Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ένας «πύργος» στην πλατεία!

Δίαυλο επικοινωνίας με την άλλη άκρη του Ατλαντικού φαίνεται πως έχει ανοίξει η ομάδα του Πανιωνίου, οι άνθρωποι του οποίου φαίνεται πως θα... υπερκαλύψουν το κενό που άφησε ο Μπάιρον Μάλενς. Οι «κυανέρυθροι» σύμφωνα με τις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων αναμένουν με μεγάλη αγωνία το υπογραγραμμένο συμβόλαιο του «γίγαντα» Ματίζ Σπέιτς! Οι κινήσεις των υπευθύνων της ομάδας της Νέας Σμύρνης ήταν αστραπιαίες και μεθοδικές, με αποτέλεσμα ένας –ακόμη- NBAερ να αφήσει την Αμερική για άλλες... πολιτείες!

Ο 24χρονος «big man» των Φιλαδέλφεια 76ερς είναι έτοιμος να κάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του το αναπάντεχο υπερατλαντικό ταξίδι και να προσδώσει δύναμη στη φροντ λάιν του Πανιωνίου. Τι κι αν μεσούσης της περασμένης σεζόν τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό του γόνατο, το καταρραμένο βράδυ της 4ης Νοεμβρίου 2010 στον αγώνα κόντρα στους «ταύρους» του Σικάγο; Η επιστροφή του ήταν άμεση όπως και η αγωνιστική του ανάκαμψη. Το νούμερο 16 των ντραφτ του 2008 αποτελούσε βασικό «γρανάζι» στη μηχανή της ομάδας του Νταγκ Κόλινς, βοηθώντας τόσο στον τομέα των ριμπάουντ όσο και στον επιθετικό.

Οι ειδικοί τον χαρακτήριζαν ως έναν μέτριο παίκτη που με την πάροδο των χρόνων θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Επιθετικό ένστικτο, εξαιρετικός πασέρ, καλές τοποθετήσεις για ριμπάουντ και φυσικά ο επιπλέον όγκος που του προσδίδουν τα μακριά χέρια του, είναι μερικά από τα πρώτα στοιχεία που τον συνόδευαν, πριν κάνει τις πρώτες εμφανίσεις στον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ. Ο πρώην συμπαίκτης των Αλ Χόρφονρντ, Χοακίν Νοά και Κρις Ρίτσαρντ στους Φλόριντα Γκέιτορς κέρδισε με το σπαθί του θέση και χρόνο βασικού, δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σκληρή δουλειά του Μπίλι Ντόνοβαν στην κολλεγιακή ομάδα των Γκέιτορς.

Με 7.2 μ.ο. πόντων και 3.7 μ.ο. ριμπάουντ σε 205 παιχνίδια του ΝΒΑ στις αποσκευές του, ο Μαρίζ Σπέιτς έρχεται να... «ταράξει» τα ελληνικά παρκέ! Ας τον απολαύσουμε λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: