Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Aπέρριψε την Unicaja Malaga o Middleton (;)

O Darryl Middleton (42, 2.02) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας solobasket.com, φέρεται να απέρριψε πρόταση της Unicaja Malaga με σκοπό να αντικαταστήσει τον ήδη τραυματία Gabriel German (27, 2.07). Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός με ισπανικό διαβατήριο αποτελούσε εύλογη επιλογή στη λίστα των παικτών που εξέταζε ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Garcia Aito Reneses, αλλά με δηλώσεις του ο παίκτης τόνισε:

"Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μου (CB Jirona) να επιστρέψει στο πρωτάθλημα της ACB λίκγας και να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός."

O Middleton αγωνίζεται για 3η συνεχή χρονιά στην ομάδα της CB Jirona, η οποία υποβιβάστηκε από την ACB λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και των χρεών που είχε.

Ανακοίνωσε Slanina η CB Murcia

O Donatas Slanina (31, 1.90) θα συνεχίσει την καριέρα του στο ισπανικό πρωτάθλημα της ACB λίγκας και στην ομάδα της CB Murcia, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. Ο Λιθουανός guard θα μετέβει την Κυριακή στην ισπανική πόλη και θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις τη Δευτέρα όπου και αναμένεται να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων.

Την περασμένη σεζόν ο Slanina αγωνίστηκε στην ομάδα της Asseco Prokom Sopot και σε 14 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 11.1 μ.ο. πόντων και 1.9 μ.ο. assists σε 28.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωσε D.J. Strawberry η Fortitudo

O D.J. Strawberry (23, 1.95) είναι και επίσημα παίκτης της Fortitudo Bologna, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ιταλικής ομάδας. Αύριο είναι προγραμματισμένη η επίσημη παρουσίασή του στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ σήμερα πέρασε με επιτυχία από τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις.

Ο Strawberry την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε τόσο στο πρωτάθλημα του NBDL με τους Albuquerque Thunderbirds, όσο και στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τη φανέλα των Phoenix Suns, όπου σε 34 παιχνίδια είχε 2.1 μ.ο. πόντων και 0.8 μ.ο. assists σε 7.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Και επίσημα Spahija

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη δημοσίευση, ήταν θέμα ωρών η επισημοποίηση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του πάγκου της Pamesa Valencia, από τον Neven Spahija. O Kροάτης τεχνικός, υπέφραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2 ετών και θα ξεκινήσει επίσημα τις προπονήσεις της ομάδας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Spahija, ο οποίος γιορτάζει σήμερα τα 46α γενέθλιά του, κατέκτησε πέρσυ το πρωτάθλημα της ACB λίγκας με την ομάδα της TAU Ceramica, αλλά και τον θεσμό του ισπανικού Supercopa.

O Spahija στην Pamesa Valencia (;)

O Neven Spahija, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, θα είναι τελικά ο διάδοχος του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Pamesa Valencia. Η υπόθεση του Sergio Scariolo για την οποία είχαμε κάνει λόγο σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, φαίνεται πως παρέμεινε στάσιμη, ενώ το δημοσίευμα κάνει λόγο για τις τελευταίες λεπτομέρειες να έχουν απομείνει για την επισημοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Sergio Scariolo φαίνεται πως ζητούσε οριμένενες εγγυήσεις τόσο οικονομικής όσο και αγωνιστικής φύσεως, με αποτέλεσμα χθες, ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Manolo Llorente, να έχει συνάντηση με τον Κροάτη τεχνικό, ο οποίος μάλιστα είχε επαφές και με τους San Antonio Spurs. H επίσημη ανακοίνωση για τη συμφωνία μπορεί να γίνει γνωστή ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες.

Ανακοίνωσε Hite η TAU Ceramica

O Robert Hite (24, 1.87), όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της TAU Ceramica, θα αποτελέσει παίκτη της ομάδας για τον επόμενο μήνα. Η μεταγραφή αυτή έγινε καθώς ο Αμερικανός forward της ισπανικής ομάδας, Pete Michael (30, 1.96), θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 3 εβδομάδες λόγω τραυματισμού.

Ο Hite ήταν free-agent, καθώς μετά την απομάκρυνσή του από την προετοιμασία των Phoenix Suns, δεν είχε βρει ομάδα. Την περασμένη σεζόν, ο Αμερικανός guard αγωνίστηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Galatasaray Cafe Brown, και σε 26 αγώνες είχε 9.7 μ.ο. πόντων και 4.1 μ.ο. assists σε 25.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

O Ariel Beit Halachmi στον πάγκο της Bnei Hasharon

O Ariel Beit Halachmi είναι ο νέος προπονητής της ισραηλινής Bnei Hasharon, όπως έγινε γνωστό μέσω του επίσημου site της ομάδας. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Mose Weinkrantz - εικονιζόμενος -, παραιτήθηκε από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας, και η ομάδα δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του.

Ο Ariel Beit Halachmi είναι προπονητής στο εθνικό συγκρότημα της ομάδας του Ισραήλ για ηλικίες κάτω των 20 ετών, ενώ μέχρι την περασμένη αγωνιστική σεζόν ήταν στον πάγκο της Ironi Nahariya, με την οποία μάλιστα πριν 2 αγωνιστικές περιόδους είχε φτάσει στα τελικά του final-4 του ισραηλινού πρωταθλήματος.

Αποχωρεί ο Jackson από την Unics Kazan (;)

O σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ημερών, είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Marc Jackson (33, 2.09)Unics Kazan, καθώς η φυσική του κατάσταση δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, o προπονητής της ομάδας, Aco Petrovic, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με τη φυσική κατάσταση του παίκτη και δεν είναι διατεθημένος να τον περιμένει άλλο.

Ο Jackson, που είναι γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από το πέρασμά του την περασμένη σεζόν από την ομάδα του Ολυμπιακού, δεν έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε κανένα επίσημο παιχνίδι της Unics Kazan, ούτε για το ρωσικό πρωτάθλημα, ούτε για τη διοργάνωση του EuroCup.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

O Scariolo επικρατέστερος για τον πάγκο της Pamesa Valencia

O Sergio Scariolo, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας solobasket.com, φέρεται να αποτελεί το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Φώτη Κατσικάρη στην τεχνική ηγεσία της Pamesa Valencia.

Ο Iταλός τεχνικός μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνήσει με κάποια ομάδα, και αποτελεί σχολιαστή για το ισπανικό κανάλι TVE σε αγώνες για το πρωτάθλημα της ACB λίγκας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, Manuel Llorente, δεν έχει πρόβλημα να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις του πρώην προπονητή της Unicaja Malaga, και όπως όλα δείχνουν μέσα στις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει.

Παρελθόν ο Weinkrantz από την Bnei Hasharon

O προπονητής της ισραηλινής Bnei Hasharon, Moshe Weinkrantz, αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, όπως έγινε γνωστό με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ομάδας. Η παραίτηση του προπονητή έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα όπως αναμενόταν, γνωρίζοντας 2 σημαντικές ήττες, ενώ ο Weinkrantz τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να διέλθει μέσω μίας σημαντικής αλλαγής για να φτάσει στους οριοθετημένους στόχους.

O πρόεδρος της ομάδας, κ. Eldad Akunis, δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Σεβόμαστε την απόφαση του προπονητή, αν και πιστεύαμε ότι με την παρουσία του η ομάδα θα πήγαινε ψηλά. Του εύχομαι τα καλύτερη στην επαγγελματική του καριέρα."

Διαψεύδει τις φήμες ο Pepu Hernandez για ενδιαφέρον της Real Mardid

O Pepu Hernandez σε δηλώσεις του στην ισπανική ενημερωτική-αθλητική ιστοσελίδα marca.com, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί επαφών που είχε ο ίδιος με την ομάδα της Real Madrid και το φημολογούμενο σενάριο περί αποχώρησης του Joan Plaza από τον πάγκο της ισπανικής ομάδας και ανάληψης αυτού από τον Hernandez.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της Ισπανίας τόνισε:

"Με ευχαριστεί και με κολακεύει το γεγονός ότι κυκλοφορούν τέτοιες φήμες περί ενδιαφέροντος της Real Madrid για μένα, αλλά αν υπάρξουν συζητήσεις θα γίνον γνωστές αμέσως. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία επαφή με καμία ομάδα, ενώ προσωπικά δεν το βρίσκω αναγκαίο να αναλάβω μία ομάδα στη μέση της χρονιάς. Δεν μου αρέσουν οι υποθέσεις, πόσο μάλλον οι φήμες."

Ο Π.Α.Ο.Κ. για Betts

Ο Andrew Betts (31, 2.16) σύμφωνα με δημοσίευμα της ενημερωτικής εφημερίδας "Μακεδονία", αποτελεί το πρώτο όνομα στη λίστα παικτών για την πιθανή αντικατάσταση του Dejan Tomasevic (35, 2.08).

Ο Betts την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας με τη φανέλα της Sevilla και σε 34 αγώνες είχε 7.4 μ.ο. πόντων και 5.4 μ.ο. rebounds σε 23.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Φήμες για Padius - Stevenson

Οι Nikolai Padius (28, 1.95) και Jarod Stevenson (33, 2.00) σύμφωνα με δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, έχουν τεθεί υπό σοβαρή αμφισβήτηση από τη διοίκηση της ομάδας του Αμαρουσία Costa Coffee. Οι εμφανίσεις των δύο παικτών στις 4 πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος δεν έχουν πείσει τον προπονητή της ομάδας, Σούλη Μαρκόπουλο, και σε συνδυασμό με τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν παρελθόν από την ομάδα της Αθήνας, αν η απόδοσή τους συνεχίσει να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Ο πρόεδρος του Αμαρουσίου, κ. Βωβός, σε δηλώσεις του στήριξε απόλυτα τον προπονητή της ομάδας, ενώ αντιθέτως τόνισε πως η ευθύνη των αρνητικών αποτελεσμάτων είναι κύρια των παικτών.

Ο Padius συνολικά στις 4 πρώτες αγωνιστικές έχει σημειώσει μόλις 26 πόντους, ενώ ο Stevenson 21, αποδεικνύοντας ότι δεν διανύουν την καλύτερη αγωνιστική φόρμα τους.

Φόβοι για Mensah-Bonsu

O Pops Mensah-Bonsu (25, 2.06) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας της DKV Joventut Badalona, βρίσκεται στις Η.Π.Α. με σκοπό να υποβληθεί σε εξετάσεις για τη διάγνωση τις σοβαρότητας των ενοχλήσεων που έχει στον ώμο του. Πιο συγκεκριμένα, ο θηριώδης Άγγλος center, πριν τον αγώνα για τη διοργάνωση της Euroleague κόντρα στη Lottomatica Roma, ανέφερε στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας το πρόβλημά του σημάνοντας συναγερμό στην ομάδα. Το πρόβλημα του παίκτη δεν ξεπεράστηκε κατά τη διάρκεια των περασμένων ημερών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στον αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος, υπό την καθολική εντολή του γιατρού της ομάδας.

Το ιατρικό team της ισπανικής ομάδας τονίζει πως αν οι ενοχλήσεις συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τον παίκτη, τότε είναι πολύ πιθανό να υποβληθεί σε επέμβαση, κάτι το οποίο θα σημάνει και την απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο παίκτης ταξίδεψε στη Washington με σκοπό να εξεταστεί από γιατρό ο οποίος ειδικεύεται σε τραυματισμούς παικτών baseball, και ελπίζει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Να συμπληρωθεί, ότι ο παίκτης "κληρονόμησε" τον τραυματισμό κατά τη διάρκεια των αγώνων με την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο Mensah-Bonsu έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 5 παιχνίδια για το πρωτάθλημα της ACΒ λίγκας και σε 2 για τη διοργάνωση της Euroleague έχοντας συνολικά πετύχει 93 πόντους και "κατεβάσει" 50 rebounds σε 25.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τέλος ο Πεδουλάκης - Φήμες και για Tomasevic

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ., καθώς αργά χθες το βράδυ υπήρξε συνάντηση μεταξύ του προέδρου του "δικεφάλου", κ.Δημήτρη Δρόσου, και του Έλληνα προπονητή στην Αθήνα, με σκοπό τη λύση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Η αποχώρηση του προπονητή, σήμανε και την άμεση αποχώρηση τόσο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, κ.Νίκου Μπουντούρη, όσο και αυτή του team manager, κ.Γιώργου Μπαλογιάννη.

Δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketblog.gr, κάνει λόγο για συζητήσεις που υπάρχουν μεταξύ του κ.Δρόσου και του Ισραηλινού προπονητή Pini Gershon, αλλά η περίπτωση του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας φαντάζει δύσκολη. Οι φήμες που αναφέραμε και σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, που κάνουν λόγο για τον Nenad Markovic να αποτελεί το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας φαίνεται πως θα παραμείνουν φήμες, καθώς το όνομα του Γιώργου Καλαφατάκη - ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι ήταν κοντά στο να συμφωνήσει με την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. - επανήλθε στο προσκήνιο.

Τέλος, ο Dejan Tomasevic (35, 2.08) είναι κοντά στο να αποτελέσει και αυτός παρελθόν από τον Π.Α.Ο.Κ., αλλά όπως όλα δείχνουν, ο νέος προπονητής της ομάδας θα είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση για την περίπτωση του Σέρβου center.

Mulaomerovic μέσα - Πεδουλάκης έξω (;)

Ο Damir Mulaomerovic (34, 1.93) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ. βρίσκεται στην Ελλάδα με σκοπό να συζητήσει το ενδεχόμενο της μεταγραφής του στην ομάδα του "δικεφάλου". Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού όπως φάνηκε στις 4 πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος και ο πρόεδρος της ομάδας, κ.Δημήτρης Δρόσος, προχώρησε σε προσωπικές κινήσεις με σκοπό να έρθει σε επαφές με τον Κροάτη guard.

Ο Mulaomerovic την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της Cibona Zagreb και σε 11 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 7.2 μ.ο. πόντων και 1.9 μ.ο. assists σε 20.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Επίσης, δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για πιθανή αποχώρηση του προπονητή της ομάδας, Αργύρη Πεδουλάκη, καθώς το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στις αρχές τις χρονιάς, και το όνομα του Nenad Markovic είναι στο προσκήνιο, ως τον επικρατέστερο για να αντικαταστήσει τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο της ομάδας.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωσε Powell η Hapoel Jerusalem

O Roger Powell (25, 1.98) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Hapoel Jerusalem, θα συνεχίσει την καριέρα του την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην ομάδα από το Ισραήλ.

Ο Powell την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα και στην ομάδα της Bancatercas Teramo και σε 33 παιχνίδια είχε 13.2 μ.ο. πόντων και 4.4 μ.ο. rebounds σε 26.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τέλος ο Smith από την Union Olimpija (;)

O JaJuan Smith (22, 1.85) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Union Olimpija λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού προβλήματος που ο ίδιος αντιμετωπίζει. Από την πλευρά της ομάδας δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση ή ανακοίνωση που να κάνει λόγο για λύση συνεργασίας με τον Αμερικανό guard, ενώ αντιθέτως το σενάριο αποχώρησης του παίκτη από τη Σλοβένικη ομάδα έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες φήμες περί μη καλών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Smith δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια της Union Olimpija για τη διοργάνωση της Euroleague κόντρα στην DKV Joventut Badalona και στην TAU Ceramica.

Παρελθόν ο Κατσικάρης από την Pamesa Valencia

Ο Φώτης Κατσικάρης, όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας της Pamesa Valencia, αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ισπανικής ομάδας μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματά της στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας. Η είδηση έγινε γνωστή σήμερα το πρωί μετά την έκτακτη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Manuel Llorente, στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, μαζί με τον Έλληνα προπονητή, παρελθόν από το πόστο του γενικού διευθυντή της ομάδας, αποτελεί και ο Johny Rogers. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Llorente τόνισε χαρακτηριστικά:

"Πιστεύω πως είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθούμε να αλλάζουμε τη δυναμική της ομάδας, και για μένα ήταν δύσκολο να καταλήξω σε αυτή την απόφαση μιας και ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε να σταματήσω τη συνεργασία με προπονητή της ομάδας. Όσο για τον μέλλοντα προπονητή, έχω ένα profile στο μυαλό μου, αλλά θα ήθελα να επιμείνω περισσότερο και να εξετάσω τις περιπτώσεις πριν την τελική απόφαση."

Τέλος, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, το όνομα του Neven Spahija είναι αυτό που επικρατεί για να αντικαταστήσει τον Κατσικάρη στον πάγκο της ισπανικής ομάδας.