Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Ο Pedro Martinez για τον πάγκο της Cajasol Seville

O Pedro Martinez, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Cajasol Seville, μετά την απόλυση του Manuel Comas. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, ο πρώην προπονητής της Akasvayu Girona, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακονωθεί και επίσημα και να ξεκινήσει προπονήσεις με την ισπανική ομάδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι η πλευρά της Cajasol Seville είχε έρθει και σε διερευνητικές επαφές τόσο με τον Φώτη Κατσικάρη, όσο και με τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της ομάδας της εθνικής Ισπανίας, Pepu Hernandez.

Παρελθόν από τη Barons LMT Riga o Henning (;)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα λετονικών μέσων ενημέρωσης, ο Adrian Henning (26, 2.02) αποδεσμεύτηκε από την ομάδα της Barons LMT Riga. Ο Αμερικανός forward δεν βοήθησε την ομάδα από τη Λετονία όσο επιθυμούσε ο προπονητής της ομάδας, Karlis Muiznieks, με αποτέλεσμα να μην συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα. Φήμες αναφέρουν ότι ο manager του παίκτη τον είχε προωθήσει ως power forward με ικανότητες να ανταπεξέλθει ακόμη και στη θέση του center, ενώ όπως αποδείκτηκε, ο Henning είναι παίκτης περιφέρειας. Τέλος, φήμες αναφέρουν επίσης ότι η Barons LMT Riga μείωσε τις οικονομικές απολαβές του παίκτη, κάτι το οποίο δεν έκανε αποδεκτό ο Αμερικανός.

Στην πόρτα της εξόδου Dalmau & Washington

Οι Christian Dalmau (33, 1.92) και Darius Washington (22, 1.87) σύμφωνα με δημοσίευμα της ρώσικης αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας championat.ru, είναι κοντά στο να αποχωρήσουν από την ομάδα της Ural Great. Πιο συγκεκριμένα, οι 2 παίκτες αποκλείστηκαν από την αποστολή της ομάδας σε αγώνα για τη διοργάνωση του ρωσικού κυπέλλου κόντρα στην Unics Kazan, ενώ οι διοίκηση της ομάδας δεν θέλησε να τοποθετηθεί στο ζήτημα.

Ο Washington, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στις ομάδας του Π.Α.Ο.Κ. και Άρη, είχε συμφωνήσει με τη ρώσικη ομάδα σχεδόν πριν 1 μήνα, ενώ την περασμένη σεζόν κατά την παρουσία του στην ομάδα των "κιτρίνων" είχε σε 17 αγώνες 9.5 μ.ο. πόντων και 2.2 μ.ο. assists σε 22.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, και για τη διοργάνωση της Euroleague σε 9 συμμετοχές είχε 10.2 πόντους και 3.1 assists ανά αγώνα σε 22.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής. Ο Dalmau την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της Besiktas Cola Turka και σε 15 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 1.3 μ.ο. πόντων και 4.1 μ.ο. assists σε 27,5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Sumpter η Chorale Roanne

O Curtis Sumpter (24, 2.00) όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας της Chorale Roanne, θα αντικαταστήσει τον τραυματία Marcellus Sommerville (26, 2.00) για τουλάχιστον 45 ημέρες. Ο Αμερικανός forward θα είναι άμεσα στη διάθεση του προπονητή της γαλλικής ομάδας, Jean-Deny Choulet, μιας και ενδέχεται να αγωνιστεί ακόμη και στην αυριανή αναμέτρηση για το γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο Sumpter πήρε μέρος στην προετοιμασία των L.A. Clippers, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε και πάλι στο πρωτάθλημα της Γαλλίας, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Vichy, όπου σε 14 αγώνες είχε 9.6 μ.ο. πόντων και 3.8 μ.ο. rebounds σε 22.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Αποδεσμεύει Jones η Efes Pilsen (;)

Ο Dwayne Jones (25, 2.11) φέρεται να είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Efes Pilsen. Ο Αμερικανός center δεν έχει ικανοποιήσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του τον προπονητή της ομάδας, Ergin Ataman, ενώ συγχρόνως φήμες αναφέρουν πως θα επιστρέψει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τη φανέλα των Charlotte Bοbcats.

Ο Jones σε δύο παιχνίδια για τη διοργάνωση της Euroleague έχει 0.5 πόντους και 0.5 rebounds ανά αγώνα σε 3.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Εντείνονται οι φήμες στη Maccabi Tel Aviv για Birenboim

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, η διοίκηση της Maccabi Tel Aviv δεν ήταν ευχαριστημένη με τις εμφανίσεις της ομάδας τόσο στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, όσο και στη διοργάνωση της Euroleague, με αποτέλεσμα η θέση του προπονητή, Efy Birenboim, να είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση. Έτσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, δεν αποκλείεται μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να υπάρξει αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία της "ομάδας του λαού", με ονόματα προπονητών όπως αυτά των Sergio Scariolo, Sharon Druker και Pini Gershon να αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα.

Μέχρι στιγμής για τη διοργάνωση της Euroleague, η ομάδα της Maccabi Tel Aviv έχει ρεκόρ 2-2, ενώ για το πρωτάθλημα του Ισραήλ έχει 3 νίκες στις 4 πρώτες αγωνιστικές, γνωρίζοντας όμως "βαριά" ήττα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τη Hapoel Jerusalem.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Αποχωρεί ο Zizic από τη Galatasaray Cafe Brown (;)

O Andrija Zizic (28, 2.07) σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης, είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Galatasaray Cafe Brown και να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της ομάδας από την Τουρκία, Mert Uyguc, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Κροάτης center είναι διατεθημένος να αποδεκτεί την πρόταση από ομάδα της Ισπανίας, ενώ θα αγωνιστεί κανονικά στο ερχόμενο παιχνίδι της τουρκικής ομάδας.

Ο Zizic που είναι γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στις ομάδες του Ολυμπιακού και του Παναθηνα'ι'κού, αγωνιζόμενος στις 6 πρώτες αγωνιστικές του τουρκικού πρωταθλήματος έχει 12.8 μ.ο. πόντων.

Ανακοίνωσε Baxter η Besiktas Cola Turka

O Jimmy Baxter (27, 1.98) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας της Besiktas Cola Turka, θα συνεχίσει την καριέρα του τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στο τουρκικό πρωτάθλημα. Μετά την αποχώρηση του Jovo Stanojevic (31, 2.07) αλλά και του Mario Austin (26, 2.06), η ομάδα από την Τουρκία προχώρησε στην απόκτηση του Αμερικανού forward με σκοπό την ενδυνάμωση του ρόστερ της στην περιφέρεια.

Ο Baxter ξεκίνησε τη φετινή σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα της Oostende και σε 4 αγώνες για το βελγικό πρωτάθλημα είχε 12.8 μ.ο. πόντων και 2.5 μ.ο. rebounds σε 30' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ επίσης έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες κατά την παρουσία του στην Ευρώπη: Trenkwalder Reggio Emilia, BK Ventspils, Edimes Pavia και Dijon.

Παρελθόν ο Comas από τον πάγκο της Cajasol Seville

O Manel Comas αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδα της Cajasol Seville, όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ισπανικής ομάδας. Η διοίκηση της Cajasol πήρε αυτή την απόφαση λόγω των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων της ομάδας στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας, αλλά και για τον αποκλεισμό της από τους ομίλους της διοργάνωσης του EuroCup. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού αθλητικού-ενημερωτικού site marca.com, ο Pedro Martinez, ο προπονητής της Akasvayu Girona κατά τη διάρκεια της περσυνής σεζόν, φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

H Cajasol Seville βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος, έχοντας μόλις 1 νίκη στις 8 πρώτες αγωνιστικές.

Πεδουλάκης έξω - Καλαφατάκης μέσα

Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ., Αργύρης Πεδουλάκης, από χθες το βράδυ αποτελεί πλέον και επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, καθώς ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Δημήτρης Δρόσος, κατέληξε σε αυτή την οριστική απόφαση. Διάδοχος του Πεδουλάκη στον πάγκο του "δικεφάλου" είναι ο Γιώργος Καλαφατάκης, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Dejan Tomasevic (35, 2.08) θα παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας, κάτι το οποίο φαίνεται πως αντικρουόταν στις σκέψεις του πρώην τεχνικού του Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος αναζητούσε ήδη τον αντικαταστάτη του Σέρβου center.

Tέλος, μαζί με τον Πεδουλάκη, παρελθόν από την ομάδα του "δικεφάλου" αποτελεί και ο τεχνικός διευθυντής αυτής, κ. Νίκος Μπουντούρης, ο οποίος παραιτήθηκε από το πόστο που κατείχε.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωσε Jurkovic η Union Olimpija

O Ivica Jurkovic (35, 2.05) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας της Union Olimpija, θα είναι ο αντικαταστάτης του Marko Milic (31, 1.99) ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έναν περίπου μήνα λόγω τραυματισμού.

Ο Jurkovic που είναι γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στις ομάδες τόσο του Π.Α.Ο.Κ. όσο και του Ολυμπιακού, αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στο τουρκικό πρωτάθλημα και στην ομάδα της Turk Telekom Ankara όπου σε 24 αγώνες είχε 2.9 μ.ο. πόντων και 1.8 μ.ο. rebounds σε 8.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 5 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 2 μ.ο. πόντων και 1.8 μ.ο. rebounds σε 9.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σλοβένος forward έχει αγωνιστεί και πάλι στην ομάδα της Union Olimpija τις αγωνιστικές σεζόν 2005-2006 και 2006-2007.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Φήμες για Nikolic στον Πανιώνιο On Telecoms

O Goran Nikolic (32, 2.05) σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών, είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα του Πανιωνίου On Telecoms. Φαίνεται πως ο Σέρβος center δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του τον προπονητή των "κυανέρυθρων", Aleksandar Trifunovic, ο οποίος εξετάζει περιπτώσεις παικτών με σκοπό την αντικατάστασή του. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο Nikolic δεν παίρνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής τόσο στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος όσο και στους αγώνες της διοργάνωσης της Euroleague.

O Nikolic στις 4 πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης της Euroleague έχει 8.3 μ.ο. πόντων και 1.8 μ.ο. rebounds σε 23.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πετύχει συνολικά 17 πόντους και έχει "κατεβάσει" 4 rebounds σε 81' συνολικό χρόνο συμμετοχής.

Τέλος και επίσημα ο Varda

O Ratko Varda (29, 2.16) αποτελεί πλέον και επίσημα παρελθόν από την ομάδα της Zalgiris Kaunas, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. Οι φήμες περί αποχώρησης του Σέρβου center είχαν ενταθεί τις τελευταίες μέρες και τελικά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα από τη Λιθουανία είχαν ως αποτέλεσμα τη λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Varda σε 2 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 2.5 μ.ο. πόντων και 2.5 μ.ο. rebounds σε 9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

** Επίσης, ο Loren Woods (30, 2.16) φημολογείται να βρίσκεται στις Η.Π.Α. και όχι στη Λιθουανία, και η αποχώρηση του θηριώδους center από τη Zalgiris Kaunas φαντάζει κάτι παραπάνω από πιθανή.

Μένει ..μέχρι νεοτέρας

Ο Dejan Tomasevic (35, 2.08) θα παραμείνει παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. μέχρι νεοτέρας, καθώς σύμφωνα με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η διοίκηση της ομάδας του "δικεφάλου" δεν είναι διατεθημένη να καταβάλει την υψηλή αποζημίωση που ο Σέρβος center ζητά για να μείνει ελεύθερος. Επίσης, ο παίκτης φέρεται να έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα την αποχώρησή του μετά τον αγώνα κόντρα στον Άρη με το αυτοκίνητό του και όχι με το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της ομάδας.

Μέχρι στιγμής ο Tomasevic έχει αγωνιστεί στους 4 από τους 6 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος έχοντας 6 μ.ο. πόντων και 4 μ.ο. rebounds σε 16.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωσε Slaughter η STB Le Havre

O Marcus Slaughter (23, 2.03) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας της STB Le Havre, θα συνεχίσει την καριέρα του στο γαλλικό πρωτάθλημα για τη φετινή σεζόν. Ο Αμερικανός power forward ξεκίνησε τη σεζόν αγωνισζόμενος στο πρωτάθλημα της Γερμανίας με την ομάδα της Bremerhaven όπου σε 7 αγώνες είχε 17.3 μ.ο. πόντων και 9.7 μ.ο. rebounds σε 33.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Την περασμένη σεζόν ο Slaughter αγωνίστηκε στην ομάδα της Gravelines - DK, όσο και στη Hapoel Jerusalem με τη φανέλα της οποίας σε 5 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 5.6 μ.ο. πόντων και 4.8 μ.ο. rebounds σε 20.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στην πόρτα της εξόδου ο Παπαδόπουλος (;)

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος (28, 2.10) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Real Madrid, καθώς οι σχέσεις του με τον προπονητή της ομάδας, Joan Plaza, δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας center, δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που ο ίδιος θα ήθελε, ενώ από την άλλη ο προπονητής της ισπανικής ομάδας δεν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση του παίκτη, τόσο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, όσο και κατά τη διάρκεια χρησιμοποίησής του στους επίσημους αγώνες της ομάδας.

Σε δηλώσεις του στην ισπανική αθλητική-ενημερωτική ιστοσελίδα marca.com, ο Παπαδόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά:

"Δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή για το θέμα της μη χρησιμοποίησής μου, αλλά είναι κάτι που με ανησυχεί ιδιαίτερα. Προσωπικά, μου αρέσει και θέλω να δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις αλλά και εντός των παρκέ και να μην λέω μεγάλα λόγια έξω από αυτά και θέλω ανά πάσα στιγμή να είμαι έτοιμος με σκοπό να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο. Όσο για το γεγονός ότι δεν αγωνίζομαι, καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο τον προπονητή μου, ο οποίος βλέπει τον αγώνα σαν παιχνίδι σκάκι, χωρίς όμως να κουνάει το πιόνι το οποίο αντιστοιχεί σε μένα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και θα πρέπει πάντα κάποιος να βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας και τίποτε άλλο."

Συγχρόνως, σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site talkbasket.net, ο Plaza εξετάζει περιπτώσεις παικτών με σκοπό την αντικατάσταση του Παπαδόπουλου, και ένας εξ αυτών είναι και ο Ratko Varda (29, 2.16) -έχει αγωνιστεί και πάλι στη Real Madrid τη σεζόν 2006-2007- ο οποίος είναι παίκτης της Zalgiris Kaunas, η οποία όμως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η αποχώρησή του από την ομάδα της Λιθουανίας είναι κάτι παραπάνω από πιθανή.

Τέλος, ο Παπαδόπουλος μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 4 από τα 7 παιχνίδια της ACB λίγκας έχοντας 3 πόντους και 1.5 rebounds ανά αγώνα σε 13.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague σε 4 αγώνες έχει 4 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. rebounds σε 13.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Και επίσημα Διαμαντόπουλος

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος (28, 1.96) είναι και επίσημα παίκτης του Αμαρουσίου Costa Coffee όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο προπονητής της ομάδας, Σούλης Μαρκόπουλος, αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Nikolay Padius (28, 1.95), ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα της Αθήνας.

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα του Κολοσσού Ρόδου και σε 18 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 14.9 μ.ο. πόντων και 1.8 μ.ο. assists σε 31.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Melvin Booker στη Snaidero Udine

O Melvin Booker (32, 1.88) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας mondobasket.it, έχει συμφωνήσει με την ομάδα της Snaidero Udine και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα μέσα στις επόμενες ημέρες. Επίσης, η ιταλική ομάδα έχει συμφωνήσει και με έναν παίκτη που θα τη βοηθήσει στη front-line, το όνομα του οποίου όμως δεν είναι ακόμη γνωστό και ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Alejandro Gomez (36, 2.02).

Ο Booker την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της AJ Milano και σε 25 αγώνες για το ιταλικό πρωτάθλημα είχε 11.5 μ.ο. πόντων και 3.2 μ.ο. assists σε 32' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Eurolegue σε 8 αγώνες είχε 13 μ.ο. πόντων και 3 μ.ο. assists σε 34.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Υποψήφιες ομάδες καλούνε Λιαδέλη

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης (34, 1.94) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας novasports.gr, θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Azovmash Mariupol λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα από την Ουκρανία, και ήδη ομάδες τόσο από το πρωτάθλημα της ACB λίγκας, όσο και από τα πρωταθλήματα Τουρκίας και Ιταλίας, έχουν δείξει ενδιαφέρον για να εντάξουν τον Έλληνα guard στο ρόστερ τους. Πιο συγκεκριμένα, ομάδες όπως η Bruesa GBC, η Scavolini Spar και η Banvitspor, φέρονται να ενδιαφέρονται για την περίπτωση του Λιαδέλη. Τέλος, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, και η ομάδα του Αμαρουσίου Costa Coffee είχε έρθει σε επαφές με τον Λιαδέλη, χωρίς όμως οι συζητήσεις να προχωράνε σε επίπεδο συμφωνίας.

Ο Λιαδέλης την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Azovmash Mariupol σε 12 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 11.4 μ.ο. πόντων και 1.7 μ.ο. assists σε 27.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Edney η Cajasol Seville

O Tyus Edney (35, 1.81) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της Cajasol Seville, θα συνεχίσει την καριέρα του τη φετινή σεζόν στην ισπανική ομάδα αντικαθιστώντας τον Elmer Bennett (36, 1.83). Ο Αμερικανός guard, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Ολυμπιακού, ήταν ελεύθερος από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την αποχώρησή του από την ομάδα της Upea Capo d'Orlando, η οποία υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Την περασμένη σεζόν ο Edney αγωνίστηκε στην ομάδα της Azovmash Mariupol και σε 10 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 10.8 μ.ο. πόντων και 3.5 μ.ο. assists σε 29.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Φήμες για Trias στη Regal Barcelona

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας solobasket.com, ο Jordi Trias (28, 2.04) φαίνεται να μην υπολογίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον προπονητή της Regal Barcelona, Xavi Pascual, με αποτέλεσμα οι φήμες για πιθανή αποχώρησή του να εντείνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο παραγκωνισμός του παίκτη εκπλήσει πολλούς, καθώς την περασμένη σεζον αποτελούσε πρώτη επιλογή του πρώην τεχνικού της Regal Barcelona, Dusco Ivanovic, και πιο πολύ εκπλήσει το γεγονός ότι ακόμη και σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα τόσο στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας, όσο και στη διοργάνωση της Euroleague, ο Ισπανός forward δεν παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Φαίνεται πως με την προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας των David Andersen (28, 2.13) και Daniel Santiago (32, 2.16) ο χρόνος συμμετοχής του Trias μειώθηκε αισθητά. Τέλος, μέχρι στιγμής για το ισπανικό πρωτάθλημα, ο Trias έχει αγωνιστεί σε 5 από τα 7 παιχνίδια, έχοντας 1.2 μ.ο. πόντων και 1 μ.ο. rebound σε 3.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague, σε 3 αγώνες έχει 2.7 μ.ο. πόντων και 1.3 μ.ο. rebounds σε 7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Π.Α.Ο.Κ. κοντά σε Klimavicius (;)

O Tadas Klimavicius (26, 2.02) σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site basketblog.gr, είναι κοντά στο να συμφωνήσει με την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ.. Ο προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης, εξετάζει περιπτώσεις παικτών για την αντικατάσταση του Dejan Tomasevic (35, 2.08), ο οποίος εδώ και καιρό αποτελεί "ξένο σώμα" για την ομάδα του "δικεφάλου". Ο Klimavicius, που είναι γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην ομάδα της Α.Ε.Λ. 1964, είναι παίκτης της Zalgiris Kaunas, αλλά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα από τη Λιθουανία, ίσως έχουν ως αποτέλεσμα την πιθανή αποχώρηση του παίκτη από αυτή.

Ο Klimavicius μέχρι τώρα, αγωνιζόμενος σε 4 παιχνίδια για τη διοργάνωση της Euroleague, έχει 2.5 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. rebounds σε 11.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Smith & Abernethy η Barons LMT Riga

Οι Corey Smith (24, 1.95) και Todd Abernethy (25, 1.85), όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο site της ομάδας των Barons LMT Riga, θα συνεχίσουν την καριέρα τους τη φετινή σεζόν στην ομάδα από τη Λετονία. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο προπονητής της ομάδας, Karlis Muzniekis, εξέταζει τις περιπτώσεις των 2 παικτών με σκοπό την ενδυνάμωση του ρόστερ.

Ο Abernethy αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του NCAA με τη φανέλα των Mississippi Rebels και τη σεζόν 2005-2006 σε 30 αγώνες είχε 8.6 μ.ο. πόντων και 2.6 μ.ο. rebounds, ενώ ο Smith στην αρχή της φετινής σεζόν συμφώνησε με την ομάδα των Southern Mississippi Golden Eagles.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

O Wells στην Ισπανία ή στην Κίνα (;)

Ο Bonzi Wells (32, 1.96) σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού αθλητικού-ενημερωτικού site sports.espn.go.com, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να συμφωνήσει με ομάδα της Ισπανίας ή της Κίνας. Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα κάνει λόγο για τους 10 πιο "δημοφιλείς" free-agents που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά των παικτών, και για τον Αμερικανό guard αναφέρει ότι ο επόμενος σταθμός του θα είναι ομάδα της Ισπανίας ή της Κίνας.

Την περασμένη σεζόν ο Wells αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ τόσο με την ομάδα των Houston Rockets όσο και με τους New Orleans, έχοντας με τους μεν πρώτους σε 55 αγώνες 9.2 μ.ο. πόντων και 1.6 μ.ο. assists σε 22.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, με τους δε New Orleans σε συνολικά 34 αγώνες είχε 6.2 μ.ο. πόντων και 0.7 μ.ο. assists σε 15.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στο προσκήνιο και πάλι ο Τζήμας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site novasports.gr, ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι πιθανό να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας των και να αντικατασταθεί από τον πρώην τεχνικό της νεοφώτιστης στην Α1 κατηγορία ομάδας, Τρικάλων 2000Γιάννη Τζήμα. Το άσχημο ξεκίνημα των Τρικάλων 2000 στο πρωτάθλημα και το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει κερδίσει ακόμη κανέναν αγώνα, έχει ως αποτέλεσμα τη σηματοδότηση αλλαγών τόσο στον πάγκο όσο και στο ρόστερ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Τζήμας είχε παραιτηθεί από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας για προσωπικούς λόγους αλλά και για λόγους διαφωνίας με τη διοίκηση της ομάδας για τη στελέχωση του ρόστερ.