Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ένας «τίγρης» μπορεί να φέρει την άνοιξη!

Πολλοί τον αποκαλούν ως τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών, τον άνθρωπο φτιαγμένο για τα δύσκολα. Άλλοι του έχουν παραχωρήσει το πρωσονύμιο «τίγρης», την ίδια στιγμή που ο ίδιος δηλώνει έτοιμος για κάθε πρόκληση στην επαγγελματική του καριέρα. Όλα τα παραπάνω μπορούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ ενός... κομάντο, όπως άλλωστε ο ίδιος χαρακτηρίζει τους παίκτες που θέλει να έχει υπό τις οδηγίες του. Ο λόγος φυσικά για τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την «ηλεκτρική καρέκλα» του Άρη για τη φετινή σεζόν, Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο «τίγρης», λοιπόν, κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού είπε το πολυπόθητο «ναι» στους ανθρώπους των «κιτρίνων». Οι τελευταίοι έψαχναν την κίνηση ματ –δύσκολοι καιροί για τέτοιες λέξεις-, έτσι ώστε να αποφορτίσουν το αρνητικά φορτισμένο κλίμα γύρω από την ομάδα που είχε δημιουργηθεί την περασμένη αγωνιστική περίοδο και είχε φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα με το πέρας αυτής. Οι λόγοι πολλοί και λίγο πολύ γνωστοί! Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από τους καθαρά αγωνιστικούς με την απώλεια της 3ης θέσης στο νήμα από τον «αιώνιο» αντίπαλο και τις πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ κατά τη διάρκεια της σεζόν, και να φτάσει στα ενδότερα και σημαντικότερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη των φιλάθλων κι οπαδών στο πρόσωπο της διοίκησης. Παρ’ όλα αυτά οι προσπάθειες της διοίκησης ακολούθησαν σωστό κι ορθό σκεπτικό, με αποτέλεσμα ο Άρης να ξεκινάει τη φετινή «μάχη» με πολλά θετικά στη φαρέτρα του.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για τους «κίτρινους» να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους με καθοδηγητή έναν γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας και των απαιτήσεων της ομάδας συγχρόνως. Η παρέλαση προπονητών τα τελευταία χρόνια είχε ως παραστάτες τους Χέρμπερτ, Κατσικάρη, Μπλατ και Ντρούκερ που κάθε άλλο παρά τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος γνώριζαν, όπως επίσης την πίεση και το άγχος του Άρη. Εν αντιθέσει, ο... καπετάν-Βαγγέλης, έχει τις ικανότητες, τις δεξιότητες και την εμπειρία να μπαρκάρει το «υπερωκεάνειο» στα λιμάνια των επιτυχιών και να το κάνει να πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Ο τρόπος του γνωστός, μοναδικός κι αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, επιμονή κι εμπιστοσύνη, όχι μόνο από τη διοίκηση αλλά και από τον κόσμο που έχει αποδείξει το γερό στομάχι που διαθέτει.

Βέβαια, ένα πλοίο μεγατόνων θα πρέπει να φέρει και το κατάλληλο πλήρωμα. ‘Ετσι λοιπόν, στο πλάι του κ. Αλεξανδρή θα βρίσκεται ο κ. Μανωλόπουλος. Οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι οι καλύτερες , μιας κι ο ίδιος έχει βάλει, όχι ένα, αλλά πολλά λιθαράκια στο «χτίσιμο» της πολυετούς ανοδικής πορείας του Αμαρουσίου. Παράλληλα, το ρόστερ των «κιτρίνων» φέρει δύο βασικούς άξονες, οι οποίοι συνδυάζουν εμπειρία και δίψα για διάκριση σε υψηλό επίπεδο. Το παζλ μπορεί να μην έχει συμπληρωθεί ακόμη, όμως το σίγουρο είναι ότι θα πλαισιωθεί με τα καταλληλότερα κομμάτια, τα οποία φυσικά περνούν από ακτινογραφίες, εξονυχιστικούς ελέγχους και το μικροσκόπιο του «τίγρη».

Το σημαντικότερο ίσως πλεονέκτημα για τους «κίτρινους» τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που συγρεντρώνει το πρόσωπο του κ. Αλεξανδρή από όλες τις πλευρές. Η φυσιογνωμία του είναι πολυαγαπημένη και ταυτισμένη συγχρόνως με σημαντικές στιγμές της ιστορίας της ομάδας. Γι’ αυτό κι ο Έλληνας τεχνικός φαντάζει ως το ιδανικότερο μαξιλάρι που θα μπορέσει να απορροφήσει όλους τους κραδασμούς και τις πιθανές αναταράξεις. Η στήριξη αναμένεται θερμή από τον κόσμο του Άρη, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να δει έναν πραγματικό μαχητή –εκτός εισαγωγικών- στον πάγκο της ομάδας. Οι απαιτήσεις πολλές, οι δυσκολίες ακόμη περισσότερες, όμως γι’ αυτά είναι φτιαγμένος ο «τίγρης», ο οποίος ναι, μπορεί να φέρει την άνοιξη στις τάξεις της ομάδας του Άρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: