, καθώς ο παίκτης παρέμεινε στις Η.Π.Α. όπου και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον ώμο του. Η επιστροφή βέβαια του διεθνή Βρετανού center ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, παρ'όλα αυτά όμως, ο παίκτης παρέμεινε στις Η.Π.Α. παρά τις πιέσεις που δέκτηκε από την πλευρά της ισπανικής ομάδας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με πρόστιμο πειθαρχικού παραπτώματος.

Μέχρι στιγμής, ο Mensah-Bonsu έχει αγωνιστεί στις 5 πρώτες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος και στα 2 παιχνίδια για τη διοργάνωση της Euroleague, έχοντας 18.5 πόντους και 11.5 rebounds ανά αγώνα.

Επιστρέφει ο Fizer στη Maccabi Tel Aviv

O Marcus Fizer (30, 2.o4) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας solobasket.com, είναι κοντά στο να επιστρέψει στην ομάδα της Maccabi Tel Aviv, η οποία πριν λίγο καιρό τον αποδέσμευσε λόγω του προβλήματος πο αντιμετωπίζει ο Αμερικανός center στο γόνατό του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιστροφή του Fizer στην ομάδα από το Ισραήλ, εξαρτάται από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο παίκτης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Fizer την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 26 αγώνες με τη φανέλα της Maccabi Tel Aviv, έχοντας 12.9 μ.ο. πόντων και 3.6 μ.ο. rebounds σε 17.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρελθόν ο Ντικούδης από την Pamesa Valencia

Ο Δήμος Ντικούδης (31, 2.06) αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Pamesa Valencia, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας, Manuel Llorente, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου προπονητή, Neven Spahija. O κ. Llorente δεν θέλησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση, ενώ ο νέος τεχνικός της ισπανικής ομάδας τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση που πάρθηκε.

Πληροφορίες λένε πως ο πρόεδρος της Pamesa Valencia ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Έλληνα forward σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης μόλις ο πρώην προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, απολύθηκε από το πόστο του. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντικούδης είχε κάνει λόγο για αρνητικό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα από το καλοκαίρι, και πως ο Κατσικάρης είχε ήδη τεθεί στο περιθώριο πρωτού καν ξεκινήσει η σεζόν.

Ο Ντικούδης πρόλαβε και αγωνίστικε στις 6 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της ACB λίγκας, έχοντας 5.7 πόντους και 3 rebounds ανά αγώνα σε 18' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Κίνδυνος για Quincy Lewis

O Quincy Lewis (31, 2.01) κινδυνεύει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετές εβδομάδες, καθώς κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα της ομάδας του, Bilbao Basket, κόντρα στη Cajasol Sevilla, υπέστη εξάρθρωση ώμου και η σοβαρότητα της κατάστασής του θα φανεί μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.

Ο Lewis, που είναι γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από το πέρασμά του από την ομάδα του Ολυμπιακού, έχει αγωνιστεί και στις 6 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της ACB λίγκας, έχοντας 8.2 πόντους και 4 rebounds ανά αγώνα σε 23.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Η κλήρωση του Eurobasket 2009

Χθες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων για τη διοργάνωση του Eurobasket 2009 που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη χώρα της Πολωνίας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των ομίλων για την προκριματική φάση στους ομίλους της τελικής φάσης, ενώ έγινε γνωστό και το πρόγραμμα των αγωνιστικών ημερών της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι 4 όμιλοι της τελικής φάσης είναι οι εξής:

1ος όμιλος: Ελλάδα - Κροατία - Ισραήλ - Π.Γ.Δ.Μ.

2ος όμιλος: Ρωσία - (νικητής προκριματικού ομίλου) - Γερμανία - Λετονία

3ος όμιλος: Μεγάλη Βρετανία - Σερβία - Ισπανία - Σλοβενία

4ος όμιλος: Πολωνία - Τουρκία - Λιθουανία - Βουλγαρία

Off o Hinrich

O Kirk Hinrich (27, 1.91) θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για 12 εβδομάδες όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας των Chicago Bulls. Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής Αμερικανός guard υποβλήθηκε τις προηγούμενες μέρες σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει με τον αριστερό αντίχειρά του, με αποτέλεσμα η τελική διάγνωση να κάνει λόγο για απουσία από τα παρκέ μέχρι και 12 εβδομάδες μετά την επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί.

Ο Hinrich τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε και στα 6 παιχνίδια του πρωταθλήματος του ΝΒΑ έχοντας 8.3 πόντους και 4 assists ανά παιχνίδι σε 24.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

H Solsonica Rieti κοντά σε Omar Thomas

O Omar Thomas (26, 1.96) μετά την αποχώρησή του από την ομάδα της Pau-Orthez είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του τη φετινή αγωνιστική σεζόν στην Ιταλία και στην ομάδα της Solsonica Rieti. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας mondobasket.it, η ιταλική ομάδα που φερόταν να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, εξετάζει περιπτώσεις παικτών με σκοπό την ενδυνάμωση του ρόστερ της, και ο Αμερικανός guard αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές.

Ο Thomas, τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια του γαλλικού πρωταθλήματος με την Pau-Orthez, και είχε 14 πόντους και 4.3 rebounds ανά αγώνα σε 29.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Page η Pau-Orthez

Ο Dylan Page (26, 2.04) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας της Pau-Orthez, θα συνεχίσει την καριέρα του τη φετινή αγωνιστική σεζόν στο πρωτάθλημα της Γαλλίας. Ο Αμερικανός center θα αντικαταστήσει τον Hiram Fuller (27, 2.06), ενώ η περίπτωσή του χαρακτηρίζεται από την πλευρά της ομάδας πολύ καλή, καθώς έχει αγωνιστεί ήδη 3 χρόνια στην Ευρώπη.

Ο Page, που είναι γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από το πέρασμά του από την ομάδα του Πανελληνίου Γ.Σ., αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην ομάδα της Granada και σε 34 αγώνες είχε 13.6 μ.ο. πόντων και 4.9 μ.ο. rebounds σε 28.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τέλος ο Padius από το Μαρούσι

Ο Nikolay Padius (28, 1.95) σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας του Αμαρουσίου Costa Coffee, Σούλη Μαρκόπουλου, μετά τη λήξη του αγώνα κόντρα στην Α.Ε.Λ. 1964, είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά:

"Αποφασίσαμε κάτι τέτοιο για λόγους ισορροπίας. Δεν γίνεται ο Padius να κόβει χρόνο από τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Γι'αυτό και θα προχωρήσουμε σε αλλαγή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο αντικαταστάτης τους έχει βρεθεί".

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, οι φήμες για ενδεχόμενη αποχώρηση του Ρώσου forward υπήρχαν εδώ και αρκετές μέρες, και αυτές να επιβεβαιώνονται με τις επίσημες τοποθετήσεις του ίδιου του προπονητή της ομάδας.