Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Ανακοίνωσε Cukinas η Barons LMT Riga

O Povils Cukinas (25, 2.09) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας της Barons LMT Riga, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια Λετονίας.

Ο Λιθουανός center την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Tisettanta Cantu, όπου και σε 34 αγώνες είχε 4.9 μ.ο. πόντων και 3.6 μ.ο rebounds σε 16.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Φήμες για Solak στη Fenerbahce Ulker

O Fatih Solak (28, 2.14) σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων, φέρεται να αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Fenerbahce Ulker, καθώς οι τραυματισμοί των Omer Faruk Asik (22, 2.11) και Semih Erden (22, 2.10) προβληματίζουν έντονα τον προπονητή, Bogdan Tanjevic.

O Solak, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας και αγωνίστηκε στους προκριματικούς αγώνες για το Eurobasket του 2009, και σε 6 συμμετοχές είχε 3.3 πόντους και 2.8 rebounds ανά αγώνα σε 11.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής. Επίσης, την περασμένη σεζόν ο Τούρκος center αγωνίστηκε στην ομάδα της Galatasaray Cafe Brown και σε 21 αγώνες για του τουρκικό πρωτάθλημα είχε 1.9 μ.ο. πόντων και 2.5 μ.ο. rebounds σε 8.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση του Uleb Cup σε 11 αγώνες είχε 0.2 μ.ο. πόντων και 1.3 μ.ο. rebounds σε 5.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Έξω Kemp, μέσα Fobbs (;)

Ο Shawn Kemp (38, 2.09) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας gazzetta.it, είναι κοντά στο να αποχωρήσει από την ομάδα της Premiata Montegranaro. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η διοίκηση της ιταλικής ομάδας και ο προπονητής, Alessandro Finelli, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τον παίκτη, καθώς τα συνεχή ταξίδια στις Η.Π.Α. που κάνει ο πρώην θρύλος του ΝΒΑ, τον έχουν αφήσει εκτός προπονήσεων και όπως είναι λογικό, πίσω σε φυσική κατάσταση, συγκριτικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιταλική ομάδα ήδη εξετάζει την περίπτωση του Αμερικανού center Eddy Fobbs (28, 2.13) με σκοπό να αντικαταστήσει τον Kemp.

Ο Fobbs την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα Mersin Buyuksehir Belediyesi, και στο τουρκικό πρωτάθλημα σε 30 αγώνες είχε 12.2 μ.ο. πόντων και 8 μ.ο. rebounds σε 27' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Stanescu η VVC Samara

O Virgil Stanescu (31, 2.07) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της VVC Samara, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη ρώσικη ομάδα. Η συμφωνία επήλθε τις προηγούμενες μέρες ανάμεσα στις δύο πλευρές και έτσι ο διεθνής Ρουμάνος PF θα είναι κάτοικος Ρωσίας για 5η συνεχή χρονιά.

Ο Stanescu τα τελευταία 3 χρόνια ήταν παίκτης της ρωσικής Unics Kazan και την τελευταία σεζόν σε 16 αγώνες για το ρωσικό πρωτάθλημα είχε 7.6 μ.ο. πόντων και 2.9 μ.ο. rebounds σε 15.8' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση του Uleb Cup σε 15 συμμετοχές είχε 7.2 πόντους και 3.7 rebounds ανά αγώνα σε 14.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

H αναδιοργάνωση της Euroleague


Στις 7 Ιουλίου το συμβούλιο της διοργάνωσης της Euroleague το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο είχε σκοπό την υποβολή προτάσεων για τη συγκρότηση νέων δεδομένων και για την αναδιοργάνωση του θεσμού, έτσι ώστε να επιτευχθεί επέκταση του πρωταθλήματος στις ευρωπα'ι'κές χώρες. Ένα πρώτο βήμα που διετελέστη το καλοκαίρι, ήταν η ''συμφιλίωση'' των 2 ομοσπονδιών της FIBA και της Uleb, και η οποία επισημοποιήθηκε.

