Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

H αναδιοργάνωση της Euroleague


Στις 7 Ιουλίου το συμβούλιο της διοργάνωσης της Euroleague το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο είχε σκοπό την υποβολή προτάσεων για τη συγκρότηση νέων δεδομένων και για την αναδιοργάνωση του θεσμού, έτσι ώστε να επιτευχθεί επέκταση του πρωταθλήματος στις ευρωπα'ι'κές χώρες. Ένα πρώτο βήμα που διετελέστη το καλοκαίρι, ήταν η ''συμφιλίωση'' των 2 ομοσπονδιών της FIBA και της Uleb, και η οποία επισημοποιήθηκε.

Χθες λοιπόν, με δηλώσεις του στο επίσημο site της Euroleague, ο πρόεδρος της Uleb, Jordie Bertomeu τόνισε χαρακτηριστικά:

''Όλο αυτό το διάστημα εργαστήκαμε σκληρά με σκοπό να φέρουμε εις πέρας τις προτάσεις τις οποίες ψήφισε η πλειοψηφία των μελών, και σίγουρα η πραγματοποίηση προκριματικών γύρων πριν τη φάση των κύριων ομίλων της διοργάνωσης, είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Το νέο προτεινόμενο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα έχει σκοπό να ενσωματώσει στη διοργάνωση ομάδες από χώρες που πριν δεν συμμετείχαν και να θέσει ως βάση στόχων κάθε ομάδας, πως μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων κάθε χώρας θα μπορούν να συμμετάσχουν στη Euroleague. Eίμαστε αισιόδοξοι πως με τη δουλειά που θα συνεχιστεί, θα φτάσουμε στην τελική απόφαση-συμφωνία.''

Η πρόταση για την αναδιοργάνωση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος, έχει να κάνει με συμμετοχή ομάδων από τα πρωταθλήματα αρχικά της Ισπανίας, Ιταλίας και Ελλάδας, την ισχυροποίηση της θέσης μερικών ομάδων όπως η Regal Barcelona, η Real Madrid, ο Παναθηνα'ι'κός, ο Ολυμπιακός, η Maccabi Tel Aviv, η Montepaschi Siena, η CSKA Moscow και συγχρόνως συμμετοχή ομάδων από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα μέσα από τη διεξαγωγή προκριματικών φάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: