Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

O Bertomeu επιμένει στην "κλειστή" λίγκα

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Uleb, κ. Jordi Bertomeu, σε συνέντευξή του στην ισπανική αθλητική-ενημερωτική ιστοσελίδα elmundodeportivo.es, στήριξε και πάλι τις ενδεχόμενες νέες αλλαγές στη διοργάνωση της Euroleague με εγγυημένα συμβόλαια για ομάδες της Ευρώπης, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα "κλειστό" πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Bertomeu δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Το σχέδιο προχωράει προς την υλοποίησή του από το τελευταίο συμβούλιο προ εβδομάδων, ενώ εμείς από την πλευρά μας είμαστε διατεθημένοι να αυξήσουμε τον αριθμό των ομάδων που θα αποκτήσουν την ειδική άδεια συμμετοχής. Στόχος μας είναι η επέκταση της διοργάνωσης σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, ενώ πρέπει να διευκρινήσω ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο από πλευράς Uleb. Αντιθέτως, υπήρξε και άλλη πρόταση στο συμβούλιο της Uleb το οποίο όμως δεν ψηφίστηκε από τα μέλη αυτής.

Στην παρούσα φάση έχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο που ακούει στο όνομα ΝΒΑ. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι η γαλλική τηλεόραση χρηματοδοτεί το ΝΒΑ με ένα σημαντικό ποσό για τα αποκτήσει τα δικαιώματά του, κάτι που δεν γίνεται με το ίδιο το γαλλικό πρωτάθλημα. Αν δημιουργηθεί ένα ισχυρό και σταθερό group ευρωπα'ι'κών ομάδων, τότε με την εξέλιξη αυτού θα μπορέσουμε να συζητήσουμε κάποια ενδεχόμενη διαφορετική σκέψη. Η σταθερότητα θα επιφέρει κέρδη, σκεφτείτε την ACB για παράδειγμα χωρίς τη Real Madir ή την Regal Barcelona. Αυτό που προτείνουμε δεν θα επιφέρει σταθερότητα για πάντα, πρέπει οι ομάδες να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις που εμείς θα θέσουμε, αναφορικά να πω ότι στους Τούρκους και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα της Fenerbache Ulker, κάναμε μνοία για το κοινό τους, και πως αν δεν καταφέρουν να το συναιτήσουν δεν θα μπορούν να ονειρεύονται πια τη διοργάνωση της Euroleague.

H πρόταση του κ. Eduardo Portela για συμμετοχή 30 ομάδων δεν θα εγκρίνει κανείς, ενώ από την πλευρά μου θα επιθυμούσα η οριστική απόφαση να παρθεί μέχρι τον Φεβρουάριο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: