Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Αποχωρούν 3 από την Α.Ε.Λ. 1964

Η άσχημη πορεία μέχρι στιγμής της Α.Ε.Λ. 1964 στις 8 πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος και το γεγονός ότι οι "βυσσινί" έχουν πετύχει μόλις 2 νίκες και έχουν γνωρίσει 6 ήττες, έχει ως αποτέλεσμα τις ραγδαίες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τον αγώνα κόντρα στον Πανελλήνιο Γ.Σ. ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Αλεξανδρής, 3 Έλληνες παίκτες που ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας, θα αποτελέσουν παρελθόν με σκοπό την απόκτηση κοινοτικού για την ενδυνάμωση του ρόστερ.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου στις προπονήσεις, αλλά όχι και από τις εμφανίσεις τους στους επίσημους αγώνες. Δυστηχώς μερικά παιδιά δεν ανταποκρίνονται στον επιθυμητό βαθμό στους αγώνες και αδικούν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Η απόφασή μου είναι να "κόψω" 3 Έλληνες έτσι ώστε να αποκτηθεί ξένος για να γίνει η ομάδα πιο ανταγωνιστική."

Φήμες αναφέρουν πως οι Φάνης Παπακώστας (30, 2.05) και Χρήστος Παπανικολάου (23, 1.92) συγκαταλέγονται στους 3 παίκτες που θα αποχωρήσουν από την ομάδα της Α.Ε.Λ. 1964, καθώς ο μεν πρώτος σε συνολικά 28' χρόνο συμμετοχής έχει πετύχει 7 πόντους αγωνιζόμενος μόλις στους 4 από τους 8 συνολικά αγώνες, ενώ ο δεύτερος σε 9.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής σε 7 αγώνες έχει 2.7 μ.ο. πόντων και 1 μ.ο. rebounds.

Ανακοίνωσαν Αγγέλου τα Τρίκαλα 2000

Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι ο νέος προπονητής των Τρικάλων 2000, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της νεοφώτιστης στην Α1 κατηγορία ομάδας. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Αγγέλου φερόταν να είναι ο επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Χριστόπουλο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά την απομάκρυνση του τελευταίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, ο Αγγέλου θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας στην αυριανή αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα του Πανιωνίου On Telecoms.

H AJ Milano για Jankunas

O Paulicius Jankunas (24, 2.03) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας mondobasket.it, φέρεται να αποτελεί μεταγραφικό στόχο της AJ Milano. Φαίνεται πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Zalgiris Kaunas έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί παίκτες να είναι στα πρόθυρα αποχώρησης, και ένας από αυτούς μπορεί να είναι ο διεθνής Λιθουανός forward.

O Jankunas μέχρι στιγμής αγωνιζόμενος σε 4 παιχνίδια της διοργάνωσης της Euroleague έχει 12.8 μ.ο. πόντων και 5.5 μ.ο. rebounds σε 30.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Και επίσημα Drobnjak

O Predrag Drobnjak (33, 2.10) είναι και επίσημα παίκτης της Efes Pilsen όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της τουρκικής ομάδας. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, φήμες είχαν αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για ενδεχόμενη μετακίνηση του Σέρβου center από την ομάδα της Besiktas Cola Turka στην Efes Pilsen, και οι οποίες εν τέλει επιβεβαιώθηκαν.

Ο Drobnjak επιστρέφει στην ομάδα της Efes Pilsen μετά από 10 χρόνια, ενώ ενδιάμεσα έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: Seattle Supersonics, L.A. Clippers, Atlanta Hawks, TAU Vitoria, Partizan Belgrade, Akasvayu Girona και Besiktas Cola Turka.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Τέλος και επίσημα ο Ντικούδης - Aνακοινώνεται από τον Πανιώνιο On Telecoms (;)

Ο Δήμος Ντικούδης (31, 2.06) αποτελεί πλέον και επίσημα παρελθόν από την ομάδα της Pamesa Valencia, με λητή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της ισπανικής ομάδας. Μέσω της ανακοίνωσης, η ισπανική ομάδα εύχεται καλή επιτυχία στην καριέρα του πρώην διεθνή Έλληνα forward.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, ανοίγει πλέον και ο δρόμος για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ανάμεσα στην πλευρά του Ντικούδη και της ομάδας του Πανιωνίου On Telecoms, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση.

Παράλληλα, με δημοσίευμα το αθλητικό-ενημερωτικό site basketblog.gr, κάνει λόγο για άμεση συμφωνία μεταξύ των 2 πλευρών και δεν αποκλείεται αύριο να ανακοινωθεί ο παίκτης από την πλευρά της ομάδας των "κυανέρυθρων" και να αγωνιστεί στο ερχόμενο παιχνίδι της διοργάνωσης της Euroleague κόντρα στην ομάδα της Real Mardid.

Οικονομικό "άνοιγμα" για την Maccabi Tel Aviv (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής ισραηλινής ενημερωτικής εφημερίδας, η ομάδα της Maccabi Tel Aviv, κινδυνεύει να έχει στο τέλος της χρονιάς οικονομικό "άνοιγμα" της τάξης των 6 εκ. €. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα συνολικά έξοδα της ομάδας ανέρχονται στα 25 εκ. € ενώ τα αντίστοιχα έσοδα στα 19 εκ. €.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό των εξόδων της Maccabi Tel Aviv καλύπτεται από το αγωνιστικό budget, ενώ αξιοσημείωτο φαντάζει το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων καλύπτεται από τα εισητήρια διαρκείας της ομάδας και τα εισητήρια προς πώληση ανά αγώνα - ανέρχονται στα 9 εκ. € - αλλά και από τον επίσημο χορηγό ονόματος, που είναι η εταιρεία "Electra".

Ανακοίνωσε Delinikaitis η Budivelnyk Kyiv

O Tomas Delininkaitis (26, 1.90) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας της Budivelnyk Kyiv, θα συνεχίσει την καριέρα του τη φετινή σεζόν στην ομάδα της Ουκρανίας. Όπως είχαμε αναφέρει σει προηγούμενη δημοσίευση, ο πρώην διεθνής Λιθουανός guard ήταν κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Azovmash Mariupol και να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Ουκρανίας - όπως και τελικά έγινε - ή σε κάποια άλλη ομάδα.

Σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση του παίκτη, αποτέλεσε το γεγονός ότι προπονητής της Budivelnyk Kyiv είναι ο Λιθουανός Rimantas Grigas.

Παρελθόν και επίσημα ο Dalmau από την Ural Great

O Christian Dalmau (33, 1.92) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ural Great, αποτελεί παρελθόν από τη ρωσική ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Πορτορικανός guard είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα και είχε αποκλειστεί από αγώνα της ομάδας του, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας, η απόφαση της διοίκησης της Ural Great πάρθηκε, καθώς ο παίκτης δεν κατέθεσε πειστικές εξηγήσεις για το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε.

Off o Belser

O Corey Belser (26, 1.98) θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετό καιρό μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε σε αγώνα για τη διοργάνωση του EuroChallenge κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για απουσία από τα παρκέ μέχρι και 6 εβδομάδες, κάτι που θα σημάνει την αποδέσμευσή του από την ομάδα της Ολύμπιας Λάρισας, μετά από σχεδόν 2 εβδομάδες από τη στιγμή που υπέγραψε με την ομάδα των "πορτοκαλί".

Ήδη δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πως ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, εξετάζει περιπτώσεις παικτών με σκοπό την αντικατάσταση του Belser, ο οποίος σε 2 παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πετύχει συνολικά 12 πόντους σε 56' συνολικό χρόνο συμμετοχής.

H Efes Pilsen για Drobnjak

O Predrag Drobnjak (33, 2.10) σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας ntvspor.net, είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Besiktas Cola Turka και να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Efes Pilsen. Η ομάδα του προπονητή, Ergin Ataman, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, αποδέσμευσε τον Αμερικανό power-forward Dwane Jones (25, 2.11), και ο Σέρβος center φαντάζει ιδανική περίπτωση για να αντικαταστήσει τον Jones, αλλά και να καλύψει το κενό του Mario Kasun (28, 2.13) ο οποίος είναι τραυματίας.

Ο Drobnjak την περασμένη σεζόν αγωνιζόμενος στην ομάδα της Besiktas Cola Turka είχε 9.3 μ.ο. πόντων και 3.7 μ.ο. rebounds σε 17.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής σε 23 αγώνες για το τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ σε 5 συμμετοχές στη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 8.4 πόντους και 2.6 rebounds ανά αγώνα σε 20.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Οικονομικό σωσίβιο για τη Ricoh Manresa

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, η ομάδα της Ricoh Manresa θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Josep Vives, έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας ότι το αγωνιστικό budget που ανέρχεται στα 3.7 εκατομμύρια ευρώ θα καλυφθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, καθώς ένα μέρος αυτού θα καλυφθεί άμεσα - κοντά στα 500.000 ευρώ - ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί έμμεσα μέσα από πιθανά χορηγικά προγράμματα.

Επίσης, από την πλευρά των φιλάθλων της ομάδας, καταβάλλονται προσπάθειες συγκέντρωσης χρηματικού ποσού, μέσα από την πώληση T-shirt, μέσα από την καμπάνια με ονομασία "All we are Manresa".

Με αυτό τον τρόπο ο κίνδυνος που υπήρχε για την ισπανική ομάδα να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας, φαίνεται πως θα αποτελέσει παρελθόν.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση Vitols η ASK Riga

O Aigars Vitols (32, 1.95) είναι παίκτης της ASK Riga, όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας από τη Λετονία. Ο διεθνής Λετονός guard θα βοηθήσει την ASK Riga μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Vitols την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της BK Ventspils και σε 12 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 7.4 μ.ο. πόντων και 2.1 μ.ο. assists σε 22' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τους προκριματικούς αγώνες για τη διοργάνωση του Eurobasket 2009, πήρε μέρος σε μόλις ένα παιχνίδι με τη φανέλα της εθνικής Λετονίας.

O Pepu Hernandez για τον πάγκο της εθνικής Γαλλίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικήε αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, o Pepu Hernandez φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Το εθνικό συγκρότημα της Γαλλίας δεν έχει καταφέρει να προκριθεί άμεσα στους ομίλους της διοργάνωσης του Eurobasket που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Πολωνία, και το γεγονός αυτό φέρεται να ελκύει τον Ισπανό προπονητή, καθώς θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους μέσα από τον προκριματικό γύρο.

Επίσης, περαιτέρω εξελίξεις λογικά θα υπάρξουν μετά τις 13 Δεκεμβρίου, καθώς τότε θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης.

Και επίσημα Nielsen

O Matt Nielsen (30, 2.08) είναι πλέον και επίσημα παίκτης της Pamesa Valencia, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Ο διεθνής Αυστραλός forward πέρασε με επιτυχία από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και παρουσιάστηκε επίσημα σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το πρωί.

Σε σύντομες δηλώσεις του ο Nielsen τόνισε:

"Είναι πολύ σημαντικό για μένα που θα αγωνιστώ σε μία ομάδα όπως η Pamesa Valencia, και συγχρόνως είναι πολύ σημαντικό που θα αγωνιστώ έχοντας προπονητή τον Neven Spahija. Το γεγονός ότι θα αγωνιστώ στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι πολύ θετικό για μένα γιατί έχω την ευκαιρία να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία στο παιχνίδι μου."

Φήμες για Mensah-Bonsu

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο επίσημο site της DKV Joventut Badalona, ο Pops Mensah-Bonsu (25, 2.06) κινδυνεύει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 6 μήνες, εάν τελικά χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Βρετανός center είχε ταξιδέψει στις Η.Π.Α. με σκοπό την καλύτερη αποθεραπεία του, αλλά το πρόβλημά του φαντάζει πιο σοβαρό απ'ότι αρχικά αναμενόταν, με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα της χειρουργικής επέμβασης, κάτι το οποίο θα σημάνει την απουσία του από τα παρκέ για περίπου 6 μήνες.

Την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν, η διοίκηση της DKV Joventut Badalona θα αποφασίσει για το τι μέλει γενέσθαι με την περίπτωση του Mensah-Bonsu, ακόμη και για το αν θα παραμείνει στο δυναμικό της ομάδας ή όχι.

Ανακοίνωσε Shirley η Unicaja Malaga

O Paul Shirley (30, 2.08) είναι παίκτης της Unicaja Malaga, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ισπανικής ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός power forward θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός μήνα αφού περάσει με επιτυχία από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.

Ο Shirley, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Πανιωνίου την αγωνιστική περίοδο 2001-2002, την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε και πάλι στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Llanera Menorca και σε 29 αγώνες είχε 6.6 μ.ο. πόντων και 3.5 μ.ο. rebounds σε 21' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Επέκταση συμβολαίου με Clark

O Keydren Clark (24, 1.75) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Άρη, θα συνεχίσει να είναι παίκτης των "κιτρίνων" μέχρι την αγωνιστική σεζόν 2010-2011, αφού συμφώνησε να επεκτείνει το υπάρχον συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο. Ο Αμερικανός guard σε σύντομες δηλώσεις του τόνισε:

"Νιώθω υπέροχα με τη σημερινή συμφωνία, καθώς ήρθε την κατάλληλη χρονική στιγμή. Τη δεδομένη περίοδο γίνομαι πιο ώριμος μέσα από τα παιχνίδια και επίσης νιώθω υπέροχα λόγω της ομάδας, της πόλης και της αγάπης που εισπράττω από τον φίλαθλο κόσμο. Είμαι μέλος μίας σπουδαίς ομάδας, με σπουδαίους παίκτες και πιστεύω πως μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση γινόμαστε καλύτεροι για να καταφέρουμε να εκλπηρώσουμε τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη."

Ο Clark στις 7 πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος έχει πετύχει 83 συνολικά πόντους και έχει "μοιράσει" 19 assists σε συνολικά 208' χρόνο συμμετοχής, ενώ στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του EuroCup πέτυχε 22 πόντους και "μοίρασε" 3 assists σε 39' χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Ο Ζευγώλης για τον πάγκο του Αιγάλεω Εστία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketblog.gr, ο Γιώργος Ζευγώλης είναι ο επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Θανάση Σκουρτόπουλο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του Αιγάλεω Εστία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ζευγώλης είναι προπονητής της ομάδας του Α.Σ. Ηλυσιακού στην Α2 κατηγορία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες στο συμβόλαιο συνεργασίας, υπάρχει όρος που αναφέρει πως αν ο προπονητής της ομάδας δεκτεί πρόταση από ομάδα της Α1 κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος, τότε αυτομάτως το συμβόλαιο παύει να βρίσκεται σε ισχύ.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ζευγώλης πρόκειται να αναλάβει άμεσα προπονητής της ομάδας από την Αθήνα, μετά την επερχόμενη 8η αγωνιστική ημέρα της Α1.

Κίνδυνος "βαριάς" τιμωρίας για Rawle Marshall

O Rawle Marshall (26, 2.01) κινδυνεύει άμεσα με ποινή αποκλεισμού έως και μερικούς μήνες από τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Αδριατικής λίγκας, μετά την άσεμνη συμπεριφορά του και τη βία που άσκεισαι στον αντίπαλο παίκτη της ομάδας της KK Split, Sinisa Stemberger (29, 1.96) κατά τη διάρκεια του αγώνα της Cibona κόντρα στην ομάδα του προπονητή, Λευτέρη Subotic.

O Marshall στις 4 πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης της Euroleague είχε 17.3 μ.ο. πόντων και 4.8 μ.ο. rebounds σε 30.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Το video με τη συμπλοκή του Αμερικανού guard με τον αντίπαλό του μπορείτε να το δείτε εδώ.

Τέλος ο Delinikaitis από την Azovmash Mariupol (;)

O Tomas Delinikaitis (26, 1.90) σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας krespinis.net, θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Azovmash Mariupol. Η ομάδα από την Ουκρανία φέρεται να αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί παίκτες να φημολογούνται ότι είναι κοντά στο να αποχωρήσουν από την ομάδα, ανάμεσα σε αυτούς και ο Λιθουανός guard.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ομάδες όπως η Olimpija Ljubljana, η Kiev Budyvelnik αλλά και δύο ισπανικές, φέρονται να ενδιαφέρονται για τον παίκτη.

Ο Delinikaitis την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε και πάλι στην ομάδα της Azovmash Mariupol και σε 8 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 12.8 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. rebounds σε 25.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Αγγέλου για τον πάγκο των Τρικάλων 2000

Ο Βαγγέλης Αγγέλου, σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site betsmart.gr, φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Γιάννη Χριστόπουλο στη τεχνική ηγεσία της ομάδας των Τρικάλων 2000. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο είναι ένας εκ των προπονητών που εξετάζει η πλευρά της διοίκησης των Τρικάλων 2000, ενώ και το όνομα του πρώην τεχνικού της ομάδας, Θανάσης ΣκουρτόπουλοςΓιάννη Τζήμα, φαίνεται να απασχολεί τη διοίκηση της ομάδας.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου την περασμένη σεζόν διετέλεσε προπονητής της Α.Ε.Κ., ενώ για αρκετά χρόνια βρισκόταν στο πλευρό του προπονητή, Dusan Ivkovic, ως βοηθός προπονητή, όπως αντίστοιχα και στην ομάδα του Αμαρουσίου και του Άρη, πάλι ως βοηθός προπονητή των Παναγιώτη Γιαννάκη και Milan Minic αντίστοιχα.

Off o Gray

O Taj Gray (24, 2.05) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Chorale Roanne, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της γαλλικής ομάδας για τη διοργάνωση του EuroCup κόντρα στην ASK Riga, ο Αμερικανός center τραυματίστηκε σοβαρά στον δεξιό ώμο του, και όπως έδειξαν τα αποτελέσμα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, θα παραμείνει εκτός παρκέ για τουλάχιστον 3 εβδομάδες.

Ο Gray στις 8 πρώτες αγωνιστικές του γαλλικού πρωταθλήματος είχε 22.5 μ.ο. πόντων και 8 μ.ο. rebounds σε 34.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ στον χθεσινό αγώνα πέτυχε 3 πόντους μόλις σε 4' χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Sacchetti η Snaidero Udine

O Romeo Sacchetti είναι ο νέος προπονητής της Snaidero Udine, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Μόλις χθες ο έγινε γνωστό ότι ο Attilio Caja αποτελούσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά φαίνεται πως οι κινήσεις της διοίκησης ήταν άμεσες. O γενικός διευθυντής της ομάδας, Mario Ghiacci σε σύντομες δηλώσεις του τόνισε:

"Καλωσορίζω τον νέο προπονητή της ομάδας έχοντας ως πρώτη σκέψη να κοιτάω πάντα το μέλλον και όχι το παρελθόν. Από τον νέο τεχνικό της ομάδας αναμένουμε να επαναφέρει τον ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας ενώ η διάρκεια της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών ανέρχεται μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, μιας και θέλουμε οι απαιτήσεις της ομάδας να εκπληρωθούν."

Συγχρόνως, ο Sacchetti τόνισε:

"Θέλω να σας αναφέρω ότι δεν φοβάμαι τίποτα και να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας που με επέλεξε για τη θέση του προπονητή. Από την εμπειρία μου ως παίκτης αλλά και ως προπονητής πιστεύω πως σε μία δύσκολο περίοδο που διανύει μία ομάδα, ο ενθουσιασμός είναι το κυριότερο συστατικό που πρέπει να εδραιωθεί, αλλά θέλω αυτά που αναφέρω να φανούν μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα έχει ταλέντο, αλλά μέχρι τώρα η απόδοσή της στα παρκέ δεν ήταν σταθερή, ενώ επιθυμώ από κάθε παίκτη να δίνει το μέγιστο σε κάθε αγώνα."

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Διαψεύεδει τις όποιες φήμες ο Hernandez

O Pepu Hernandez σε σύντομη συνέντευξή του στο αθλητικό-ενημερωτικό site sport24.gr, διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί επαφών που είχε ο ίδιος με την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της Ισπανίας τόνισε χαρακτηριστικά:

"Πράγματι, συζητάω με μία ευρωπα'ι'κή ομοσπονδία, αλλά αυτή δεν είναι η ελληνική, καθώς δεν έχω μέχρι τώρα επαφές με κανέναν εκπρόσωπο της εθνικής Ελλάδος."

Αποδεσμεύτηκε ο Blizzard από τη Virtus Bologna

O Brett Blizzard (28, 1.90) αποδεσμεύτηκε από τη Virtus Bologna, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Πιο συγκεκριμένα ο Ιταλός guard ζήτησε να μείνει ελεύθερος καθώς φήμες αναφέρουν πως δεν ήταν ευχαριστημένος από την παρουσία του στην ομάδα, με αποτέλεσμα η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών να λυθεί κοινή συναινέσει.

Ο Blizzard στις 6 πρώτες αγωνιστικές του ιταλικού πρωταθλήματος είχε 6.3 μ.ο. πόντων και 1.5 μ.ο. assists σε 19.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τέλος και επίσημα ο Χριστόπουλος

Ο Γιάννης Χριστόπουλος αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας των Τρικάλων 2000, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. Το γεγονός ότι η νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη στις 7 πρώτες αγωνιστικές αποτέλεσε την αφορμή της απομάκρυνσης του Χριστόπουλου από τον πάγκο της ομάδας.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Γιάννης Τζήμας, ο πρώην προπονητής των Τρικάλων 2000 μέχρι και την περασμένη σεζόν, φέρεται να εξετάζεται από τη διοίκηση της ομάδας, ενώ και το όνομα του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο οποίος μόλις χθες απομακρύνθηκε από το πόστο του προπονητή στην ομάδα του Αιγάλεω Εστία, βρίσκεται στη λίστα των προπονητών που εξετάζονται από την πλευρά της διοίκησης της ομάδας.

Ο Ντικούδης στον Πανιώνιο On Telecoms (;)

Ο Δήμος Ντικούδης (31, 2.06) σύμφωνα με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, βρίσκεται κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πανιωνίου On Telecoms. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Goran Nikolic (32, 2.05), κατά τα φαινόμενα θα αποτελέσει παρελθόν από τους "κυανέρυθρους", από τη στιγμή που δεν έχει πείσει τον προπονητή της ομάδας, Aleksandar Trifunovic.

Ο Ντικούδης φέρεται να είχε έρθει σε επαφές με την ιταλική Fortitudo Bologna, αλλά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος On Telecoms αγωνίζεται στη διοργάνωση της Euroleague αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην τελική απόφαση του πρώην διεθνή Έλληνα forward.

Τέλος ο Caja από τον πάγκο της Snaidero Udine

O Attilio Caja, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Snaidero Udine, αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Η ιταλική ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος έχοντας ρεκόρ 1-6, και η διοίκηση θέλησε να αλλάξει δραστικά την εικόνα της ομάδας απομακρύνοντας τον Ιταλό προπονητή από το πόστο του.

Ο Caja έχει διατελέσει προπονητής της Scavolini Pesaro, AJ Milano, Napoli και Roseto.

O Pini Gershon στον πάγκο της Maccabi Tel Aviv

Όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Maccabi Tel Aviv, o Pini Gershon είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, ενώ ο Efy Birenboim αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, οι φήμες τις τελευταίες μέρες για ενδεχόμενη απομάκρυνση του Birenboim εντείνονταν, καθώς τόσο το κλίμα μεταξύ παικτών και τεχνικής ηγεσίας, όσο και οι σχέσεις ανάμεσα στον προπονητή και της διοίκησης δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.

Ο Gershon υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 3 ετών και από σήμερα αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία της ομάδας, όπου θα καθήσει στον πάγκο στο παιχνίδι κόντρα στην Unicaja Malaga για τη διοργάνωση της Euroleague.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Αποδέσμευσε Barron η Fortitudo Bologna

O Earl Barron (27, 2.11) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας της Fortitudo Bologna, αποτελεί παρελθόν από την ιταλική ομάδα μετά την κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός center πριν ξεκινήσει η φετινή αγωνιστικέ σεζόν τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει να μπει σε ρυθμό αγωνιστικών δράσεων έως και σήμερα.

Ο Barron την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με την ομάδα των Miami Heat και σε 46 αγώνες είχε 7.1 μ.ο. πόντων και 4.3 μ.ο. rebounds σε 19.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Jenkins η Eldo Caserta

O Horace Jenkins (34, 1.85) είναι παίκτης της ιταλικής Eldo Caserta, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. Ο Αμερικανός guard, γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα της Α.Ε.Κ., υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ενσωματωθεί κανονικά στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας.

Ο Jenkins την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε και πάλι στο ιταλικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Fortitudo Bologna και σε 34 αγώνες είχε 13.2 μ.ο. πόντων και 1.5 μ.ο. assists σε 24.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση του Uleb Cup σε 6 παιχνίδια είχε 21.3 πόντους και 2.8 assists ανά αγώνα σε 32.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

H Pamesa Valencia για Patterson

O Ruben Patterson (33, 1.99) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, φέρεται να εξετάζεται από τον προπονητή της Pamesa Valencia, Neven Spahija. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Matt Nielsen (30, 2.08), φέρεται να έχει έρθει σε πρώτες επαφές με την ισπανική ομάδα με σκοπό την ενδεχόμενη μετακίνησή του από τη Lietuvos Rytas.

O Patterson την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με την ομάδα των L.A. Clippers και σε 20 αγώνες είχε 5.1 μ.ο. πόντων και 3.2 μ.ο. rebounds σε 16.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη στις ομάδες των L.A. Lakers, Seattle Supersonics, Portland Trail Blazers, Denver Nuggets και Milwaukee Bucks.

Τέλος, φήμες αναφέρουν πως και ο Tomas Van Den Spiegel (30, 2.14) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Azovmash Mariupol και να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας, και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα της Pamesa Valencia.

Και επίσημα Martinez - Off o De Miguel

Όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας της Cajasol Seville, ο Pedro Martinez είναι ο νέος προπονητής της ισπανικής ομάδας. Ο Καταλανός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους και θα αντικαταστήσει στην τεχνική ηγεσία τον Manel Comas ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας προ μερικών ημερών.

Σε δηλώσεις του ο Martinez τόνισε χαρακτηριστικά:

"Σκοπός μας είναι να φέρουμε επαναστατικές αλλαγές στις τάξεις της ομάδας και να ανακτήσουμε το ανταγωνιστικό επίπεδο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή αποφασίστηκε να μην γίνει κάποια αλλαγή στο ρόστερ καθώς θα πρέπει να γίνει ανάλυση των δεδομένων διεξοδικά και χωρίς βιασύνη. Πιστεύω πως το πρόβλημα δεν είναι ένας ή δύο παίκτες στην ομάδα, ενώ για το παιχνίδι κόντρα στη Real Madrid πιστεύω πως πρέπει να το διεκδικήσουμε με τη μέγιστη δυνατή παρουσία μας."

Επίσης, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής ομάδας, ο Ignacio De Miguel (35, 2.05) θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για περίπου δύο μήνες λόγω επέμβασης που υποβλήθηκε στο αριστερό χέρι του. Ο Ισπανός center -γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Ολυμπιακού - τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια το αγώνα κόντρα στην Pamesa Valencia και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Ο De Miguel μέχρι στιγμής για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας έχει 2.9 μ.ο. πόντων και 3.5 μ.ο. rebounds σε 16.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

H Pamesa Valencia για Nielsen

O Matt Nielsen (30, 2.08) σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας lrytas.lt, φέρεται να αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Pamesa Valencia. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Neven Spahija, έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον διεθνή Αυστραλό forward και σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά:

"Εκτιμώ τον Nielsen πολύ σαν παίκτη και ευελπιστώ οι επαφές μεταξύ της Pamesa Valencia και της Lietuvos Rytas να καταλήξουν σε συμφωνία."

Ο Nielsen αγωνίζεται στην ομάδα της Lietuvos Rytas και σήμερα δεν θα αγωνιστεί στην έναρξη της διοργάνωσης του EuroCup, ενώ το περασμένο καλοκαίρι πήρε μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνο και σε 6 αγώνες είχε 7.3 μ.ο. πόντων και 3.3 μ.ο. rebounds σε 18,3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τέλος ο Σκουρτόπουλος

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Αιγάλεω Εστία, όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες το βράδυ. Η ομάδα από την ΑΘήνα δεν είχε θετικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των πρώτων 7 αγωνιστικών του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας γνωρίσει 6 ήττες, και η αντικατάσταση του προπονητή κρίθηκε αναγκαία.

Η ανακοίνωση της ομάδας κάνει λόγο και για τις επιλογές του προπονητή κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν όλες, με αποτέλεσμα το αγωνιστικό budget της ομάδας να ξεπεράσει το αντίστοιχο της περσυνής αγωνιστικής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι φήμες ανέφεραν πως ο Σκουρτόπουλος ήταν κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα του Αιγάλεω Εστία λόγω ασυμφωνίας με την πλευρά της διοίκησης.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Κατσικάρης - Hernandez για τον πάγκο της BC Khimki (;)

Οι Φώτης Κατσικάρης και Pepu Hernandez φέρονται να εξετάζονται από τη διοίκηση της BC Khimki, με σκοπό την αντικατάσταση του προπονητή της ομάδας, Kestutis Kemzura. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας elmundodeportivo.es, η ομάδα από τη Ρωσία έχει έρθει σε επαφές με τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, Pepu Hernandez, ο οποίος διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με των Jorge Garbajosa (30, 2.05). Φαίνεται πως οι σχέσεις των Carlos Delfino (26, 2.00) και Jerome Moiso (30, 2.11) με τον Kemzura δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να έχει τεθεί υπό σοβαρή αμφισβήτηση έπειτα και από την τελευταία "βαριά" ήττα της ομάδας από την Dynamo Moscow.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας championat.ru, ο Φώτης Κατσικάρης είναι ο έτερος προπονητής που ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Kemzura στην τεχνική ηγεσία της BC Khimki. Το δημοσίευμα στηρίζεται στο γεγονός ότι ο Έλληνας τεχνικός έχει διατελέσει προπονητής ξανά στο ρωσικό πρωτάθλημα με την ομάδα Dynamo St. Peterburg.

Παρελθόν ο Collins από τη Lokomotiv Rostov

O De Juan Collins (32, 1.76) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας της Lokomotiv Rostov, αποδεσμεύτηκε λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής της ομάδας, Daniel Jusup, δεν έμεινε ευχαριστημένος από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του Αμερικανού guard, και σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά του παίκτη προχώρησε στην καταρχήν απομάκρυνσή του από την ομάδα, και κατά δεύτερον σε ενδεχόμενη αντικατάστασή του.

Ο Collins σε 7 αγώνες για το ρωσικό πρωτάθλημα είχε 8.4 μ.ο. πόντων και 5.3 μ.ο. assists.