Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Καταστρέφετε ό,τι αγαπάμε...

Είναι πολύ λυπηρό και πολλές φορές αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς να καταστρέφεται κάτι που τόσο πολύ αγαπάει, την ίδια στιγμή που δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αντιστρέψει την υπάρχουσα κατάσταση. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, λοιπόν, μπορεί να ένιωσε κάποιος σήμερα όταν έφτασε στα αυτιά του η είδηση «κόλαφος», ότι το πρωτάθλημα μπάσκετ της νέας αγωνιστικής περιόδου θα συγκροτηθεί από 13 ομάδες!

Η Ε.Ε.Α. απέρριψε το φάκελο της ομάδας του Πανελληνίου (του ποιού;) μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος. Έπρεπε να κυλήσουν κάτι παραπάνω από τέσσερις μήνες, ή για να ακουστεί κάπως χειρότερα, κάτι παραπάνω από 120 ημέρες για να παρθεί η εν λόγω απόφαση. Μία απόφαση που δεν αφήνει περιθώρια ούτε στον ίδιο τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ με τις μαγικές του ικανότητες να διορθώσει τα... αδιόρθωτα. Με αυτά και με αυτά, 13 κλειδάριθμοι θα συμπληρώσουν τους πίνακες της κλήρωσης του πρωταθλήματος, την ίδια στιγμή που ο συγκεκριμένος αριθμός πρέπει να θορυβήσει αρκετούς, προληπτικούς και μη.

Παράλληλα, προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές διακατέχονται από αυτοκαταστροφικές τάσεις, όταν γύρω τους τα γεγονότα συνηγορούν για ένα καλύτερο μέλλον του ευρωπαϊκού μπασκετικού στερεώματος. Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που οι άνθρωποι της Βίρτους Μπολόνια «παλεύουν» για να αποσπάσουν το πολυπόθητο «ναι» του ενός και μοναδικού Κόμπι Μπράιαντ... τη στιγμή που οι Τόνι Πάρκερ και αδερφοί Γκασόλ ενσωματώθηκαν με τις ομάδες των Βιλερμπάν και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα... τη στιγμή που οι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα κατέκλυσαν τη «Χάλα Πιονίρ» σε φιλικό (!) παιχνίδι με αντίπαλο τη «νεοφώτιστη» Μπάγερν Μονάχου... τη στιγμή που ο Δημήτρης Διαμαντίδης χαρακτηρίζεται ως ο «πολυδιάστατος παίκτης της δεκαετίας»... τη στιγμή που η Εθνική «αγαπημένη» έκανε το καθήκον της -για ακόμη μία φορά- στη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Λιθουανία κόντρα σε θεούς και δαίμονες... έρχεστε εσείς κ.κ. αρμόδιοι επί των θεμάτων της «πορτοκαλί θεάς» για να επαληθεύσετε έναν από τους βασικούς νόμους της φύσης. Ό,τι δημιουργείται με πολύ κόπο και προσπάθεια, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να γρκεμιστεί.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται με αποδέκτες τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας και του πρωτθλήματος πολλά, όμως το σίγουρο είναι ότι οι απαντήσεις θα λείψουν για ακόμη μία φορά...

Υ.Γ. Dum spiro spero...

Υ.Γ.2 Η φωτογραφία λήφθηκε το βράδυ του αποκλεισμού της οικοδέσποινας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Λιθουανίας, από τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: