Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

«Ο Λάμποβιτς θα βοηθήσει τον Άρη»

Διασχίζοντας το κατώφλι του 2010, η νέα χρονιά βρήκε το σύνολο του Άρη ενισχυμένο με δύο «πλάβι». Ο λόγος για τους Ιβάν Πάουνιτς και Ντράγκαν Λάμποβιτς, δύο φίλους κολλητούς από την κοινή τους θητεία στις εθνικές ομάδες εφήβων και νέων της Σερβίας. Η «γκάμα» πληροφοριών για το διεθνή με τα χρώματα της χώρας του γκαρντ είναι σαφέστατα πληρέστερη από την αντίστοιχη για τον 22χρονο πάουερ φόργουορντ, όμως με την πολύτιμη βοήθεια του καλού φίλου και «συναδέλφου» από τη Σερβία, Ντούσαν Λάτκοβιτς, προσπαθήσαμε να σκιαγραφήσουμε τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τον παίκτη Λάμποβιτς. Αρχικά λοιπόν, καταγράφονται οι λόγοι για τους οποίους η ομάδα της Ζελέζνικ αποφάσισε να παραχωρήσει στους «κίτρινους» τον δυναμικό παίκτη.

«Το συμβόλαιο του Λάμποβιτς έληγε το καλοκαίρι του 2010 και γι’ αυτό το λόγο η Ζελέζνικ ήταν θετική στην πώλησή του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη ο παίκτης είχε απαντήσει αρνητικά σε πρόταση περί ανανέωσης της συνεργασίας του με την ομάδα. Παράλληλα, η απόδοσή του το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν ήταν καλή. Ο προπονητής της Ζελέζνικ, Βλάντε Τζούροβιτς, δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της ομάδας για την τελευταια χρονικά αναμέτρηση κόντρα στην Παρτίζαν κι έτσι όλοι είμαστε σχεδόν σίγουροι για την αποχώρησή του» για να συνεχίσει ο Ντούσαν «προφανώς, ο Λάμποβιτς χρειαζόταν μία νέα πρόκληση, έχοντας περάσει τόσα χρόνια στην ομάδα –από την ηλικία των 15-».

Ο Ντούσαν δεν αρνείται να καταγράψει την προσωπική του άποψη για τον Ντράγκαν Λάμποβιτς, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Λάμποβιτς διένυσε μία πολύ καλή σεζόν πέρσι, όμως την ίδια στιγμή η απόδοση της ομάδας δεν ήταν ανάλογη. Φέτος ξεκίνησε πολύ άσχημα κι αυτό διότι με το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι. Είναι 22 χρονών κι έχει πολλά και καλά χρόνια μπροστά του. Μην ξεχνάμε, ότι συζητάμε για τον επισήμως καλύτερο νεαρό παίκτη της Ευρώπης, όπως ανακηρύχθηκε το 2005, και μέλος της εθνικής Σερβίας το 2007.

Αρκετοί νομίζουν ότι ο Λάμποβιτς εντάσσεται στην κατηγορία των παικτών, οι οποίοι δεν πρόκειται να γίνουν τόσο καλοί όσο όλοι πίστευαν, όμως νομίζω πως η αλλαγή ομάδας θα είναι ευεργετική για τον ίδιο. Ο Λάμποβιτς χρειάζεται μία νέα αρχή κι ο Άρης είναι ένα πολύ καλό μέρος για τον ίδιο, ο οποίος επιτέλους θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί για μία ομάδα με φανταστικό κόσμο».

Τέλος, αναφορικά με τα αγωνιστικά στοιχεία του 22χρονου πάουερ φόργουορντ ο Ντούσαν καταγράφει:

«Ο Ντράγκαν χαρακτηρίζεται από το πάθος του στο παιχνίδι, κάτι το οποίο είδαμε μόνο στη θητεία του με την εθνική ομάδα της Σερβία. Αυτό διότι η Ζελέζνικ δεν διαθέτει οπαδούς. Διαθέτει πολύ καλό σουτ για τα δεδομένα του ύψους του ακόμη και σε αποστάσεις έξω από τα 6.25, ενώ του αρέσει να παίζει με πρόσωπο στο καλάθι. Το αρνητικότερο στοιχείο που τον συνοδεύει, έχει να κάνει με τη φυσική κατάστασή του, την έλλειψη ταχύτητας, όπως επίσης και άλματος. Όμως, είναι έξυπνος και γνωρίζει πώς να ανταπεξέλθει των μειονεκτημάτων του, χρησιμοποιώντας την οξύτητα στο παιχνίδι του. Μου θυμίζει σε σημαντικό βαθμό τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς.

Ο Ντράγκαν μπορεί να βοηθήσει τον Άρη, όπως κι ο Ιβάν Πάουνιτς. Ο τελευταίος είναι ένας φανατικός αμυντικός κι αξιόπιστος σουτέρ. Οι δύο τους είναι πολύ καλοί φίλοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί στις μικρότερες εθνικές ομάδες της Σερβίας, κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια. Δημιούργησαν μία πολύ καλή ατμόσφαιρα σαν δίδυμο, είναι φανατικοί… πλακατζήδες και είναι πάντα καλό να τους έχεις στα αποδυτήρια μίας ομάδας».

Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν για την «αποκρυπτογράφηση» των αγωνιστικών στοιχείων των δύο νέων αποκτημάτων του Άρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: