Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Η επιστολή του κ.Bertomeu στα Μ.Μ.Ε. της Ευρώπης

Ο κομισάριος της Euroleague, κ. Jordi Bertomeu, με επιστολή του που απέστειλε στα ευρωπα'ι'κά μέσα ενημέρωσης, θέλησε να ξεκαθαρίσει το νέο σύστημα διεξαγωγής του θεσμού που ο ίδιος εκπροσωπεί, ενώ συγχρόνως θέλησε να εξηγήσει και τους λόγους για τους οποίους θα προκύψουν οι αλλαγές στη διοργάνωση. Μεταξύ άλλων, ο κ. Bertomeu αναφέρει:

"Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα προκριματικό σύστημα για την Euroleague, που θα είναι ανοιχτό σε νέες χώρες και ομάδες. Θεωρούμε ότι το σύστημα που υπάρχει μέχρι τώρα δεν επιτρέπει σε περισσότερες χώρες και ομάδες να συμμετέχουν στην Euroleague. Θα θέλαμε να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό χωρών και ομάδων στην κορυφαία διοργάνωση. Με το νέο σύστημα στόχος μας είναι να υπάρχει σταθερότητα στα μεγάλα σωματεία με τον ίδιο τρόπο που τα εθνικά πρωταθλήματα δίνουν σταθερότητα. Βεβαίως, αναγνωρίζουμε ότι το κλειδί για να πετύχουμε είναι η ταξινόμηση ή η αθλητική αξία προκειμένου να μην πάμε εναντίον της ευρωπαϊκής παράδοσης."

**Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό μέσω της αθλητικής-ενημερωτικής ιστοσελίδας ballineurope.com, με ειδική επιστολή στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο κομισάριος της Euroleague άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το γαλλικό πρωτάθλημα να εκπροσωπηθεί με 3 ομάδες στη διοργάνωση, με μία εξ αυτών να "κερδίζει" τη λεγόμενη "wild card" στη φάση των προκριματικών αγώνων. Όλο αυτό προέκυψε από τις 2 αρνητικές απαντήσεις -SLUC Nancy και διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος LNB- στην ψηφοφορία των μετόχων που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη στη Ρώμη, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα να μεταβληθεί η λίστα των ομάδων που θα λάβουν συμβόλαια ή δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: