Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Το πάρτι των «τρελών»

Λίγες ώρες πριν το ρολόι δείξει δώδεκα και το ημερολόγιο «γυρίσει» στην 25η σελίδα του Μαρτίου, οι φίλοι του Άρη τραγουδούσαν για χάριν της ομάδας τους. Το 95ο κατά σειρά πάρτι είχε στηθεί στην… πόλη του Θεού, στο «σπίτι» των «τρελών» και η μπάντα έδινε το σύνθημα για τον εορτασμό των 96 χρόνων κατακίτρινης ζωής. Τι κι αν οι παίκτες της Βαλένθια «δραπέτευαν» από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με μία σημαντική διαφορά εξασφαλισμένη στις αποσκευές τους; Ο Νέβεν Σπάχια στη δεύτερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη έζησε ακόμη ένα πάρτι. Η πρώτη φορά ήταν όταν η Σάσκι της Βασκονίαςπρώην Τάου Κεράμικα και νυν Κάχα Λαμποράλ- αντιμετώπιζε τον Άρη στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Ευρωλίγκα. Ήταν η βραδιά των αποκριών, η βραδιά που το πέταλο του θρυλικού Παλέ γιόρταζε τα 20 χρόνια ιστορίας του Σούπερ 3. Χθες, Τετάρτη, ήταν η σειρά ο Κροάτης προπονητής να χειροκροτήσει και πάλι τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, «πλέκοντας» εγκωμιαστικά σχόλια για τον κόσμο του Άρη.

Ο δρόμος προς το φάιναλ φορ απέχει –τουλάχιστον- 40 αγωνιστικά λεπτά και τις δύο ομάδες χωρίζουν εφτά πόντοι. Τόσοι, όσοι ήταν και στον ημιτελικό του κυπέλλου Σαπόρτα πριν από περίπου μία δεκαετία. Η ιστορία μπορεί να κάνει τους δικούς της κύκλους, όμως ο Θεός του πολέμου γράφει τη δική του ιστορία μέσα από «μάχες», όπως αυτή του «Παμπεγιόν Φουέντε ντε Σαν Λουί». Την ερχόμενη Μεγάλη Τετάρτη με στρατηγό τον Ντέιβιντ Μπλατ και πολεμιστές τους παίκτες, ο Άρης καλείται να «αλώσει» την έδρα των Βαλεντσιάνων και να «τσεκάρει» εκ νέου το εισιτήριό του για την Ισπανία, με προορισμό αυτή τη φορά τη Βιτόρια.

Το πάρτι, λοιπόν, των «τρελών» δεν ολοκληρώθηκε… θα συνεχιστεί σε λίγες ημέρες μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα δυτικότερα της Θεσσαλονίκης. Τα τύμπανα ηχούν στους δικούς τους ρυθμούς και ποιο είναι το κοινό σημείο ανάμεσα στις δύο βραδιές; Μα, φυσικά, οι πρωταγωνιστές της πόλης του Θεού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: