Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Λάβετε θέσεις!

Στον απόηχο της ταπεινής κλήρωσης του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου την παράσταση «έκλεψαν» τόσο οι απουσίες των MVP, όσο και τα αφιερώματα στις καλύτερες στιγμές της περασμένης αγωνιστικής περιόδου με φόντο τις άδειες κερκίδες, τα γήπεδα των κορυφαίων πρωταθλημάτων ανά την Ευρώπη έχουν βάλει τα καλά τους για το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς. Ποδαρικό με το δεξί έκαναν Γάλλοι, Γερμανοί και Ρώσοι, τη στιγμή που Ισπανοί και Ιταλοί είναι έτοιμοι να παραλάβουν τη σκυτάλη με πολλές φιλοδοξίες και καινοτομίες, υποσχόμενοι παράλληλα νέες συγκινήσεις.

Καινοτομίες λοιπόν, ή με απλά λόγια υλοποίηση νέων ιδεών με σκοπό τη βελτίωση των υπάρχοντων δεδομένων. Μία λέξη, η οποία λείπει από το λεξιλόγιο των αρμόδιων αρχών του ελληνικού μπάσκετ, εκτός φυσικά κι αν καινοτομία μπορεί να χαρακτηριστεί το πρωτάθλημα των 13 ομάδων... Η ισπανική ACB λίγκαLiga Endesa εδώ και λίγους μήνες- είναι η πρώτη που μας βάζει τα γυαλιά για ακόμη μία φορά, υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο του καλύτερου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που της έχει δοθεί. Η διοργάνωση του Σούπερ Κόπα πριν λίγες ημέρες στην έδρα της φιναλίστ κι «ελληνικής» πλέον Μπιλμπάο των Φώτη Κατσικάρη, Κώστα Βασιλειάδη, Δημήτρη Μαυροειδή και Μιχάλη Κακιούζη, όπως επίσης και η επίσημη παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος στο κέντρο της Μαδρίτης υπό την παρουσία όλων των «αστέρων» φαντάζουν τόσο απλά, κι όμως τόσο εξωπραγματικά για μας.

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να θεωρείται το φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, σύμφωνα κιόλας με την πλειοψηφία των προπονητών των ισπανικών ομάδων, παρ’ όλα αυτά η ανατρεπτικότητα της Liga Endesa αντικατοπτρίζει τα λόγια του «φιλόσοφου» Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια: «Μακάρι να μπορούσα να προβλέψω τον πρωταθλητή...». Και ποιός μπορεί να τον αμφισβητίσει, όταν οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την έκπληξη και τη διάκριση στο τέλος της χρονιάς.

Μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα ανατολικότερα, οι γείτονες Ιταλοί δηλώνουν έτοιμοι παρά τη συμμετοχή 17(!) ομάδων, έπειτα από τη δικαστική δικαίωση της Βενετσιάνικης ομάδας των «δικών» μας Αντρέα Ματσόν και Κέιντρεν Κλαρκ. Η on-line κάλυψη των αγώνων θα προσφέρει νέες δυνατότητες στους χρήστες, έτσι ώστε να απολαμβάνουν καλύτερα την εξέλιξη της κάθε αναμέτρησης. Όσο για το ελληνικό ενδιαφέρον; Η... παροικία μεγάλωσε απότομα, καθώς τον «παλιό» Νίκο Ζήση, θα συντροφεύουν οι «νέοι» Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Μπουρούσης και Λίνος Χρυσικόπουλος.

Τέλος, μπορεί η επανεμφάνιση των Τόνι Πάρκερ και Αντρέι Κιριλένκο στα γαλλικά και ρωσικά παρκέ αντίστοιχα να πήρε παράταση για την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο το γαλλικό και ρωσικό πρωτάθλημα έχουν ανεβάσει τον πήχη σε σύγκριση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Οι ομάδες λοιπόν έχουν οπλίσει τα «όπλα» τους και δηλώνουν έτοιμες για νέες μάχες τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να απολαύσουμε τις συγκινήσεις της «πορτοκαλί θεάς»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: