Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Ο Sundov στη Cibona

O Βruno Sundov (28, 2.20) θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Cibona όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ASK Riga. Ο Κροάτης center θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη λετονική ομάδα το τρέχον Σαββατοκύριακο και θα μεταβεί στην Κροατία για να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του προπονητή, Velimir Perasovic.

Ο Sundov σε 4 αγώνες για με την ASK Riga για τη διοργάνωση του EuroCup είχε 19.5 μ.ο. πόντων και 11 μ.ο. rebounds σε 32' μ.ο. χρόνο συμμετοχής και αποτελούσε αδιαμφισβήτητα έναν από τους καλύτερους παίκτες της λετονικής ομάδας.

Παραμένει ο Boykins στη Virtus Bologna

O Earl Boykins (32, 1.66) θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Virtus Bologna, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Ο βραχύσωμος Αμερικανός guard σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε πως επέστρεψε στις 30 Δεκεμβρίου από τις Η.Π.Α. όπου και βρέθηκε για σοβαρό οικογενειακό λόγο και όχι για διακοπές όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση. Μετά από συνεννόηση μάλιστα με τη διοίκηση και τον προπονητή της ομάδας, Matteo Boniciolli, ο Boykins θα λείψει για άλλες 3 μέρες στην πατρίδα του με σκοπό να παρεβρεθεί δίπλα στην οκογένειά του.

Οσο για τον ίδιο, ζήτητε συγνώμη μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού τόσο από τη διοίκηση όσο και από τον κόσμο της ομάδας και δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει και πάλι την ομάδα για το καλύτερο δυνατό στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Παραμένει Ισπανία ο Claver (;)

Σε συνέντευξή του στο ισπανικό αθλητικό-ενημερωτικό περιοδικό "Basket Life", ο Victor Claver (20, 2.03) τόνισε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή το όνειρο του ΝΒΑ φαντάζει αρκετά μακρυνό. Πιο συγκεκριμένα ο Ισπανός power forward δήλωσε πως είναι πολύ ευχαριστημένος που αγωνίζεται στην ομάδα της Pamesa Valencia και πως στο τέλος της σεζόν, όπου και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται με τον ισπανικό σύλλογο, θα ήθελε να συνεχίσει αγωνιζόμενος στους Βαλεντσιάνους αν όλα κυλήσουν ομαλά.

Όσο για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, τόνισε πως η συμμετοχή του σε summer league το περασμένο καλοκαίρι ήταν μία σημαντική εμπειρία για τον ίδιο, αλλά η συμμετοχή του σε ομάδα του ΝΒΑ φαντάζει για την ώρα δύσκολη καθώς ο ίδιος δεν νιώθει έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Ανακοίνωσαν τρεις τα Τρίκαλα 2000

Με ανακοίνωσή τους στο επίσημο site της ομάδας, τα Τρίκαλα 2000 επισημοποίησαν τις συμφωνίες με τους Mark Dickel (32, 1.76), Guillaume Yango (26, 2.06) και Patrick Mutombo (28, 1.87). Οι 3 παίκτες θα είναι στην άμεση διάθεση του προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Αγγέλου, και αναμένονται μάλιστα να κάνουν ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα στον αγώνα για τη 12η αγωνιστική της Α1.

Ο Dickel -διεθνής με την εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας- αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στο τουρκικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Selcuk Universitesi Konya, ο Yango αγωνιζόταν μέχρι πρότεινος στο ιταλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Solsonica Rieti και τέλος ο Mutombo αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος με την ομάδα της Carife Ferrara.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Στην πόρτα της εξόδου ο Marshall (;)

O Rawe Marshall (26, 2.01) σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της Cibona, Velimir Perasovic, είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την κροατική ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο Κροάτης τεχνικός τόνισε μετά τη μεταγραφή του Alan Anderson (26, 1.98):

"Κρατούσαμε στάση αναμονής για να δούμε πώς θα μας επηρεάσει η απουσία του Marshall μετά την 3μηνη αποβολή του από τους αγώνες της Αδριατικής λίγκας, και παρατηρήσαμε ότι πλέον δεν υπήρχε η αρμονία στην ομάδα, ενώ και για τον ίδιο είναι δύσκολο να αγωνίζεται μόνο στους αγώνες της Euroleague. Είμαι ευχαριστημένος από τις ικανότητές του, αλλά το τίμημα να τον διατηρήσουμε στις τάξεις της ομάδας είναι υψηλό."

Ο Marshall σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 12.9 μ.ο. πόντων και 3.6 μ.ο. rebounds σε 25' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρεθόν ο Ozyer από τον πάγκο της Galatasaray Cafe Brown

O Murat Ozyer αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Galatasaray Cafe Brown, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της τουρκικής ομάδας. Η είδηση αυτή δεν αναμενόταν από πολλούς, καθώς η τουρκική ομάδα βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας του τουρκικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 10-2, ενώ αντιθέτως στη διοργάνωση του FIBA EuroChallenge η Galatasaray Cafe Brown καταλαμβάνει την 3η θέση του ομίλου που συμμετέχει.

Η διοίκηση της ομάδας εύχεται κάθε επιτυχία στην επαγγελματική συνέχεια του Τούρκου τεχνικού, και πλέον αναμένεται ο διάδοχός του στον πάγκο της ομάδας.

Στην Ουρουγουάη ο Batista

O Esteban Batista (25, 2.08) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της BC Triumph, ταξίδεψε επειγόντως στην Ουρουγουάη λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Ο διεθνής Ουρουγουανός center είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη ρωσική ομάδα πριν λίγες ημέρες, αλλά φήμες τον θέλουν να αποχωρεί σύντομα από τη Ρωσία, καθώς δεν μπορεί να εγκλιματιστεί στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Το σίγουρο είναι ότι ο Batista δεν θα είναι στη διάθεση του προπονητή της ομάδας, Stanislav Eremin, για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Ευτυχισμένο το 2009

Τα Off Balance News σας εύχονται υγεία, χαρά και ειρήνη για το 2009, με κάθε σας όνειρο να πραγματοποιηθεί. Εμείς ευχόμαστε με τη σειρά μας το αγαπημένο μας άθλημα που ακούει στο όνομα "μπάσκετ" να χαράξει μία καλύτερη πορεία στους δρόμους του νέου έτους.

Καλή χρονιά και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

"Πόρτα" από Messina - Κατσικάρης & Trifunovic στο προσκήνιο

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Ettore Messina φερόταν να είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβαι την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος, όμως σε σημερινή του συνέντευξη στην καθημερινή αθλητική-ενημερωτική εφημερίδα "Goal", o Ιταλός τεχνικός δήλωσε πως δεν δέκτηκε την πρόταση της ελληνικής ομοσπονδίας επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ως άμεσο αποτέλεσμα ήταν να έρθουν στο προσκήνιο τα ονόματα των Φώτη Κατσικάρη και Aleksandar Trifunovic που φαντάζουν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι που εξετάζονται από το επιτελείο της Ε.Ο.Κ..

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας novasports.gr, o Σέρβος τεχνικός έχει το προβάδισμα έναντι του Κατσικάρη, από τη στιγμή που ο τελευταίος επιθυμεί να παραμείνει στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας εκμεταλλευόμενος ενδεχόμενη πρόταση από ισπανικό σύλλογο. Σε περίπτωση συνεργασίας της ομοσπονδίας με τον Trifunovic, δεν αποκλείεται ο τελευταίος να συνεργαστεί με τον Dejan Vujosevic, τον νυν προπονητή της Partizan.

Παρελθόν ο Muiznieks από τον πάγκο των LMT Baron

O Karlis Muiznieks αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των LMT Barons όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της λετονικής ομάδας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, η διοίκηση την ομάδας δεν ήταν ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα της ομάδας τόσο στη Βαλτική λίγκα όσο και στη διοργάνωση του EuroCup, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Ivo Zonne, δήλωσε:

"Τα αποτελέσματα της ομάδας δεν ήταν τα επιθυμητά και σε μία τέτοια περίπτωση την ευθύνη δεν την έχει μόνο ο προπονητής, αλλά τόσο οι παίκτες όσο και η διοίκηση. Με την απομάκρυνση του προπονητή οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν αλλά παραμένουν οι ίδιοι στο λετονικό πρωτάθλημα και στη Βαλτική λίγκα."

Από την πλευρά του, ο Λετονός τεχνικός δήλωσε:

"Η ομάδα από την αρχή της φετινής σεζόν αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες στη Βαλτική λίγκα και είναι σίγουρο πως η διοίκηση δεν ήταν ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα. Εύχομαι η ομάδα να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά και να επιτύχει τους στόχους της."

Ανακοίνωσε Anderson η Cibona - Ακολουθούν και άλλες μεταγραφές

O Alan Anderson (26, 1.98) είναι παίκτης της Cibona όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της κροατικής ομάδας. Ο Αμερικανός guard υπέγραψε συμβόλαιο που αφορά συνεργασία μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ενώ συγχρόνως αφορμή για την απόκτησή του υπήρξε ο τραυματισμός του Rawie Marshall (26, 2.01). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομάδας, αναμένονται και άλλες προσθήκες στο ρόστερ της Cibona με το νέο έτος.

Ο Anderson την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Virtus Bologna και σε 28 αγώνες είχε 14.4 μ.ο. πόντων και 1.3 μ.ο. assists σε 29' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 9 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 11.2 μ.ο. πόντων και 1.1 μ.ο. assists σε 26' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανεστάλη η απεργία από τον Π.Σ.Α.Κ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών με σημερινή του ανακοίνωση έκανε γνωστό πως η απεργία που είχε εξαγγείλει λύεται μετά από ικανοποίηση των αιτημάτων που διεκδηκούσε. Πιο συγκεκριμένα, μετά από χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του Π.Σ.Α.Κ. με εκπροσώπους τόσο της Ε.Ο.Κ., αποφασίστηκε να λυθεί η απεργία των Ελλήνων παικτών που απειλούσε την ερχόμενη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Π.Σ.Α.Κ. αναφέρει:

"Ο Π.Σ.Α.Κ. λειτουργώντας πάντα με γνώμονα το καλό του ελληνικού μπάσκετ ανακοινώνει τη λύση της απεργίας που είχε εξαγγείλει και αφορούσε τα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας."

Ανακοίνωσαν Mutombo οι Houston Rockets

O Dikembe Mutombo (42, 2.19) θα αγωνιστεί στους Houston Rockets μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των "ρουκετών". Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο θηριώδης center αναζητούσε ομάδα να αγωνιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν έτσι ώστε να αποσυρθεί στο τέλος αυτής από την ενεργό δράση.

Ο Mutombo αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ για 17η συνεχή σεζόν περνώντας από τις ομάδες: Denver Nuggets, Atlanta Hawks, Philadelpia 76ers, New Jersey Nets, New York Knicks και Houston Rockets.

Ανακοίνωσε Clancy η CSK Samara

O Sam Clancy (28, 2.01) θα είναι παίκτης της CSK Samara όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ρωσικής ομάδας. Ο Αμερικανός power forward υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και θα βρίσκεται στην άμεση διάθεση του προπονητή της ομάδας, Valery Tikhonenko.

Ο Clancy την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Le Mans και σε 13 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 14.1 μ.ο. πόντων και 7.3 μ.ο. rebounds σε 31.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 34 αγώνες για το γαλλικό πρωτάθλημα είχε 10.7 μ.ο. πόντων και 7.1 μ.ο. rebounds σε 26.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Salyers έξω - Grier μέσα (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας krespinis.net, o Marc Salyers (29, 2.05) θα αποχωρήσει από την Azovmash Mariupol, και θα αντικατασταθεί από το Rico Grier (26, 2.85). Πιο συγκεκριμένα, Ο Αμερικανός forward θα αποχωρήσει από την ουκρανική ομάδα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα οι οικονομικές αποαιτήσεις του να μην μπορούν να καλυφθούν.

Ο Salyers μέχρι στιγμής στο ουκρανικό πρωτάθλημα είχε 13.8 μ.ο. πόντων και 5.3 μ.ο. rebounds σε 29.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Off ο Μπουρούσης

Ο Γιάννης Μπουρούσης (25, 2.15) θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για 40 μέρες μετά από τραυματισμό στο γόνατό του. Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής Έλληνας center αισθανόταν ενοχλήσεις από τον αγώνα κόντρα στη Cibona την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα τη Δευτέρα να υποβληθεί σε εξετάσεις και να διαγωνστεί ρήξη έσω μηνίσκου και η επιστροφή του στα παρκέ να εκτιμάται σε περίπου 6 εβδομάδες.

Ο Μπουρούσης σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 12.6 μ.ο. πόντων και 7.5 μ.ο. rebounds σε 21' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 9 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 10.5 μ.ο. πόντων και 7.2 μ.ο. rebounds σε 18.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Και επίσημα Ilievski

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Vlado Ilievski (28, 1.88) θα είναι παίκτης της TAU Ceramica, με την επιβεβαίωση να έρχεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Union Olimpija με την οποία επισημοποιείται ο δανεισμός του διεθνούς Σκοπιανού guard στον ισπανικό σύλλογο μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ilievski ήθελε να αγωνιστεί στην TAU Ceramica, με την επιθυμία του να πραγματοποιείται από τη στιγμή μάλιστα που όπως αναφέρει η ανακοίνωση της σλοβένικης ομάδας, η Union Olimpija δεν θα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης της Euroleague.

Πιο κοντά στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Messina (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site gazzetta.gr, o Ettore Messina βρίσκεται ένα βήμα πριν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της FIBA Europe και της E.O.K., κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης δήλωσε πως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα είναι Έλληνας, με αποτέλεσμα οι φήμες για τον Ιταλό τεχνικό και νυν τεχνικό της πρωταθλήτριας Ευρώπης, CSKA Moscow, να "φουντώνουν".

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η πρόταση στο Messina αφορά συμφωνία για 2 χρόνια, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο παράλληλης συνεργασίας του προπονητή με σύλλογο της Ευρώπης.

Τα ..τετρίπια του Gershon (!)

O Pini Gershon "κατάφερε" να διακόψει το φιλικό αγώνα μεταξύ των Frankfurt Skyliners και της Maccabi Tel Aviv που διεξήχθη στο γήπεδο της γερμανικής ομάδας, 7' πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα και ενώ το σκορ βρισκόταν στο 55-65 υπέρ της "ομάδας του λαού". Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση στο επίσημο site της ομάδας από το Ισραήλ, ο Tal Burstein (28, 1.99) δέκτηκε τεχνική ποινή με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν και να προκληθεί σύρραξη μεταξύ των παικτών των 2 ομάδων, με τους διαιτητές να μην μπορούν να επιβάλλουν την τάξη.

Ο Gershon θέλησε να διακοπεί ο αγώνας, κάτι το οποίο και έγινε, με τον φιλικό αγώνα να αμαυρίζεται από την τελική του κατάληξη.

Υπ'ατμόν ο Massie

O Chris Massie (31, 2.07) είναι κοντά στο να αποτελέσει παρελθόν από τα Τρίκαλα 2000, μιας και δεν έχει επιστρέψει από τις Η.Π.Α. - αν και με δημοσίευμά του το αθλητικό-ενημερωτικό site novasports.gr αναφέρει πως ο παίκτης αντιμετωπίζει οικογενειακό πρόβλημα και πως η διοίκηση της ομάδας είναι ενημερωμένη για την αργοπορία του παίκτη- όπου και βρέθηκε για την περίοδο των εορτών, με αποτέλεσμα το μέλλον του στη "νεοφώτιστη" ομάδα να έχει τεθεί αβέβαιο. Φήμες ήθελαν τον Αμερικανό forward να αποχωρεί από τα Τρίκαλα 2000, καθώς ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Αγγέλου, προσδοκούσε σε αλλαγές στο ρόστερ έτσι ώστε να δυναμώσε το ρόστερ της ομάδας.

Ο Massie σε 11 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 11.5 μ.ο. πόντων και 6.9 μ.ο. rebounds σε 25.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοινώνει Ilievski η TAU Ceramica

O Vlado Ilievski (28, 1.88) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, αναμένεται στη Βασκονία με σκοπό να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την TAU Ceramica. Ο διεθνής Σκοπιανός guard θα αντικαταστήσει τον Mustafa Shakur (24, 1.90) ο οποίος δεν έχει ανταποκριθεί στις αγωνιστικές απαιτήσεις του προπονητή της ομάδας, Dusko Ivanovic, με αποτέλεσμα να ελευθερωθεί θέση ξένου.

