Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Στην KR Reykjavik o Stefansson


O Jon Stefansson (25, 1.95) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής ενημερωτικής-αθλητικής ιστοσελίδας basketcentral.it είναι κοντά στο να μετακομίσει στην Ισλανδία και να αγωνιστεί στην ομάδα της KR Reykjavik. Ο Φινλανδός guard κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου ταλαιπωρήθηκε από μία σειρά τραυματισμών με αποτέλεσμα να τον αφήσουν μακριά από το υψηλό επίπεδο το οποίο ο ίδιος επιθυμούσε να βρίσκεται.

Ο Stefansson την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε για 2η συνεχή χρονιά στο πρωτάθλημα της Ιταλίας και στη Lottomatica Roma, όπου και σε 39 αγώνες για το ιταλικό πρωτάθλημα είχε 6.9 μ.ο. πόντων σε 21.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague σε 15 αγώνας είχε 10 πόντους ανά αγώνα σε 25.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στην πόρτα της εξόδου ο Kuljanin


Ο Vladimir Kuljanin (23, 2.08) σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site superbasket.gr είναι κοντά στο να αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα του Αιγάλεω, μιας και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των πρώτων φιλικών αναμετρήσεων δεν κατάφερε να πείσει τον προπονητή της ομάδας, Θανάση Σκουρτόπουλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει αυτή τη χρονική περίοδο η ομάδα των Αθηνών, σε συνδυασμό με το υψηλό -για τα δεδομένα της ομάδας- κασέ του παίκτη, αποτέλεσαν τις αιτίες στο να παρθεί αυτή η απόφαση. Επίσης, ένας ακόμη παίκτης του Αιγάλεω, ο Chris Bracey (28, 1.98), δεν θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας, εάν όπως ο ίδιος ισχυρίζεται δεν του καταβληθούν τα οφειλόμενα από την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ο Kuljanin την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στους North Carolina Wilmington Seawacks, με τη φανέλα των οποίων σε 33 αγώνες είχε 12.8 πόντους και 9.9 rebounds ανά αγώνα σε 31.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

H CSKA Moscow η πιο πλούσια ομάδα της Ευρώπης


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ενημερωτικής-αθλητικής ιστοσελίδας elmundodeportivo.es, ο γενικός διευθυντής της πρωταθλήτριας Ευρώπης και πρωταθλήτριας Ρωσίας, Andrey Vatutin, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια παρουσίασης χορηγού, ότι η CSKA είναι η πιο πλούσια ομάδα της Ευρώπης, με το budget της να ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια δολλάρια, ή με άλλα λόγια, τα 35 εκ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο
κ. Vatutin δήλωσε:

''Αυτή την περίοδο τα έσοδα της ομάδας καλύπτουν το 20% του προυπολογισμού, ενώ στόχος μας είναι αυξήσουμε τα έσοδα σταδιακά έτσι ώστε αυτά να καλύπτουν το 50% του οικονομικού σχεδιασμού της ομάδας. Το μεγαλύτερο ποσοστό επένδυσης έχει να κάνει με συμβόλαια παικτών και προπονητών, μιας και πλέον στο ρόστερ ενσωματώθηκαν παίκτες όπως ο Zoran Planinic από την TAU Ceramica, ο Erazem Lorbek και ο Αμερικανός Terrence Morris.''

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

H Telekom Baskets Bonn ανακοίνωσε Ken Johnson


O Ken Johnson (30, 2.11) ανακοινώθηκε από το επίσημο site της Telekom Baskets Bonn και θα ενισχύσει την ομάδα για τους επόμενους 4 μήνες, με σκοπό να αντικαταστήσει προσωρινά τον τραυματία John Bowler (24, 2.03). Ο θηριώδης Αμερικανός center την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα των ''κοψιμάτων'' στη διοργάνωση του Uleb Cup και κατέχει το ρεκόρ της διοργάνωσης με 8 blocks σε έναν αγώνα, με αντίπαλο την KΚ Buducnost.

Για τη μεταγραφή της ομάδας ο προπονητής της, Michael Koch, δήλωσε χαρακτηριστικά:

''Έπρεπε να ενεργήσουμε γρήγορα καθώς η σεζόν σε λίγο καιρό ξεκινάει. Στο πρόσωπο του Κεν βρήκαμε αυτό ακριβώς που ψάχναμε και θα μας βοθήσει στον τομέα των rebounds αλλά και γενικότερα με την ευρωπα'ι'κή εμπειρία που έχει''.

Ο Johnson αγωνίστηκε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στη Γερμανία και στους Skyliners της Φρανκφούρτης, όπου σε 21 αγώνες για το γερμανικό πρωτάθλημα είχε 5.8 πόντους και 4.3 rebounds ανά αγώνα σε 14.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στη Zalgiris o Rannikko (;)


O Teemu Rannikko (28, 1.88) σύμφωνα με δημοσίευμα του λιθουανικού ενημερωτικού-αθλητικού site krepsinis.net, φέρεται να είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Λιθουανία και στην ομάδα της Zalgiris Kaunas. H Khimki στην οποία ανήκει ο Φινλανδός guard, προχώρησε σε σημαντική ενίσχυση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και με τις μεταγραφές των Milt Palacio (30, 1.90) και Carlos Delfino (27, 2.00), φαίνεται πως ο χρόνος του Rannikko θα μειωθεί σημαντικά.

Βέβαια, στις 9 του μήνα ο παίκτης είχε την τιμητική του μέρα, και η ομάδα της Khimki του ευχήθηκε
επίσημα μέσω του επίσημου site της ομάδας, ενώ ακολούθησε κανονικά την αποστολή της ομάδας στη Σλοβενία για το 2ο στάδιο της βασικής προετοιμασίας.

Ο Rannikko διανύει τη 2η σεζόν στη Ρωσία, και πέρσυ σε 12 συμμετοχές του στο ρωσικό πρωτάθλημα είχε 8.1 πόντους και 1.9 assists ανά αγώνα σε 20.3΄μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Sekulic έξω, Χαριτόπουλος μέσα


Στην Ιταλία βρίσκεται από χθες το απόγευμα η ομάδα του Άρη για μία σειρά από φιλικά και τουρνουά στα οποία θα συμμετάσχει με σκοπό το ''μοντάρισμα'' της ομάδας. Ο Blagota Sekulic δεν ταξίδεψε τελικά μαζί με την αποστολή, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με έναν τραυματισμό στη μέση που τον ταλαιπωρεί από την προετοιμασία της ομάδας στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας, και θα μείνει στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις.

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος (24, 2.07) όμως θα συνεχίσει να συμμετέχει στην προετοιμασία της ομάδας, και όπως όλα δείχνουν ο προπονητής των ''κιτρινόμαυρων'', Andrea Mazzon, θα του εμπιστευτεί μία θέση -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στο ρόστερ της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, με σκοπό να προσδώσει δύναμη στη front-line της ομάδας.

Ο Χαριτόπουλος τις 2 προηγούμενες σεζόν αγωνίστηκε στον Π.Α.Ο.Κ. και πέρσυ σε 26 παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 6.6 πόντους και 5 rebounds ανά αγώνα σε 19.3' μό. χρόνο συμμετοχής.

Παρουσίασε Kemp η Premiata Montegranaro


Τον θρύλο του ΝΒΑ, Shawn Kemp, παρουσίασε χθες σε εκδήλωση η ιταλική ομάδα, με τον παίκτη να παίρνει τη φανέλα με το no.40 στην πλάτη. Η παρουσίαση ξεκίνησε με προβολή ενός video με αξέχαστες στιγμές του παίκτη εντός των παρκέ, ενώ όταν πήρε τον λόγο ο Kemp, δήλωσε μεταξύ άλλων:

''Περιμένω από μένα σκληρή δουλειά και να βοηθήσω την ομάδα με την εμπειρία μου, την υπομονή και την αφοσίωσή μου για ένα θετικό αποτέλεσμα στα τέλη της χρονιάς. Εδώ και 5 χρόνια δεν σταμάτησα ούτε μία μέρα να κάνω προπονήσεις, παρ' ότι το 2003 δεν ήμουν ικανοποιημένος από το αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρισκόμουν και από τις εμφανίσεις μου. Έχω αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στη ζωή μου, και θέλω μέσα από αυτή τη νέα που μου παρουσιάστηκε να δώσω μία απάντηση στους επικριτές μου όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν εκτός γηπέδων. Θα δουλέψω για το σύνολο και όχι για μένα, με σκοπό τη νίκη, ενώ είμαι έτοιμος να πάρω γνώση από όλους και να μεταφέρω και τη δική μου σε συνδυασμό με την εμπειρία μου. Θέλω να κερδίζω κάθε αντίπαλο με τον οποίο θα τίθομαι αντιμέτωπος, όχι όμως για μένα, αλλά για την ομάδα.''

O Shawn Kemp (38, 2.09) αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ τη σεζόν 2002-2003 με τη φανέλα των Orlando Magic, όπου σε 86 αγώνες είχε 6.2 πόντους και 5.1 rebounds ανά αγώνα σε 18.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

H Khimki παρουσίασε Delfino-Garbajosa


H Khimki παρουσίασε και επίσημα πλέον τις 2 μεταγραφικές ''βόμβες'' του καλοκαιριού, και ο λόγος για τους Jorge Garbajosa (30, 2.05) και Carlos Delfino (26, 2.00), σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε προς τους Ρώσους δημοσιογράφους στο γήπεδο της ομάδας. Πριν την υποβολή των ερωτήσεων προς τους παίκτες, προβλήθηκαν videos που είχαν να κάνουν με την μέχρι πρότινος πορεία των 2 παικτών.

Χαρακτηριστικά ο Garbajosa δήλωσε μεταξύ άλλων: ''Στη ζωή υπάρχουν καταστάσεις που η αλλαγή χρίζεται αναγκαία, και η απόφασή μου να αποχωρήσω από το Τορόντο και να αγωνιστώ σε άλλη χώρα δεν ήταν απλή, και δεν υπάρχει λόγος να σκεφτώ την επιστροφή μου στο ΝΒΑ καθώς ό,τι θέλω μου το προσφέρει η ομάδα της Khimki. Η ομάδα έχει υψηλές προσδοκίες και υψηλούς στόχους, και το γεγονός ότι ο Carlos θα είναι και πάλι συμπαίκτης μου αποτελεί σημαντικό στοιχείο για μένα καθώς γνωριζόμαστε πολύ καλά, από τότε που είμασταν αντίπαλοι στο ιταλικό πρωτάθλημα''.

Από την πλευρά του
ο Delfino δήλωσε: ''Είμαι έτοιμος για σκληρή δουλειά έπειτα από ένα διάστημα ξεκούρασης μετά το Ολυμπιακό τουρνουά, και είναι χαρά μου που θα αγωνιστώ ανάμεσα σε τόσους καλούς και ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι είναι γνωστοί στην Ευρώπη. Πριν συμφωνήσω με τον πρόεδρο κ. Victor Bychkov, είχα συζητήσεις με παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ και στη συνέχεια ήρθαν στην Ευρώπη, με σκοπό να με ενημερώσουν για την κατάσταση στο ευρωπα'ι'κό μπάσκετ. Τα ζύγισα όλα, και πλέον είμαι εδώ''.

Aνακοίνωσε Travon Bryant η Α.Ε.Κ.


Ο Travon Bryant (25, 2.07) είναι και επίσημα παίκτης της Α.Ε.Κ. όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας. Ο Αμερικανός PF καλείται να βοηθήσει την ομάδα για το δύσκολο έργο που την περιμένει την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο, η συμμετοχή της οποίας στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας είναι στον ''αέρα'', καθώς η επιτροπή του πρωταθλήματος δεν ενέκρινε την εγγυητική που κατέβαλε η ομάδα, λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν την περσυνή αγωνιστική περίοδο.

Ο Bryant αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή της Α.Ε.Κ., Κώστα Φλεβαράκη, και την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά για λογαριασμό της ομάδας του Αμαρουσίου, όπου σε 35 αγώνες είχε 8.4 μ.ο. πόντων σε 22.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Alain Digbeu στον Α.Ο. Καβάλας


Ο Alain Digbeu (32, 1.96) συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Α.Ο. Καβάλας και να ενισχύσει την προσπάθεια της νεοφώτιστης ομάδας για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο πολύπειρος, πρώην διεθνής Γάλλος forward αναμένεται τις επόμενες μέρες να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας στην Πορταριά Πηλίου.

Ο Digbeu έχει αγωνιστεί στο ισπανικό, στο ιταλικό αλλά και στο γαλλικό πρωτάθλημα και μεταξύ άλλων έχει φορέσει τη φανέλα της Barcelona, της Real Mardid, της DKV Badalona, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην ισπανική Alicante Costa Blanca -2η κατηγορία Ισπανίας- και σε 38 αγώνες πρωταθλήματος είχε 10.6 πόντους ανά αγώνα σε 24.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

H Solsonica NSB Rieti ανακοίνωσε Pasco


O Pervis Pasco (28, 2.07) ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ιταλικής ομάδας και θα ενισχύσει τη Rieti για την επερχόμενο αγωνιστική περίοδο. Ο Αμερικανός center αποτελεί έναν ακόμη παίκτη που ενσωματώνεται στο ρόστερ της ομάδας και αποτελεί μία λύση που έψαχνε ο προπονητής της ομάδας, Lardo, κάτω από τα καλάθια.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει μέσω των δηλώσεων του προπονητή:

''Ο Pasco είναι ένας αμυντικογενής παίκτης, που αρέσκεται στο physical game και γνωρίζει να παίζει το pick n' roll. Το γεγονός ότι μία ''ομπρέλα'' θα καλύπτει τα καλάθια μας θα κάνει τους περιφερειακούς μας παίκτες να είναι πιο δραστήριοι, ενώ το παιχνίδι που παίζει θα μας βοηθήσει να τρέξουμε στο ανοικτό γήπεδο με τους Green & Cambell.''

Ο Pasco την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε και πάλι στο ιταλικό πρωτάθλημα, για λογαριασμό της Scavolini Spar Pesaro με την οποία σε 34 αγώνες είχε 7.6 πόντους ανά αγώνσε σε 23.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Gregory στον Π.Α.Ο.Κ. (;)


Ο Kenny Gregory (29, 1.94) φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. και να είναι ο Αμερικανός guard/forward που έψαχνε ο προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του ενημερωτικού-αθλητικού site basketblog.gr o πρόεδρος της ομάδας, κ. Δημήτρης Δρόσος, ήρθε σε κατ'αρχήν συμφωνία με τον παίκτη και αναμένεται πλέον η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της ομάδας.

Ο Gregory μετά από 2 πετυχημένες χρονιές στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα της Le Mans, αγωνίστηκε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην Τουρκία και στην ομάδα της Efes Pilsen όπου και σε 36 αγώνες για το πρωτάθλημα είχε 9.6 πόντους ανά αγώνα σε 22.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 11.1 μ.ο. πόντους σε 27.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, στους 20 αγώνες που συμμετείχε.

Στον Α.Ο. Δάφνης ο Robert Hite


O Robert Hite (24, 1.87) σύμφωνα με την ενημερωτική-αθλητική ιστοσελίδα superbasket.gr φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ομάδα του Α.Ο.Δάφνης. O πρόεδρος της ομάδας, κ. Κώστας Τζιβελέκας έκανε πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει και προχωράει σε συμφωνία με 2 Αμερικανούς, με σκοπό να ισχυροποιήσει τη θέση της ομάδας στην υπόθεση για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α1.

Βέβαια, ο παίκτης θα υπογράψει το μονοετές συμβόλαιο σε περίπτωση που η ομάδα του Α.Ο. Δάφνης δικαιωθεί στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. καθώς σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η συμφωνά δεν θα ευοδωθεί.

Ο Hite την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Galatasaray Cafe Brown, όπου σε 26 αγώνες είχε 9.7 μ.ο. πόντων σε 25.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ αγωνίστηκε και σε 15 παιχνίδια για την ευρωπα'ι'κή διοργάνωση του Uleb Cup όπου σε 32.5' μ.ο. συμμετοχής αριθμούσε 16 πόντους ανά αγώνα.

Υπ' ατμόν ο Bruce Price


Ο Bruce Price (25, 1.90) δεν έχει αφήσει και τις καλύτερες των εντυπώσεων το τελευταίο διάστημα με την ομάδα της Α.Ε.Λ. με αποτέλεσμα ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, να εξετάζει και άλλες περιπτώσεις Αμερικανών guard που μπορεί να βοηθήσουν την ομάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site superbasket.gr ο Αμερικανός guard θα αποφασιστεί για το αν θα συνεχίσει με τη φανέλα των ''βυσσινί'' τόσο στο επόμενο φιλικό κόντρα στον Ηρακλή, όσο και στο τουρνουά που διοργανώνει η ομάδα στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης για 2η συνεχή χρονιά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Price είναι απόφοιτος του κολλεγίου του Tennessee όπου τη σεζόν 2005-2006 με την φανέλα των Tennessee State Tigers σε 6 παιχνίδια είχε 19.3 μ.ο. πόντων και 5.8 μ.ο. assists.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Στη Gravelines o Bokolo


O Yannick Bokolo (23, 1.88) σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού πρωταθλήματος, υπέγραψε με την ομάδα της Gravelines για ένα χρόνο. O διεθνής γάλλος guard που αυτή την περίοδο συμμετέχει στους προκριματικούς αγώνες του Eurobasket 2009, έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι από την ομάδα της Le Mans, με την οποία και συμμετείχε στη διοργάνωση της Euroleague.

Ο Bokolo τα τελευταία 5 χρόνια ήταν παίκτης της Le Mans, ενώ την περασμένη σεζόν σε 35 αγώνες για το γαλλικό πρωτάθλημα αριθμούσε 5.2 πόντους ανά αγώνα σε 21.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague σε 5 αγώνες είχε 5.2 πόντους και 2.9 assists ανά αγώνα σε 21.9' μ.ο. συμμετοχής.

Στο χειρουργείο ο Alfonso Sanchez


O Alfonso Sanchez (21, 1.95) όπως ανακοίνωσε η Unicaja Malaga μέσω του επίσημου site της ομάδας, θα υποβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή σε εγχείρηση σε νοσοκομείο της Μαρδίτης, από τον αρμόδιο γιατρό Fernando Garcia de Lucas. Ο νεαρός guard δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στον καρπό του δεξιού του χεριού, με αποτέλεσμα η επέμβαση να χρήζεται άμεσα και αναγκαία με σκοπό την πλήρη αποθεραπεία του.

Ο Sanchez θεωρείται από τους ανερχόμενους παίκτες που έχει στο δυναμικό της η ομάδα της Ανδαλουσίας, και την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια της ACB λίγκας, έχοντας 4.3 μ.ο. πόντων σε 8.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Η Solsonica NSB Rieti ανακοίνωσε Wilmont & Tisato




Η ιταλική Rieti του γνωστού μας Βαγγέλη Σκλάβου, ανακοίνωσε επίσημα τους Roderick Wilmont (25, 1.93) και Davide Tisato (27, 1.93). Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, η ιταλική ομάδα φερόταν να είχε δείξει ενδιαφέρον για τον Billy Thomas ο οποίος πρέπει να θεωρείται παίκτης του Α.Ο. Καβάλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο επίσημο site της Rieti, ο Tisato έκανε προπονήσεις από τις 22 Αυγούστου υπό τις οδηγίες του προπονητή Lardo και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων με αποτέλεσμα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή. Την προηγούμενη σεζόν, ο ιταλός guard αγωνίστηκε με τη φανέλα της Reyer Venice την οποία και βοήθησε να προβιβαστεί στη 2η κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο Wilmont την περασμένη περίοδο, αγωνίστηκε για λογαριασμό των Fort Wayne Mad Ants και στο πρωτάθλημα του NBDL είχε σε 50 αγώνες 11.7 μ.ο. πόντων σε 28.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρελθόν ο Τζήμας από τα Τρίκαλα 2000


Σύμφωνα με δημοσίευμα του ενημερωτικού-αθλητικού site superbasket.gr, χθες το απόγευμα ο προπονητής της ομάδας των Τρικάλων, Γιάννης Τζήμας, υπέβαλλε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης για προσωπικούς λόγους και η οποία έγινε δεκτή. Πλέον, η νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 αναζητεί νέο προπονητή, με τα ονόματα του Γιώργου Καλαφατάκη και Βαγγέλη Αγγέλου να βρίσκονται ψηλά στη λίστα.

Ο Γιάννης Τζήμας υπήρξε ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, αλλά φήμες κάνουν λόγο για διαφωνία μεταξύ της πλευράς της διοίκησης και αυτής του προπονητή στη στελέχωση της ομάδας, ενώ, όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, δεν αποκλείεται η εκ νέου συνεργασία των 2 πλευρών και η ανάθεση της θέσης του τεχνικού διευθυντή στον πρώην προπονητή.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Φήμες για Britton Johnsen


Σύμφωνα με ρεπορτάζ αθλητικού ραδιοφώνου της Θεσσαλονίκης, ο Π.Α.Ο.Κ. φέρεται να είναι κοντά στην απόκτηση του Αμερικανού Britton Johnsen (29, 2.07) ο οποίος αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στο τουρκικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Galatasaray Cafe Brown.

Η απουσία του K'Zell Wesson από την προετοιμασία της ομάδας λόγω αποτυχίας του παίκτη να περάσει τα ιατρικά τεστ, σε συνδυασμό με την ακύρωση της συμφωνίας της ομάδας με τον Demetrius Alexander -ο οποίος αποδείχθηκε ότι έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο με τη λετονική ASK Riga- είχε ως αποτέλεσμα να ''φουντώσουν'' οι φήμες για ενδιαφέρον του Π.Α.Ο.Κ. για τον Αμερικανό PF. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το αθλητικό-ενημερωτικό site gazzetta.gr ένας άλλος παίκτης που φέρεται να ενδιαφέρει την ομάδα του ''δικεφάλου'' είναι o Charles Gaines (26, 2.01) ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του Johnsen στην τουρκική Galatasaray την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

O Johnsen έχει αγωνιστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 με τη φανέλα του Πανελληνίου, ενώ πέρσυ ξεκίνησε τη σεζόν αγωνιζόμενος στο NBDL με τη φανέλα της Utah Flash και συνέχισε την πορεία του στην Τουρκία, όπου σε 12 παιχνίδια για το τουρκικό πρωτάθλημα είχε 15.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής πετυχαίνοντας 5.4 πόντους ανά αγώνα και ''κατεβάζοντας'' 4.4 rebounds, ενώ αγωνίστηκε και σε 6 παιχνίδια της ευρωπα'ι'κής διοργάνωσης του Uleb Cup.

Ο Billy Thomas στον Α.Ο. Καβάλας


Ο Κώστας Πιλαφίδης φαίνεται πως κατέληξε στον έτερο Αμερικανό που θα αποτελέσει το δίδυμο μαζί με τον Γουίλ Ντάνιελς στις θέσεις των ξένων, και το όνομα αυτού Billy Thomas (32, 1.94). Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της ενημερωτικής-αθλητικής ιστοσελίδας gazzetta.gr, ο παίκτης συμφώνησε με την ομάδα της Καβάλας για να τη βοηθήσει στο δύσκολο έργο της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Λόγος έγινε και για έντονο ενδιαφέρον της ιταλικής Sebastiani Basket Rietti για την περίπτωση του παίκτη, η οποία όμως μετά τη λύση συνεργασίας με 2 παίκτες (Donnell Harvey & Tim Pickett) απέσυρε το ενδιαφέρον της και εξετάζει άλλες περιπτώσεις παικτών.

Ο Thomas προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά στο πρωτάθλημα του NBDL, όπου και με τη φανέλα των Colorado 14ers σε 37 αγώνες είχε 37.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής και 16.2 πόντους ανά αγώνα.

Η Μούρθια απέρριψε τον Ντιαρά


Ο Μαμούτου Ντιαρά (28, 2.00) δεν θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του όπως ο ίδιος επιθυμούσε στην Ισπανία και στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, της ACB λίγκα. Ο πρώην παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. εδώ και περίπου 3 εβδομάδες συμμετείχε στις προπονήσεις της ισπανικής ομάδας, αλλά με το πέρας της τελευταίας το Σάββατο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, του έγινε γνωστό ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του προπονητή Μανουέλ Χουσείν.

Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής της Μούρθια σε δηλώσεις του τόνισε:

''Ο Ντιαρά είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, μας έδειξε τις ικανότητές του όλο αυτό το διάστημα, αλλά δεν είναι ο παίκτης που χρειαζόμαστε. Είμαστε ευγνώμονες για τον επαγγελματισμό που επέδειξε και ο σύλλογος του εύχεται καλή τύχη στο μέλλον, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.''

Το σίγουρο είναι ότι ο Γάλλος forward θα επιδιώξει να βρει συμβόλαιο στην Ισπανία, αλλά δεν αποκλείεται το γεγονός ο Π.Α.Ο.Κ. να ανοίξει γέφυρες επικοινωνίας με τον παίκτη, από τη στιγμή που αποτελεί διακαή πόθο του προπονητή της ομάδας, Αργύρη Πεδουλάκη.