Χθες λοιπόν, με δηλώσεις του στο επίσημο site της Euroleague, ο πρόεδρος της Uleb, Jordie Bertomeu τόνισε χαρακτηριστικά:

''Όλο αυτό το διάστημα εργαστήκαμε σκληρά με σκοπό να φέρουμε εις πέρας τις προτάσεις τις οποίες ψήφισε η πλειοψηφία των μελών, και σίγουρα η πραγματοποίηση προκριματικών γύρων πριν τη φάση των κύριων ομίλων της διοργάνωσης, είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Το νέο προτεινόμενο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα έχει σκοπό να ενσωματώσει στη διοργάνωση ομάδες από χώρες που πριν δεν συμμετείχαν και να θέσει ως βάση στόχων κάθε ομάδας, πως μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων κάθε χώρας θα μπορούν να συμμετάσχουν στη Euroleague. Eίμαστε αισιόδοξοι πως με τη δουλειά που θα συνεχιστεί, θα φτάσουμε στην τελική απόφαση-συμφωνία.''

Η πρόταση για την αναδιοργάνωση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος, έχει να κάνει με συμμετοχή ομάδων από τα πρωταθλήματα αρχικά της Ισπανίας, Ιταλίας και Ελλάδας, την ισχυροποίηση της θέσης μερικών ομάδων όπως η Regal Barcelona, η Real Madrid, ο Παναθηνα'ι'κός, ο Ολυμπιακός, η Maccabi Tel Aviv, η Montepaschi Siena, η CSKA Moscow και συγχρόνως συμμετοχή ομάδων από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα μέσα από τη διεξαγωγή προκριματικών φάσεων.

Έλληνας ο Ζoroski (;)

O Ivan Zoroski (29, 1.95) σύντομα θα αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριο και την ελληνική υπηκοότητα, και με αυτή την τροπή στην υπόθεση της ελληνικοποίησης του παίκτη, ο προπονητής της ομάδας του Πανιωνίου, Aleksandar Trifunovic, θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει παίκτη με σκοπό την κάλυψη της θέσης του κοινωτικού που θα δημιουργηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου για τον Σέρβο guard είναι θέμα ημερών, μιας και πλέον απομένουν οι κινήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Zoroski την περασμένη σεζόν σε 35 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 11.2 μ.ο. πόντων και 2.1 μ.ο. assists σε 23.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση του Uleb Cup σε 12 συμμετοχές είχε 11.8 πόντους και 1.6 assists ανά αγώνα σε 21.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Επιστρέφει ο Price στη Λιθουανία (;)

O Hollis Price (28, 1.83) σύμφωνα με δημοσίευμα της λιθουανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας lrytas.lt, φέρεται να αποτελεί στόχο της Zalgiris Kaunas. Ο Αμερικανός guard υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Dynamo Moscow, αλλά ο τεχνικός διευθυντής της ρώσικης ομάδας, Ginas Rutkauskas, διετέλεσε για χρόνια scouter της Zalgiris, με αποτέλεσμα οι φήμες για επιστροφή του παίκτη στη Λιθουανία να ''φουντώνουν''.

Ο Price την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Lietuvos Rytas, όπου σε 20 αγώνες για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 16.9 πόντους και 3.9 assists ανά αγώνα σε 33.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Εκτός για ένα μήνα ο Klobucar


O Jaka Klobukar (21, 1.94) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της Union Olimpija, θα μείνει εκτός αγωνιστικών δράσεων για τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς υπέστη κάταγμα σε δάκτυλο του αριστερού του χεριού. Ο νεαρός Σλοβένος διεθνής guard, που θα αποτελέσει σημαντική απουσία στην ομάδα του προπονητή, Aleksandar Dzikic, κινδυνεύει να χάσει το ντεμπούτο του στο θεσμό της Euroleague, με αντίπαλο την DKV Joventut Badalona.

O Klobukar συμμετείχε και στο Eurobasket του περασμένου Σεπτέμβρη στην Ισπανία, όπου σε 5 αγώνες με την εθνική Σλοβενίας είχε 0.4 μ.ο. πόντων και 0.4 μ.ο. assists σε 5.8' μ.ο. χρόσο συμμετοχής, ενώ μέχρι και την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην ομάδα της KD Geoplin Slovan Ljubljana.

Ανακοίνωσε Μπρόζο, Παπακώστα - Κοντά σε Mejia


Οι Γιώργος Μπρόζος (22, 2.02) και Φάνης Παπακώστας (30, 2.05) είναι και επίσημα παίκτες της Α.Ε.Λ. όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας. Οι 2 παίκτες υπέγραψαν συμβόλαιο ενός έτους και ενσωματώθηκαν κανονικά στο πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας.

Ο Μπρόζος αποτέλεσε μέλος της ομάδας του αμερικανικού κολλεγίου Furman, και την περασμένη αγωνιστική περίοδο σε 30 συμμετοχές είχε 9.5 πόντους και 4.2 rebounds ανά αγώνα σε 21.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ο Παπακώστας επιστρέφει και πάλι στην πόλη στην οποία ανδρώθηκε μπασκετικά, καθώς το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε με την ομάδα του Γ.Σ.Λ., ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες ομάδες, όπως η Χαλκίδα, η Ολύμπια Λάρισας, η Δάφνη και τέλος τα Τρίκαλα 2000.

** Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site sport24.gr, η ομάδα του προπονητή, Βαγγέλη Αλεξανδρή, βρίσκεται κοντά στη συμφωνία με τον Αμερικανό Sammy Mejia (25, 1.98). Το θετικό στην υπόθεση του Αμερικανού guard, είναι το γεγονός ότι έχει ευρωπα'ι'κή εμπειρία, και είναι κάτι που επιζητά ο προπονητής των ''βυσσινί''.

Ο Mejia επιλέκτηκε στον αλλά τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει ένα συμβόλαιο στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο δεύτερο γύρο των Drafts του περσυνού καλοκαιριού από τους Detroit Pistons ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Pierrel Capo D'Orlando, και σε 13 συμμετοχές είχε 11 πόντους και 5.2 rebounds ανά αγώνα σε 31.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ πριν μετακομίσει στην Ιταλία, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του NBDL για λογαριασμό των Fort Wayne Mad Ants όπου σε 13 αγώνες είχε 19.5 μ.ο. πόντων και 8.4 μ.ο. rebounds σε 37.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

H Barcelona για Santiago


O Daniel Santiago (32, 2.16) σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας marca.com, φέρεται να είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Regal Barcelona. Ο θηριώδης Πορτορικανός center αποτελεί την πρώτη επιλογή του προπονητή των Καταλανών, Xavi Pascual, για να αντικαταστήσει το κενό που άφησε ο Κροάτης διεθνής center Mario Kasun (28, 2.13).

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών λαμβάνουν χώρα εδώ και λίγες εβδομάδες, αλλά τις τελευταίες μέρες οι ρυθμοί τους επιταχύνθηκαν και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ισπανικού site, δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες ο παίκτης να συμφωνήσει με την ομάδα της Βαρκελώνης.

Ο Santiago την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο ισπανικό πρωτάθλημα της ACB λίγκας για λογαριασμό της Unicaja Malaga, όπου σε 33 συμμετοχές για το πρωτάθλημα είχε 8.5 μ.ο. πόντων και 2.9 μ.ο. rebounds σε 15.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ για τη διοργάνωση της Euroleague σε 17 συμμετοχές είχε 9 πόντους και 4.2 rebounds ανά αγώνα σε 17.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Απέρριψε τη Fuenlabrada o Wolkowyski

O Ruben Wolkowyski (35, 2.05) σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού αθλητικού-ενημερωτικού site solobasket.com, δεν συμφώνησε τελικά με την ομάδα της Fuenlabrada -όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση-, καθώς η πρόταση της ισπανικής ομάδας δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις του παίκτη.

Οι διαδικασίες ''κόλλησαν'' στο γεγονός ότι οι Ισπανοί προσέφεραν στον Αργεντίνο με πολωνικό διαβατήριο συμβόλαιο 2 μηνών, έτσι ώστε να καλύψουν το κενό του τραυματία Rafael Vidaurreta (31, 2.06), τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όσο και κατά τη διάρκεια των πρώτων αγωνιστικών της ACB λίγκας.

Και επίσημα Gomis


Ο Joseph Gomis (30, 1.80) είναι και επίσημα παίκτης της Unicaja Malaga όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας. Ο Γάλλος διεθνής guard αφού πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, με σκοπό αρχικά να καλύψει το κενό του τραυματία Berni Rodriguez (28, 1.96).

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, ο Gomis δεν θέλησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της CB Valladolid, καθώς θα αγωνίζεται φέτος στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ συγχρόνως η ομάδα δεν μπορούσε να καλύψει τις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη.

Αποσύρθηκε ο Abdur-Rahim


O Shareef Abdur-Rahim (31, .207) όπως ανακοινώσε ο ίδιος και όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας των Sacramento Kings, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατό που τον ταλαιπωρούσε αρκετό καιρό.

Σε δηλώσεις του ο Abdur-Rahim τόνισε χαρακτηριστικά:


''Tον τελευταίο 1,5 χρόνο προσπαθούσα να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου και τελικά κατάλαβα πως δεν πρόκειται να επιστρέψω στο επιθυμητό επίπεδο που θα ήθελα να ήμουν με σκοπό να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Η κατάσταση του δεξιού γονάτου μου επιδυνώνεται χρόνο με το χρόνο και πρέπει να συμβαδίσω με τη σκληρή πραγματικότητα. Σκεφτόμενος την καριέρα μου, νιώθω ευλογημένος και πραγματικά είμαι τυχερός που είχα το μπάσκετ και κατάφερα να αγωνιστώ στο ΝΒΑ. Εκεί έξω δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που όταν μεγαλώσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, αλλά είμαι ευγνώμον που είχα αυτή τη δυνατότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω παράλληλα τους προπονητές μου, τους φίλους που έκανα όλα αυτά τα χρόνια, τους ανθρώπους πίσω από τα γραφεία, τους ιδιοκτήτες των ομάδων που γνώρισα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου.''

Ο Abdur-Rahim το Δεκέμβρη του 2002 ανακυρήκτηκε ως ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κατάφερε και έσπασε το φράγμα των 10.000 πόντων ενώ ήταν μέλος της εθνικής ομάδας των Η.Π.Α. που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2000.

Το 1996 επιλέκτηκε στα Drafts από τους Vancouver Grizzlies, ενώ αγωνίστηκε επίσης στις ομάδες των Atlanta Hawks, Portland Blazers και Sacramento Kings.

Off o Todic

Ο Miroslav Todic (23, 2.05) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας του Κολοσσού Ρόδου, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 5 μήνες, καθώς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί του γόνατο. Τα νέα αυτά δυσαρέστησαν πολύ τον προπονητή της ομάδας, Γιάννη Σφαιρόπουλο, που θα αναζητήσει αντικαταστάτη του Σλοβένου forward.

Ο Todic την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος έχοντας 7.2 πόντους και 2.6 rebounds ανά αγώνα σε 14.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Φήμες για Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλο και περισσότερο φουντώνουν οι φήμες για την ''νέα εποχή'' στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης, φέρεται να δέχεται πιέσεις τόσο από την πλευρά της διοίκησης του Ολυμπιακού, όσο και από αυτή της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, με σκοπό να μην αποτελεί πλέον προπονητή του εθνικού συγκροτήματος αντρών. Πιέσεις ασκούνται και από την πλευρά της ομάδας του Παναθηνα'ι'κού, καθώς είναι δεδομένη η στάση της διοίκησης των ''πρασίνων'' στο θέμα του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Συγχρόνως, η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν είναι και πολύ ευχαριστημένη με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ομάδας στα φιλικά που έχουν διεξαχθεί -παρά τις όποιες απουσίες υπάρχουν- και αυτό που επιθυμεί είναι ο προπονητής της ομάδας να επικεντρωθεί μόνο στις υποχρεώσεις των ''ερυθρολεύκων''.

Επικρατέστερο σενάριο στις φήμες, είναι ο Φώτης Κατσικάρης να αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο της Εθνικής. Ο Έλληνας προπονητής, έχει δείξει τα τελευταία χρόνια σοβαρά δείγματα γραφής με την ομάδα της Pamesa Valencia στο πρωτάθλημα της ACB λίγκας και η επιλογή του φαντάζει ως η πιο σωστή από την πλευρά της Ομοσπονδίας.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Αποσύρεται ο Mottola (;)


Ο Hanno Mottola (32, 2.07) σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας basketcentral.it, ανακοίνωσε την επιθυμία του με το πέρας των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα της Φινλανδίας στα πλαίσια των προκριματικών του Eurobasket 2009, να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. H καριέρα του Φινλανδού διεθνή forward είναι πλούσια, μιας και ο Mottola αγωνίστηκε τόσο στο ΝΒΑ όσο και στην Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία.

Ο Mottola
αποφοίτησε από το Utah University και το καλοκαίρι του 2000 επιλέκτηκε στο no. 40 των Drafts από τους Atlanta Hawks, με τους οποίους αγωνίστηκε για δύο σερί αγωνιστικές περιόδους. Εν συνεχεία, μετακόμισε στην Ισπανία και τη Βιτόρια όπου αποτέλεσε κομμάτι του ρόστερ της TAU Ceramica, στην Ιταλία για λογαριασμό της Skipper Bologna (2003-2004), στη Scavolini Pesaro (2004-2005), στη Ρωσία και τη Dynamo Moscow (2005-2006), τη Λιθουανία και τη Zalgiris Kaunas (2006-2007) και τέλος στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου και αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν με τη φανέλα του Άρη.

Αποκορύφωμα της καριέρας του παίκτη, το γεγονός ότι αποτέλεσε τον πρώτο Φινλανδό παίκτη στην ιστορία του φινλανδικού μπάσκετ που αφωνίστηκε στο ΝΒΑ, και η συμμετοχή του στον τελικό της διοργάνωσης της Euroleague, κατά την παρουσία του στη Skipper Bologna.

O Α.Ο. Καβάλας για Κούβελα


O Νίκος Κούβελας (35, 2.03) σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site basketblog.gr, φέρεται να ενδιαφέρει τον προπονητή του Α.Ο. Καβάλας, Κώστα Πιλαφίδη. Θέλοντας λοιπόν να προσδώσει βάθος στον πάγκο της ομάδας του, ο Πιλαφίδης αναζητεί παίκτη με εμπειρία από τα παρκέ της Α1 έτσι ώστε να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο των νεοφώτιστων στην Α1 κατηγορία.

Ο Κούβελας την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Π.Α.Ο.Κ. όπου σε 26 αγώνες είχε 2.7 μ.ο. πόντων και 1.4 μ.ο. rebounds σε 9.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Ανακοίνωσε Morlende η Ural Great


O Paccelis Morlende (27, 1.90) είναι παίκτης της ρωσικής Ural Great, όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας. Ο Γάλλος guard θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Ο Morlende επιλέκτηκε στο no.50 των Drafts το καλοκαίρι του 2003 αλλά δεν κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο σε ομάδα του ΝΒΑ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο γαλλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Gravelines -DK, όπου σε 7 αγώνες είχε 4.6 μ.ο. πόντων και 2.7 μ.ο. assists σε 16.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Νέος αρχηγός της CSKA o Smodis


O Matjaz Smodis (28, 2.05) όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο site της CSKA Moscow, εκλέκτηκε αρχηγός της ομάδας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης της ομάδας, ενώ ο Trajan Langton (31, 1.91) ψηφίστηκε ως ο δεύτερος αρχηγός.

Σε σύντομες δηλώσεις ο διεθνής Σλοβένος forward τόνισε χαρακτηριστικά:

''Είναι μεγάλη τιμή για μένα το γεγονός ότι εκλέκτηκα αρχηγός της ομάδας, μιας και απ'όσο γνωρίζω είμαι ο πρώτος μη-Ρώσος αρχηγός στην ιστορία της. Είμαι χαρούμενος γιατί όλοι -συμπαίκτες, προπονητές, διοίκηση- πίστεψαν σε μένα και δεν νομίζω ο νέος μου ρόλος να με αλλάξει τόσο σαν παίκτη όσο και σαν άνθρωπο.''

Ενώ, ο προπονητής της CSKA, Ettore Messina δήλωσε:

''Ο Matjiaz έχει μεγάλη προσωπικότητα και μεγάλη καρδιά. Είναι παίκτης που μου αρέσει πολύ και πιστεύω πως θα αποτελέσει ένα τρανό παράδειγμα παίκτη και για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.''

Ο Smodis την περασμένη περίοδο κατέκτησε το ρωσικό πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα Ευρώπης και σε 11 συμμετοχές για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 14.3 πόντους και 5.3 rebounds ανά αγώνα σε 24.6' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Δοκιμάζει Akins


O Tony Akins (28, 1.78) σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site superbasket.gr, έρχεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης με σκοπό να ενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ.. Στις φιλικές αναμετρήσεις των τελευταίων ημερών, ο προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης, διαπίστωσε προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να επιθυμεί την ενδυνάμωση του ρόστερ στη θέση του point guard.

O Akins την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Αδριατικής λίγκας με την ομάδα της KK Split, όπου σε 25 συμμετοχές αριθμούσε 12.6 πόντους και 6 assists ανά αγώνα σε 34.5' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Η Α.Ε.Κ. για Καραποστόλου


Ο Σωτήρης Καραποστόλου (30, 1.93) σύμφωνα με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας gazzetta.gr, είναι κοντά στο να συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Α.Ε.Κ.. Μέχρι και σήμερα, ο Έλληνας guard δεν είχε συμφωνήσει με καμία ομάδα, και περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή για κάποια καλύτερη πρόταση. Έντονες φήμες βέβαια υπήρχαν και για έντονο ενδιαφέρον της νεοφώτιστης ομάδας του Α.Ο. Καβάλας για τον παίκτη, που όμως δεν αποδείχτηκαν.

