Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Άρη ξεκίνημα…

Ήταν τέλη Οκτωβρίου, όταν ο Φώτης Κατσικάρης έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη, στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό. Χθες (20/01) ήταν η σειρά του Ντέιβιντ Μπλατ να πάρει το χρίσμα του νέου τεχνικού των «κίτρινων», κάνοντας μάλιστα ποδαρικό με το δεξί. Κοινοί παράγοντες ανάμεσα στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις είναι –πέρα από τον κοινό και συνάμα δυνατό αντίπαλο- η αισιοδοξία και το χαμόγελο που ξεπρόβαλαν στις τάξεις των φιλάθλων αλλά και των αποδυτηρίων.

Η σημαντική νίκη με αντίπαλο τους Πειραιώτες αναγεννά τις φιλοδοξίες με τις οποίες ξεκίνησε η τρέχουσα… βασανιστική αγωνιστική περίοδος. Τα στοιχεία που πρόλαβε να προσδώσει στο παιχνίδι του Άρη μέσα σε ελάχιστες ημέρες ο Ντέιβιντ Μπλατ, αποτελούν ένα μικρό μέρος αυτών που, αν όλα κυλήσουν ομαλά, αναμένεται να «ξεδιπλωθούν» στις τέσσερις γραμμές των παρκέ. Ήδη μάλιστα, και οι τέσσερις προϋποθέσεις που έθεσε ο 50χρονος τεχνικός στους παίκτες του, επαληθεύτηκαν στο βέλτιστο βαθμό από τους τελευταίους. Το πάθος, η θέληση για τη νίκη, η κατάκτηση της νίκης και φυσικά, η απόλαυση του αγώνα συνόδευσαν τους «κίτρινους» από το τζάμπολ μέχρι να ακουστεί η κόρνα της λήξης.
Αδιαμφισβήτητο στοιχείο, αποτελεί το γεγονός, ότι η ομάδα του Άρη διαθέτει ταλέντο. Βέβαια, αυτό δεν αρκεί για την κατάκτηση του ροζ φύλλο αγώνος. Το ζητούμενο είναι η αγωνιστική ταυτότητα, η φιλοσοφία που θα χαρακτηρίζει το επιθετικό κι αμυντικό παιχνίδι των «κίτρινων».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει αποδείξει έμπρακτα πως διαθέτει τη στόφα του στρατηγού. Κι ένας πραγματικός στρατηγός είναι αυτός που θα προσδώσει την καρδιά του «πολεμιστή» στους στρατιώτες του. Το πρώτο δείγμα ήταν άκρως θετικό, όμως την ίδια στιγμή το… πεδίο μάχης φαντάζει και είναι δύσβατο κι επικίνδυνο.

Πάλης ξεκίνημα λοιπόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: