Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

H Zalgiris για Eddie Gill

O Eddie Gill (30, 1.83) σύμφωνα με δημοσίευμα του λιθουανικού αθλητικού-ενημερωτικού site sportalas.com, φέρεται να είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Zalgiris Kaunas. Πληροφορίες από τα λιθουανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για απομάκρυνση του Willie Dean (28, 1.83) από το ρόστερ της ομάδας, με αποτέλεσμα ο νέος προπονητής της πρωταθλήτριας Λιθουανίας, Gintaras Krapikas, να εξετάζει ήδη περιπτώσεις παικτών για την αντικατάσταση του Αμερικανού guard.

O Gill την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του NBDL με τη φανέλα των Colorado 14ers και σε 36 αγώνες είχε 17.7 μ.ο. πόντων και 8.5 μ.ο. assists σε 38.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Επιστρέφει ο Stack στο ελληνικό πρωτάθλημα ;

O Ryan Stack (33, 2.12) φημολογείται ότι θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της BC Kyiv και θα επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από ένα χρόνο απουσίας από αυτό. Το σενάριο αποχώρησής του Αμερικανού με σκοπιανό διαβατήριο PF από την ουκρανική ομάδα, ισχυροποιείται με την πρόσφατη ένταξη του Jovo Stanojevic (31, 2.07) στο ρόστερ της ομάδας του προπονητή, Sasa Obradovic.

Οι φήμες έχουν να κάνουν με ενδιαφέρον για τον παίκτη, τόσο από την ομάδα του Πανιωνίου On Telecoms -η υπόθεση της έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου για τον Ivan Zoroski (29, 1.95) δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη- όσο και από την ομάδα του Άρη, στο ρόστερ του οποίου υπάρχει δυνατότητα ένταξης ενός ακόμη παίκτη από την κοινωτική αγορά.

Ο Stack την περασμένη σεζόν αγωνιζόμενος σε 11 παιχνίδια για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 7.3 μ.ο. πόντων και 4.2 μ.ο. rebounds σε 19.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωσε Robinson η Union Olimpija

O Frank Robinson (24, 1.93) είναι παίκτης της Union Olimpija, όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. O Aμερικανός guard μέχρι και πέρσυ αγωνιζόταν στο κολλεγιακό πρωτάθλημα του NCAA με την ομάδα της California State Fullerton και σε 32 συνολικά εμφανίσεις του είχε 15.8 μ.ο. πόντων και 6.9 μ.ο. rebounds σε 30.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ πρέπει να συμπληρωθεί ότι πήρε μέρος και στο training-camp των Atlanta Hawks.

Ανακοίνωσε Jurak η Biella

O Goran Jurak (31, 2.03) θα είναι ως το τέλος της αγωνιστικής σεζόν παίκτης της Angelico Biella, όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας. Ο Σλοβένος forward ήταν μέχρι και πρότεινος ελεύθερος και επιστρέφει να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα μετά από 3 χρόνια, όταν και αγωνίστηκε στην ομάδα της NGC Cantu.

Ο Jurak, γνώριμος στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από το πέρασμά του από την ομάδα του Ολυμπιακού, την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Zalgiris Kaunas, όπου σε 19 συμμετοχές σε αγώνες της Euroleague, είχε 6.8 μ.ο. πόντων και 5.2 μ.ο. rebounds σε 17.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Στις 29 Οκτώβρη τα εισητήρια του F-4 της Euroleague

Όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης της Euroleague, το πρώτο πακέτο εισητηρίων για το Final-4 που θα διεξαχθεί το διήμερο 1-3 Μα'ί'ου στην "O2 World Arena" του Βερολίνου, θα είναι διαθέσιμο προς online προπώληση για το φίλαθλο κοινό.

Επίσης, την περασμένη Τρίτη, το συμβούλιο της διοργάνωσης συνεδρίασε με σκοπό τη συζήτηση γύρω από το θέμα της αναδιοργάνωσης της δομής της Euroleague, θέτοντας κριτήρια για τη μελλοντική συμμετοχή ευρωπα'ι'κών ομάδων σε αυτή. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση βασίστηκε στα αποτελέσματα των ομάδων από την αγωνιστική περίοδο 2002-03 και μετά, καθώς και από την κατάταξη αυτών στις λίστες της FIBA Europe. Τέλος, συζητήθηκαν και οι προτάσεις για τη χωρητικότητα των γηπέδων που θα πρέπει να ανέρχονται στις τουλάχιστον 10.000 θέσεις, όπως επίσης και για το μείζον θέμα της διεξαγωγής ενός προκριματικού γύρου πριν από την κύρια φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Η νέα συνεδρίαση ορίστηκε για τον Νοέμβριο, όπου δεν αποκλείεται να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις.

