Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Βασιλιάδες και παραμύθια…

Σε ημέρες θρησκευτικής κατάνυξης, ημέρες οικονομικής κρίσης, ημέρες όπου βασίλισσες χάνουν το στέμμα και το θρόνο τους, ο Άρης επέλεξε να επιστρατεύσει έναν… βασιλιά. Ο Άντονι Κινγκ εδώ και λίγα 24ωρα αποτελεί το νέο «όπλο» στη φαρέτρα των «κίτρινων», την ίδια στιγμή που ο Λευτέρης Σούμποτιτς αναζητεί μέσω αυτής της επιλογής την «ανάσταση» της φροντ λάιν της ομάδας του. Και για του λόγου το αληθές; Η μοναδική κινητήριος δύναμη στη ρακέτα του Άρη ακούει στο όνομα Έντιν Μπάβτσιτς, ο οποίος έχει δικαιώσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του τον Ελληνοσλοβένο τεχνικό. Αναφορικά με τον Αμερικανό σέντερ, ο Κινγκ προέρχεται από μία γεμάτη χρονιά τόσο στο Κυπριακό πρωτάθλημα, όσο και στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA. Οι συστάσεις που τον συνοδεύουν καλές, τα στατιστικά και οι αριθμοί ακόμη καλύτεροι, όμως καθρέφτης όλων είναι οι εμφανίσεις εντός των τεσσάρων γραμμών.

Καλοί οι βασιλιάδες και οι αυτοκρατορίες, όμως το παραμύθι μέσα από το οποίο προέρχεται το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν περιτριγυρίζεται από νεράιδες, μαγικά φίλτρα ή πρίγκιπες πάνω σε άσπρα άλογα. Πλειάδα παικτών αναχωρεί για άλλες πολιτείες μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, τελικοί αναβάλλονται –ευτυχώς όχι επ’ αόριστον-, γήπεδα (ιστορικά και μη) συγκεντρώνουν συγγενείς και φίλους… Κι αν μαγεία του αθλήματος θέλει τον Ολυμπιακό ύστερα από αρκετά χρόνια να «σπάει» την πρωτοκαθεδρία του Παναθηναϊκού, ή την ΑΕΚ να καταρρέει στα άδυτα της Α2, το ίδιο το ελληνικό πρωτάθλημα αφήνει την εν λόγω μαγεία σε δεύτερη μοίρα με όλα τα… μαγικά που λαμβάνουν χώρα!

Δυστυχώς, το ελληνικό πρωτάθλημα έχει χάσει την ταυτότητά του, την αίγλη και τη λάμψη που το συνόδευαν τα περασμένα χρόνια. Το φίλαθλο κοινό όχι μόνο έχει γυρίσει περίτρανα τις πλάτες του στο άθλημα, αλλά δύσκολα θα πεισθεί να επιστρέψει και πάλι στις επάλξεις της κερκίδας. Ένας «βασιλιάς» λοιπόν, μπορεί να φέρει την αγωνιστική ενίσχυση του Άρη, όμως ένας παραμυθένιος στρατός από μάγους με φίλτρα και ραβδιά, νεράιδες, ξωτικά και ότι άλλο μπορεί να πλάσσει ο ανθρώπινος νους απαιτούνται για να επιστρέψει η μαγεία, η οργάνωση και η καινοτομία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Υ.Γ. Χριστός Ανέστη σε όλες και όλους. Ίσως χρειάστηκε να περάσει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος για την επαν-ενεργοποίηση του ιστολογίου, όμως οι αλλαγές πολλές, η προσωπική αμφισβήτηση προς το «προϊόν» μεγάλη και η απογοήτευση από πολλές πλευρές ακόμη μεγαλύτερη. Επαναδραστηριοποίηση λοιπόν; Ίδωμεν…

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΝΕΧΙΣΕ,ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ.
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ.ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΜΕ ΒΟΥΛΗΜΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΟΡΘΟ ,ΣΥΝΕΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΗ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.
ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (ΦΑΙΝΕΤΑΙ??)