Ο Καραποστόλου την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα του Α.Γ.Ο.Ρ. όπου σε 26 αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα είχε 8.6 μ.ο. πόντων και 1.4 μ.ο. assists σε 25' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Η Unicaja για Gomis


O Joseph Gomis (30, 1.80) σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού αθλητικού-ενημαρωτικού site solobasket.com, φέρεται να ενδιαφέρει έντονα την ομάδα της Unicaja Malaga. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, ο διεθνής Γάλλος guard έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα της CB Valladolid, ενώ υπήρξαν φήμες και για ενδιαφέρον της TAU Ceramica για τον παίκτη.

Ο προπονητής της ομάδας, Aito Reneses, προσπαθεί να καλύψει τα κενά των παικτών που έχουν μείνει εκτός προπονήσεων λόγω τραυματισμών, όπου σε αυτούς προστέθηκε και ο Berni Rodriguez (28, 1.96), ο οποίος κατά τα φαινόμενα δεν θα γλιτώσει το χειρουργείο για να ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό στον αριστερό του αστράγαλο.

Off o Kalnietis


O Mantas Kalnietis (22, 1.85) όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο site της Zalgiris Kaunas, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 1,5 μήνα, καθώς κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Παρασκευής ο διεθνής Λιθουανός guard τραυματίστηκε στο αριστερό του χέρι, και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι τουλάχιστον για 6 εβδομάδες θα πρέπει να μείνει εκτός προπονήσεων.

Ο Kalnietis την περασμένη σεζόν στέφθηκε πρωταθλητής με την ομάδα της Zalgiris και σε 16 συμμετοχές είχε 1.6 πόντους και 0.8 assists ανά αγώνα σε 7.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Ενσωματώθηκε ο Boisa


O Vladimir Boisa (27, 2.06) όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο site της ViveMenorca, ενσωματώθηκε χθες κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας, μιας και μέσα στο Σεπτέμβριο είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Γεωργίας για τα προκριματικά του Eurobasket 2009.

Σε σύντομες δηλώσεις του ο Γεωργιανός forward τόνισε χαρακτηριστικά:


''Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω προπονήσεις, θέλω να γνωρίσω τους νέους συμπαίκτες μου και να δουλέψω σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους με την ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος με τις εμφανίσεις μου με την εθνική μου, αλλά πλέον πρέπει να επικεντρωθώ στις απαιτήσεις της ViveMenorca, μιας και δουλειά μου είναι να παίζω μπάσκετ και να εκπληρώνω τους στόχους της εκάστωτε ομάδας. Δεν ανησυχώ για τις ήττες της ομάδας στα πλαίσια της προετοιμασίας, διοτι οι ήττες δεν μετράνε στην προετοιμασία και έχουν μοναδικό στόχο τη βελτίωση της ομάδας.''

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Boisa αγωνίστηκε τόσο στο ρωσικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Spartak Primorie Vladivostok, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άρη, όπου σε συνολικά 18 αγώνες πρωταθλήματος είχε 4.4 μ.ο. πόντων και 2.3 μ.ο. rebounds σε 19.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, ενώ σε 10 συμμετοχές για τη διοργάνωση της Euroleague είχε 3.4 πόντους και 2.2 rebounds ανά αγώνα σε 16.1' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

H Partizan κοντά σε Lasme


O Stephane Lasme (25, 2.03) σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού αθλητικού-ενημερωτικού site basketcentral.it, φέρεται να αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Partizan Igokea. O προπονητής της ομάδας, Dusko Vujosevic, θέλει να ενσωματώσει στο υπάρχον ρόστερ τον Αμερικανό forward, ο οποίος θα αγωνιστεί -αν τελικά συμφωνήσει με τους Σέρβους- για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Την περασμένη σεζόν ο Lasme είχε μία γεμάτη χρονιά, με παιχνίδια τόσο στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ όσο και σε αυτό του NBDL, μιας και αρχικά αγωνίστηκε για ένα μόλις παιχνίδι με τους Golden State Warriors, εν συνεχεία αγωνίστηκε στους Los Angeles D-Fenders όπου σε 35 συμμετοχές είχε 10.5 πόντους και 7.4 rebounds ανά αγώνα σε 28.7' μ.ο. χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ των Miami Heat, όπου σε 15 αγώνες είχε 5.5 μ.ο. πόντων και 3.5 μ.ο. rebounds σε 20.2' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.