O Gaines για Fortitudo και Maccabi

O Charles Gaines (26, 2.01) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας mondobasket.it, φέρεται να αποτελεί μεταγραφικό στόχο τόσο της Fortitudo Bologna, όσο και της Maccabi Tel Aviv. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση, ο Qyntel Woods (27, 2.05) έχει τεθεί αμφίβολος για να συνεχίσει να αποτελεί παίκτη της ιταλικής ομάδας, και ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Zoran Savic, ήδη εξετάζει περιπτώσεις παικτών για πιθανή αντικατάσταση του Αμερικανού forward.

O Gaines πριν λίγες μέρες "κόπηκε" από τους S.A. Spurs με τη φανέλα των οποίων, κατά τη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας είχε 3.3 μ.ο. πόντων.

Φήμες για Forte & Woods στη Fortitudo

Οι Joseph Forte (27, 1.93) και Qyntel Woods (27, 2.05) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, μετά την συντριπτική εντός έδρας ήττα της Fortitudo Bologna από τη Virtus Roma εθεάθησαν σε τοπικό νυκτερινό μαγαζί της πόλης, με αποτέλεσμα η θέση τους στο ρόστερ της ομάδας να τίθεται αμφίβολη. Ο προπονητής της ομάδας, Αqazzi Pierangelo, προβληματίζεται για τη συμπεριφορά των 2 Αμερικανών παικτών, και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους.

Μάλιστα, ο γνωστός στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από την παρουσία του στην ομάδα του Ολυμπιακού, Woods, έχει υποπέσει και προηγούμενες φορές σε πειθαρχικά παραπτώματα, επιβαρύνοντας τη θέση του στην ομάδα.

Ο Forte στις 2 πρώτες αγωνιστικές του ιταλικού πρωταθλήματος έχει 24.5 μ.ο. πόντων και 1.5 μ.ο. assists σε 36' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Woods 9 πόντους και 1 rebound σε 30' χρόνο συμμετοχής σε ένα παιχνίδι.

Δοκιμάζει Shermadini o Παναθηνα'ι'κός

Ο Giorgi Shermadini (19, 2.16) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Παναθηνα'ι'κού, μετέχει εδώ και λίγες μέρες στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας, και αν πείσει τον προπονητή των ''πρασίνων'', Zeliko Obradovic, θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο διεθνής Γεωργιανός center αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια για τη 2η κατηγορία των εθνικών ομάδων της Ευρώπης, έχοντας 9 μ.ο. πόντων και 1.5 μ.ο. rebounds σε 5.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Η Regal Barcelona για Maciulis

O Jonas Maciulis (23, 2.00) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθληικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας elmundodeportivo.es, αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Regal Barcelona. Ο Λιθουανός forward αποτελεί παίκτη της Zalgiris Kaunas, αλλά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη λιθουανική ομάδα, έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί παίκτες που ανήκουν στο σημερινό ρόστερ να επιθυμούν να αποχωρήσουν. Ήδη ο Αμερικανός guard, Marcus Brown (34, 1.88) αποχώρησε από τη Zalgiris και συμφώνησε με τη Maccabi Tel Aviv.

O Maciulis την περασμένη σεζόν αγωνιζόμενος σε 20 παιχνίδια για τη διοργάνωση της Euroleague, είχε 12 μ.ο. πόντων και 3.5 μ.ο. rebounds σε 26.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Κοντά στην Ironi Ashkelon o Tre Kelley

O Tre Kelley (23, 1.82) σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού αθλητικού-ενημερωτικού site basketcentral.it, είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα της Ironi Ashkelon. Ο Aμερικανός guard είχε υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα των Miami Heat, αλλά αποδεσμεύτηκε, με αποτέλεσμα να είναι μέχρι και σήμερα free-agent.

Ο Κelley, που είναι γνώριμος στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από το πέρασμά του από τον Πανελλήνιο Γ.Σ., αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν αρχικά στη Cinona Zagreb όπου σε 13 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 11.1 μ.ο. πόντων και 2.5 μ.ο. assists σε 25.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ μετέπειτα αγωνίστηκε για τον Πανελλήνιο Γ.Σ. και σε 9 συμμετοχές είχε 9.6 πόντους και 1.9 assists ανά αγώνα σε 20' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωσε Samad Barhami η Pau-Orthez

O Samad Barhami (25, 2.00) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας της Pau-Orthez, θα συνεχίσει την καριέρα του για τη φετινή αγωνιστική περίοδο στη γαλλική ομάδα. Ο παίκτης το περασμένο καλοκαίρι είχε συμφωνήσει με την ομάδα της Cholet, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα δεν κατέστησε δυνατό τη συνέχιση της μεταξύς τους συνεργασίας.

Ο διεθνής Ιρανός forward συμμετείχε το περασμένο καλοκαίρι στο Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνο και σε 5 αγώνες είχε 17.2 μ.ο. πόντων και 3.2 μ.ο. rebounds σε 33' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Αποσύρθηκε ο Bennett από την ενεργό δράση

Ο Elmer Bennett (36, 1.83) όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στη διοίκηση της Cajasol, αποσύρεται από την ενεργό δράση, λίγες μέρες μετά την έναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος της ACB λίγκας. Αν και τον περασμένο Ιούλιο ο Αμερικανός guard ανανέωσε τη συνεργασία του με την ισπανική ομάδα, αποφάφισε πως αυτή η χρονική στιγμή ήταν η καλύτερη για να ''κρεμάσει'' τα παπούτσια του.

Ο Βennett την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της Cajasol (Sevilla) όπου σε 19 αγώνες είχε 11.5 μ.ο. πόντων και 4.8 μ.ο. assists σε 24.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: TAU Ceramica, Real Madrid, DKV Joventut Badalona, με την τελευταία μάλιστα κατέκτησε τη διοργάνωση του Uleb Cup.

Από την μεριά της, η διοίκηση της Cajasol με ανακοίνωση ευχαρίστησε τον παίκτη για την παρουσία του στην ομάδα, για την αφοσίωση που έδειξε κατά τη διάρκεια της δεκάμηνης παρουσίας του σε αυτή και πως θα αποτελεί πάντα μέλος της ισπανικής ομάδας.

Off o Zoroski

O Ivan Zoroski (29, 1.9) όπως ανακοινώθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας του Πανιωνίου On Telecoms, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω θλάσης στους προσαγωγούς που υπέστη κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ.. Αυτό σημαίνει ότι ο Σέρβος guard θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας της Νέας Σμύρνης για τουλάχιστον 3 εβδομάδες, κάτι που συνεπάγεται και την απουσία του από τους αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

O Gallinari στο πρωτάθλημα του NBDL (;)

Ο Danilo Gallinari (20, 2.04) σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή της ομάδας των NY Knicks, Mike D'Antoni, στην αμερικάνικη ενημερωτική ιστοσελίδα nypost.com, ίσως ξεκινήσει την καριέρα του στην Αμερική από το πρωτάθλημα του Development League (D-League).

Πιο συγκεκριμένα, ο D'Antoni στις δηλώσεις του τόνισε:

"Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς θα του δώσει μία γεύση της πραγματικότητας πολύ γρήγορα. Δεν έχει αγωνιστεί ακόμη, δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως. Θα μπορούσα να τον δω να αγωνίζεται 40', πως είναι σίγουρος για το παιχνίδι του και να επιστρέψει."

Πρέπει να τονιστεί, ότι ο Ιταλός forward, από τον Ιούλιο τέθηκε εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού, και μόλις την περασμένη βδομάδα ενσωματώθηκε ξανά σε χαλαρό πρόγραμμα προπονήσεων.

Από την πλευρά του ο Gallinari τόνισε:

"Δεν νομίζω πως θα'ταν η καλύτερη λύση. Είμαι μέλος αυτής της ομάδας, ανήκω σε αυτή την ομάδα και δεν αποτελώ μέρος καμιάς άλλης."

O Gallinari την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα και στην ομάδα της AJ Milano, και σε 37 αγώνες είχε 17.7 μ.ο. πόντων και 5.9 μ.ο. rebounds σε 34.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague, σε 11 συμμετοχές είχε 14.9 πόντους και 4.2 rebounds ανά αγώνα σε 31.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ το περασμένο καλοκαίρι επιλέκτηκε στο no. 6 των Drafts του ΝΒΑ.

Στην PBG Basket Poznan o Wojcik

O Adam Wojcik (38, 2.08) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, βρίσκεται κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Πολωνίας και στην ομάδα της PBG Basket Poznan. Ο Πολωνός center, δεν άργησε να βρει ομάδα μετά την αποχώρησή του από την ιταλική Pierrel Capo d'Orlando, και επόμενος σταθμός στην καριέρα του κατά τα φαινόμενα, θα'ναι η ομάδα του προπονητή, Eugenius Kizewski.

O Wojcik την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Ιταλία και στην ομάδα της Pierrel Capo d'Orlando, όπου σε 37 αγώνες είχε 7.5 μ.ο. πόντων και 1.9 μ.ο. rebounds σε 15.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Scales η BC Kiev

O Alex Scales (30, 1.92) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας της BC Kiev, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 μηνών με την ουκρανική ομάδα. Ο προπονητής της ομάδας, Sasa Obradovic, έψαχνε τον αντικαταστάτη του τραυματία Clay Tucker (28, 1.91) ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνα και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Ο Scales την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ρωσικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της CSK-WS Samara, όπου σε 23 αγώνες είχε 11.5 μ.ο. πόντων και 2.6 μ.ο. rebounds σε 30' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Και επίσημα Brown

Ο Marcus Brown (34, 1.88) είναι και επίσημα παίκτης της Maccabi Tel Aviv, όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους και θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι της διοργάνωσης της Euroleague, κόντρα στην Cibona Zagreb.

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, υπήρξε έντονη φημολογία για την αποχώρηση του Αμερικανού guard από την ομάδα της Zalgiris Kaunas, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση της ομάδας από το Ισραήλ.

Ο Βrown έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, αγωνιζόμενος σε ομάδες όπως η Pau-Orthez, η Limoges, η Benetton Trevizo, η Efes Pilsen, η CSKA Moscow, η Unicaja Malaga, ενώ έχει αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ και πιο συγκεκριμένα στους Portland Blazers και στους Detroit Pistons.

Παρελθόν ο Vukoicic από την Base Oostende

O προπονητής της Base Oostende, Vlada Vukoicic, αποτελεί παρελθόν από τη βελγική ομάδα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν δημιουργηθεί με το πέρας του αγώνα του περασμένου Σαββάτου, όπου η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει το ροζ φύλλο αγώνα. Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, αναφέρει πως ο μέχρι πρότεινος βοηθός προπονητή της ομάδας, Umberto Badioli, θα αναλάβει τις προπονήσεις της ομάδας μέχρι νεοτέρας.

Πρέπει να τονιστεί, πως ο Vukoicic, είχε έρθει σε διαφωνία αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αγώνων, τόσο με παίκτες, όσο και με μέλη του τεχνικού τιμ της ομάδας, με αποτέλεσμα το κλίμα στις τάξεις των αποδυτηρίων να μην είναι και οι καλύτερες δυνατές.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Φήμες για Strickland στη Galatasaray Cafe Brown

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ο Marshall Strickland (25, 1.87) είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Galatasaray Cafe Brown. O προπονητής της ομάδας, Murat Ozyer, φαίνεται πως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του Αμερικανού guard, τόσο σε προκριματικό αγώνα για τη διοργάνωση του Eurocup, όσο και στην πρώτη αγωνιστική το τουρκικού πρωταθλήματος, και φέρεται να εξετάζει περιπτώσεις παικτών.

Ο Strickland την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Alpella Istanbul όπου σε 26 αγώνες είχε 16.5 μ.ο. πόντων και 3.8 μ.ο assists σε 37.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

O Marcus Brown στη Maccabi Tel Aviv

Μετά την αποχώρηση του προπονητή της Zalgiris Kaunas, Rimantas Grigas, o Marcus Brown (34, 1.88) έρχεται να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα αποτελέσει παρελθόν από τη λιθουανική ομάδα λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ιστοσελίδας solobaskt.com, τόσο τα λιθουανικά όσο και τα ισραηλινά μέσα κάνουν λόγο για συμφωνία της Macabi Tel Aviv με τον Αμερικανό guard.

O Brown, που κατέχει το ρεκόρ πόντων στην ιστορία της διοργάνωσης της Euroleague, την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα της Zalgiris Kaunas, όπου σε 20 αγώνες για το θεσμό της Euroleague είχε 14.5 μ.ο. πόντων και 1.4 μ.ο. assists σε 29.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Παρελθόν ο Grigas από τη Zalgiris

O προπονητής της Zalgiris Kaunas, Rimantas Grigas, όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας, αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της. Η συνεργασία λύθηκε κοινή συναινέση μετά από μία σειρά τριών ηττών στο πρωτάθλημα της Βαλτικής λίγκας, ενώ ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Paulius Motiejunas, τόνισε πως αυτή η αλλαγή θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην ομάδα.

Ο Gintaras Krapikas θα αναλάβει χρέη προπονητή μέχρι νεοτέρας, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό η λιθουανική ομάδα, της έχουν επιφέρει πολλά εμπόδια στην ορθή λειτουργία της. Ο Krapikas, ήταν παίκτης της Zalgiris κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80, ενώ επό 7 συνεχή έτη έχει διετελέση και βοηθός προπονητή στην ομάδα.