Ο Ilievski ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα της Union Olimpija και σε 6 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 13.5 μ.ο. πόντων και 2.2 μ.ο. assists σε 34.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το μέλλον της ASK Riga

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέντευξη τύπου από τη διοίκηση της ASK Riga, με σκοπό την επισημοποίηση αποφάσεων που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια του συμβουλίου που είχε συγκελεστεί την περασμένη εβδομάδα. Όπως έγινε γνωστό, νέος προπονητής της λετονικής ομάδας θα είναι ο Λιθουανός τεχνικός Donalds Kayris, ενώ όλοι οι Λετονοί παίκτες της ομάδας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με την ομάδα, με μοναδική εξαίρεση τον Sandis Valters (30, 1.90), ο οποίος φέρεται να εξετάζει προσφορές από ομάδες της Ευρώπης.

Επίσης, από πλευράς της διοίκησης, ο κ. John Kuzulis, τόνισε χαρακτηριστικά:

"Στόχος μας παραμένει η νίκη σε κάθε αγώνα που θα δίνει η ομάδα, ενώ θέλουμε να φέρουμε νέους παίκτες στο σύλλογο για να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στην πραγματικότητα με σκοπό να συνεχίσουμε να είμαστε η καλύτερη λετονική ομάδα."

**Ο Bruno Sundov (28, 2.20) θα παραμείνει παίκτης της ASK Riga Μέχρι νεοτέρας, αλλά το συμβόλαιό του θα διακοπεί μέχρι ο Κροάτης center να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του.

**Η ομάδα θα συνεχίσει κανονικά να αγωνίζεται στις 3 διοργανώσεις που συμμετέχει (Βαλτική λίγκα/EuroCup/λετονικό πρωτάθλημα).

O Kravtsov για τη Zalgiris Kaunas

O Viacheslav Kravtsov (22, 2.12) σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής αθλητικής-ενημεωρτικής ιστοσελίδας infosport.lt, είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Zalgiris Kaunas. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο διεθνής Ουκρανός center είναι παίκτης της BC Kyiv, αλλά το φημολογούμενο ενδιαφέρον Ουκρανού επιχειρηματία για επένδυση στη λιθουανική ομάδα, ίσως αποτελέσει το λόγο για επισημοποίηση της ενδεχόμενης συμφωνίας.

Ο Kravtsov σε 11 αγώνες του ουκρανικού πρωταθλήματος έχει 3.6 μ.ο. πόντων και 1.9 μ.ο. rebounds, ενώ σε 4 αγώνες για τη διοργάνωση του FIBA EuroChallenge έχει 1.5 μ.ο. πόντων και 0.7 μ.ο. rebounds.

Στο προπονητικό τιμ της εθνικής Λετονίας ο Stelmahers (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής καθημερινής ενημερωτικής εφημερίδας "Lietuvos Rytas", ο Roberts Stelmahers (34, 1.90) ενδέχεται να ενσωματωθεί στο προπονητικό τιμ της εθνικής ομάδας της Λετονίας, ως βοηθός του Kestutis Kemzura. Βέβαια, ο πρώην αρχηγός της Lietuvos Rytas δεν έχει υπογράψει ακόμη συμβόλαιο με τη λετονική ομοσπονδία καλαθοσφαίρησης, ενώ συγχρόνως ο Kemzura δεν θέλησε να σχολιάσει την ενδεχόμενη συμφωνία.

Ο Stelmahers -όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση- πήρε μέρος στο θεσμό του "Promo Cup" με την ομάδα της ASK Riga, ενώ το μέλλον του στην ομάδα χαρακτηρίζεται αβέβαιο λόγω των οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τη λετονική ομάδα.

Αποχωρεί και ο Mazutis (;)

Φαίνεται πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ASK Riga θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, μιας και σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας krespinis.net, o Andrius Mazutis (27, 1.79) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από τη λετονική ομάδα.

O Λιθουανός guard δεν θα είναι ο μοναδικός που θα αποχωρήσει από την ASK Riga, μιας και το δημοσίευμα αναφέρει πως ανάμεσα στο "κύμα αποχωρήσεων" συγκαταλέγονται και τα ονόματα των Bruno Sundov (28, 2.20), Sandis Valters (30, 1.90) και Uvis Helmanis (36, 2.04).

O Mazutis σε 4 αγώνες για τη διοργάνωση του EuroCup έχει 7.8 μ.0. πόντων και 2.8 μ.ο. assists σε 27.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

**Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται πλέον και οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς της διοίκησης της ομάδας για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ η αποχώρηση του προπονητή της ομάδας, Ramunas Butautas, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στη Spartak Primorie Vladivostok o Padius

O Nikolay Padius (28, 1.95) είναι παίκτης της Spartak Primorie Vladivostok, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ρωσικής ομάδας. Ο διεθνής Ρώσος guard ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα του Αμαρουσίου Costa Coffee αλλά δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις αγωνιστικές απαιτήσεις της ομάδας, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ο Padius ταξίδεψε στο Vladivostok όπου και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, ενώ φέρεται να απέρριψε και άλλες προτάσεις ρωσικών ομάδων.

Ο Padius έχει αγωνιστεί στις ομάδες: CSKA Moscow, Dynamo Moscow, Άρη, Unics Kazan.

Παραμένει ο Tomasevic

O Dejan Tomasevic (35, 2.08) θα συνεχίσει τελικά να είναι παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. μετά από συμφωνία με τη διοίκηση του "δικεφάλου" να μειώσει τις οικονομικές απολαβές του. Πιο συγκεκριμένα, μετά από συζήτηση του Σέρβου center τόσο με τον πρώην πρόεδρο της ομάδας, κ. Δημήτρη Δρόσο, όσο και με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Καλαφατάκη, συμφωνήθηκε να συνεχίσει αγωνιζόμενος μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν με τον Π.Α.Ο.Κ., ενώ παράλληλα οι οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη θα μειωθούν σημαντικά.

Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο Tomasevic τόνισε:

"Οταν τον περασμένο Σεπτέμβριο αποδέχτηκα την πρόταση του ΠΑΟΚ και ήρθα στην ομάδα, δεν το έκανα για τα χρήματα. Ηθελα να παίξω μπάσκετ και να παίξω καλά, σε μία ομάδα με σπουδαία ιστορία και παράδοση, την οποία γνώριζα από μικρός. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να βοηθήσω την ομάδα του ΠΑΟΚ όσο θα ήθελα και όσο θα μπορούσα. Πιστεύω όμως ότι μπορώ να βοηθήσω και αυτό έχω υποσχεθεί και στον εαυτό μου, αλλά και στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ με τους οποίους μίλησα. Είχα πριν από μερικές ημέρες μία συζήτηση με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και τον προπονητή και αυτό που τους εξήγησα είναι ότι θέλω να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα."

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Και επίσημα Batista

O Esteban Batista (25, 2.08) είναι παίκτης της BC Triumph όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ρωσικής ομάδας. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο διεθνής Ουρουγουανός center ήταν κοντά στο να συμφωνήσει με τη ρωσική ομάδα, και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, ο Batista θα αντικαταστήσε τον Nenad Krstic (25, 2.15) που συνεχίζει την καριέρα του στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Σε δηλώσεις του, ο προπονητής της BC Triumph, Stanislav Pesic, τόνισε:

"Θέλαμε να εντάξουμε τον Batista το καλοκαίρι στο ρόστερ αλλά η Maccabi Tel Aviv δεν θέλησε να αποδεσμεύσει τον παίκτη. Γνωρίζω τον τρόπο παιχνιδιού του και παρά το γεγονός ότι δεν είχε σημαντικό χρόνο συμμετοχής το τελευταίο διάστημα, είναι σε καλή κατάσταση και θα μας βοηθήσει."

Αποχωρεί ο Butautas - Οδεύει προς Ρωσία

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ASK Riga είχαν μέχρι πρότεινος το αποτέλεσμα της αποχώρησης βασικών παικτών της ομάδας, ενώ το μέλλον του προπονητή της, Ramunas Butautas, είχε τεθεί αμφίβολο. Έτσι λοιπόν, με δημοσίευμα της λιθουανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας lrytas.lt, o ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ASK Riga, ενώ πιθανός προορισμός του είναι ομάδα του ρωσικού πρωταθλήματος.

Το δημοσίευμα -βασισμένο σε λετονικά δημοσιεύματα- αναφέρει πως ήδη ο Butautas βρίσκεται σε στάδιο διαπραγματεύσεων με ομάδες της Ρωσίας, ενώ συγχρόνως η οικονομική κατάσταση της ομάδας είναι κατώτερη των προσδοκιών της διοίκησης, καθώς υπήρξαν σημαντικές περικοπές από τους βασικούς χορηγούς της.