Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Mesina & Hernandez για τον πάγκο της Εθνικής

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site betsmart.gr, η Ε.Ο.Κ. εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσληψης ξένου προπονητή στον πάγκο της Εθνικής, επαληθεύοντας τις φήμες για ενδεχόμενη αποχώρηση του νυν ομοσπονδιακού προπονητή, Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ήδη τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί, είναι αυτά του πρωταθλητή Ευρώπης με την ομάδα της CSKA Moscow, Etore Mesina, και του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας της Ισπανίας και παγκόσμιου πρωταθλητή, Pepu Hernandez. Όλα αυτά, έρχονται να συμπληρωθούν στις ήδη υπάρχουσες φήμες για αντικατάσταση του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο της Εθνικής από τον Φώτη Κατσικάρη, και όπως όλα δείχνουν, μία νέα εποχή της Εθνικής Ελλάδος είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωσε Drobnjak η Alba Berlin

O Dragisa Drobnjak (30, 2.00) είναι και επίσημα παίκτης της Alba Berlin, όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της γερμανικής ομάδας. O Σλοβένος forward υπέγραψε συμβόλαιο 2 μηνών με την ομάδα του προπονητή, Luca Pavicevic, με σκοπό να αντικαταστήσει τον τραυματία center Patrick Femerling (33, 2.15).

Ο Drobnjak την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο πολωνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της PGE Turow Zgorzelec, όπου σε 37 συμμετοχές πέτυχε 8.8 πόντους και "κατέβασε" 4.5 rebounds ανά αγώνα, ενώ για τη διοργάνωση του Uleb Cup, σε 14 αγώνες είχε 8.7 μ.ο. πόντων και 4.1 μ.ο. rebounds σε 26.4' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Πρέπει να τονιστεί ότι ο Σλοβένος παίκτης είχε υπογράψει συμβόλαιο τον Οκτώβριο με την ομάδα της Krka Novo Mesto, το οποίο όμως πλέον δεν έχει ισχύ.

Έξω ο Akins - Μέσα ο Edney (;)

Όπως ανακονώθηκε μέσω του επίσημου site της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ., ο Tony Akins (28, 1.78) αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του "δικεφάλου". Ο Αμερικανός guard δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του τον τελευταίο μήνα τον προπονητή της ομάδας, Αργύρη Πεδουλάκη, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εξετάζει περιπτώσεις παικτών τόσο από την κοινωτική όσο και από την ξένη αγορά.

Ήδη με δημοσίευμα της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας gazzetta.gr, ο Tyus Edney (35, 1.81) βρίσκεται ψηλά στη λίστα των παικτών που εξετάζει ο Πεδουλάκης. Ο Αμερικανός PG, γνώριμος στο ελληνικό φίλαθλο κοινό από το πέρασμά του από την ομάδα του Ολυμπιακού, αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην ουκρανική Azovmash Mariupol, όπου σε 10 αγώνες για τη διοργάνωση του Uleb Cup είχε 10.8 μ.ο. πόντων και 3.5 μ.ο. assists σε 29.9' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

** Επίσης, ο K'Zell Wesson (31, 2.00) απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, μιας και όπως ανακοινώθημε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας του Π.Α.Ο.Κ., εκδόθηκε το δελτίο του με αποτέλεσμα να υπολογίζεται κανονικά από τον προπονητή της ομάδας.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωσε Cortaberría η Unicaja

O Jon Cortaberría (26, 2.00) ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της Unicaja Malaga, και θα ενσωματωθεί στο ρόστερ της ισπανικής ομάδας για ένα μήνα. Το συμβόλαιο του παίκτη θα ανανεώνεται κάθε 30 μέρες μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ενώ ο Ισπανός forward στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε:

"Νιώθω πολύ τυχερός που μου δίδεται αυτή η ευκαιρία, και εύχομαι να φανώ χρήσιμος στν ομάδα. Είναι προφανές ότι το συμβόλαιο θα είναι προσωρινό και με το πέρας του θα επιστρέψω στην ομάδα μου, αλλά θέλω να εκμεταλλευτώ το βραβείο μου που θα αγωνιστώ στην ACB λίγκα, να το απολαύσω και να μάθω μέσα από αυτό. Πλέον δεν είμαι νεαρός σε ηλικία, παρ'όλο που αγωνίζομαι στη μικρότερη κατηγορία, και για μένα είναι σαν να επιστρέφω σπίτι μου."

O Cortaberría αγωνιζόταν στην δεύτερη ομάδα της Unicaja Malaga, στην Clínicas Rincón Axarquía, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της LEB Oro.

Οι Αγγελόπουλοι ''τρελάθηκαν''

Μόλις προχθές δημιουργήθηκε η αναταραχή στις τάξεις της ομάδας του Ολυμπιακού, όταν και δημοσίευμα του αθλητικού-ενημερωτικού site talkbasket.net, έκανε λόγο για ενδιαφέρον των ερυθρολεύκων για τον αστέρα του ΝΒΑ και χρυσού Ολυμπιονίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Πεκίνου, Kobe Bryant (30, 2.01). Πιο συγκεκριμένα, το blog-δημοσίευμα, ανέφερε λεπτομέρειες γύρω από το φημολογούμενο ενδιαφέρον, κάνοντας λόγο ακόμη και για όρους του συμβολαίου που θα πρότεινε ο Ολυμπιακός, όπως για παράδειγμα καταβολή φόρων από την πλευρά της ομάδας, παράδοση πολυτελούς σκάφους και πληρώματος στον παίκτη και άλλες λεπτομέρειες, κάνοντας το δημοσίευμα πολύ πιστευτό.

Σε όλα αυτά, έρχεται να συμπληρωθεί και η συνέντευξη του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, κυρίου Παναγιώτη Αγγελόπουλου σε Αμερικανό δημοσιογράφο, και η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "New York Times".

Μερικά χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης αναφέρουν:

"Την επόμενη χρονιά, θα ανοίξω ένα μικρό γραφείο στην Νέα Υόρκη αποκλειστικά για free-agents, με σκοπό να είμαι πιο κοντά στις όποιες προσφορές παικτών. Όσων αφορά τον Josh Childress, ερχόμενος στην Ελλάδα και την Αθήνα, γνώριζε πολύ καλά την οικονομική κατάσταση στην ομάδα αλλά και το τι ακριβώς θα συναντούσε."

Κάτι πολύ ενδιαφέρον που τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος στη συνέντευξη, ήταν το γεγονός ότο το περασμένο καλοκαίρι είχε επαφές με τον εκπρόσωπο πολλών αστέρων του ΝΒΑ, τον Mark Bartelstein, ο οποίος εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τους James Posey (31, 2.04), Jannero Pargo (28, 1.86) και Charlie Bell (25, 1.95).

Tέλος, η απάντηση που έδωσε σε ερώτημα για το τι ποσό είναι διατεθημένος να διαθέσει για ενδεχόμενο παίκτη την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο κ.Αγγελόπουλος τόνισε:

"Έχω ήδη κάνει το πλάνο μου για το budget της ερχόμενης περιόδου, και το σίγουρο είναι ότι αν κάποιος παίκτης του ΝΒΑ έρθει στην Ευρώπη, θα έρθει στον Ολυμπιακό και σε καμία άλλη ομάδα."

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωσε Souchu η Chorale-Roanne

O Karim Souchu (29, 1.98) όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της Chorale-Roanne, θα συνεχίσει την καριέρα του στη γαλλική ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. O προπονητής της ομάδας, Jean-Denys Choulet, έψαχνε τον αντικαταστάτη του τραυματία Etienne Brower (23, 2.01), και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γάλλου SG/SF.

Ο Souchu την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο κυπριακό πρωτάθλημα και την ομάδα της Α.Ε. Λεμεσού, ενώ τη σεζόν 2006-2007 αγωνίστηκε στη Belgacom Liege Basket, όπου σε 36 αγώνες είχε 11.6 πόντους και 2.3 rebounds ανά παιχνίδι σε 29.3' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.

Off o Germán

O Gabriel Germán (27, 2.07) κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της Unicaja Malaga κόντρα στην TAU Ceramica τραυματίστηκε σοβαρά στον αριστερό αστράγαλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει εκτός για τουλάχιστον δύο μήνες. Όπως ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου site της ισπανικής ομάδας, ο Ισπανός center διεκομήσθη στο νοσοκομείο, όπου οι εξετάσεις έδειξαν κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο, και οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία από τα παρκέ για δύο με τρεις μήνες.

Ο τραυματισμός αυτός έρχεται να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες δύο, των Berni Rodriguez (28, 1.97) και Alfonso Sanchez (22, 2.00).

O Germán πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε δύο παιχνίδια για το φετινό πρωτάθλημα της ACB λίγκας, πετυχαίνοντας 8.5 μ.ο πόντων και ''κατεβάζοντας'' 2.5 μ.ο. rebounds σε 13' μ.ο. χρόνο συμμετοχής.