Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η δειλία που έγινε συνήθεια...

Εν καιρώ πολιτικών «ζυμώσεων», ανακατατάξεων, αβέβαιου οικονομικοκοικωνικού μέλλοντος, το Αρμόδιο Συμβούλιο Επιτροπών Αθλητικών Διαφορών –ή με απλά λόγια, το γνωστό σε όλους, ΑΣΕΑΔ- έρχεται να ρίξει τη δική του «βόμβα» στην αθλητική καθημερινότητα. Χθες λοιπόν, κι ενώ το ημερομόγιο έδειχνε την 11η Νοεμβρίου 2011, ή για τους προληπτικούς, θρήσκους, αριθμολόγους, ιστορικούς και μυθοπλάστες την τρομακτική αριθμητική σειρά 11-11-11, έγινε γνωστό ότι οι πόρτες στο ΟΑΚΑ και στην Πυλαία ανοίγουν και πάλι για να υποδεχθούν τον φίλαθλο (και μη...) κόσμο του Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Βέβαια, θα πρέπει να ανατρέξουμε σχεδόν πέντε μήνες πίσω, όταν και οι δύο ομάδες, με συμπρωταγωνιστή τον Άρη, είχαν τιμωρηθεί με ποινές κεκλεισμένων των θυρών για τα... αίσχη και τα κάλλη των οπαδών τους στους τελικούς του πρωταθλήματος. Σημαδιακή η χθεσινή ημερομηνία, καθώς τα «φαντάσματα» στα γραφεία του Συμβουλίου βγήκαν για νυχτοπερπατήματα έπειτα από πολύ καιρό, με σκοπό να επαναφέρουν δριμύτερο τον τρόμο στα ελληνικά γήπεδα. Βλέπετε, το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στους «αιώνιους», Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί σε ένα άδειο από κόσμο γήπεδο και συγχρόνως κρύο λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Η εν λόγω απόφαση επιβραβεύει τις προσπάθειες των χούλιγκαν, των «γνωστών αγνώστων», των «ανεγκέφαλων», των κάφρων, οι οποίοι μπορούν και κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο, να φέρουν ό,τι αντικείμενα επιθυμούν και φυσικά να απειλούν, όχι μόνο τη σωστή διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και τη σωματική υγεία των πρωταγωνιστών και φυσικά των υπολοίπων φιλάθλων που θέλουν να απολαύσουν το... καημένο το μπασκετάκι!

Οι παρωπίδες, όμως, παραμένουν παρωπίδες. Διότι ένας λογικός άνθρωπος θα έστελνε στο... καναβάτσο τις εφέσεις και τα ονόματα, με μοναδικό σκοπό την υγεία του ίδιου του αθλήματος. Ευτυχώς, ο φίλαθλος κόσμος είναι λογικός και αναγνωρίζει το θάρρος στη λήψη αποφάσεων, όμως αναγνωρίζει και τη δειλία και την ατολμία αυτών. Δειλία, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι να γνωρίζεις το καλό, το σωστό και να μην το πράττεις, όπως άλλωστε είχε δηλώσει κάποτε ο Κομφούκιος. Και η ρήση του Σοφοκλή «Σε ζηλεύω για τη σωφροσύνη σου, αλλά σε αποστρέφομαι για τη δειλία σου», θα βρει και πάλι καταφύγιο στο μυαλό των φιλάθλων, οι οποίοι απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από τις κερκίδες γύρω από τα παρκέ.

Την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, περισσότεροι από 8.000 θεατές παρακολούθησαν ένα ξεχωριστό παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες του Νορθ Καρολάινα και του Μίσιγκαν. Η αναμέτρηση διεξήχθη στη βάση του αεροπλανοφόρου «Καρλ Βίνσον» (!), υπό το βλέμμα του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και χιλιάδων στρατιωτικών. Μπορεί να έχουν κι αυτοί τα δικά τους προβλήματα, λοκ-άουτ γαρ, παρ’ όλα αυτά τέτοια γεγονότα μόνο υποβάθμιση (όχι στους όρους του Αμερικανικού οίκου αξιολόγησης, Moodys...) του αθλήματος δεν προκαλούν!

Στην υγεά μας λοιπόν!

Υ.Γ. Η έβδομη αγωνιστική ημέρα της ισπανικής Liga Endesa περιλαμβάνει το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Ουνικάχα Μάλαγα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ας ελπίσουμε, η μαγεία να είναι αντίστοιχη του περσινού αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: