Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Στα… κρύα του λουτρού

Ο Φώτης Κατσικάρης εδώ και λίγες ώρες αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Άρη. Ο έμπειρος τεχνικός είχε το βράδυ της Τετάρτης (13/01) πολύωρες συζητήσεις με τον πρόεδρο της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, κ. Γιάννη Δαμιανίδη, αναφορικά με το μέλλον του πρώτου στον πάγκο της ομάδας. Τελικά, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους, όπως άλλωστε ανακοινώθηκε και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Άρη με το πέρας της συνάντησης των δύο αντρών.

Ο επόμενος σταθμός του κ. Κατσικάρη θα είναι -αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της ισπανικής ομάδας- η Μπιλμπάο. Ο 42χρονος τεχνικός θα γίνει κάτοικος της Βασκονίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν κι αν καταφέρει να… σώσει την «παρτίδα» για την πρώην ομάδα του Τους Βιντορέτα, τότε δεν αποκλείεται να επεκταθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πλέον, οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε εκ νέου αναζήτηση για τον «μαέστρο» της ομάδας σε μία κρίσιμη καμπή της αγωνιστικής περιόδου, την ίδια στιγμή που τα σενάρια διαδοχής… δίνουν και παίρνουν. Τα ονόματα των Γιόνας Καζλάουσκας και Ντράγκαν Σάκοτα έχουν ήδη βγει στο φως της δημοσιότητας, όμως δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο ένα όνομα-έκπληξη να μπει «σφήνα» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

2 σχόλια:

voyio είπε...

Δυστυχώς ο Κατσικάρης έδειξε ότι είναι υπερτιμημένος ως προπονητής. Φυσικά και δεν έχει μεγάλη ευθύνη για την κακή συγκυρία που βιώνει ο Άρης, καθώς τα προβλήματα οφείλονται στα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι και βαραίνουν τον Ματσόν.
Οι ευθύνες του Κατσικάρη εντοπίζονται στο γεγογονός ότι δεν κατάφερε να βρει και να ξεκαθαρίσει τους ρόλους των παικτών και κυρίως των Αμερικανών, μέσα στην ομάδα.
Επίσης, κατά την γνώμη μου, η κίνηση του μπορεί να χαρακτηριστεί και unfair από την στιγμή που μόλις πρόσφατα είχαν αποκτηθεί 2 παίκτες από την ομάδα, μετά από συτάσεις του. Εξάλλου, η διοίκηση φαινόταν αποφασισμένη να πορευτεί μαζί του σίγουρα ως το τέλος της φετινής χρονιάς μιας και οι βάσεις της φετινής ομάδας δεν είχαν μπει από αυτόν.
Βέβαια, μετά την εικόνα που είχε ο Άρης στα ματς με Κολοσσό και ΠΓΣ ίσως να απογοητεύτηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να ένιωσε ανήμπορος να διορθώσει τα πράγματα και συνεπώς την τετράδα της Α1 και το F4 του Eurocup ανέφικτα και γι' αυτό εγκατέλειψε το πλοίο.
Και πάλι όμως, για την φετινή χρονιά θα είχε πολλά ελαφρυντικά και θα μπορούσε να κριθεί καλύτερα του χρόνου.
Προσωπική μου επιθυμία για διάδοχος: Κώστας Πιλαφίδης.

Off Balance news είπε...

Φίλε voyio,

Δεν μπορώ να μιλήσω για unfair του κ. Κατσικάρη, από τη στιγμή που στο τραπέζι του επαγγελματισμού επικρατεί η ψυχρή λογική. Δεν μπορώ να κρίνω την απόφαση του κόουτς να αποχωρήσει, καθώς σε αντίστοιχ περίπτωση ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αντιδράσει με παρόμοιο τρόπο.
Ο κ. Κατσικάρης γνώριζε εξ αρχής τα δεδομένα που επικρατούν στην Ελλάδα και δη στον Άρη. Προς Θεού, και ποιός δεν ξέρει. Μόνο σε αυτό δεν μπορώ να αντιληφθώ τη δικαιολογία του.
"Τρέχει" το ρεπορτάζ και τα νέα μπορεί να είναι θετικά για τον Άρη και να αναστραφεί το κλίμα προς το καλύτερο.

Υ.Γ. Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.